Jajj, nagyon édes, gratulálok! :))))))))) Mekkora súllyal született a babóca? Meg hány hétre?
Fú, én most nagyon áldom az eget, amiért ketteskét sikerült majdnem 38 hétig kihordanom! Bár a cukrával az elsőnek sem volt gondja, csak a koraszülés miatt voltunk külön pár napot, de utólag már beláttam, hogy még ezzel is nagy cseresznyénk volt.
Sziasztok lányok! Talán még emlékeztek rám. Még decemberben voltam.Tudom kicsit sok idő telt el azóta,szégyenlem is magam kicsit. December 13.-án megszületett a kisfiam Kristóf.A szokásos NST.-re mentem mikor kiderült,hogy valami nem ok a pici szívhangjával.Még aznap megcsászároztak,és kiderült hogy 3-4 csomó volt egymáson a köldökzsinóron,és nem kapott tápanyagot.Igy elég alacsony súllyal született.Mivel gyorsan kellett kivenni a cukr is ingadozott szülés után,ezért 4 napig infúziót kapott.Nem is szopihatott addig,én viottem neki a lefejt tejcit.Azóta szépen szopizik és gyarapodik.A szülés után és azóta is figyelek arra hogy mit eszek,mert nem szeretném ha folytatása lenne a terhességi cukorbetegségnak.Mindenkinek kitartást,hisz ezek a kicsik mindent megérnek! Puszi
Hmhm, én is azt hittem, hogy majd betartok ezt-azt szülés után is, hihi. Mindkétszer. :)))) Najó, azért most jobban megy, az elsőnél nagyon durván zabáltam a Pluszos kekszet... most lényegesen kevesebbet híztam a szülést követően.
Amúgy: offolok kicsit, a kismamalinkek honlapra, tudjátok, ahol a diabos infókat is tárolom, csináltam két hordozókendős fotós megkötési útmutatót, az egyik újszülött babához, a másik kicsit nagyobbaknak, ha esetleg vkit érdekelne! (Az újszülöttes már régebbi, az lejjebb van, vagy a babázó menüben található meg.)
Terhesség alatt sokszor nem segítenek a savlekötők, mert nem azért marja a torkot, mert sok az ember sava, hanem mert a bébi felnyomja az összes belsőségedet, többek között a gyomrodat is, így abból visszapréselődik egy kevés gyomorsav a torokba. Ez mar annyira, ezért van az, hogy sokan nem tudnak fekve aludni a végén, csak félülő helyzetben.
Erre állítólag tényleg jó a salvus víz.
Én nem próbáltam, nekem egy sima, szénsavmentes ásványvíz is jó volt. Más folyadékot a végén meg sem tudtam inni, csak azt.
Állítólag a Salvus víz jó a gyomorégésre, és terhesség alatt is lehet inni. Vagyis az biztos, hogy lehet inni, azt nem próbáltam még, hogy gyomorégésre jó-e :)
Hú, akkor már tényleg csak pár hetet kell kibírnom!
Egyébként biztos lesz egy-két dolog, amit betartok majd szülés után is. Én pl mindig is gyomorégős voltam, terhesség eleje óta különösen szenvedek vele, de mióta nyomom ezt a diétát, azóta egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor vettem be savlekötőt! :D
Nagyon ügyes vagy. Itt már nem lesz baj szerintem. Most még talán egy-két hétig jobban kell figyelned, de aztán a 36. hét környékén elkezd romlani a lepény állapota - öregszik a lepény, ezért nem lesz ereje meggátolni az inzulint a szénhidrát ellapátolásában, úgyhogy egyre javulni fognak majd az értékeid.
Margitos elsőkezes infóm, hogy 36. hét után bármilyen xar eredménye lehet valakinek akkor sem teszik már inzulinra. Te most vagy, ha jól emlékszem 32(?) hetes. Legközelebbi vizsgálatra 3 hét múlva már 35 leszel. Úgyhogy ha a tegnapi eredmény jó, akkor megszabadultál minden mumustól :o))))
Persze, hogy próbáltam. Utáltam, mert a gyümölcs napon megőrültem bármi sósért, a fehérje napon bármi édesért... stb.
Nekem csak a ch megvonás segít. Azt meg is tudom csinálni. Csak ha elcsábulok, akkor ott nincs megállás. Kivéve, hogy most nincs esélyem csábulni, mert szoros kezekkel tartom a diétám kantárszárát :o)
Tegnap voltam vérvételen, eredmény egy hét múlva lesz, mert mindenféle izéket néznek (nem tudom, hogy miket soroltak fel). Kértem, hogy nézzenek pajzsmirigyet is, mert már az is felmerült, hogy alulműködik és azért nem fogyok még akkor sem igazán, ha nem eszem.
Egyébként meg egész jól bírom a cukor megvonást.
Most már nem akarom szétoffolni a nyűgjeimmel a topikot, ez már nem GDM, nem ide tartozik. Az eredményről majd még jövök és beszámolok.
A férjed tényleg nagyon aranyos volt. :o)) Hol kapott egyébként tököt? Mert én már hetek óta kajtatok és sehol sincs. Imádom én is meg a gyerekek is. Ráadásul a legkisebb is ehetné, de sehol-sehol...:o(
Shiro: szerencsém volt, mert sose voltam oda az édességért, sőt. De azért eleinte kopogott a szemem. Aztán hozzászoktam, meg nem is mindig tartottam be. De még 150 g-mal is fogytam rendesen :) Mondjuk nekem jót tett, mert a diéta+fogyás+rendszeres torna eredménye lett a baba a pocakomban :) De most nem nagyon tudok mit kezdeni a 170 g CH-val :))) Itt szenvedek, hogy mit egyek még össze :)
Ja, és szerintem az embernek kell néha 1-2 "pofon", hogy jobban odafigyeljen magára... Könnyű elmismásolni az odafigyelést :) Szörnyű, hogy annyi mindenre meg mindenkire jut időnk, csak magunkra nem... Vagy nem? :)))
Ezt még elmesélem... A férjem tök jó fej volt. Egyik nap mondtam neki, hogy nem vagyok én kivánós, de hetek óta tökfőzeléket szeretnék enni, de egyszerűen sehol se lehet kapni, szerezzen már. Erre szegény végigjárta az összes boltot, és végül kapott is :) Nekem meg tök lelkiismeret furdalásom volt, hogy meló után még ilyenekkel foglalkozik. És mikor mondtam neki, hogy nem kellett volna, akkor elsorolta, hogy én mennyi mindent teszek értük szó nélkül. Jaj, olyan jól esett :))
Remélem, hogy nem lesz nálad semmi gond! Nekem alapból nagy volt az esélyem a dologra a túlsúlyom miatt.
Lányok, nagyon aranyosak vagytok, hogy így aggódtok, meg együtt éreztek velem. Már tegnap és ma is igyekeztem lemondani a cukros dolgokról. Holnap megyünk kenyérsütőt venni.
Pynky, 120 g CH??? Te jó ég!!! Attól aztán lehet fogyni. Bírtad? Én nem tudom mit csinálnék, ha valami hasonlót mondanának. Jó, persze tudom, tartanám és kész! Nekem kb. 50kg-ot kellene fogynom és akkor már tetszenék magamnak. De sajnos 60kg sem lenne sok. Legfeljebb sokk.
csakegy, én most házi kefírt iszom. Ez a kefírgombával tejből készül. Kaptuk a gombát a férjem kollégájától. Még csak három napja iszom rendszeresen, de már érzem, hogy nincs olyan iszonyatos édességvágyam, mint eddig volt.
Azt hiszem, hogy nem is árt nekem ez az egész cirkusz. Legalább jobban odafigyelek, hogy mit is eszem végre. Hátha így fogyok valamennyit. Már nagyon rám férne, érzem a lábaimon.
Az én férjem nem sok mindent tud főzni, de amid igen azt jól :) Nudlit (épp most gyártjuk, már 3. órája főzöm, ő meg gyúrja...), mákos gubát, fonott kalácsot meg beiglit... Mondjuk én egyiket se szeretem, esetleg nudlit valami sós szmötyivel:)
Sűriteni én is TK v. tönkölyliszttel szoktam, egy lábasra elosztva elég kevés CH jut.
A fasírt nekem is iszonyúan felvitte a cukromat, biztos a zsemlétől, amit apósom belerak. Én mindig kenyér nélkül csinálom. Esetleg egy kevés itthon darált TK zsemlemorzsát (maradék száraz barnakenyérből) teszek hozzá, ha nagyon lágy. A férjem szokta is mondani, hogy jó gazdagok vagyunk, hogy kenyér nélkül esszük a fasirtot :)))
Én férjem is nagy főzős! Ő csak a hagyományos kajákat tudja, eszi ( zsír, olaj, pirospaprika, pörkölt, hagyma, szalonna , rántott cuucok stb ... rosszul vagyok tőle ) , míg nekem elég egy rántott comb fritőzben kisütve sültkrumlplival és 2 napig fekszem )
Maradok az olajos verziónaál asszem, az tuti jó lesz.
hát a férjem valahogy úgy csinálja, hogy felkockáz picire hagymát, azt megfuttatja az olajon aztán beleszórja a lisztet, kicsit összekutyulja aztán be a levesbe... asszem ez a sima rántás...
fú, hát nekem fogalmam sincs mert soha semmit nem sütünk bő olajan a fasirthoz meg az kellene úgyhogy én azt se tudo mi kell egy fasirtba:)))))
(meg azt se, hogy hogy kell egy főzeléket besűríteni... nálunk a férjem csinál minden ilyesmit, én semmilyen hagyományos kaját nem tudok legyártani... csak annyit tudok, hogy mit használ hozzá:))))) (cserébe viszont éjjel mindig én kelek a gyerekhez)
Komolyan nem kell bele semmi a húson és tojáson kívül (meg persze a fűszerek). A férjem nemrég 90 napos diétázott, és abban van a fehérje-nap, amikor csak fehérjét szabad enni, akkor gyakran csináltam neki ilyen fasírtot. És még finom is volt.