Itt is volt olyan időszak, amikor hetente többször is kellett locsolni a rózsákat. Változóan hozták a formájukat. Van olyan többször virágzóm, ami csak egyszer virágzott, de olyan is, ami szinte folyamatosan. Főképp az angol rózsák bírták a gyűrődést, Télen is és az év folyamán is.
Nálam is többségében világos, pasztell színűek vannak, de ebben a csokorban az Alain Souchon, a Munstead Wood, a Papa Amei, és a középen lévő rózsaszín Princess Alexandra of Kent is erősen illatos. Ez már nyilvánvalóan az utólsó hullám, itt is színesednek és hullanak a falevelek.
Nagyon sajnálom, ha lemaradok majd a csodás kertedről. Mint ahogy Eskééről, Lychniséről is. Ha majd lesz egy kis szabadidőd azért tehetnél fel ide képeket. Én nagyon örülnék neki.
Én valóban csak bekukkantok mostanában, ha van kép megnézem. Egyébre nincs kapacitásom. Sajnálom, hogy csappant a topikok aktivitása. Én FB-ra nem megyek, így lassan leszokok minden fórumról.
Sokat köszönhetek Nektek, főként az itt összegyűjtött tudásból nevelgetem a rózsáimat.
Csak egy topiktársa emlékszem, akinek dicsérethiánya volt (a nevére nem emlékszem), a többiek egészségesen kezelték ezt a kérdést. Én se írtam le sokadiknak, hogy milyen szép, és nem is furdal emiatt a lelkiismeret. Sőt, nem is lájkoltam, ezt az új funkciót nem használom, nem látom értelmét, és más topikokban sokáig rossz hangulat forrása lett. Szerencsére már átsiklottunk rajta.
Nem is vettem. S mivel én sem szerettem volna egy jaj de szép, de csodás tartalmú fórumot én is szigorúan bántam a dicséretekkel. Ennek persze az lett az eredménye, hogy lelkiismeret furdalásom van elsősorban Ametiszttel szemben. Mire én eljutottam addig, hogy megnézzem a képeit , ketten már biztosan magasztalták. Így hát én nem, csak "lájkoltam" Ő talán észre sem vette, de neki én bizony kevesebb dicséretet írtam és mindig az volt az érzésem, hogy nem mérem igazságosan a dicséretet.
A tapasztalat az, hogy az első évben nem fejlődnek...szakemberek is csak találgatják az okát (...gyökérmaradványok... előző tő kiélte a talajt...én viccesen azt szoktam mondani, szolidaritást vállal az új)...de viccet félretéve: alaposan tisztítsd meg a talajt a gyökérmaradványoktól, és ne sajnáld az új telepítésénél a marhatrágyát...esetleg a gödröt virágfölddel töltsd vissza (de bármilyen jó minőségű tiszta, tápanyag dús föld megfelel) Én többször ültettem már a régi helyére újat. A Második évtől minden rendben volt velük.
Tudtok abban segíteni, hogy miért ne ültessünk rózsa helyére másik rózsát? A Sibillát egy árnyékosabb helyre kell tennem, de a helyére újból rózsát tennék.
Szerintem fotókkal, rózsalelőhelyekkel, téma felvetésekkel a rózsákkal és kisérőikkel kapcsolatban.
Sok ember valóban csak nézelődni jár ide. Ha nincsenek fotók, már nem jön. És szerintem a nézelődőkből lesznek az aktív tagok. Mert egyszer úgyis rákíván ezekre a szépségekre,és akkor kérdései lesznek.
Ez igaz akkor, ha keresek valamit, de én arra gondoltam, hogy ott azonnali visszajelzést kapok mondjuk egy fotóról. Vannak 20-40 ezres csoportok is. Ezért mondtam, hogy ahhoz képest ez egy zártabb közösség.
Az itteni publikálás viszont annyiban szélesebb körű, hogy a Google rengeteg találatod ad az Index fórumokról, ha valaki kitartóan keres valamit, előbb vagy utóbb ide találhat. Zárt fórumra nem lehet így bejutni, az ottani információ abban a körben marad.
Ha valaki nem lelkes rózsás (mint pl én), de valami konkrétum érdekli, itt utánanézhet, vagy úgy regisztrálhat, hogy előzőleg körül tudott nézni, hová is regisztrál, aztán megkérdezheti.
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Ez,bár nyilvános, mégis egy zártabb közösség,mint a FB. Ott több lehetőség van a publikálásra,ha netán valaki azt akarná.