Megkaptam a levevled és én is írtam neked, megkaptad?
Az Agilyti olyan akadályversenyféle, ahol a gazdi utasítását követve, minél gyorsabban és ügyesebben szalad végig a kutya. Az a legjobb benne, hogy nemcsak a gazdi, hanem a kutyák is nagyon élvezik a közös játékot.
Ilonaz!
Képzeld egész hétvégén nálunk van vendégségben a Happy, Arcsi tesója.
Irtó jófej, az első órák legörömtelibb pillanatai voltak hogy kiderült még életében nem járt emeleten, így felfelé is és lefelé is, mint aki tojásokon lépdel, olyan óvatosan közlekedett, de mindent hamar tanul, már önnállóan jár ki-be a lépcsőház ajtón. Nem bír betelni a macskák látványával, akik - az eddigiektől szokatlanul - nem rohannak el előle, hanem hagyják, hogy szaglászgassa őket. Ő pedig megilletődőtten szaglássza őket.
Jó volt a tábor, sokat agilytiztünk és kirándultunk!
Miért ne lehetne városba kutyát tartani? Főleg, hogy nagy kertben rohangálhat. Kirándulóhely is van ahova rnedszeresen el lehet menni, nincs azzal semmi gond.
Balzac, az Illatos útról mentett 3 éves bearded collie- német vizsla keverék kan kutya gazdit keres! Jellemét bearded őseitől örökölte: nagyon barátságos, játékos, örökmozgó, mókamester. Egyenesen rajong más kutyákért, ha tehetné egész nap más kutyákkal játszana. Korát meghazuttolóan idétlen és kajla, talán sohasem fog igazán felnőni. Mellette sose lehet unatkozni, mindenkit megnevettet. Kiválóan alkalmas lenne pl. agilityre. Jelenleg egy kennelben lakik, ugyan napközbe többször kiengedem és sétálni is megyünk, de egy ilyen mozgékony kutyának már végre egy igazi otthon kéne, ahol egész nap szeretgetik és kedvére rohangálhat.
Hú, de irigykedem, jól látom a Hajógyári szigeten volt a séta? Szívesen veletek tartottam volna! Ezek szerint mindenki jól van! Sok puszi nektek! Gyönyörűek a kutyák!
Vasárnap megyünk kutyástáborba, Tiszakécskére. Van valaki itt aki szintén jön?
Hogy tellik a nyár?
Ilonaz, hogy vagytok? Sántikál még Archi? Éppen ma nosztalgiáztam a kölykök fényképén, nagyon szép emlék!
Remélem minden rendben, van már játszó pajtija?
Képzeld a harmadik kan kiskutyusról is kaptam híreket szép és szőrös és jól vannak, nagyon szeretik a gazdik! Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen fantasztikus gazdikra találtak a kölykeink!
Kedves Mamarilla, azt gondolom ezt a szaporítás-dolgot érdemes lenne megfontolni. Elhagyott, árva, kidobott, megunt kutyák tízezerei sínylődnek menhelyeken, az ország különböző gyepmesteri telepein pedig évente tizenkétezer kutyának oltják ki az életét.
A kiskutyacsinálást érdemes lenne a tenyésztőknek meghagyni, s a hobbicélból tervezett kutyagyártás ötletét érdemes lenne elvetni. Bobtail-t is havonta kell különböző menhelyekről sintértelepekről kimenekítenünk...
Persze csak halkan mondom mindezt, a döntés a tiéd. A felelősség is a tiéd és majd azoké is, akik magukhoz veszik a szőrgombócokat, és semmi garancia nincsen arra, hogy pár év múlva is rendben lesz a kutya.
Mi nem a beardosokhoz tartozunk, de rokonok vagyunk. Patty bobtail szukámnak keresek bobtail fiút fedeztetés céljából, iratok nem szükségesek, csak tisztavérű legyen. Júliusban lesz aktuális a randi. Lehetőleg Komárom, Győr környékén. Előre is köszi!
Valószínű az utobbi! Ehhez a lobonchoz legalább 1 évet kellett volna kóborolni. Várom a híreket, de csak annyit tudni, hogy hazavitték. Ezt ma megerősítették!!!!!