Aki ezek után továbbra is azt nézi, hogy a kutya olcsó legyen, hát lelke rajta.
Ui: Tenyésztőtől is lehet vásárolni 100eFt alatt tenyésztési hibás (harapáshiba, metszőfog hiány, rejtett here, egy here, stb.) kutyákat ivartalanítási kötelezettséggel. Minden tenyésztőnél születik hibás kutya, ahogy mi, emberek sem vagyunk hibátlanok (max egy embert nem zárnak ki a tenyésztésből harapáshiba vagy foghiány miatt), persze nem akkora arányban, de ki lehet fogni...
Mondtam, az anyukának van törzskönyve, meg szerződése is a tenyésztésből kizáró hibáról :-) És igen, kérhettél volna törzskönyvet, de nem kaptál volna semmiképp, mert azért a törzskönyvezésnek vannak szabályai. (MEOE tagság, regisztrált kennelnév, a törzskönyvezés feltételeivel rendelkező szülők) és őneki egyik sincs meg. :-))) De ha nem hiszed próbáld ki. Hívd fel, hogy meggondoltad magad, mégis szeretéd a kutyád kiállításra vinni, és mégis kéne hozzá a törzskönyv legyen szives odaadni, kifizeted. Meglátod mi lesz a válasz... Hogy nem lehet ezééé meg azééé meg milyen sokba kerülne meg mittudomén, de hogy esélyed nem lesz abban biztos vagyok. De próbáld ki ha nem hiszed....
Az anyukának megmuatták a törzykönyvét és mi is kérhettünk volna Wanda mellé törzskönyvet, de nem kértem mert saját pénzből vettem és elég hogy kibirtam így fizetni. =( Amúgy ha tudtam volna többet is szerezni akkor úgy vettem volna meg hogy törzskönyvel. De nem volt arra pénzem és erről végül is én tehetek. =( =)
Tiszaújvárosról vettük, de ők csak most utoljára pároztatták a nyáron mert azt olvasták hogy egy kutyának legalább egyszer kölykeznie kell. Amúgy 6hónapos és úgy vettük hogy törpe de egy kicsikét kisebb méretű úgy hogy toy és törpe között van. =)
Hááát :-) Érdekes telefonokat tud az ember kapni az biztos. Most nálam ill egy tőlem származó szukától van összesen 6 kölyök, akikből 5 eladó. Egyelőre egynek találtunk igazi felelősségteljes gazdit a kb 40 telefonlóból. De próbáljuk azért kiszűrni hogy ki az akire rá merjük bízni őket.
De épp tegnapelőtt hívott egy hapsi hogy neki kettő kéne, és a lány meg egy fiú. Kérdeztem hogy hadd szaporodjanak a testvérek egymás között? Vagy hogy szeretné? Hebegett kicsit majd mondta hogy akkor az egyiket majd az emeleten tartja az anyósnál... :-((( Tényleg kiakasztó tud lenni egy ilyen telefon..... DE volt olyan is aki a 3 hónapos kölyökre mondta, hoyg ááá az kicsi mert 3 hét múlva már fedeznie kéne, ő nagyobbat keres...
Olvasgatom a "problémádat", remélem sikerül olyan kiskutyát találnod, akiben nem kell csalódjál. De azért fogadd meg az itteni tanácsokat, jószándék vezérli őket (meg sajnos rossz tapasztalataik miatt egy kis elkeseredettség is).
Egyébként nekem kettő fehér uszim van, egy törpicsek és egy közép. Mindkettő befogadott, uszkármentéses kutya. Egyiket sem akartuk megtartani, csak ideiglenesként voltak nálunk, aztán mindkettő maradt. A törpe, Kókusz januárban lesz három éve, Dió pedig másfél éve lakik velünk. Három gyermekem van, és egyáltalán nem gond, hogy nem kölyök korban kerültek hozzánk a kutyák. Igaz, bizonytalan lehet az előéletük, Dióról nem is tudunk semmit, mivel ő talált kutya, de én csak ajánlani tudom az örökbefogadást!
Remekül ment minden. Az első egy-másfél napig szenvedés volt, aztán rájött, hogy tulajdonképp neki nem is fáj semmi :-). Kapott szép kis poló-gatyeszt, gallér nem is kellett.
Én mindenképpen ivartalaníttatni szeretném majd a kiskutyámat. Úgy tudom, hogy kb 8 hónaposan már lehet. Én nem szegnék meg egy ilyen szerődést sosem, de hát amikor eladod valakinek a kölyköt, akkor nem tudod, hogy az mennyire becsületes a mai világban. Én is ahogy hívogatom a hirdetéseket, az egyik nő Kiskőrösről egyből azt kérdezte tőlem, hogy mire kell nekem a kutyus, mert szaporítónak nem adja és csak azok hívják.:(
Mindenki azt csinál a kutyájával amit akar... A korai ivartalanításról igen megoszlanak a vélemények. De én magam a saját józan paraszti eszemre hallgatva is úgy érzem 8-10 hetes kor korai. Bizonyos hormonhatás kell a normális személyiségfejlődéshez... De ez persze csak az én magánvéleményem...
Szerződés... Hmmmm. Nagy kérdés hogy mennyi értelme van :-) Meg mi is az értelme... De ez már egy másik téma :-) Nyilván leir az ember valamit, és mindenki azt csinál amit akar. Menjen az ember évekig perelni mert valaki valamit mégse tartott be???? Ááááá... Mindegy :-)
Én remélem hogy ezek a kölykök szépek, egészségesek, és mindegyik legalább olyan örömet szerez a gazdájuknak, mint az enyémek nekem. Nem gondolom hogy értéktelenebbek lennének, mint azok a kölykök akik az alomtestvérétől születtek Angienek. Csak ezzel a hsz-ommal azt akartam csak mondani, ne magasztaljuk már az egekbe a tulajt :-) mert biztos vagyok benne hogy nem volt őszinte azokkal akik ezeket a kölyköket megvették. (kiállítási szülök, szűrővizsgálatok... áááá). mindegy. Nem idegesítem magam. Megtettem eleget mikor megláttam a hirdetést :-)
Ó, és hányszor fognak még becsapni. :((( Olyan is, akiről nem is gondolnád. :(((
A korai ivartalanításról megoszlik az állatorvosok véleménye is, mint sok minden másról. vannak érvek pro és kontra, de pl. ha elolvasod a mancsok rendelő honlapját, ott amerikai gyakorlati tapasztalatokra hivatkozva, ajánlják. Biztos van kockázata, de nagyobb kockázat a fajta tönkretétele. Már lassan nincs mit rontani a helyzeten. :(((
Szépek biztos, hiszen jó anyától származnak, és egy kis foghiba nem ront az életminőségen, de a dédunokái már valószínűen komolyabb egészségügyi problémákkal fognak bírni, felelőtlenül szaporítva, patella szem és egyéb bajokra nem szelektálva.
Nem lehet ezt elkerülni, nincs az a szerződés, amit be tudnál tartatni, mindig felmerül újabb és újabb probléma, amire normális ember nem is gondolna.
:-((( Tanul az ember a hibáiból. Ez nálam az első alom volt. És hát fel se merült bennem, hogy a megállapodás ellenére egyszercsak viszont látom az említett szukát az expresszen 6 kölyökkel....
A másik viszont hogy beszéltem erről egy állatorvos barátommal. Mármint az ivartalanítva eladásról. De 8-10 hetes kölyköt nem nagyon jó még ivartalanítani. Szerinte kb a 6 hónapos kort meg kell várni. De az ember meg egy kölyök eladásával nem szivesen vár csak ezért 6 hónapos korig... Nehéz kérdés ez....
És a mai napig se vagyok okosabb sajnos abban a kérdésben hogy hogy is lehetne ezt elkerülni. De sajnos ez van. Mindenki azt csinál amit akar, és hiába a megállapodás, csak felmerül itt-ott hogy azééé1x mégiscsak legyenek már kölykök hamááár szuka.... Mindegy.
Azért persze felteszem Angie kölykei szépek egészségesek lettek. Max a sajnálatos I fog hiányát örökölhette néhány kölyök, de azzal mondjuk egy hobbikutya eléldegélhet vígan probléma nélkül.... Ez tényleg "csak" tenyésztési probléma. Nem lesz amúgy egy kutyának emiatt érdemi hátránya az életben....
Ez annyira szörnyű, hogy a szerződés, hát még az adott szó nagyjából nullát ér, és ez az általános. Jó lenne, ha a kutyásoknál is elterjedne, ami a macskáknál már bevett szokás, hogy a nem tenyésztésre vett kölykök ivartalanítva vannak eladva. Nem feltétlenül kell minden kutyának szaporodni! Nyilván néhány generációig még elég jó kutyák születnek, de utána már erősen látszik a tenyésztettség hiánya.
Wandát attól a kedves hölgytől vette aki a szukáját tőlem vette, azzal feltétellel, hogy tenyésztésbe nem vonható, mivel tenyésztésből kizáró hibával rendelkezik, ami már kölyökkorában látszott sajnos. Ez szerződésben rögzítve is lett. A szuka emiatt természetesen soha nem volt kiállításon, nem is lehetett. Semmilyen szűrővizsgálattal sem rendelkezik. Az anyja az én szukám még természetesen minden szükséges szűrővizsgálattal rendelkezik, és tényleg járt kiállításra. A képen látható kölyök apja meg....koránt sem biztos hogy az akit a gazdi mondott. Mivel a kölykök törzskönyv nélkül lettek eladva, sose fog kiderülni, hoyg ki fedezte a szukát. És nem véletlen lettek tözskönyv nélkül eladva, mert nem is kaphattak volna törzskönyvet......
Az már tényleg mellékes szépséghiba hogy ezzel a hölgy már eleve szerződésszegést követett el....
Ennyit a korrekt megbízható helyről :-) Ezen az áron korrekt megbízható kölyköt nem lehet eladni, már mondtam neked. Kezdjök ott hogy egy minőségi kan fedezése 300 eurónál kezdődik, határ a csillagod ég. A törzskönyv csip oltások minimum 35 000Ft-ba kerülnek, így egy minőségi kölyök önköltségi ára minimum 80e Ft körül jön ki.....
Nagyon aranyos a kutyusod. Büszke lehetsz rá hoyg eljutottál vele egy versenyre én itthon csinálok pályát az uszkáromnak és a Westiemnek. Wanda, az uszkáromról van 3 videó ahogy végig viszi a pályát. MAjd ah tusok feltöltök videót. Remélem hogy tetszeni fog.
Amúgy én Wandát 35 e-ért vettem, de nagyon szép, egézséges, kiálítási anyától és apától való. Mind a kettő törzskönyves.
Elhiszem... egy baba mindig nagy nyüzsit visz a házba és nyomasztó a csend ha távozik. Nálam sosem volt ilyen hosszan ideiglenes vagy vendég kutya, de egy nap után is lazán ríttam utánuk :-D Nem nekem való ez a sport...
Mennyire hasonlít Marcipánra! Még mindig szomorú a szívem az én kicsi fiam után! :-(((( Olyan üres a ház nélküle. Lüsziék csak tespednek azóta, elment az élet a házból!
De jó, hogy nem vagyok itt egyedül a problémámmal! Nagyon aranyos a kutyusod! Kölyökként került hozzátok vagy már felnőttként? Hát én még gondolkodó és nézelődő állásponton vagyok. Azt már látom, hogy nagyon nehéz lesz 100ezer alatt megfelelő kutyust találnom.
szia, tavaly nyár végén voltam itt a fórumon - a megszólalásig hasonló problémával, mint Te :) kaptam én hideget-meleget...elég félelmetes volt :)
végül is egy mondhatni örökbefogadott uszi jött hozzánk - ennek 14 hónapja, az óta igazi családtag lett belőle és a legtündéribb kutya a világon...nagyon jó barátok vagyunk, most is itt fekszik a lábam mellett... szóval nekem bevált az örökbefogadás....
Megnéztem az oldalad, gratula az elért sikerekhez! :)
Természetesen a tenyésztést nem jövedelemszerzésnek gondoltam űzni, ez az álmom, ezt 110%os odaadással tenném :) Ezért is várok vele, nem kis összeget kell rááldozni, főleg hogy külföldi vérvonal szükséges hozzá.
Van két szakmám, mindig is sok lábon álltam, de még én magam se tudom mi lesz velem 5-10 év múlva. Érdekel ez a szakma, ezért szeretnék minnél többet megtudni róla, hogy ne bánjam meg, ha valóban elkezdem.
Szfinxi, én főállású kutyakozmetikus vagyok, iparengedéllyel, de ha egyedül lennék, nem tudnék megélni, pedig eléggé ismert vagyok és kiállításokra is dolgozom. Ha a férjem nem lenne, más kereset után kellene néznem. Ezen kívül, ez a munka teljesen kikészítette az izületeimet, keményen fizikai munka. De szeretem csinálni, és megengedhetem magamnak, hogy nem dolgozom sokat, saját üzletem van, nincs bérleti díj, stb. Tenyésztésből meg végképp nem lehet megélni, hacsak nem akarsz szaporító lenni, de azt nem hiszem hogy az lenne a célod. Tenyészállatok beszerzése, minőségi ellátásuk, kiállítások itthon és külföldön, elég költséges.
Ha igazán meg akarsz tanulni kozmetikázni, nem csak a papír kell, azt leginkább Budapesten tudod megtenni.
Igen, valahol sejtettem hogy ez nagyon keveseknek jön be, teljes állású munkának. Dehát ha bejön, akkor az nagyon jó, hiszen kevesen tehetik meg hogy szeretettel, szívből csinálhatják a munkájukat.
Most szeretnék minnél hamarabb kijutni külföldre dolgozni, pár éves hosszra, ha hazajövök mindenféleképpen tenyésztéssel (macska) fogok foglalkozni és emellett nagyon szimpatikus ez a szakma is, szívesen kitanulnám.
És van olyan tanfolyam, amit ajánlanál? Nézegettem mindenfele, bár leginkább Pesten találtam csak :( ( én kecskeméti vagyok )
Érdekelne-e valakit a kutyusa képével mintázott póló, pulcsi, kapucnis pulcsi...?
Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy Fruit of the loom márkájú termékre vékony plüsssel rányomnánk a kutyus képét(ha érdekel valakit képet erről a közeljövőben tudok mutatni), vagy bármilyen feliratot...az sem muszály, hogy a kutyus legyen a központi téma...
Árat sem tudok még mondani, saccolni sem akarok, mert nem tudom, hogy függ-e mérettől, vagy bármi mástól...
Egyenlőre csak érdeklődöm, hogy tetszik-e valakinek az ötlet, ha van rá jelentkező akkor teszünk lépéseket afelé, hogy ez meg is valósuljon. :)
Holnap találkozom a gyártóval, akkor már többet tudok.
Érdekelne-e valakit a kutyusa képével mintázott póló, pulcsi, kapucnis pulcsi...?
Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy Fruit of the loom márkájú termékre vékony plüsssel rányomnánk a kutyus képét(ha érdekel valakit képet erről a közeljövőben tudok mutatni), vagy bármilyen feliratot...az sem muszály, hogy a kutyus legyen a központi téma...
Árat sem tudok még mondani, saccolni sem akarok, mert nem tudom, hogy függ-e mérettől, vagy bármi mástól...
Egyenlőre csak érdeklődöm, hogy tetszik-e valakinek az ötlet, ha van rá jelentkező akkor teszünk lépéseket afelé, hogy ez meg is valósuljon. :)
Holnap találkozom a gyártóval, akkor már többet tudok.
Én a magam részéről lassan már csak a saját kutyáim kozmetikájára korlátozom ezt a szakmám. Ennek sok oka van... De max privát részletezem :-) Szerintem a legtöbb uszkáros akik szépen nyírnak uszkárt inkább hobbiként csinálják mint főállásként. Most kapásból egy vagy két uszis jut eszembe csak akik a kutyakozmiból élnek. Vagy mondhatni főállásban azzal foglalkoznak.
Nyilván itt is van aki megél ebből, mertigényes profi unkát végez, de lassan vagy gyorsan? ez a szakma is túltelített lesz mint annyi más, és nem épp a profikból :-(