Keresés

Részletes keresés

Mall1114 Creative Commons License 2019.08.28 0 0 11981

Sziasztok!

Foglalnám visszaútra a vonatjegyet. A 14:35-ös indulásra gondoltam (Savona), ez a kikötőtől kb 20 perces sétára van. Általában mikorra szállnak le az emberek a hajóról? Köszönöm.

jurita Creative Commons License 2019.08.28 0 0 11980
Sziasztok, mèg nem hajóztunk soha, sokat olvastam róla, meg tervbe is volt, de aztán mindig más lett az uticèl. Viszont februárban eljön az "èn" időm. Miamiból mennèn. Útvonal ötleteket várnèk. 7-10naposra tervezzük a hajót, 2, 40-es pár. Mindegy a hajótársaság. Köszi a segítsèget!!!
alphabetti Creative Commons License 2019.08.28 0 0 11979

Szia. Voltunk mind a két megoldással. Első alkalommal mi odafelé Bresciában szálltunk meg. Ha tudtok és akartok éjszaka utazni, akkor szerintem is a Genováig egyhuzamban utazás jobb. 

Az útvonalra oldalt rá tudsz keresni. Marseille, Palermo, Róma biztosan megjárható saját szervezésben is.

Előzmény: Törölt nick (11977)
NGGB Creative Commons License 2019.08.28 0 0 11978

Szia lioliom, mi is idén voltunk az első hajó utunkon MSC Operával. Nem tudom biztosan, hogy az italcsomagok ára ugyanaz-e minden MSC hajón, de ha igen, mi ennyit fizettünk: 2 db NON-ALKOHOLIC Package 2x133 Eur és 2 db NON-ALKOHOLIC Child Package 2x98 Eur. Két felnőtt, két gyerek, alkoholmentes csomagok. Ez kb 150e Ft, ami itthonról nagyon soknak tűnt, de a hajón tényleg nagyon drágák az italok. Utólag számolgatva kb ennyit fizettünk volna italcsomag vásárlás nélkül is, csak akkor még rájött volna a 10% szervízdíj. Bár italcsomag vásárlás nélkül kétlem, hogy beültünk volna minden nap egy forró csoki - kávékülönlegesség szeánszra az egyik bárba, de így kipróbáltuk a legkülönlegesebb, legdrágább fajtákat is :) Szóval utólag mi nem bántuk meg az italcsomag vásárlást. Remélem segítettem. Jó utat!

Előzmény: Törölt nick (11977)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.27 0 0 11977

Sziasztok ! Életünk első útjára készülünk hajóval.MSC Divína.Genovából indul,kocsival megyünk.Hol célszerű megállni és aludni,ha nem akarunk egy huzamban levezetni?Az iroda szerint célszerűbb egyben lemenni és Genovában aludni,majd reggel a szállásról menni a hajóhoz. Hát nem tudom !Marseille,Valencia,Mallorca,Cagliari,Palermo,Róma  az útvonal.Nem akarunk szervezetten kirándulni,de esetleg van olyan ahová nem lehet egyénileg?Érdeklődöm még az italcsomagokról.Elég húzós az áruk.( 10.000.-  13000.-  19.000.-)Aki volt  ,melyik csomagot kötötte meg?A középső és a nagy között vacillálunk.Minden tippet szívesen fogadok !

Badó Creative Commons License 2019.08.27 0 2 11976

Egy ujabb AIDA élménnyel gazdagodtunk, ezúttal Anglia/Írország volt a célpont. Engem megint elvarázsolt az AIDA-ra jellemző közvetlenség és jó hangulat. A kapitány személyesen köszönt el ill. kívánt jó hazautazást az utolsó kicsekkolásnál :)  Volt pár változás a hajon pl. az Almhütte étterem ahol a kirándulásból megfáradtan visszatérve- de az ebédet már lekésve- friss grillcsirkét és császármorzsát tudtunk enni.

Nagy kedvencünk volt Dublinban a Rock múzeum és Belfastból az "Óriások útja" bazalt oszlopai.

Meedea Creative Commons License 2019.08.21 -1 1 11975

Negyedszer is elcsábított minket egy nagy hajó, jelen esetben az MSC  Seaview volt a gaz csábító J és minden percét élveztük.

Az útvonalunk Civitavecchia – Cannes – Palma de Mallorca – Barcelona – Ajaccio – Genova – La Spezia – Civitavecchia volt.

Az indulást megelőző napon elrepültünk Rómába. A www.civitavecchia-transfer.com oldalon foglaltunk magunknak privát transzfert. Egy kedves, beszédes sofőr várt minket a reptéren. Nagyon dinamikusan vitt minket a szállásunkra és még fel is hívta az apartman tulajdonosát, hogy értesítse az érkezésünkről.

A szállásunk a B&B Il Porto apartman volt Civitavecchia központjától pár lépésre. Tiszta, kényelmes, jól felszerelt apartman. Maura, a tulajdonos, kedves és segítőkész volt, taxit is hívott nekünk másnapra.

Mivel gyerekkel utaztunk, a beszállás nagyon gyors és zökkenőmentes volt.  A kabinunk még nem volt elérhető, így viszont volt időnk felfedezni a hajót és nyugodtan ebédelni.

A hajó hatalmas..már már túlságosan is. Bevallom, hogy eleinte kicsit elvett az élményből az óriási méret és a sok ember. 1 – 2 nap után kitanultuk a dolgokat és a legtöbb esetben el tudtuk kerülni a tömeget. A sok helynek azért van előnye is, eloszlanak az emberek és jól megválasztott időpontokban lehet élvezni a nyugalmat is.

A hatalmas mérethez nagyon szép belső társul. Csillog villog minden, tetszetős bútorszövetek, sok természetes fény, a külső promenád és a tenger látványa csodálatos.

A balkonos kabinunkkal is meg voltunk elégedve úgy a tisztaság, mint a kényelem terén. Bár a fürdőszoba mérete kicsit csökkent az eddig látott hajókéhoz képest, számunkra nem volt zavaró. A szekrény viszont lehetett volna nagyobb, de azért így is elfértünk. Nagyon kedves volt az indonéz szobafiúnk és alaposan takarított.

Általánosan elmondható, hogy a személyzet kedves, mosolygós, beszédes. 

Az eddigi hajóktól eltérően, itt három ültetés van a vacsoránál.  17.45 az első időpont, mi épp ezt kaptuk, de nem is kértünk cserét, mert nem ragaszkodtunk a kötöttségekhez.  A 16. emeleten található Biscayne Bay büfé volt a kedvencünk, mert mindig csendes volt és kedvesek voltak a felszolgálók is.  Az ételek finomak voltak, a választék bőséges, megszokott MSC minőség.. panaszra nem volt okunk.

A hajóút foglalásakor épp akciósan lehetett Easy (alap) italcsomagot is foglalni, így megérte az árát, mert a víz, kávé, poharas bor megfelelő volt,  de teljes áron nem vennénk ilyet, mert a legtöbb jó ital/koktél nincs benne a 6 eurós keretben.

Ami az útvonalat illeti..mesés volt és a kikötések időtartama is jó volt.

Első megállónk Cannes napsütötte, csodás városa volt.  

Mivel csak kishajóval lehet a partra jutni, korán reggel kell jegyet kérni az előre kijelölt helyen, különben csak az utolsók között lehet kiszállni és kevés idő marad a városnézésre..így jártunk mi is, 10.45kor kellett volna kiszállnunk, de akkora csúszás volt, hogy csak 12.15kor tudtunk beszállni az utolsó kishajók egyikébe. Ennek ellenére jól be tudtuk járni az óvárost, ebédeltünk egy hangulatos kis étteremben, megnéztük a Miasszonyunk templomot, a Kaszinót és a Filmpalotát, majd sétáltuk egyet a Croisetten és figyeltük a helyi időseket sakkozás közben.  Tökéletes nap volt, ide még biztosan visszatérünk.

Következő megállónk Palma de Mallorca volt. A hajó a központtól messze áll meg, ezért kényelmi okokból az MSC buszt választottuk melynek megállója a Katedrális közelében van. Mivel a várost már volt szerencsénk alaposan bejárni korábbi alkalmakkor, most csak élveztük a mediterrán életérzést, sétáltunk amerre a lábunk vitt, végig a Ramblan le a dombon az óvároson keresztül. Csodás épületek, kapuk, balkonok mindenhol..nem szabad rohanni.

Este nem időztünk sokáig az átriumban, mert másnap Barcelonaban kötöttünk ki és volt tervem bőségesen.  A kikötői transzferbusszal mentünk be a Kolumbusz szoborhoz, az infó pultnál vettem egy térképet és nekivágtunk a lehetetlennek..mert kisgyerekkel, rohanás nélkül még a főbb nevezetességeket is lehetetlen bejárni. A Ramblan sétáltunk, megnéztük a Güell-palotát, a Placa Reialt, a Katedrálist, majd vettük az irányt a Sagrada Familia felé, mert 14 órára fix időpontos jegyünk  volt foglalva. A tiqets.com oldalon vettünk gyors belépésü jegyet , melyhez audio guide is jár, méghozzá magyar nyelvű, így az élmény csak fokozódott és a meghatottság garantált volt..az anyanyelv, a látvány és az érzés..ismét csak azt mondhatom, köszönöm, hogy ott lehettem.

A bő 2 órás élmény után a Ciutadella park irányába indultunk tovább, megpihentünk egy kicsit a fák árnyékában, majd rohantunk vissza a Kolumbusz szoborhoz, hogy mielőbb buszra szállhassunk és visszaérjünk a hajóra, mielőtt az elindulna..nélkülünk.

Barcelona pompája után kicsit rosszul esett a következő napon kiszállni Ajaccioban.. Mivel a hajó a városközpontban köt ki, nagyon egyszerűen bejárható minden. Vasárnap lévén épp piac volt a kikötő melletti téren, megkóstoltunk néhány helyi finomságot és bevásároltam fügelekvárból is. Megnéztük Napóleon házát, a Katedrálist, sétáltunk a tengerparton, majd az óvároson keresztül tértünk vissza a hajóra. Nagyon meleg volt, úgyhogy kipróbáltuk a medencéket és az vízi élményparkot is. Minden szuper volt, de a csúszdáknál rengeteget kell várni.  Napágyat mindig tudtunk találni és általában a fedélzetről néztük a kihajózást.

Lustálkodós nap következett, mert Genova volt az utolsó előtti megálló. Mivel itt is jártunk már az előző hajóutak alkalmával, le sem szálltunk a hajóról. Egész napos pancsolás, alvás, pihenés volt a program. A fiúnk nagyon élvezte a kötélpályát, a játszószobát és a medencéket is. Mivel itt sokan szálltak le/fel, a napozórészen alíg voltak páran, ellenben a büfében tömegnyomor volt a javából.

Utolsó megállónk La Spezia volt. A kikötői ingyenes busszal mentünk a kikötő bejáratához, majd onnan taxival a vasútállomásra, mivel Pisa volt a célunk. Előző este az Omio alkalmazás segítségével lefoglaltunk 3 oda-vissza jegyet a gyorsvonatra melynek menetideje 50 illetve 58 perc volt. Maga a vonatozás is élmény volt mindhármunknak, mert a gyerek még soha, mi pedig évek óta nem vonatoztunk :) Mindkét vonat tiszta és rendezett volt. A jegyek az alkalmazáson belül voltak, azt mutattuk meg a kalauznak, de csak a vissza úton ellenőrizték.

Pisaba érve vettünk egy térképet és kellemes sétával be tudtuk járni a város fontosabb részeit: megnéztük a Csodák terét ( ferde torony, Dóm és Keresztelőkápolna), a Santa Maria della Spina templomot az Arno folyó partján és a Piazza dei Cavalierit. Megebédeltünk egy csendes kis étteremben, majd visszasétáltunk a vasútállomásra.

La Speziaba visszaérve volt még időnk sétálni egyet az óvárosi részben, majd a tengerparton kávéztunk kiélvezve a hajóút utolsó óráit.

A hajóra visszetérve a gyors pakolást követően még egy utolsó bevásárló körutat csaptam, üldögéltünk egy kicsit az átriumban és hallgattuk a csodás énekeket.

Éjjel 1-ig ki kellett tennünk a csomagokat a kabin elé, majd másnap az elsők között szálltunk le a hajóról, mert transzferünk volt a reptérre.

Színházba csak egyszer mentünk, a helyfoglalás kötelező, de 10 perccel a kezdés előtt bárki bemehet a fennmaradó helyek függvényében.

A bárokban és loungeokban mindig jó élőzene volt, tánccal és vidámsággal..bár a törpe miatt ezt kevésszer tudtuk élvezni.

Összességében egy nagyon jó út volt, csodás helyeken jártunk és minden percét élveztük.

Ha van kérdésetek, szívesen válaszolok :)

Zsó1122 Creative Commons License 2019.08.17 0 0 11974

Én is ugyanezt tudom megerősíteni a gyerehajora.com-ról. Nagyon segítőkészek, megbízhatóak, jó árakkal dolgoznak, munkájukat profi módon végzik. Kétszer utaztam már velük, ill. az ő szervezésükben, teljes megelégedettséggel. Bátran ajánlom!

sorozatos Creative Commons License 2019.08.17 0 0 11973

többször utaztam velük, készségesek, segítőkészek, pontosak, precizek!

Előzmény: Mall1114 (11972)
Mall1114 Creative Commons License 2019.08.14 0 0 11972

Mi októberben megyünk a Costával egy kis körútra, náluk foglaltam. Pozsonyban van az iroda, de én magyarul (telefonon) beszéltem velük. Minden kérdésemre készségesen válaszoltak (ez lesz az első hajós utunk), kb 1 órát beszéltem velük az első alkalommal.

Előzmény: NGGB (11971)
NGGB Creative Commons License 2019.08.14 0 1 11971

Sziasztok, köszönöm az ötleteket. Egyenlőre a gyerehajora.com és a logitravel.de oldalakon találtam a legjobb ajánlatokat. Ugyanazt az utat hasonlítottam össze és ezek nyertek. Gyerehajora.com oldallal kapcsolatban van tapasztalata valakinek? A többit még nézem. Még egy kérdésem lenne. Idén MSC hajóval voltunk. A pontokat hol tudjuk begyűjteni? Köszönöm

ildyko19 Creative Commons License 2019.08.14 0 1 11970

Szia , én pont az ellenkezőjét tapasztaltam . A kinti oldalak nálam 2-300 € drágábbak voltak ezért foglaltam otthon . Travel-kom  +36 30 652 6231 Keresd Szabó Hilda Apollóniát . Kedves, korrekt, mindenben segít ! Fordulj hozzá bizalommal ! :) 

Előzmény: NGGB (11966)
Hunameca Travel Creative Commons License 2019.08.12 0 1 11969

Es minket megkerdeztel mar? :-) :-) 

Előzmény: NGGB (11966)
Mall1114 Creative Commons License 2019.08.12 0 1 11968

Megnéztem a dreamlines.de oldalon az októberi utazásunk árát, hát sokkal drágább mint ahol mi foglaltuk.

Nézzétek meg a gyerehajora.com oldalt. Mindenre készségesen válaszolnak, 3 részletben történő fizetés (bár lehet, hogy ez máshol is működik)

anetkukaca pont hu Creative Commons License 2019.08.11 0 0 11967

Itt írtunk a Meravigliáról. Jó kis hajó :)

https://www.anetkukaca.hu/2019/08/4-napos-luxushajout-szeptemberben-54000.html

Mi általában német oldalakon foglalnuk: dreamlines.de logitravel.de ...

Előzmény: Szlopi75 (11962)
NGGB Creative Commons License 2019.08.09 0 0 11966

Sziasztok, az idei hajó utunkat (az első volt) egy magyar irodával intéztük, de olvasom a fórumon, hogy a külföldi oldalakon sokkal olcsóbban lehet foglalni. Hol? Melyik oldalon? A cruisedirect.com oldalon nézelődtem és nem látok sokkal olcsóbb árakat, csak a last minute utaknál. Illetve a kedvezményeknél mindenhol oda van írva, hogy csak amerikai és kanadai állampolgároknak jár. Kértem ajánlatot egy téli hajó útra egy belföldi irodától és megnéztem a cruisedirect-en, nos mind a kettő horror, de a magyar olcsóbbat adott. Szóval hol érdemes keresgélni? Köszönöm

Janos32 Creative Commons License 2019.08.07 0 0 11965

A magyar irodaknak is megvan ugyanez a kedvezmeny, csak b@sznak tovabbadni az utasoknak. Mint ahogy elozoleg is olvashattad, a magyar irodak szandekosan magasan tartjak az araikat es semmilyen kedvezmenyt nem ervenyesitenek az utasok fele. 

Amazon gift card : ha szoktal vasarloni az amazon.com-on, akkor oda kapsz egy kupon kodot amit levasarolhatsz.

Onboard credit : feltoltenek penzt a fedelzeti szamladra amit elkolthetsz utkozben. 

Előzmény: POtti0113 (11964)
POtti0113 Creative Commons License 2019.08.07 0 0 11964

Halihó !

Hogyan kell értelmezni a külföldi oldalakon történő foglaláskor, az általuk adott kedvezményeket,kuponokat,pl Amazon gift card,onboard spending stb.

cruisespontcom

És a magyar irodák miért nem adnak semmit?

Utas2 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 11963

Szia,

A hajón semmivel sem fizetsz...:-) 

De a kauciót a beszállás elött - ha ragaszkodsz a készpénzhez és nem hitelkártyát adsz meg - euróban is fizetheted.

A számla viszont USD-ben lesz, mivel ez egy amerikai hajó.

Egyébként - a kaszinó miatt - van egy pár ATM is a fedélzeten, USD-t lehet felvenni, ha elvered a ruletten a zöldhasú bankókat....:-))))

Előzmény: SCHF (11961)
Szlopi75 Creative Commons License 2019.08.06 0 0 11962

Sziasztok!

Van tapasztalata valakinek az MSC Meraviglia hajóval kapcsolatban?

Inkább online érdemes foglalni (melyik weboldalon?), vagy a magyar utazási irodák valamelyikénél? A korábbi hozzászólásokat olvasva azt gondolnám, hogy az utazási irodák várhatóan azonos, magas árat kínálnak. Elnézést, ha arcpirítóan triviális a kérdés, de kezdő hajóutas vagyok (leszek). :)

SCHF Creative Commons License 2019.08.01 0 0 11961
Szia!
Még egy kérdésem.lenne, hogy euróval fizetek a hajón vagy dollárral?

Köszi!
Előzmény: Utas2 (11946)
maritimer Creative Commons License 2019.07.31 -1 0 11960

Hááát akkor ez csak valami fatális véletlen lehet. Az én tapaszalatom az, hogy a hajós utakon a magyar irodák eleve kartelleznek és szándékosan magasan tartják az árakat. 
A hajóstársaságok által adott kedvezményeket soha nem adják tovább az ügyfeleknek. Még a szinte alapnak számitó "shipboard credit", vagyis fedélzeti költőpénzeket is lenyelik és nem kerül az ügyfél számlájára. 
De nem csak a pénzügyekben van külömbség, hanem az alapvető ügyfélkezelésben is. Lásd az előttem levő hozzászólást. Még annyit sem képesek elmondani, hogy minden foglalással kapcsolatos teendő online az utas által is intézhető. De ahogy itt olvasod a hozzászólásokat, a minimális, legalapvetőbb információkkal sem látják el az utasokat. 

Előzmény: balab (11957)
Janos32 Creative Commons License 2019.07.30 0 0 11959

En ilyennel meg soha nem talalkoztam. A forditottjaval inkabb. Sot. Mindig. Nem online kell nezni, hanem felvenni az irodakkal a kapcsolatot. Ugy teljesen mas arakat adnak. 

Előzmény: balab (11957)
Fantasia17 Creative Commons License 2019.07.28 0 0 11958

Szia fukom!

Barcelona - Többször voltunk már ott, a hajóról leszállva rengeteg taxi van, mi azzal mentünk a kiszemelt nevezetességekhez. Minden alkalommal előre, neten vettük a belépőket, így minimális volt a sorban állás. A tapasztalat az, hogy 4 óra(nekünk kb. ennyi időnk volt) az arra elég pl., hogy  taxival Güell Park - onnan mi szintén taxival jöttünk le Sagradát nézni, de csak kívülről, gyalog a Rambla felé (kb. fél óra) ott is el tudunk nézelődni, vásárolgatni 1 órát, s ismét taxival a hajóhoz, mert gyorsabb, kényelmesebb. A taxi kifizethető árban van.

2.körben egyből a Sagradához hajtottunk, a templom maga a csoda! Visszafelé út ugyanaz, mint korábban, mert már előre vártam a Ramblán a vásárlást :), nagyon jó érzés ismerősként visszatérni!

Lisszabon: Ott szervezett utat választottunk, de kár volt. A hajó majdhogy a belvárosban "parkolt"!

Csodás, és taxik ott is a közelben. Előkészületet igényel, de megéri, hogy szabadon jársz-kelsz!

Meggy likőr - egy lehetséges lelőhely: Largo de Sao Domingos 8 | Rossio, Lisszabon 1150-320, Portugália.

Ki nem szabad hagyni, az aranyos talponállóban :)

Gibraltárt régóta szeretném látni, de mindig éjjel hajóztunk arrafelé, uhogy csak a fénye jutott.

Üdv:

Előzmény: fukom (11955)
balab Creative Commons License 2019.07.27 0 0 11957

Háááát, nem tudom......Konkrétan egy Celebrity útnál egy amerikai online társaság pont 300e forinttal drágább mint egy magyar A2 Aqua Class kabin esetén. Nem hiszem, hogy lehet általánosítani. 

Előzmény: maritimer (11934)
tkisgyongyi Creative Commons License 2019.07.27 0 0 11956

Ha beírjátok a keresőbe a kikötő nevét nagyon sok hozzászólást, tanácsot találtok.

Előzmény: fukom (11955)
fukom Creative Commons License 2019.07.25 0 0 11955

Segítséget szeretnék kérni, szeptemberben indulunk Kiel - Amsterdam - Dover - Le Havre - La Coruna - Leixoes - Lisabon - Gibraltár - Barcelona - Savona hajóútra. A szárazfoldi kirándulásokhoz kérnék infot, hogy oldottátok meg, csoportos, egyéni? Elég drágák a szervezett kirándulások , amit lehet megoldanék eyénileg. A hajó a Costa Pacifica lesz, arról is érhattok véleményt. Köszönök mindet infot.

szabapa Creative Commons License 2019.07.24 0 0 11954

Sziasztok!

Teljesen kezdő hajózó vagyok, szívesen fognék segítséget.

Foglalásunk van MSC Sinfoniára 08.31-től. Velence-Split-Santorini-Mykonos-Dubrovnik-Ancona-Velence útvonalra.

Volt már valaki ezen a vonalon?Szívesen beszélgetnék erről.

Köszi

dzsinike87 Creative Commons License 2019.07.22 0 0 11952

Köszi Janos32.

Jaja, elég fos ez az iroda...

Előzmény: Janos32 (11951)
Janos32 Creative Commons License 2019.07.22 0 0 11951

www.msccruises.com foglalasi szammal belepsz es mindent lefoglalhatsz amit akarsz. 
Profi irodanal foglalhattal ha meg ilyen alapveto dolgokrol sem tajekoztattak....

Előzmény: dzsinike87 (11948)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!