remek. most olvasom, hogy a film buktáját követően be is csukták szépen a stúdiót, amely többek között a lilo & stichet és a mulant is elkövette (mindkét rajzfilm nagyon jó!). :[
oops. tiszta blama: összekevertem peter weirt ridley scott-tal. a white squall című förtelmet scott rendezte, méghozzá weir szintén agyzsibongatóan szar holt költők társasága alapján. no, biztos ez okozta a képzavart. :]
18o millió dolláros művészfilm megspékelve középtájon némi spektrum tv promócióval. hiányzanak belőle mainstream mozi kötelező kellékei (érzelmek, karakterfejlődés, motiváció, nemes cél, miegymás); az ellenség arctalan, a néző pedig hasztalan próbálja átélni kalandot, hisz a móka úgy általánosságban kimerül abban, hogy a dagadt russell crowe fel-alá flangál a fedélzeten, anekdotázik, embert nevel, s a horizontot lesi összeszűkült tekintettel. a látványvilág lenyűgöző, weir rendezése megfelelő, habár érezhető, hogy filmjével megbánást tanusít másik vizes filmje, a white squall miatt: no, az rendesen úszott a nyáltengerben, úgy tűnik, a m&c-re cseppnyi szentimentalizmus se jutott. 1o oscar-jelölés? ez vmi vicc?! 1o/6
Ó be jó lehetett volna a mai este nekem is, ha kaptam volna szabadnapot holnapra. Így sajna ,aradok itthon és legfeljebb kicsit korábban kelek, hogy az utolsó díjazottakat élőben láthassam... :((( Nektek jó szórakozást!
swimming pool: dramaturgiai csődtömeg, másfél órás játékidő, az első egy órában nem történik semmi, az utolsó fél órában pedig túl sok minden, méghozzá olyan emebrekkel, akiket az első egy órában sem ismerünk meg. sagnier-vel azért én is szívesen fürdőznék. :] 1o/4.
alien resurrection dc: az új változat igazándiból csak a legelejében és legvégében más; örültem, hogy a visszataszító title creditset lecserélték erre a mókás darabra, a befejezés viszont borzalmas. a film amúgy is hemzseg a hibáktól, a newborn szerepeltetése pedig akkora hatalmas nagy öngól, hogy képtelen vagyok a filemt így értékelni: 1o/1.
ha minden igaz, akkor így fog kinézni anakin, miután megfürdött a forró lávában. (ez a kép jókora nagy spoiler, sz'al csak saját felelősségedre tekintsd meg!)
Lassú sodrású koreai melodráma; elkezdtük nézni, és olyan szimbolikusnak tűnt, ugrálunk az időben, előzmény nélküli események csordogálnak. Aztán (spoiler!) úgy a huszadik perc tájékán meghalt a címszereplő. Itt már csodálkoztunk kicsit, hogy miről fog szólni a maradék másfél óra, de nem fogtunk gyanút. Végülis edzett filmnézők vagyunk, majd szépen helyére kerül minden. Amikor is, további húsz perc elteltével, hosszú koreai szöveg jelent meg a képernyőn. Tisztára, mintha a stáblista lenne. Ez már érdekes volt, odaléptünk a géphez. File neve: failan02.
Kedves owen, köszönjük a kölcsön cd-ket, csak az a kettesből átjavított egyes felirat nem volt egyértelmű. Bár én igazán nem is bánom, nyálas-nyúlos érzelgős cucc benyomását keltette a film. Külön idegesített, hogy az operatőr rendszeresen az eresz alatt ácsorgott és onnan kukucskált be a helyszínre a kamerával. Ez nekem már túl magas művészet.
2/5
Hogy valami filmnézés is történjék, beraktuk a
Dead or Alive-ot.
Az a véleményem, hogy ha egyetlen rendezőt kéne megneveznem, aki tutira anyagozik, akkor nem sokat gondolkodnék. Szerintem az első öt percben Miike kokszott nyomott, az utolsó kettőben valami hallucinogént; kár, hogy a közbeeső 97 percet azzal töltötte, hogy lehangolt állapotban várta a dílert. Fáradt zsaru családi problémákkal, jakuzáék belső konfliktusai, ilyet már nagyon sokat láttunk. Szerencsére feltűnik egy kibelezett nő, és a kötelező vérszökőkút is előtör a nyaki ütőerekből, ezek némiképpp ébren tartják a nézőt a befejezésig. Ami viszont zseniális, csakúgy mint a film eleje. Kedvenc beteg rendezőnk megint alkotott valamit.
7/10
no, emberek. összeállítottam a programot. necces lesz, de összehozzuk, mint mindig. :]
(mivel a master & commanderből kijött a héten a dvd változat, így arra nem kell súlyos pénzeket költeni.)
tehát:
2o.3o.kossuth. nagy hal. (vége lesz kb. 22.3o-kor)
22.45.westend. az utolsó szamuráj. (vége lesz kb. o1.3o-kor)
o2.oo.owen's.place. oscar-díj átadás 2oo4.
igazán nem mondhatjuk, hogy björk nem hordozza tenyerén a rajongóit:
SINGLES BOX SET -confirmed final release for April!
It is the complete singles box. Every single, mix and white label combined in one box. This is being released to cater for the demand for the obscure mixes which are no longer available, hard to get or were never released in some countries.
jó björk, aranyos björk, kissé kevesebb szintetikát a következő albumba, björk. (nem gondoltam volna, hogy én valaha is ilyet kérek. :)
megnézzük! meg talán a nagy halat is. néhány mozi játssza azt is. backupnak pedig még mindig ott van a master&commander, amit szintén ildomos lenne látni. kár, hogy annyira nem érdekel...