Alapból a vezetőoldalon nincs motor, ki kell alakítani a helyét, ha távval akarod nyitni-zárni. Valószínűbb, hogy a három motor járja a végét főleg így hogy hidegebb van nekem sem műkszik mind.
Végig gondolva a dolgot ajtónként kell, hogy legyen egy-egy "motor" ami mozgatja az adott ajtó nyitógombját. Valószínűleg ez(ek) adhatták meg magukat. Persze a vezérlő is tönkremehetett vagy mindkettő. Rákerestem online alkatrészboltban. Lehet kapni univerzális központi zárat 10000Ft környékén, amiben benne van a négy motor is még akár távirányítóval. Nem tűnik vészesnek. Persze jobb lenne a gyári megoldás (olyat hirtelen nem találtam), mert ami mindenre jó, az semmire sem jó.
Most olvasom figyelmesebben "kis műanyag doboz, ami a motorokat vezérli". Ettől függetlenül még a zúgó hang adott. December közepén leszek megint az autó közelében, ránézünk.
Szia! Kösz az ötletet, de ha az tönkrement, akkor egyik sem záródna. Vagy külön van motor oldalanként?
Laikusként nekem úgy tűnik, hogy mozogna az a motor, de valami szorul, vagy le van darálva esetleg valami fogaskerék/fogasléc és az adja a zúgó/recsegő hangot. Ha hibás lenne, akkor nem zúgna...
Abban reménykedem, hogy "csak" egy ajtóburkolat bontás és valami szemmel látható hiba után a megfelelő alkatrész cseréje megoldaná. Mielőtt szétkapnám előtte tájékozódni szeretnék, mert nem szeretnék feleslegesen szétszedni semmit.Nem beszélve arról, ha valami trükk van a dologban, esetleg célszerszám igény.
(A saját Hyundai-omon is leszedtem a burkolatot a kilincs cseréjéhez, mire kiderült, hogy tök felesleges volt, mert a burkolaton kívül volt egy darab csavar!)
Anyósülésnél a lábnál nehezen hozzáférhető helyen van egy fekete kis műanyag doboz, ami a motorokat vezérli. Estleg az mehetett tönkre. Bontóban beszerezhető talán. Persze ez csak találgatás.
Sziasztok! Tesómnak van egy 5 ajtós 1.2-es Kalos-a. A zárak rendetlenkednek. Központi záras, de nem távirányítós, gyári. Eleinte csak furcsa zúgó hangot hallatott záráskor, de minden ajtót zárt és nyitott is. A szervízben (nem sufni) közölték, hogy túl nagy meló és nem éri meg foglalkozni vele !?! Most már ugyanúgy van a zúgó hang, de nem zárja be az utasoldali első ajtót, néha a hátsót sem. Nem akkora gond, Ladán nőttünk fel, átnyúlunk és lenyomjuk vagy körbejárjuk. Az a kérdés, hogy mi lehet a baja, milyen alkatrészt kell venni és meg tudja-e javítani egy átlagos szerelő, aki vállalja. Békés megyében esetleg szervizt is ajánlhat valaki. Előre is Köszönöm!
Volt többször hogy tompított/helyzetjelzőnél adtam rá a gyújtást, emiatt a műszerfalban volt csere ledről -ledre, rohadtul nem bírják...
A kmóra és rpm óránál nehogy cseréljetek dizájnból, ráadásul a t10 led újabban átlátszó rugalmas szilikonba jön ami ránézésre frankó, de kilöki szép lassan.
pont tegnap vágtam le belőle, hogy jobban elférjen.
Most vagy én vagyok ilyen szerencsés, vagy cak keveset futott az autó (~85.000km), de nekem eddig a H4-en meg T10 helyzetjelzőkön egy hátsó lámpa valamelyik izzóját kellett csak cserélnem, azt is csak azért, mert egy lámpa test kiszedésnél odakoccant a kasznihoz. Ezen kívül az összes izzóm kívül-belül még a gyári. És persze mindegyik világít :)
Az egr-t nem tudom. az enyém 1.4-es, csupán passzióból leszedtem és kitakarítottam hozzávaló tisztítóval. elvileg a dízelesek szívnak inkább miatta. Bár lehet elektromos baja is gondolom. Klímát nekem 17ezerért töltöttek amin kissé kiakadtam, de állítólag a rég autókban használt gázt ennyire megdrágították mert környezetszennyező. Akár még reális is lehet az ár.
Kalos 1.2 Egr problémával kapcsolatban kérném véleményeteket. A szerelő cserét javasolt. Elég széles skálán mozog az ára. Melyik márkát javasoljátok? Tapasztalatok?
Illetve még egy kérdés, a klíma gáz elillanása után, kompresszor tömítéseket cserélne a szerelő potom 42000 Ft-ért. Reális ez az ár?