Keresés

Részletes keresés

numbi Creative Commons License 2004.04.05 0 0 1384
letöltöttem a CanonCam plug-int, feltettem a Total Commanderbe, de mégsem látja a fényképezöt. :((
numbi Creative Commons License 2004.04.05 0 0 1383
én két hete vettem, de nem bántam meg.
Sollva Creative Commons License 2004.04.02 0 0 1382
Canon A60-asomon a zoom-nak a karja az egyik oldalra rendszeresen beragad, szorul. Mitől lehet ez, és mit hogyan lehet rajta segíteni? Kb. két hónap használat után alakult ez ki.

http://body.uw.hu

capolihu Creative Commons License 2004.04.02 0 0 1381
Még nem látom a képeken, de gondolom azért valamit csak befolyásol.
Előzmény: Emb3rke (1380)
Emb3rke Creative Commons License 2004.04.02 0 0 1380
Hmm és mikor te hozzáértél az ujjaddal, akkor meglátszott a képeken??
Nekem is néha sok porszemcse van a lencsén, de nem akarok hozzányúlni semmivel. A képeken én nem látok semmi furcsát.
capolihu Creative Commons License 2004.04.02 0 0 1379
Akkor menjek be egy Ofotertbe, és kérjek mikroszálas tisztítókend?t, meg ammoniamentes, max 15%-os alkoholtartalmú tisztítófolyadékot az objektívem tisztításához?
Már látom ahogy az eladó szeme felcsillan ($$)..
mad-R Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1378
Figyelem hosszú! és kicsit OFF
A felületkezelt lencsebevonatok kezeléséröl (Idézet a www.optika.hu oldalról):
"Megjelent az Optika Magazin III. évf. 1. számában

A szemüveglencsék tisztításáról

Húsz évvel ezel?tt csak egy lencsetípus volt forgalomban, az üveg. Ezt könny? volt tisztítani. Fújjon rá egy kis ablaktisztítót és törölje meg zsebkend?vel. Ha a mai rengeteg lencsetípust és felületkezelést nézzük, már nem olyan egyszer? a helyzet. Különböz? antireflex, UV-bevonatú, felületkeményített lencséket könnyen tönkretehetjük egy hagyományos szalmiákos ablaktisztítóval.

Ma már nem lencsetisztításról, hanem lencsekarbantartásról beszélhetünk. A sok lencsefajta és felületvédelem könnyen érthet?vé teszi a szemüvegvisel? részére, hogy a lencséje gondos karbantartást igényel. Ha a vev?nk nagyobb figyelmet fordít a lencsére is, megérti és megfizeti a különböz? felületi kezelések el?nyét, joggal várja el, hogy lencséje a maximális komfortot és a lehet? leghosszabb tartósságot biztosítsa számára. Mit használjon, mit ne használjon? Érdemes a kiszolgálás folyamán néhány szót erre is áldoznunk.

Tesztek bizonyítják, hogy néhány papírzsebkend? nem dörzsöli jobban a lencsét, mint a hagyományos textil termék. Papírtörölköz?t semmi esetre se használjunk. Az emberi orr elég érzékeny m?szer. Van olyan jobb min?ség? zsebkend?, amelyet többször is használhatunk anélkül, hogy a b?rt feldörzsölné. Az ilyen zsebkend? általában megfelel a szemüveglencse tisztítására is.

Két tényez?t azonban mindenképpen figyelembe kell venni:
1. Az olyan papírzsebkend?, amely valamely folyadékkal van átitatva, könnyen leoldhatja a felületkezelt réteget.

2. Mind a papír-, mind a textilzsebkend? megkarcolhatja a lencsét, ha azon valamilyen kemény porszem van. Feltétlenül ajánljuk a vev?nknek, hogy el?bb öblítse le a lencsét miel?tt valami száraz törl?vel megtörölné.

Természetesen legjobb a márkázott szemüvegtisztító folyadék. Ha ez nincs kéznél, a mikroszálas (Microfiber) textília nyújtja a legnagyobb biztonságot. Az ilyen anyag biztosan jobb, mint a nyakkend? vagy bármely n?i sál. A mikroszálas textíliák gyártói szerint ez az anyag minden esetben használható, ha nem dörzsöljük túl er?sen a lencsét. Természetesen tisztító használata nélkül biztonságot csak akkor nyújt, ha el?tte le tudjuk öblíteni a lencsét.

A mikroszálas anyagok is különböz? változatban készülnek. Ha csak nylon anyagot tartalmaz, kiválóan felszívja a vizet, de taszítja a zsíros, olajos anyagot. A kizárólag poliészter kiválóan felszívja ezeket, de taszítja a vizet. Az optimális anyag fele-fele arányban tartalmazza a poliésztert és a nylont.

A mikroszálas kend?t legjobb, ha a szemüvegtokban tartjuk a lencse további védelme érdekében, ezáltal állandóan kéznél van. Természetesen az ilyen kend? is bepiszkolódik, ezért rendszeresen ki kell mosni. Hívjuk fel vev?ink figyelmét, hogy mosás után semmi esetre se használjanak öblít?szert, mert a kend?ben maradó anyag csökkenti a tisztítóhatást, és gyakran tartalmaz olyan anyagot, amely megsérti a felületi kezelést.

A nedvesített, egyszer használatos törl?k általában hasznosak, azonban legyünk óvatosak, csak márkázott terméket használjunk.

Az általános háztartási tisztítók nagyon kockázatosak felületkezelt lencsék tisztítása esetén. Csaknem minden tisztítóanyag alapja az ammónia és a foszfát. Néhány tisztítószer oldott szappan alapú lúgos terméket tartalmaz. Ezek a tisztítók minden esetben a lencsén maradnak és fokozatosan feloldják a felületkezelést. A jó lencsetisztító PH semleges és nem hagy üledéket a lencsén.

Mit ne használjanak?
- Semmilyen általános üvegtisztító folyadékot.

- Általános háztartási tisztítót vagy szappant. Különösen a folyékony szappan alkalmas arra, hogy viszonylag rövid használat után is feloldja az antireflex réteget.

- Nagyon kockázatos a márkázatlan tisztítóanyagok használata. Gy?z?djünk meg arról, hogy az ajánlott szemüvegtisztító folyadék PH semleges és nem tartalmaz ammóniát és foszfátot. Ez utóbbit könnyen ellen?rizhetjük. Az ammóniamentes tisztító teljesen szagtalan.

Tapasztalatok bizonyítják, hogy ma már csaknem minden lencsegyártó áttért a nagy stabilitású antireflex rétegre. Ezeket a rétegeket az alkohol nem károsítja. Az alkohol ugyanakkor alkalmas a különböz? hajspray, a b?rápoló krémek és olajok oldására anélkül, hogy a lencsét er?sen dörzsölni kellene. Ügyeljünk arra, hogy az ajánlott alkoholtartalmú tisztító legfeljebb 15% alkoholt tartalmazzon.

Néhány gyakorlati tanács

Miel?tt bármit mondanánk, kérdezzük meg vev?inket, hogyan szokták lencséiket tisztítani. Adjunk szakszer? választ, de ne kritizáljuk a nyakkend?s vagy sálas tisztítási módszert. Segít? módon vezessük rá a vev?t a karbantartás (nem tisztítás!) el?nyére.

Említsük meg: egy értékes lencse ugyanolyan fontos használati cikk, mint egy autó. Ez is karbantartást igényel. Csak sokkal kevesebbet és olcsóbbat, mint egy gépkocsi, ezért könnyen, kis figyelemmel karbantartható. Beszélgessünk néhány szót arról, hogy mi árt egy szemüvegnek. Nem tesz jót, ha a szemüveget a hajra tolva hajpántként használjuk. Különösen ártalmas, ha a nyári napsütésben a kocsi kalaptartóján 90 fok h?mérsékleten tároljuk. Nem használ az aceton, a hajfesték, a körömlakklemosó, a benzin vagy gázolaj, a folttisztító spray, de különösen ártalmas, ha a ráfröccsent festéket dörzspapírral távolítjuk el. Még ma is népszer? a hagyományos szarvasb?r, de ezt csak a nem felületkezelt üveglencsékhez ajánlhatjuk.

Néhány optikus üzletben ingyen adnak a szemüveghez mikroszálas kend?t, vagy szemüvegtisztító folyadékot. Jó ötlet az is, ha az eladott, vagy ingyen adott tisztítófolyadék ingyenes utántöltését vállaljuk. Kis költséggel biztosítjuk, hogy vev?nk rendszeresen betérjen üzletünkbe. Hasznos lehet az el?re megírt karbantartási útmutató átadása. Az ilyen szépen nyomtatott könyvecske emeli az üzlet és az eladott szemüveg presztízsét.

Ennek a látszólag kis témának az alaposabb áttekintése is bizonyítja, hogy milyen komplikált az optikai szakma és milyen fontos a vev?kapcsolat. Csak néhány percet fordítunk erre a témára az eladásnál, máris meggy?ztünk egy vev?t a szakma presztízsér?l és saját boltunk szakszer?ségér?l.

Dr. Német Pál "

Bocsánat a hosszú idézetért, de a link amit be akartam rakni, nem müködött.

Viszont abban tényleg igazad van. hogy annyira nem sérülékeny.
Üdv! mad-R

Előzmény: Törölt nick (1377)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1377
A szemüvegen is elég érzékeny a felületkezelés

na ez nem igaz!!!
van egy nagyon közeli optikus barátom, őt faggattam pont tegnap az új szemüvegemmel kapcsolatban, hogy az antireflex bevonat mennyire érzékeny. elöször is már az opitkában sima ablakomosóval tisztitják a szemüvegeket, másodszor meg azt mondja, ami felületkezelést neked sikerül leszedni azzal már az első pillanatban gond volt, és az nagyon látványosan töredezik széjjel. igazából még a karcolásnak is ellenállnak. Ezt példázza az én 3 éves szemüvegem, ami kapott hideget meleget 3 év alatt, tiszottam már minden ablak tisztitóval, és mosogatószerrel, és tegnap néztük, hogy még midig gyönyörűen fentvan az egész bevonat szépen egyenletesen.

ellenben azt úgy tudom, hogy az obik sokkal több bevonatot tartalmaznak egy sima antireflexnél, azok között valszeg akad sérülékenyebb is

TIB

ui: jah, én valami hódra emlékeztem, de az végülis majdnem mókus :)

Előzmény: mad-R (1375)
verz Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1376
Ha kezeletlen, akkor jó, de a szemüvegtisztító kendőket gyakran szokták impregnálni valamilyen szarral, ezért nem árt az óvatosság velük kapcsolatban.
Előzmény: Törölt nick (1374)
mad-R Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1375
Az az állat a mókus. Szerintem is megfelel a szemüveghez való mikroszálas kendö, de az nem mindegy, hogy milyen, több tipusa van, a legjobb a kevertszálas.
A szemüvegen is elég érzékeny a felületkezelés, nem lehet nagyon más a obi lencséje sem( majdnem drágább a szemüvegem egyik lencséje, mint a A70 komplett optikája.)
Üdv! mad-R
Előzmény: Törölt nick (1374)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1374
nem kötekedésként, hanem, mert engem is érdekel, de a mikroszálas szemüveg tisztitó kendő miért nem jó? bár még (ezek szerint szerencsére) nekem nem volt rá szükségem, de egyszer erre a kérdésre ezt ajánlották, meg olyan ecsetet, aminek nem műanyag sörtéi vannak, hanem valami állat szőre (az állatra már nem emlékszem, de garantáltan nem sündisznó, és viziló volt:)

TIB

Előzmény: verz (1373)
verz Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1373
Nagyon óvatosan! :)

Viccen kívül, szerezz be valamilyen kifejezetten lencsék tisztításához gyártott kendőt (a szemüvegtisztító nem jó!). Kapcsold ki az automatikus kikapcsolást, nehogy törlés közben húzza vissza az objektívet, és finom, körkörös mozdulatokkal tisztídsd meg a lencsét. Szükség esetén vagy speciális fényképezőgép-lencsetisztító folyadékot, vagy 70%-os alkoholt (nem denaturált szeszt) használj.

És máskor ne nyúlkálj a lencsébe, használj pumpás ecsetet!

Előzmény: capolihu (1372)
capolihu Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1372
Hogy kell tisztítani a lencsét?
Véletlen hozzáértem, mert egy szösz volt rajta, és nem tudtam lefújni, és most egy kis újjlenyomat ott maradt :(
Lord Sage Creative Commons License 2004.03.29 0 0 1371
De az E18 attól E18, hogy kiírja, hogy error18, nem? Mondjuk a jelenség hasonló. Viszont itt valószínüleg az elemtartónál lesz a hiba, illetve belül valami. Bevitte nővérem gépet a szervízbe, ott persze nem jött elő a hiba (úgy vitte be, hogy épp jó volt), most megint rossz, most nem szórakoztam vele, hogy jó legyen, így megy szervízbe. Egyébként meg érdekes, hogy ha nem megy, akkor belül zörög valami, mintha el lenne törve, viszont ha mozgatom a gépet ide-oda, akkor egyszer megszűnik a zörgés és ilyenkor általában be is lehet kapcsolni a gépet... szóval érdekes :)
Előzmény: verz (1370)
verz Creative Commons License 2004.03.27 0 0 1370
E18 :(
Megoldás valszeg a szervíz...
Előzmény: Lord Sage (1364)
adsonnet Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1369
Kedves 60-asok! Ha valakit érdekel makulátlan, gyári LA-DC52C adaptergyűrű, az keressen meg mailben, jutányos áron átadó.
Üdv,
Ads
Lord Sage Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1368
nem néztem még a gépet, lévén nővéremnél van. Semmire nem csinál semmit jelenleg... Az jutott még eszembe ötletként, hogy tápra kéne kötni, hátha úgy menne
Előzmény: swirl... (1367)
swirl... Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1367
Én hallottam olyanról, hogy a srácnak az obija kinn maradt...sajnos semmi mást nem tudok a dologról, még csak nem is láttam. Miután betetted az új aksikat, és be próbáltad kapcsolni, úgy sem húzta vissza? Ha nem, akkor nézd meg a gép elem csatlakozóit. Nem valószínű, de esetleg az a hiba forrása...
Előzmény: Lord Sage (1364)
swirl... Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1366
Itt egy másik. Automata, illetve manual fokusznál is észrevettem, hogy kicsit hangosabban "kerreg" a gépem, mint hajdanán. Összehasonlítottam egy ismerősömével, és valóban hangosabb. Tapasztaltatok ilyet? Üdv:Swirl
Lord Sage Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1365
itt a kérdés, válaszolj :))
Előzmény: Emb3rke (1363)
Lord Sage Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1364
Help!

Nővérem A60-a használat közben kikapcsolt, illetve az obi kintmaradt, LCD elsötétedett. Nem zoomolás vagy bármi közben, csupán kézben volt a gép akkor. Ez mi??? Elem csere volt, de nem történt semmi, nem lehet semmit kapcsolni rajta. Volt itt már valakinek, hogy oldódott meg???

Emb3rke Creative Commons License 2004.03.20 0 0 1363
Mi ez a punnyadás itt? Senkinek a gépével nem történt semmi, semmi kérdés nincs? Fel kéne dobni a hangulatot nemde? :) Az a70-es topic is haldoklik. (vagy csak én látom úgy?)
Mindegy, én most mentem, mer' levelet írni kék vala. ;) Legyetek jók!
iscsu Creative Commons License 2004.03.14 0 0 1362
Én a részleges napfogyatkozásról csináltam a 128-as kártyára valami 240 képet. Superfine/Large.
Mindez úgy jöhetett ki, hogy pár képet csináltam a napfelkeltéről, és sok-sok képet szűrőn keresztül - fekete háttér, picike Nap - gyakorlatilag a kép 1/100-ad része volt nem-fekete.
A hullócsillagozásnál is ugyanez figyelhető meg, tehát tényleg a nagy homogén felületek a ludasok, ez a tapasztalat is.

-iscsu

Előzmény: joco777 (1359)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.14 0 0 1361
pontosan, a nagy homogén felületek sokkal jobban tömörithetőek, mint a nagyon részletes képek. Tehát a canon kézikönyvben megadott értékek csak becslések.

TIB

Előzmény: lapar (1360)
lapar Creative Commons License 2004.03.14 0 0 1360
Úgy, hogy a képek mérete nem egyforma, de ált. 1 MB alatt vannak. A részletgazdagsától függően 500 kB alá is lemegy.
Legalábbis én ezt tapasztaltam.
lapar
Előzmény: joco777 (1359)
joco777 Creative Commons License 2004.03.14 0 0 1359
Helló!
Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan sikerült nekem a 128 MB-os kártyára (amire elvileg 123 kép fér legjobb tömörítésben) 133 képet csinálnom, úgy hogy még maradt rajta kb. 15 kép (mindegyik legjobb tömörítésben van!). És ez már másodszorra van így! De miért?
A válaszokat előre megköszönöm!
cOSTIV Creative Commons License 2004.03.10 0 0 1358
A wincmd-hez (Tcomm) le kell tölteni egy plugint. CanonCam a neve. Ha ezt felpakolod akkor a hálózati elemek közé beköltözik a gép és lehet róla lehúzni a cuccost. Sajnos csak lefele...
Előzmény: AMDFan (1357)
AMDFan Creative Commons License 2004.03.10 0 0 1357
Furcsa.
Nálam is csak a Sajátgépben látszik.
Wincomban egyáltalán nem...
Előzmény: JamMasterJ (1356)
JamMasterJ Creative Commons License 2004.03.08 0 0 1356
Sajnos SP1-gyel sem m?ködik...
Előzmény: AMDFan (1355)
AMDFan Creative Commons License 2004.03.05 0 0 1355
Lehet, hogy csak Service Pack 1-gyel működik...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!