Keresés

Részletes keresés

lakotarsak Creative Commons License 2004.05.06 0 0 346
Egy előző lakónak, akinek ott volt a szerződése az asztalo és 44m2 lakása van. Neki havi: ~2400 Ft. volt ha jól emlékszem.
Előzmény: big_mafa (344)
big_mafa Creative Commons License 2004.05.06 0 0 345
No, ez mar valami. Az utolso 5% tudtommal a birtokbaadaskor van, nem? Most egy elozo 5%-ot fizetnek ki....

Fene egye meg, tavol vagyok a szerzodestol..:(

Előzmény: lakotarsak (343)
big_mafa Creative Commons License 2004.05.06 0 0 344
Egyebkent mennyibe kerult az ING-s biztositas? Nezem a neten a dijkalkulatorokat, elso nekifutasra nekunk negyedevente 30-40 kozti osszeg jon ki. Ettol kicsit lehultem. Egy ismerosomnek 3000 Ft-os biztositasa van, neki is ugyanez a szitu - pedig nekik joval dragabb a lakasuk, es kb. ugyanazt tudja, mint az alkalam nezettek... Ez hogy van? Azert, mert lehet h van a haznak biztositasa?
lakotarsak Creative Commons License 2004.05.06 0 0 343
Most beszéltem a Bankkal erről az egészről, és azt mondták, hogy a hitel összeg utolsó 5%-át nem folyósítja, ha nincs ilyen biztosítás. Nem kötelező ennél a biztosítónaál, bármelyiknél is lehet, az a lényeg, hogy a hitel összegér + socpoll ha van. Erre az összegre kell minimum kötni és úgy, hogy a bank a biztosítás kedvezményezetje a nevezett összeg erejéig. Tehát kár esetén előszőr a banknak fizet a biztosító, utána tulajnak.
Előzmény: big_mafa (342)
big_mafa Creative Commons License 2004.05.06 0 0 342
Igenam, de a bank mar a 80%at odaadta a hitelnek! Es amugyis - a szerzodesunkben nincs benne, hogy most kell biztositast kotni, a muszaki atadasig... 7vegen megnezem. En igenis szeretnek utanajarni, hogy kivel kotom a biztositast - akar 1 honapra is.
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (338)
big_mafa Creative Commons License 2004.05.06 0 0 341
Ezen kicsit felhuztam az agyam. Nem szolnak elore, hogy most kell biztositast kotni, keszhelyzet van, persze az ugynok helyben all (hogy-hogynem), akaszt rajtad egy csomot.... Az emberek tobbsege meg ugyis lusta lesz utanajarni az uj biztositasnak, ha ma ugyis van egy... Es raadasul nem is kedvezmenyes....

Nem is tudom, itt ki a hunyo - a bank, az epitteto, vagy a kivitelezo....

Az pedig, h "kell egy érvényes biztosítás a hitelfolyósítás ideje alatt" - ez csusztatas. Nem hinnem, hogy az epitteto epp most mondana fel a sajat biztositasat....

AAAAhhhhhhhh, az ilyenektol nagyon ki tudok akadni...

Előzmény: lakotarsak (340)
lakotarsak Creative Commons License 2004.05.06 0 0 340
A nénit megkérdeztük, hogy ha mással akarunk, akkor mi van?. Mit kiderült, kell egy érvényes biztosítás a hitelfolyósítás ideje alatt. Tehát valaki megköti 1 hónapra. Körülnéz a piacon, és ha van jobb ajánlat, akkor ezt felmondja, és ott köt ahol akar.
Előzmény: adi123 (339)
adi123 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 339
De arra nem kötelezhet a bank, hogy mi az ING-vel kössük meg a biztosítást, vagy tévedek?
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (338)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2004.05.06 0 0 338
Ésszerűség és banki logika nem mindig vannak köszönőviszonyban egymással. Viszont abban igaza van a banknak, hogy addig nem folyósít, amíg nincs biztosítás, aminek ő a kedvezményezettje. Ha folyósít, felszólít és közben leég a ház, akkor hiába mondja fel a hitelt...
Előzmény: lakotarsak (337)
lakotarsak Creative Commons License 2004.05.06 0 0 337
Azt nem tudom, hogy mennyire spéci ez az ajánlat, de azt tartottam volna ésszerü, ha elöször az egész épületre köteöttek volna, ami a havi közös költségben benna van. és utána mindenki köt egy kiegészítő biztosítást a sajátjára.
Előzmény: big_mafa (333)
lakotarsak Creative Commons License 2004.05.06 0 0 336
Időben vlot egy kis csúszás. 13:00 és 13:30 ra voltunk beírva. 10 perccel hamarabb ott voltunk, de csak 14:00 jöttünk el.
A garanciális dokumentumok nem is jutottak az eszembe, de ha ti mentek holnap, akkor kérdezzete rá légy szí.
Mi is várunk beszámolót...
Előzmény: adi123 (332)
lakotarsak Creative Commons License 2004.05.06 0 0 335
Semmilyen dokumentumokat nem kaptunk. Csak a felvett hibalistát kellet aláírni.
A biztosítás szerződést ott meg kellet kötni, de csak Május 16-tól lép érvénybe.
Ha megalakul a házbizottság, akkor szintén lesz még valami az egész létesítményre vonatkozó biztosítás, amennyiben akarják.
Egy ELMÜ-s szerződést kellet még kitőlteni.
A biztosítási díj amennyiben 1 évre befizeti valaki + még rendelkezik valamilyen életbiztosítűssal ennél a cégnél, akkor 13%-os kedvezmény illeti. De külön is lehet.
Előzmény: adi123 (332)
big_mafa Creative Commons License 2004.05.06 0 0 334
Utananeztem, lehet biztositast kotni epulofelben levo lakasra is....
Előzmény: big_mafa (333)
big_mafa Creative Commons License 2004.05.06 0 0 333
Nagyszeru.
Az ING valami speci ajanlattal allt elo azert, hogy ottlehessen, vagy normal piacival?
Azt egyebkent butasagnak tartom, hogy addig nem fizet abank, mig nincs biztosits. Eddig sem volt - es sztem lakasbiztositast csak lakasra kotnek, amig nincs hasznalatbaveteli, addig sztem az nem lakas...
En ugy ertelmezem, hogy ha minden megvan, akkor kell biztositast kotni, ha nem, akkor figyelmeztet a bank, ha aztan sem, akkor felmondja a hitelt.
Előzmény: lakotarsak (331)
adi123 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 332
Összességében pozitív, amit írtál. Időben nem csúsztatok meg?
A garanciával kapcsolatos dokumentumokat megkaptátok?
Lakásbiztosítás megkötésére emlékszem, de nem kellett ott rögtön megkötni, ugye?
Előzmény: lakotarsak (331)
lakotarsak Creative Commons License 2004.05.05 0 0 331
Voltunk. Mit nevezünk műszaki átadásnak. Igazából arról szól az egész, hogy felvesznek egy hibalistát. Igazából nem volt olyan sok hiba. Az a fontos, hogy nem volt nagy munkát vagy átalakítást igénylő munka.
Amire oda kell figyelni, hogy minden ajtó jól záródjon. Egy ajtónál a kilincs nyikorgott, de egyből felírták. Én nem is szóltam volna miatta. Az ablakoknál és az ajtó-ablakoknál fontos hogy megnézzétek, hogy minden irányban nyílás, bukás ill. zárásnál teljesen jól működjön. Itt is volt egy apróhiba az egyik erkély ajtónál, hogy zárásnál fent nem fogott.
A meglepetés az elején volt, ugyanis egy csinos hölgy fogadott minket és egyből beinvitált az irodába, hogy elmondja, hogy a CIB Bank nem fogja folyósítani a hitelt, amíg nem kötünk lakásbiztosítást, ugyanis ez a hitelszerződés feltétele. Én ilyenre nem emlékszem, hogy lett volna, de ma este előveszem a hitelszerződést. Egyébként az ING biztosítótól volt.
Garázdálkodni is lehet, de nem hivatalos úton. Meg kell beszélni a főnökkel, hogy mit szeretnétek és ő vagy áldását, adja vagy nem. De ha jó napja van, akkor biztos menni fog.
A garázsban nem voltunk, de azt mondták, hogy le van aszfaltozva, és felfestés is meg van már, de még nem vette át tőlük az Ofir-Tal.
A beköltözéssel kapcsolatban nem mondtak konkrét infót, csak arra hivatkoztak, hogy az Ofit-Tal intézi a használatbavételi engedélyt és csak ha az meg van.
Most többet nem tudok mondani, de ha van konkrét kérdésetek, akkor tegyétek fel.
Újdonság még, hogy soroksári úti homlokzat alatt, a Zsalunak lesz ott parkolója. Kicsit meglepő, mert azt hittem, hogy a kert része lesz.
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2004.05.05 0 0 330
A konditerem a garázslejáró mellett lesz, de a kert felőli oldalon.
Előzmény: big_mafa (325)
big_mafa Creative Commons License 2004.05.05 0 0 329
Ma volt/van az atadas? beszamolot akarunk! :-))

Most beszeltem NJ-el - elmondta, hogy meg akad tennivalo, nem csak jogilag (tuzoltosag, kozutkezelo, stb), hanem epiteszetileg is - szauna/fittnesterem pl. Azt mondta, hogy "realisan a juni eleje tarthato lehet". No, akkor juni kozepenel hamarabb nem koltozunk.. :-( Mindegy, csak legyen meg, es legyen jo! Es ez meg nem is olyan sok csuszas, mnt masutt (LAsd Arpad-haz-as topik....)

Előzmény: lakotarsak (328)
lakotarsak Creative Commons License 2004.05.04 0 0 328
Részünkről is volt egy garázdálkodási próba. Mi festetni szeretnénk, és arra kértük (de csak az Ofir-Tal-t), hogy be mehet-e a festőnk ezalatt? előszőr határozatlanok voltak, de utána határozott nemet mondtak. De azért holnap újra bepróbálkozunk, most a zsalunál.
Viszont amíg nincs kulcs átadás, addig ha be is mehet valaki és bármit is visz (pl. légkondi) csak a saját felelőségére hagyhat ott. Ők erre felelőséget nem vállalnak.
Előzmény: adi123 (327)
adi123 Creative Commons License 2004.05.04 0 0 327
Check-list-et én se csinálok, mert bejárás után mindig szóltam a hibák miatt, és azokat a köv. bejárásra megcsinálták.

Azt nem tudjátok, hogy műszaki átadás után, de még kulcsátadás előtt lehet-e garázdálkodni a lakásban? Pl. klíma beszerelésre gondolok...

Lakótársak! A holnapi átadás után várjuk ám a részletes beszámolódat! :o)

Előzmény: lakotarsak (326)
lakotarsak Creative Commons License 2004.04.29 0 0 326
A Konditeremről nem. De a Portás fülke melleti helység (ha szembe állunk, akkor balra) az lesz a Zsalu Kft központja. Állítolag ide költöznek. Check list-et különessen nem kell, mert latszani fognak az a hiányosságok ill. a meg nem csinált dolgok. Tehát ha egy csempe hiányzik a falról, akkor azt gondolom felírják. Zsalunak 05.08-án van ott az utólsó napja. Az nem jelenti, hogy nem lesz ott, mert hibajavítással fognak foglalkozni. A házkörüli részeket nem ők csinálják.
Mi is nagyon várjuk, szinte minden nap arra megyek, hogy lássam hogy halad a homlokzat.
Előzmény: big_mafa (325)
big_mafa Creative Commons License 2004.04.29 0 0 325
HAt, kivancsi leszek. Arrol tenyleg nem tudtok valamit, hogy a konditerem mekkora/hany helyiseges/hol lesz?

Varjatok mar az atadast? :-))) Gondolom keszultok valami "checklist"-tel. Esetleg kozkinccse tehetnetek..:-)

Ajjj, de varom mar....

Előzmény: lakotarsak (324)
lakotarsak Creative Commons License 2004.04.27 0 0 324
Nagyon szépen haladnak a homlokzatokkal. Szerintem ezen a héten készen lesznek.
lakotarsak Creative Commons License 2004.04.23 0 0 323
Nem a kert van készen. Hanem a Homlokzat kertre néző ill. a belső udvarra néző oldalai.
big_mafa Creative Commons License 2004.04.23 0 0 322
Tehat a kert keszen van? Az nacccceru....

Sajna kulfoldon vagyok, es ugy nez ki, emiatt az atadast is el kell tolnunk par nappal... :-( Pedig mar nagyon-nagyon varom - mint az uj hireket a keglirol..:-))

Előzmény: lakotarsak (321)
lakotarsak Creative Commons License 2004.04.23 0 0 321
De én mindennap arra megyek. Tegnap előttig látszólag nem volt semmi változás. Tegnap már részben elkezdték felrakni a márvány lapokat a Vaskapú utcai oldalra. A Soroksári és az Ipar utcai homik már fel vannak állványozva az első emeletig. A bádogkerítésen átnéztem ahol lehetett, és úgylátszik, hogy a belsőudvar és a kertre néző homlokzatok tejessen készen vannak. Valami kerítés félét is láttam, ami elhatáról minket a malomtól.
A műszaki felelőst kérdeztem, hogy az műszaki átadást követően, mikor lesz a kulcs átads. Azt mondt, hogy a használatbavételi engedélyt kell megvárni az önkormitól.
Felhívtam az önkormit a műszaki osztály és azt mondták, hogy folyamatban van. A szakhatósági bejárásokat ill. az azok által kiadandó engedélyekre várnak. Kérdésemre azt is mondt, hogy általában 60 nepig tart egy ilyen folyamat. De úgylátszik, hogy már márcisuban elindították.
Még ma hazafelé is arra megyek. Kiváncsi vagyok, hogy késze lesz-e vaskapú utcai homi.
Ha tudtok valamit írjatok please.. vagy esetleg ti is hívjátok fel a kereskedőtöket, hogy hátha van nála valami frisseb konkrétabb aktuálissab infó.
big_mafa Creative Commons License 2004.04.23 0 0 320
Nagyon nagy a csend. Nem tortenik semmi? :-) Nem jartatok mostanaban a kornyeken?
big_mafa Creative Commons License 2004.04.16 0 0 319
Plusz fal, plusz burkolat, ilyenek.
Ano kifizettuk a 70%-at, es most kell a 30-at
Előzmény: lakotarsak (318)
lakotarsak Creative Commons License 2004.04.15 0 0 318
Ezek milyen extrák? Nem Szept végén volt egy ilyen elszámolás és akkor kellet a töblete (ha volt) kifizetni? Mi akkor kifogásoltuk és állítolag jóváhagyták, de hogy mit és mennyit, azt a mai napig nem tudjuk.
big_mafa Creative Commons License 2004.04.15 0 0 317
Kaptunk egy levelet a Zsalutol is, hogy fizessuk ki az "extrak" fennmarado 30%-at, csak ugy lehet lakast atvenni.. Kicsit nonszensznek tartom, hogy ugy fizessek valamiert, hogy nem veszem at.....
Előzmény: adi123 (316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!