Akik már jártak ott: érdemes sznori cuccot vinni, van valami érdekes a tengerben? Nem korallzátonyokra és tigriscápákra gondoltam, már pár halacska, rákocska, kagyló, tengeri csillag is nagy örömet okozna. MEg olyan nagy buli a tengerfenékről gyűjtögetni a kagylókat!
De ha nincs ilyesmi, nem lomolok a cuccokkal.
A városba mikor érdemes bemenni, délelőtt vagy délután? Bazározni, nézelődni, alkudozni. Időnk eléggé behatárolt, mert a lányok itthon már 9-kor csicsiznek, ott megpróbáljuk majd 10ig kitolni :-)
Reméljük minden rendben lesz az utazással, bízom benne, hogy a picik végigalusszák a várakozást és max a beszálláskor ébrednek fel kicsit, majd még 2 óra csicsi a gépen - ahogy azt Móricka elképzeli :-)
Remélem, a szobával sem lesz gond, mindenesetre én is csomagolok naptejet, fürdőruhát, hátha tényleg várni kell. Tényleg naptejet csak valami kis tégelybe minimálisat, és azt is visszazárható nylonba? Ki ne dobassák velünk!
Füldugó ötletet köszi, szétnézek itt a patikákban, bár azt mondják, ha eszik, iszik, cumizik felszállás közben a csöppség, nem lesz gond a fülpattogtatással.
Mi is cukrot szoktunk szopogatni, hogy pattogjon a fülünk :-)
Igen a Diana Rimelbe megyünk, elvileg reggel 7-8 körül ott kell, hogy legyünk. Gondolom, elküldenek reggelizni, aztán meg szétnézni. Azért megpróbáljuk, hátha egy 10 dolláros útlevélbélés megoldja a problémánkat, lesz előbb szobánk.
szia! Örülök, hogy írtál, mert komolyan teljes káosz van a fejünkben,az indulás miatt, mi kb éjfélkor indulunk Debrecenből,még meg kell ugyebár a vecsési parkolót is keresni, úgyhogy nem leszünk nagyon "lelkesek", gondolom így hamarább megismertek majd bennünket! Igen, van jó oldala is nyerünk 1 napot ?! De ha egy kicsit átgondoljuk, akkor így a logikus, mert az előző turnus 7, 30 kor indul Djerbáról, tehát mi indulunk Bp-ről 5 h kor és az gép hozza majd őket haza !!!!! Mi úgy gondoltuk, hogy a kézi poggyászba ( vagy lehet magunkon) a fürdő ruhát felvesszük, míg a szobát takarítják addig ne ott dekkoljunk a recepción , hanem kihasználjuk és napozunk ! sajna tavaly is így jártunk, 11 kor indult a gép, 12,30 körül ott voltunk, és a turnus váltás miatt csak 3 kor tudtuk a szobát átvenni, akkora lettek készen(mert az egész szállodában takarítottak ) A kicsik szerintem, jobban fogják bírni a helyzetet mint mi felnőttek !!! Nem lesz velük semmi gond sem ! Egy kis tanács ha elfogadod ! Gondolom ,még a kicsik nem repültek, van egy olyan füldugó aminek a neve OHROPAX VIASZOS füldugó ! gyógyszertárban lehet kapni, és nagyon jó ! A légnyomás különbséget nem érzed ha bedugod a füledet és nem fáj a dobhártyád !!! Én már 2 éve ezt használom, nagyom bevált és nem is drága kb. 400.- Ft/ 2db , olyan puha mintha rágó lenne , nagyon képlékeny !! Csak gondoltam szólok , hátha hasznát veszitek !üdv
Szia erika06! Bár nem követtem pontosan a fórumot, de ha a Diana Rimelbe mentek, akkor valóban sokat kell várnotok a szobára... legalább is tavaly velünk pontosan ez történt. Mi is kicsi gyerekkel voltunk, és egyre!! kaptuk meg a szobát. Csomagoljatok a kézibe fürdőruhát, naptejet és úgy könnyebben eltelik az idő, a kicsinek takarót, kispárnát, h a hallban le tudjon pihenni, mert nagyon hosszú a várakozás, főleg ha már éjjel sem aludtatok rendesen. Jó utat! (ha esetleg nem ide mennétek, akkor bocs a belekotyogásért, csak segíteni akartam)
Szia! Most érkeztem én is az utazási irodából, hááát, nem mondom, hogy nagyon örülök az 5 órás indulásnak! Ezek szerint csak az első turnus indult 11-kor, és innentől marad az 5 órai indulás. Minket kivisz és őket hozza majd haza, nem pedig fordítva. Ennek már csak azért sem örülök, mert nagyon sok idejük nem lesz a takarítóknak rendbetenni a szobákat, vagyis lehet, hogy ott dekkolhatunk a recepción korán reggel, max csomagszobánk lesz. Ez 2 éves gyerekekkel szupi! :-(
Na mindegy, nézzük a jó oldalát, legalább egész napunk lesz, és már első nap ott reggelizhetünk a szállodában, bízunk benne, hogy ez idő alatt megkapjuk a szobáinkat is!
Abban meg még jobban bízom, hogy a gyerkőcöket nem zavarja meg ez az éjjeli hadjárat, hátha sikerül alva betenni a kocsiba, míg felérünk Pestre az 1 óra, addig alszik, meg még a várakozás alatt is, így csak sikerül 5re valamennyire kipihenni magát, mert beszálláskor már rendesen meg lesz majd bolygatva. Nade teher alatt nő a pálma - szokták mondani :-)
Nekünk is el kell indulni legkésőbb 1kor itthonról, mert odaérünk, kipakolunk, a fiúk elviszik az autókat a parkolóba, visszahozzák őket, mindennek 3ra le kell bonyolódnia, mert 3-kor van találkozó. Gondolom, Ti is hasonlóképpen jártok, csak 1 órával korábban indultok otthonról.
Ma vettem át a Részvételi jegyet és azon jun 19. -e 5 h indulás van rajta, érkezés Djerbára 6,30 ! Nálunk, most már teljes a káosz, én már nagyon nem értem !!!! Akkor mi nem egy géppel megyünk? Több gépet, 2 is indítanak ?, vagy még szombat-ig változhat az indulás időpontja??????? Tegnap leveleztem a Besttel is és Ők is ezt az indulást adták meg !!!!!! Várom válaszodat, és nagyon kíváncsi vagyok nektek milyen időpontot adtak meg ?
Köszi a jó kívánságokat, remélem ezek után a nyaralás tökéletes lesz !!!!!!!!!
Még Zivatarmentes felszállást Kívánjatok nekünk !!!!!!!
Irigykedem, tavaly kétszer is sikerült eljutnunk a Diana Rimelbe, tökéletes nyaralások voltak:))))) Idén más lesz az uticél, de mindig nagy szeretettel gondolok az ott töltött időre!!!! Érezzétek jól magatok, időnként visszanézek nosztalgiázni.....
Szia! Bocsi, most már látom, hogy ti is velünk jöttök,csak hogy írtad , hogy a bőröndbe már pakolsz ,és azt hittem hogy most mentek ! Bár a bőröndöket már én is elővettem, és ami napközben eszembe jut rakom bele, a ruhák majd ezután következnek, bár a férjem " Ruha Stopot " rendelt el ! Mivel mindig több ruhát pakolok el mint amit felveszünk, ezért azt mondta , hogy 1-bermuda 1-poló ! és kész !!!!! De az meg hogy néz ki , hogy minden reggelinél ill. vacsoránál ugyan abban a ruhában vagyunk, de azt mondta, hogy van előnye is, a személyzet megismer bennünket !!!! Na jó ez csak vicc volt !!!!, bár a férjem komolyan gondolja.......... Hétfőn megyek be az ingyenes parkolást igénybe vevő papírokért, a többit a repülőtéren kapjuk majd meg. Én még mindig nem tudom, a pontos indulási időpontot , az utazási iroda még mindig nem szólt, nem tudom , hogy mikor akarnak szólni !! Akkor ti is a Best-tel jöttök , ugye ? Mert akkor az indulás ugyan az, akkor 11h ? Nekünk, még az oda utat is be kell kalkulálnunk Bp. re kb + 2,5 h !
A megnövekedett nyári utasforgalom miatt kérjük kedves utasainkat, hogy valamivel korábban jelenjenek meg a repülőtéren a szokásosnál, mert a biztonsági ellenőrzésnél komoly sorok alakulhatnak ki a csúcsidőkben. A Budapest Airport mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb biztonsági csatorna üzemeljen és a biztonsági ellenőrzés minél gördülékenyebb legyen. Megértésüket köszönjük
Ezt is a bud.hu-n olvastam. ezek szerint nem lesz elég 9-re kinn lenni?
Most néztem a bud.hu-n, Djerbára a tervezett 11.10-es indulás helyett 11.03-kor a 2B-ről felszállt a travel service gépe. Remélem, jövő héten, hasonlóan rugalmas indulásban lesz részünk! Capricciossa már csobbant egyet a tengerben és most tobzódik az all inclusive ellátás szépségeiben :-)
mcsabane! még itthon vagyunk, majd veletek utazunk jövő szombaton! :-)
godanti, köszönöm a felvilágosítást, fontos, mert a prospektusokban mindenhol kérik az "elegáns" vacsorát, a gyakorlat meg más általában. nekünk meg nem mindegy, hogy pakoljunk. A fürdőruha meg érthető.
Már nézegettem az időjárást, meleg ruhát valószínű nem kell nagyon pakolnunk. Mennyire mennek a légkondik? Már csak a gyerekek miatt kérdezem, ők érzékenyebbek rá. Gondolom, a szobákban egyénileg szabályozható?
Sziasztok! erika06 elutaztak,ők már du. élvezik a csodás tengerpartot és ezt a meleget is jobban viselik el mint mi itthon, de...... utána mi következünk !!!!!! már elkezdtem a visszaszámlálást !!!!!! Még egy kérdés! Hozott valaki Tunéziából " tagine-t " kúp alakú cserépedényt a főzéshez (remélem jól tudom a nevét ) Főleg Marokkóra jellemző, de gondolom talál itt is lehet kapni , végül is az érdekelne, hogy a bőröndben nem törik-e össze ?????
Helló! Az étterembe nyugodtan be lehet menni rövidnadrágba,pólóba,top-ba,vállad nyugodtan hagyd szabadon.Egyedül azért szólnak ha snack idején FÜRDŐRUHÁBAN mész!Azt nem szeretik,de jogos is,képzeld el,hogy hamikázol és bejön egy fazon és a gatyájából csurog a víz.....!Az étkezésekhez nem kell "kiöltözni",rövidgatya,szoknya,sort,póló,könnyű nyári ing,de az atlétát már mellőzném.Én úgy emlékszem,hogy aki hosszú nadrágban volt megnéztük és rögtön tudtuk hogy most érkezett!A fedetlen váll és a térd feletti nadrág az a templomokra érvényes,azt viszont szigorúan veszik.De jó nektek!Nekünk idén Zakynthos lesz,de alig várom! Szép nyaralást és írj az élményeidről! Jaj! most jut eszembe:Ezt még nem is írtam,a DR-ben hátul a lovaknál van íjászat!A teniszpályák után.Tök jó,ha még nem csináltad,halálra röhögöd magad magadon!Szia.
Lassan elkezdeném a ruhákat rendezgetni, de ehhez még tudnom kellene, hogy mennyire veszik komolyan az elegáns vacsorát? Férfiaknak kötelező a hosszú nadrág, vagy térdnadrág is jó? Inget így is úgy is viszünk.
Nőknél meg gondolom mindegy, bár olvastam olyat, hogy fedetlen vállat nem szeretnének látni a vacsinál. Ez mennyire igaz? Terveim szerint a 38 fokba nem nagyon vinnék hosszú ujjú, vagy ujjas felsőket. Kitesznek az étteremből pántos felsőkben? :-)
Én is utaztam már, mindkét géppel. A Travel Service sokkal jobb, mint a Nouvelair. Mi tavaly hajnalban indultunk és késő este jöttünk haza. Oda és vissza is jó volt a pilóta. Rövidebb volt a repülési ídő is. A személyzet is kedves és magyarul beszél. A Travel Service ídőben indult, a Nouvelair tavalyelőtt több mint 3 órát késett az indulásnál. Úgy látom, hogy sajna mostmég Monastirban leszáll a gép és csak azután megy Djerbára. Tavaly is így volt, de nyár derekán már közvetlenül Djerbára ment. Sajnos mi csak szeptemberben megyünk, tehát még várni kell és számolgatni a napokat.
Szioka! Köszi,hogy szoltál épp ma hivtak az uti iri-ből ,hogy menetrend változás van aminek a gyerekek miatt egy kicsit örültem is ...............igaz jó lett volna hamar kinn lenni ,de azért igy barátibb.Én is sokat gondolkodtam az indulás körül ,hogy lenne jobb ..... de most már elmult. Szerencse hogy megusztuk ezt a 8%-ot ,mi azért indulunk igy, mert a kicsi 17 -én tölti a2. Szerintem is találkozunk a legrosszabb,és a leghangosabb gyerek kérdést majd elbiráljuk ott ,remélem ti nyertek.....::::::::::::::((((((((((((((.szió Szerintem már mindenkire ráfér a pihenés ezután a hosszú tél,és esős napok után MINDENKINEK KELLEMES PIHENÉST KIVÁNOK
Nagyon köszi az infót , ennek nagyon örülök !!! Mi tavaly is az Ő gépükkel mentünk, az eddigi legjobb repülésünk volt , a pilóta nagyon tudta a dolgát, profi volt !!!!
Szia! Úgy látom, ti több infót kaptatok mint mi ! Azt véletlenül nem tudjátok, hogy melyik társaság gépével megyünk, a Malév vagy a Travel Service gépével ?köszi
Szia! Hát tényleg rád jár a rúd! Valóban ,ezek után megérdemelt lesz a pihenés!Velünk sem jöttek a srácok,hasonló okokból,igaz már nagyobbak,de 10-15 éve mi is átéltük.Nem rossz néha édes kettesben lenni!Ne felejtsétek az esti előadásokat a színházteremben,rögtön az ebédlő mellett,10-től klassz előadások vannak! Jó utat és jó pihenést!
Szia Erika! A krokifarm valóban nincs messze a térképen!De ha gyalog mész elég nagy kerülőt kell tenni és ez a tűző napon nem épp ideális. A szálloda előtt mindig van taxi és átszámítva 300-ft nem pénz a kényelemért. Babakocsit szerintem mindenképp vigyetek mert a város nem zeg-zugos óvárosi jellegű,inkább egy normál kisváros,rendes utcákkal ahol a kocsit simán lehet tolni.Nincs tumultus,elfogtok férni.Irigyellek benneteket hogy ide mentek.Valószínű hogy mi még visszatérünk ide.Nagyon jó nyaralást kívánok nektek és mcsabanénak és a többi utazónak. Ha visszajöttök írjatok!Ja :a krokikhoz valóban az etetéskor érdemes menni /5óra/.Ha korábban kimentek az sem lehet gond,mert ott van múzeum és botanikus kert is,benne van a belépő árában mind három! Sziasztok!
Köszi mindenkinek. Én úgy tudom, hogy nincs kint vízum, legalább is tavaly is Tunéziában voltunk és nem kellett fizetni! Még nincs vége a rossz álmunknak, ma befizettem a +8% -ot és mire kimentem az autóhoz egy szép kerékbilincs várt 2 rendőr + 2 közterületessel együtt, akkor azt mondtam , hogy ez már a vég........... de elég " korrektek" voltak,és mivel azonnal el tudtam menni az autóval ( helyszini bírság ) így csak a bünti felét kellett kifizetnem, ez van........... Nekem, az irodában a jun. 19-re a hajnali 5 órai indulást mondta a kis csaj, hát nem tudom, hogy igaz -e, mert akkor mi nagyon kileszünk, ugyan is Debrecenből megyünk, és szinte előző este aludni sem fogunk, mert hajnal 1 körül el kell hogy induljunk itthonról....... Nagyon remélem ,hogy ez az időpont változni fog ! Mi megkaptuk a Vecsési parkoló Koordinációit, reménykedünk , hogy a navigációval könnyen megtaláljuk !!!!! Mi már csak kettesben, gyerkőcök nélkül megyünk, hát...... ...ez a pillanat is eljött, de nagyon jó ! Akartuk őket vinni , de már 3 éve nem jönnek velünk , mert már Ciki a szülőkkel menni nyaralni, ők tudják !!!! ( már nagyok , 18, 16, 12 évesek és fiúk )
Szia! Úgy látom, ugyanakkor megyünk, ugyanoda. Mi a bestreisenes "ingyen" parkolóban hagyjuk majd az autót, reméljük, minden ok lesz vele. Örömmel olvasom, hogy változott a tervezett menetrend, azért kicsit emberibb, már a gyerkőcök szempontjából, legalább nem kell őket éjjel zaklatni, nem borul fel annyira az alvókájuk. Féltem az 5 órás indulástól, de azért jó lett volna, már reggel ott lettünk volna. Ha kettesben mennénk, biztos bosszantana engem is, hogy bukunk több, mint fél napot, de a gyerekek miatt így most jobb.
Néztem én is, hogy nem fogunk kinn fázni, a tenger is biztos jó meleg lesz, már alig várjuk, hogy ott legyünk. Hány faktoros naptejet érdemes vinni? Gondolom, babáknak 40-50 faktor nem túlzás. Magunknak kezdésnek 30, aztán 15 biztos elég lesz.
Hmmm napfelkelte... Érdekes, bárhol voltunk eddig nyaralni (Görögországban több szigeten, Egyiptomban Sharmban és Hurghadán is) mindig csak napfelkeltés helyen laktunk és jó korán kellett felkelni, hogy meg tudjam örökítneni a nagy pillanatot. Hogy nem tudok kifogni egy jó kis naplementézős helyet! :-)
Lassan eljön az utazás napja, mi is 19-én indulunk a Diana Rimelbe. Szeretném megkérdezni taxizás kapcsán, hogy szerinted hogy számolják a személyeket az autóban. Mi babákkal megyünk (2 házaspár 1-1 baba), ha ölünkbe ültetjük a csajokat elvileg csak 4 személy... persze hol is ülnének máshol? Gondolom, azért gyerekülés nincs a taxikban. Babakocsit érdemes bevinni a "városba", vagy nagyon bazáros és csak kínlódni fogunk vele?
Tudja valaki, hogy gyerkőcöknek bébiételt, pelenkát hol lehet legközelebb kapni? Nem vinnék egy hétre, ha nem muszáj, lesz így is elég motyónk.
Krokodilfarmra érdemes taxival menni? A Google Earth-ön látszólag nincs nagyon messze, sétálni nem érdemes? Olvastam előző hozzászólásokban, hogy du. 5 körül érdemes menni, mert akkor van etetés meg picikrokisimi, ez így van még?