Ja, még csak annyit. Érdekes, hogy mennyire függ Serena mentálisan az apjától. Ami nem apa-lánya vonatkozásában érdekes. Serena versenyzőként, vagy inkább azt mondanám, bajnokként állt a pályán, mégis a papától kérdezte, hogy mi is történt pontosan.
A rendező nagyon jól kapta el a "sztorit" különben. :)
Nem tudom. De mi TV nézők óriási előnyben vagyunk mert mi látjuk az ismétlésben lassítva, hogy mi történt. A bírónak meg azonnal kell dönteni. Én nem hiszem, hogy szándékosan mondott out-ot. Sokszo én is azt hiszem, hogy a labda kint volt aztán az ismétlésből kiderül, hogy nem.
Ezért kellene tényleg felhasználni a visszajátszásokat. A bírónak felraknának egy TV-t és a vitás eseteket rögtön visszanézhetné.
Nagyon rossz szájízzel álltam fel a tv elöl. Nem értem egyébként, hogy a tvnézők számára másodperces késéssel látható animáció a labdáról miért nem állt rendelkezésére ennek az istencsapása bírónak.
Jellemző egyébként Serena mentális erejére, hogy csak saját magával kiabált, ha eltolt vmit.
Érdekes volt még az utolsó gémben, amikor e teljes vonalas labdáját kintre vette az a gáré, Serena felnézett a papára, aki intett neki, hogy tényleg kint volt (helytelenül).
Már az is hagyott kívánnivalót maga után, amit eddig játékvezetés címén műveltek az illetékesek - Agassi mondta is, szerinte könnyítene a helyzeten egy elektronikus kütyü -, de ami kedd este történt, az minden képzeletet fölülmúl. Agassi közhelyszerű megállapítása ugyanis beigazolódott: egyetlen téves bírói ítélet az egész mérkőzést eldöntheti. És tényleg. Nem egy, sőt nem is két rossz döntést hozott Mariana Alves kisasszony a "vadászlesről", és minthogy ezekkel rendre ugyanazt a személyt sújtotta, sokak szerint nem csupán tévedésről van szó… Összeesküvés-elméletet persze botorság volna gyártani, mindenesetre tény: Serena Williams a játékvezető döntéseinek áldozatául esett, és nagyban neki tulajdonítható, hogy végül alulmaradt Jennifer Capriatival szemben a negyeddöntő csúcsderbijén. "A visszajátszások során kiderült, hogy helytelenül bírálta fölül a vonalbíróit. Hibát követett el, ezért a versenyen nem vezethet több mérkőzést" - közölte Brian Earley főbíró. Rögtön a harmadik gémben "villant" Alves sporttárs, ekkor éppenséggel azt nem vette észre, hogy Serena ütését követően a labda telibe lőtte a vonalat, jóllehet ez a csacsisága még nem került sokba, az első szettet ugyanis Williams káprázatos játékkal megnyerte. A folytatásban Capriati felnőtt hozzá, a két villámgyors és erős harcos olyan teniszt produkált, hogy az másoknak talán még háló nélkül sem menne, minden, de tényleg minden a legnagyobb rendben volt - leszámítva a játékvezetést. Miután Capriati egyenlített (6:4), Alves a harmadik szett elején outot mondott Serena ütését követően, holott a labda legalább öt centivel a vonalon belül pattant le - így jutott bréklabdához Capriati, aki meg is nyerte a gémet. Ezután még vagy háromszor sújtottak le Williamsre a bírók, kétszer az utolsó játékban, úgyhogy le a kalappal Serena előtt, amiért ilyen jól viselte a megrázkódtatásokat - ha ez McEnroe-val vagy Connorsszal történik, nem biztos, hogy Alves élve megússza… "Nem akartam elhinni, amit művel, ha lenne anti-Serena társaság, bizonyára ő lenne az elnöke. Nem cirkuszolásból csináltam, hiszen tudom, jogosan reklamáltam, azok a labdák érvényes területre érkeztek. Elvettek tőlem valamit, méghozzá csalással" - fakadt ki utóbb a kétszeres US Open-bajnok. Capriatira nem lehet haragudni, ő nem tehet az egészről (bár egyszer fölülbírálhatta volna a játékvezetőt…), mint mondta, átérzi, min megy keresztül Serena: "Volt, amikor nekem kedveztek, és volt, amikor nem - ebből van több. A sikeremnek így is nagyon örülök, szerintem óriási harci tettet hajtottam végre, meghaltam a továbbjutásért. Tiszta lelkiismerettel állhatok a tükör elé." Mariana Alves jobb, ha meg sem próbálja.
Tudom, hogy ez nem vígasztalja a Serena híveket, de azért talán egy kis elégtétel nekik...
US Open: kizárták a Capriati-Williams meccs bíráját
NSO, 2004-09-08 16:19
Az US Open szervezői úgy döntöttek, hogy kizárják a tornáról a Capriati-Serena Williams találkozó játékvezetőjét. A portugál Mariana Alves két mérkőzést befolyásoló hibát vétett, amikor felülbírálta vonalbíróját, és ez erősen befolyásolta azt, hogy nem Serena Williams jutott a döntőbe.
A US Open magyar idő szerint éjszaka lezajlott mérkőzései közül kiemelkedett a Jennifer Capriati - Serena Williams derby, ahol óriási csatában Capriati jutott tovább. Az első játszma még a fiatalabbik Williams testvéré volt, de Capriati egyenlíteni tudott. A döntő játszmában kétszer is Capriati javára megítélt, igen kétségesnek mondható bírói döntésnek lehettek tanúi a nézők, és végül az idősebbik amerikai lány diadalmaskodott is 6-4-re. Capriati az orosz Gyementyijevával találkozik majd az elődöntőben.
AMERIKAI NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, US OPEN, FLUSHING MEADOWS
(17 750 000 dollár, kemény pálya)
Serena a 11.helyen áll az aktuális világranglistán, de sajnos eme gyenge világranglistás helyezése ellenére 3.helyen emelték ki a US Openen, ahol az 1.fordulóban a cseh Kleinova lesz az ellenfele.
Serena Williams nem indul Athénban NSO, 2004-08-11 11:35
Az olimpiai szervezőbizottság tájékoztatása szerint Serena Williams nem indul Athénban. A korábbi világelső teniszezőnő eddig még nem indokolta döntését, mely hátterében valószínűleg a múlt héten összeszedett térdsérülés áll. Az egyéni főtáblás indulási jogot így az ausztrál Samantha Stosur kapta.