Keresés

Részletes keresés

Jesper Olsen Creative Commons License 2007.03.07 0 0 2801
Tudjátok, hogy ma este a Spektrumon lesz egy dokumentumfilm az írónőről? (Pénteken és hétfőn pedig ismétlik.) Hátha valakit érdekel... :-)))
hondas1 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 2800

"Ilyenkor a gerinces ember feláll és bocsánatot kér."

Milyen igaz is!

Bort iszik és vizet prédikál...

christy1987 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 2799
Köszönöm a kedves szavaidat deirdre! Tudván, hogy rendszeres olvasója vagy a fórumnak, őszintén szólva már kíváncsi voltam mikor írsz Te is valamit:) Örülök hogy azért Te nem ítélsz el :)

Sajnálom, hogy egyszer kétszer trágár szavakat használtam, nem kellett volna. Mivel mind a két ember, akivel találkoztam, pozitív véleménnyel van rólam, így azt hiszem végleg nincs miért szégyenkeznem, illetve magamba néznem. Így a vita részemről is le van zárva, és megint csak azt tudom kérni hondastól, mint amit a multkor is (eredménytelenül) hogy hagyja abba a nyílt provokálást, és akkor élhetünk egymás mellett ezen a fórumon is. Christian
Előzmény: deirdre (2798)
deirdre Creative Commons License 2007.03.07 0 0 2798

Sziasztok!

Sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e, és ha igen, mit. Nem akarok beleavatkozó tanítónéninek tűnni, de most már úgy érzem, hogy nagyon elmérgesedett a helyzet. Nincsenek illúzióim, de néhány dolgot szeretnék leszögezni.

Találkoztam Christiannal, kétszer is. Az első alkalom az "üzletelésünk" volt, a második teljesen véletlen. Udvarias, tisztességes és megbízható fiatalember, a két 20 perces találkozásunk kapcsán csak jót tudok róla mondani.

Találkoztam Hondas-szal is, vele is A.C-vásárlás ügyén. Szintén pontos volt, (sőt, ő várt rám) és mindenben ahhoz tartotta magát, amiben a korábbi levelezésben megállapodtunk.

Tehát a két fiúval semmi baj nincs.

Egymást lehet utálni, de ehhez nekünk, kívülállóknak semmi közünk.

Mint ahogy ahhoz sincs, hogy ki mit csinál a könyveivel, a gyűjteményével. A lapjait egyenként kitépheti, rajzolhat rá, elviheti papírgyűjtésbe, begyújthat vele, ELADHATJA. Ezen lehet bosszankodni, de nem érdemes, levelezni róla pedig egyáltalán nem, hiszen tényleg szíve-joga, hogy mit csinál vele.

Persze, gorombáskodni, és durva szavakat írkálni senkinek sem kellene.

Én azt javaslom, hogy lépjünk ezen túl, és térjünk vissza oda, ami ennek a topic-nak a tárgya: Agatha Christie könyveire.

Mit gondoltok??

christy1987 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 2797
Jó. Hondassal nem lehet beszélni, csak provokál, tőled azért megkérdezem. Miért baj ez? Miért baj, ha megtudom hogy a gyűjteményem pl 65000 forintért elkelne? Nem értem!!! Légy oly szíves magyarázd meg. Amúgy azt sem értem mi közötök hozzá ha eladom? Mi van a De nem adom el, szóval ez a 6410 forintért árulja a könyveit ez tárgyatalan. Van egy csomó ember, van valamilyen családi ereklyéje vagy én nem tudom, a világért sem válna meg tőle, de elviszi egy becsüshöz mert kíváncsi mennyit ér? Akkor ő már rögtön egy köcsög? Mert most körülbelül erről van itt szó, ha jól látom. Mivel napnál világosabb hogy a könyveket nem adom el, ezt ha egy csöpp eszed van te is beláthatod, akkor pedig nem értem mi a baj. A világon semmi kivetnivalót nem találok ebben. És igen, megrágalmaztál hogy régebben könyvekkel kereskedtem, jogtalanul. Nem érdekel, hogy mit döntesz el, nem volt igazad, amit elég konkrétan alá tudok támasztani. Ilyenkor a gerinces ember feláll és bocsánatot kér. Független a hungás könyvei számától. Nekem ez a véleményem. És a vitát ti kezdtétek rágalmazással, szóval akkor van vége amikor kedvem van. Szal ez nem úgy működik hogy odaszúrtok hármat és lezárjátok amikor szorul a hurok, hogy épp nem volt igazatok:)
rabótnyik Creative Commons License 2007.03.07 0 0 2796
Azt majd én eldöntöm, mikor kérek bocsánatot. Szerintem nem életszerű, hogy valaki "kipróbálja", mennyiért lehet eladni az összegyűjtött sorozatát, pár nappal azután, hogy teljes lett. A 250 ezer nekem nem bizonyíték. Ez a véleményem, és lezártam a vitát. ( Megjegyzem, ismerek egypár rajongót, de ilyesmi még csak eszébe se jutott senkinek. Te biztosan nagyon különleges lehetsz)
Előzmény: christy1987 (2795)
christy1987 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2795
"Kedves Christian!

Tudom, biztos tolakodásnak veszed, hogy 'megint' téged zaklatlak, de nem értek valamit!

Hogyhogy eladod az áhított, hónapokig gyűjtött AC könyvsorodat???

És ráadásul pont azon az 'aljas' vaterán, amit annyit szidtál...

Egyébként mennyit gondoltál érte? (már ha elárulod persze...)"

Nyíltan provokáltad a vitát... értelmesen megint nem tudsz válaszolni...

Rabótnyik: Megvádoltál valamivel, nem volt igaz, bocsánatot kéne kérned, nem pedig továbbra is támadnod.
christy1987 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2794

Vannus: Semmi probléma:) Részemről minden OK:)

Rabótnyik: Sokért tudnád eladni, igen, én nem aggódom össze azon magam, hogy három sor hiányzik.... A sorozatomból egyetlen kötetet nem adnék a 39 hungásért:)

Hondas: No comment:)

Amúgy az a bajom a vaterával, hogy nem korrektek ami az állapotot illeti. Én szó nélkül megadnám jeszennek az 1800 forintot minden könyvéért ha újak lennének. De kifogástalan állapotúnak mondanak olyan könyveket aminek ferde a gerince... no comment...

hondas1 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2793

az lehet, mert már nekem is mosolygott, hogy mindenki őket zaklatja.

Utána hívtam a Duna kiadót(a végén ők forgalmazták a hungásokat...) ott szintén mondta a hölgy, hogy már egy jópáran keresték A.C-vel kapcsolatban.

Végül szerintem próbáld meg még a Líra és lant-nál, mivel nekik még hungás is volt újonnan(úticélja ismeretlen), hátha van egy P.K. elfekvőben valahol az országban.

Nem olyan régi az a könyv (2004-ben is utánnyomták), hogy ne lehetne valahol megvenni...

Előzmény: rabótnyik (2791)
hondas1 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2792

"Ha pedig hondas olyan jó arc lenne, akkor miután booklineon lecsapta a Temetni veszélyest (gondolom onnan vette) szólt volna neked, és akkor most neked lenne meg az a könyv, nem pedig nekem. De utólag persze ő a király :) "

MÉG EGYSZER HANGSÚLYOZOM, NEM VAGYOK MINDENT TUDÓ!

NEM TUDTAM, HOGY VAN AZ EIFFEL-BEN POIROT KARÁCSONYA!

A MÚLT HÉTEN VOLTAM BENT ÉS MONDTA AZ ANTIKVÁRIUMOS HÖLGY, HOGY ELŐZŐ HÉTEN FELVÁSÁROLTAK EGY GYŰJTEMÉNYT(100DB-OS) ÉS VOLT KÖZET P.K!

A TEMETNI VESZÉLYEST MEG NEM A BOOKLINE-ON KERESZTÜL VETTEM!

ÚGYHOGY LEGYÉL SZÍVES CSAK OLYAT ÍRJÁL, AMI VALÓS!

ÉN CSAK OLYAT ÍRTAM(AMIT ÍRTÁL NEKEM!

ÉS NEM ÉRZEM MAGAM SE KIRÁLYNAK, SEM SEMMINEK, CSAK EGY EGYSZERŰ EMBERNEK, AKI GYŰJTI AGATHA CHRISTIE KÖNYVEIT ÉS MELLETTE NEM BÁNT MEG MÁSOKAT A TRÁGÁR SZÓKINCSÉVEL!

DE SZERINTEM MÁR LEZÁRHATNÁNK EZT A VITÁT, ÉN EGY EGYSZERŰ KÉRDÉST TETTEM FEL NEKED, MISZERINT -HOGYHOGY ELADOD A GYŰJTEMÉNYED!

ÉS EBBŐL CSINÁLTÁL EKKORA VITÁT!

MEGÉRDEMLED!

rabótnyik Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2791
Én is ezt a számot hívtam. Úgy látszik , megunták az érdeklődőket.
Előzmény: hondas1 (2786)
vannus23 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2790

Christian:Én nem bántásból írtam,amit írtam!Én tényleg elhittem,hogy azért gyűjtötted össze őket,hogy lakást vehess(lehet,hogy túl naiv vagyok).Csak kifejeztem,hogy szerintem nem lehet a könyvekből lakást venni.Ha megsértettelek bocsi,nem akartam.Remélem nincs harag!

A t.kék vonatot pedig nagyon köszönöm,szerintem is kedvesen viselkedtél amikor találkoztunk és korrekt voltál.

hondas1 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2789

Amúgy szépen is néznénk ki, ha házat adnának ezért...

Ui: nem kavaron a szart, ezt te írtad nekem, én csak nyílvánossá tettem!

De most már mindegy, ezzel magadat minősítetted...

hondas1 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2788

Még egy valamire rájöttem:

christy1987-től érdemes is vásárolni, meg nem is...

Egyszer eladja 1200ért az 1700ért vásárolt könyvét, másszor pedig felteszi 6400ért...(mielőtt megkérdezné valaki: 250.000ft / 39könyv= 6410ft / könyv)

Vicces!

hondas1 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2787

Rájöttem valamire:

SZERINTEM christi1987-nek KICSI A POSTALÁDÁJA.

MEG NAGY A SZÁJA!

IDEJE VOLNA MÁR INNEN KIMODERÁLNI!!!

hondas1 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2786

Ügyfélszolgálat: 452-1770

Beszélgettem itt egy hölggyel vagy fél órát... (én speciel hungás könyv végett)...

Előzmény: rabótnyik (2782)
rabótnyik Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2785
Teljes sorozat?  Úgy tudom A. C. 80 könyvet írt. A teljes sorozat NEKEM van meg. Azért mert egy darab kötet egyfajta kiadásból hiányzik? Hát még nem dől össze a világ. Egyébként meg furcsa az olyan rajongó, akit a szöveg hiányosságai nem zavarnak.  Úgy látom, nálad a borító a legfontosabb, de hát a te dolgod. Felőlem ott hirdeted, meg  annyiért, amennyiért akarod a sorozatodat.  Egy vagyon van a tulajdonodban, csak gratulálni tudok. Szerinted én mennyiért adhatnám el a jó állapotban levő, érdekes módon szintén 39 kötetes Hungás gyűjteményemet ?
Előzmény: christy1987 (2783)
christy1987 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2784
De ha nektek az internetes hősködés megy, benne vagyok! Most sajnos el kell mennem edzésre, de fél hatkor készségesen válaszolok minden egyes faszságra amit nekem irtok! Christian
christy1987 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2783
Na most elmondom a véleményemet! Mindenki aki engem szapul és nem ismer, KAPJA BE A FASZOM! Nem akarok házat venni a könyveimből. Látom hondas neked megy a szarkavarás! Azért gyűjtöttem a könyveket mert szépek! Lehet nem vagyok akkora AC rajongó, hogy fejből megmondjam melyik kiadásból hiányzik három sor, de szépek a könyvek, szórakoztatóak, jogom van nekem is ilyen könyveket birtokolni. Pontosan ugyanannyi mint bárkinek... Ha pedig hondas olyan jó arc lenne, akkor miután booklineon lecsapta a Temetni veszélyest (gondolom onnan vette) szólt volna neked, és akkor most neked lenne meg az a könyv, nem pedig nekem. De utólag persze ő a király :) Sebaj :) Nálam van a könyv, most már képen is nézegetheted a teljes sorozatomat :)

A minimálár 250.000 azért ennyi, hogy biztosan senki ne érje el, és ne kerüljön negativ értékelés a vaterámba. Poénból irtam hondasnak, hogy ha eléri a minimálárat majd veszek belőle lakást... Tegnap este láttam hogy egy 1938-as halál a niluson 10000ekért kelt el, este feltettem az enyémeket kiváncsiságból.

A két cim amit most hondas mondott, mindkettő tőlem származik mint őtlet, de a hungarianbooks.com a fókusztól rendeli a könyveket ha nekik nincs, akkor ott sincsen. Szóval azt mondták nekem emailben, miután tájékoztattam őket, hogy a fókusznál már nem kaphatóak a könyvek, hogy leveszik a rendelést, de akkor ezek szerint nem vették még le. A sunbooksot is én mondtam neked, de onnan nem tudsz rendelni, fel kell keresni egy üzletet, aki esetleg tud tőlük rendelni. Szóval kedves hondas, ha te a saját infóidat nem osztogatod, oltod az enyémeimet, akkor légyszives ne azzal kérkedj, amit én mondtam... A hungarianbooksot eléggé leoltottad 500 hozzászólással ezelőtt... hogy marha aki ennyi pénzért vásárolna ott.

"De kimagyarázta magát"... kimagyarázom mégegyszer magamat kedves Rabótnyik. Szépen lassan, hogy mindenki értse. Hungás könyvem soha nem is voltak, tehát azzal nem tudtam kereskedni. Az ehhez a kiadáshoz passzoló kötetek közül életemben a következő könyveket adtam el:

Titokzatos kék vonat: puha kiadást Bura Pálnak, mert a keményet gyűjtöm, rosszat vettem a vaterán.
Gyilkosság a diákszállóban: puha kiadást antikváriumba nem rég, mert már semmire sem kellett, szintén vaterán vettem.
Rejtély az antillákont: vaterán vettem nem felelt meg az állapota (megnyert licitim meg lehet nézni)
Titokzatos kék vonat: kemény kiadást Vannusnak, ferde a gerince, megsérült, amikor a postás az ajánlott küldeményt a ládába tuszkolta. Ezt Vannus te is megerősitheted.
Macska a galambok között: kemény kiadást Bura Pálnak, jeszentől vettem és utólag láttam mennyire rossz a könyv.
Öt kismalac: kemény kiadást Bura Pálnak, jeszentől vettem és utólag láttam mennyire rossz a könyv.

Jeszentől még vettem három könyvet, Nyaraló gyilkosok, Gyilkosság meghirdetve, Egy marék rozs, de azok jók voltak. Minden egyes állitásom valódiságát az illető emberektől, illetve a vaterás adásvételeimből meg lehet nézni. Kibaszottul de jó kereskedő vagyok, hogy megveszek egy könyvet jeszentől 1800ért, azt eladom Bura Pálnak egy ezresért... NE LEGYÉL MÁR ENNYIRE HÜLYE RABÓTNYIK! 1700ért vettem a kék vonatot puha kiadásban, tévedésből el kellett adni áron alul adtam azt is, aztán ugyanattól (nem licitálva vaterán) megvettem keményben is, és erre a postás begyűrte azt is, megint olcsóbban adtam el. Megáll az ember esze, hogy itt vádaskodsz te is, amikor én rendesen szóltam mindig hozzád. Vannus azért tőled sem ezt vártam, miután Veled személyesen is találkoztam, és azt hiszem korrektül viselkedtem Veled.

Amit még hondasnak irtam az az, hogy azt csinálok a könyveimmel amit csak akarok. Ha van kedvem repülőt hajtogatok belőlük, ha van kedvem lakást veszek belőle. De mint emlitettem nem fogom eladni. Egyedül az Álmok háza az, amit deirdre adott nekem baráti szivességből. Ez az az egyedüli könyv, amihez kötelez az emberi jóérzés. Ha kereskedni akartam volna ezzel is, akkor felkerestem volna azt az embert aki éppen ezért a kötetért ad 8000 forintot a keres kinál honlapon (nem tudom amúgy keresi-e még). Szóval ha valakinek valami baja van velem, iwiwen megtalál, meg a hirdetésekben is a telefonszámomat, fel lehet keresni, és el lehet mondani élőben. Erre téged is bátoritalak hondas. Ha annyira fontos ember vagyok, hogy tegnapi cselekedetemre ma délelőtt már az egész fórum felbojdult, az inkább bók, mintsem kinos. Amúgy kitöröltem amit irtál a könyveimre hondas, de beirhatod mégegyszer, sőt, másold be ezt a linket is amit ide irtam, nyugodtan. Nem csináltam semmi olyasmit, ami szabályellenes lenne a vaterán :D
rabótnyik Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2782
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, de azt mondták, ők nem tudnak semmit, és nincs nyilvátartásuk sem...   Te melyik részleget hívtad?
Előzmény: hondas1 (2780)
hondas1 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2781
Akkor a német is bukta...
Előzmény: rabótnyik (2779)
hondas1 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2780

Igaz ami igaz, közvetlen a sunbooks-tól csak kereskedők rendelhetnek, viszont a kereskedőiknél megvásárolhatod a könyvet, ha épp van nekik, ebben viszont a nyílvántartásukkal tudnak segíteni, hogy hol lehet esetleg még belőle...Nagyon készségesek ha telefonon érdeklődsz és megpróbálnak minden tőlük telhetőt megtenni.

Én pl. hungás kiadványok végett kerestem őket és mondták, hogy itt és itt még biztos találok ebből meg abból(pl. pápusztaszecsődre szállítottak 2db-ot amiből még van egy...stb).

Szerintem hívd fel őket, veszteni csak pár percnyi költséget tudsz a telefonszámlád terhére.

A német oldalon meg megint azt írják, hogy telefonos tájékoztatás magyarul is...

Én szerintem kérdezd meg ott is, ha már csak ez az egy könyv hiányzik, ennyit megér(igaz drága nála, mert 3500körül jön ki, de akkor is vadi új, nekem legalábbis egy utolsó, legnehezebben beszerezhető könyv ennyit megérne).

Továbbá utólag fizetsz, mikor kezedven a könyv. Ha nem azt hozzák, vagy nem tetszik, egyszerűen nem fizeted ki, azt mondod, hogy nem kéred meg blablabla...

Atticus antikvárium, eiffel antikvárium, stúdio antikvárium, mike és társa antikvárium.

Mindegyiknél hagyd meg névvel, e-mail címmel, tel.számmal, hogy értesítsenek, ha érkezik hozzájuk a keresett könyv. Ha lesz nekik, korrektek és szólnak.

Üdv: hondas1

Előzmény: rabótnyik (2778)
rabótnyik Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2779
Most olvasom a német nyelvű honlapon, hogy kifogyott ( vergriffen) és nem rendelhető ( nicht bestellbar) Úgyhogy ott sincs már...
rabótnyik Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2778
Meg úgy tudom, a Sunbookstól csak  kereskedők rendelhetnek, magánszemélyek nem.
rabótnyik Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2777

A Sunbooks-nak már írtam egy e-mailt,de nem válaszoltak. Egyszer már próbáltam is ezt a rendelést, még tavaly, de arra se reagált senki. Valószínűleg ez már nem működik. a német nyelvűt nem próbáltam, de szerintem nem biztos, hogy az a kötet, meg eléggé drágának is tűnik. 

Előzmény: hondas1 (2776)
hondas1 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2776
Előzmény: rabótnyik (2775)
rabótnyik Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2775
Hát igen, erre  nem tudok mit mondani, de nekem korábban már feltűnt, hogy eladta azokat a könyveket, amiket később újra keresett. Meg is kérdeztem, de kimagyarázta. Így meg aztán főleg ideges vagyok a Poirot karácsonya miatt !
vannus23 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2774

Óóó,én azt hittem,hogy te is azért gyűjtöd ezeket a könyveket,mert nagyon szépnek találod ezt a kiadást és mert szeretnéd AC műveit jó minőségben olvasni!:(

Így,hogy csak azért vetted meg őket,hogy elad megfosztottad a többi gyűjtőt egy-egy szép könyvtől.

A házvásárlás szép cél,de szerintem ezekből a könyvekből csak a pénz egy töredékét tudnád megszerezni!Azért szívből kínánok sok sikert!:)

hondas1 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2773

Egyébként egy teljesen korrekt, normál hangvételű, nem aljas kérdést intéztem hozzád, nem vágtam hozzád semmit és nem szídtalak mint ahogy te engem, privátban!

Te kis pisis!

Azt hiszed neked mindent szabad???

Egy kicsit vegyél vissza!!!

És kívánom, hogy összejöjjön egy házravaló a könyveidből, mert így már kiderült, hogy te is egy aljas vaterás csaló vagy, mint akiket eddig csak szídtál!!!

Vége

Előzmény: christy1987 (2765)
hondas1 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2772

Ide írjál cica, nem pedig privátba!!!

Had lássa mindenki milyen fából faragtak téged!!!

Előzmény: christy1987 (2765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!