Így van ez, valamibe nagyon beletrafálhattam, hogy így felhördültetek a dönci ismételt pimaszkodására hasonló stílusban adott válaszomra.
Felhívom a figyelmet, hogy ezt a hangnemet nem én kezdtem , dönci kezdett komiszkodni.Lásd pl.:"Ha el tudnál szakadni az 50-es évek brosúráinak világképétől,
talán többet értenél meg a világból."
Mi ez a pökhendi stílus? Kötelesek vagyunk tűrni?Amit szabad Jupiternek...?
Nemcsak ti ketten vagytok itt.Aztán még ti fasiztáztok .Tényleg ismerős a stílus.
Te is csak mellébeszélsz, ui én itt nem eszmékről ,hanem az autópálya-építés
környezetemet érintő problematikájáról szoktam irogatni,szakmai elemzések ismeretében.Márpedig a fejlesztő megbízására készült előzetes tanulmány szerint
az MO 10-11. közti szakaszának megépítése esetén ahol eddig 0 volt a környezet szennyezés, ott 100%-os,lesz, az érintett többi útszakaszon pedig-így a St. endrei út környékén is -nőni fog. Ez itt a probléma.
Szerintem mondjuk Kuncze esetében sem a szándékkal lenne baj, hanem a megvalósítás képességével, illetve hogy ezt elhiszik-e.
Szóval jelöltnek jó lehet Bokros, vagy akárk más, de hogy a két frakció meg is választja-e, és utána végig is tudja csinálni (nem szivárogtatja ki valaki a belső körben mondott durvább beszédeit...), az egy másik kérdés.
(intermezzo: military intelligence -- a contradiction in terms)
szóval, hogy ha titokban van előkészítve, akkor titkos a jelölt is, márpedig így csak max. rövidíteni lehet a külső bizalmi válságot.
A Kossuth tér közönségét ez pedig még jobban feltüzelé: már megint a nép feje felett döntöttek. Gondolod, hogy kibékülnének azzal, ha mondjuk Szili lenne a ME?
Amire az ottaniak vágynak, az egész egyszerűen nem létezik.
Azt írtam valahova máshova, hogy amennyiben Gyurcsány megy, iszonyat hirtelenséggel kell mennie. A legnagyobb titokban kell előkészíteni, miközben ő továbbra is teljes eltökéltséggel megy előre. Amikor kiderül, hogy napirenden egy konstruktív bizalmatlansági indítvány, kész kell lennie az új kormány névsorának és körülbelüli programjának, hogy a bizonytalanság időszaka a lehetséges legrövidebb legyen. Csak így szabad, különben nagy gáz lesz.
Ja és persze annak az új kormánynak olyannak is kell lennie. Legyen még megnyugtatóbb és bizalomgerjesztőbb, mint Gyurcsányé. Hogy mennyire lehet ezt titokban csinálni -- hiszen miniszterjelölteknél kell puhatolózni, hogy elvállalják-e --, fogalmam sincs.
Borzimorzi, nehéz úgy, ha nem ugyanarról vitatkozunk.
Az állításom nem az (nem is volt az soha), hogy csak Gyurcsány, vagy hogy nála jobb nem lehet.
Az állításom az volt, hogy jelenleg sem belülről (Magyarországról), sem kívülről (külföldről) nem látszik, hogy ha ő nem, akkor ki?
Ez jelenik meg a külföldi elemzők véleményében.
Ettől még jöhet Kuncze, Orbán, Bokros, BPÁ, vagy mittudén ki, csak annak azonnali leminősítés, forintbedőlés, kamatemelés lesz a következménye.
Aztán lehet, hogy menet közben majd szerez valami bizalmat, és 1-2 év múlva már esetleg megint 270-280 között lesz a forint, 20 ezer felett a BUX, 6-7% körül a kamat, a kérdés az, hogy addig mi lesz és ki fogja állni ezért a cehet.
Én továbbra is konkrétumokról beszélek, például erről:
"Leminősítési felülvizsgálat alá vette pénteken Magyarország adósbesorolását a Moody's Investors Service. A hitelminősítő szerint kétséges, hogy ha a jelenlegi kormányfőt eltávolítják posztjáról, utódja képes lesz-e továbbvinni a megkezdett költségvetési reformokat."
"A Standard & Poor's közölte: nem számít hosszan tartó válságra Magyarországon. A világ legnagyobb hitelminősítőjének igazgatója utalt arra, hogy a magyar adósminősítés attól függ: helyén marad-e a kormányfő. "
"NB.Az 50-es években még csak kisgyermek voltam.De a szövegeidből kikövetkeztethetően a ferdítés-technikát a pol-főiskolán tanulhattad.
Munkás éveimből ismerős a stílusod.Hagyj fel azzal, hogy másokat igyekszel
lejáratni,légy szíves.Erről a témáról én veled mem óhajtok többet eszmecserélni."
Jajjajajajajajajajajaj. Attól tartok, más sem akar veled eszmét cserélni. Ilyen eszme nagyon nem kell ám, amelyik azonnal komcsizik, amint más gondol a másik. De ha ezt a stílust akarod, akkor te innentől zöldfasiszta leszel, nos?
Borzimorzit, a hülyét, csak az vigasztalja, hogy jó társaságban van.
"A nemzetközi közvélemény, a piacok nem személyeket, hanem politikákat támogat(nak)" - mondta Bokros Lajos... Ugye, kedves Döncike, ő aztán tökhülye a piaci folyamatokhoz?
Nem bántásból javasoltam, érdeklődés miatt, meg vélem, jobb a technikai felszerelése, mint amim nekem van.
(Én meg egy kereszténydemokrata kapitalista polgár lennék, de párton kívüli.)
Tanulságos lett volna az előző napon a FŐKEFE által kitakarított, behangosított, felTOI-TOIozott rendezvényt megörökíteni!
Csak mellette elhaladva láttam, mert többen a Szíjjártó urat akartuk kérdőre vonni Budakalászon. /Sikerült./
Hatalmas zenebona, live zene, kb. 150 fő összesen, a java – kb. 50 fő asztalok mellett fogyasztotta a virslit, sörrel.
Azok a szép napok, azok a május elsejék!
Még sajnáltam is magamat, egy ingyen vacsorával szegényebb lettem!
Vasárnap aztán tudtam hányni.
(1847) –ben leírtam, nem leszek hatodik, megkapja szavazatomat Bús balázs, és legyen büntetve a Gyurcsány által beáldozott mezei MSZP had!
Volt 2002 – ben is ilyen megérzésem Biharyval is, ugyanaz a gyurcsányi törtető fajta. Jobb lett volna egy csendes korszak Csirével, de a hazug politika antipátiaszavazást kíván, legyen.
Felesleges a további szószaporítás.
Kiszállok innen végleg.
Azért majd ne lepődj meg, ha ugyanezek az elemzők simán akceptálni fognak bárkit, aki majd Gyurcsány után jön. (Ugyanis ezt tagadtad, ezért bonyolódtunk olyasmibe, amihez egyikünk se ért, csak én be is vallom.) Akkor is el fogják fogadni, ha két hét múlva jön az a más, meg akkor is, ha 4 vagy - ha elég igénytelenek maradunk - 8 év múlva jön. Sőt, ha jobb lesz Gyurcsánynál, ami messze nem olyan elképzelhetetlen, még ovációval is fogják fogadni. Még akkor is, ha momentán a nevét se tudjuk, ki lesz. Feltéve persze, hogy megfelel az ő elvárásaiknak...
És hogy lásd, kivel van ügyed, még az is lehet, hogy nem fogom az orrod alá dörgölni...
Hát, ha az unokabátyáid ebből élnek, és te meg hallottál tőlük olyan szavakat, hogy származékos piac, meg dematrzializált értékpapír (ez már nehéz, mert te különböző befektetési instrumentumokat soroltál fel, ami lehet dematerializált is, meg nem is), akkor biztos mindenben igazad van.
Szíves tájékoztatásodra közlöm, hogy a munkámból kifolyólag jártam már pár dealing roomban, ismerem a kereskedési és elszámolási folyamatot, ismerek jónéhány kereskedőt, letétkezelőket.
Szóval nincs szükségem rá, hogy ilyen "apukám kamionos és ő mondta" érvek mögé bújjak, nem kell a családban utánakérdezzek.
És mivel nem értesz hozzá, azt sem
Egyebekben pedig -- szokádos szerint -- 90%-ban olyan dolgokkal vitatkozol, amit senki sem állít, mégpedig csak azért, hogy teleírhass megint pár képernyőt szakszavakkal.
És mivel nem a szakmád, meg sem tudod ítélni, hogy mennyire értek hozzá vagy nem értek hozzá.
Szóval hiába hordasz össze hetet-havat, a lényegen ez nem változtat: azok a vezető gazdasági hírügynökségek, amiknek még a nevét sem hallottad soha (pl. Bloomberg; az unokabátyáid is ezzel kelnek-fekszenek), közlik azoknak az elemzőknek a véleményét, akiket pontosan azért tartanak, hogy folyamatosan képben legyenek egy-egy országgal kapcsolatban, és ne a politikától befolyásolt helyi kapcsolatokat kérdezzék.
Aha, És szerinted a pénzpiaci elemző honnét szedi az infót? Idejön személyesen a pénzvilág valamelyik központjából, megtanul magyarul, beletanul a kultúrába, majd 5-6 év tanulás után elkezd informálódni?
Vagy felbéreli valamelyik unokabátyámat, akik ebben a szakmában nyomulnak (az egyik tőzsdei elemző volt évekig, majd értékpapírforgalmazó céghez ment, a másik meg bankban ad mindenféle jó tanácsokat olyanoknak, akik az összvagyonom ötven-százszorosát akarják befektetni tízórai és ebéd között félúton). Aztán a felbérelt elemzője/tanácsadója majd szépen tájékoztatja, hogy mégis, egy posztkommunista országban nem fognak-e visszajönni a komcsik és visszaállamosítani azt a privatizált ezt-azt, ami majd most tőzsdére megy és ő meg garanciát vállalna a papír jegyzésére. Aztán meg arról, hogy biztos olyan tuti-e az a dematerializált értékpapír, mert ő azt tanulta a bankár nagyapjától, hogy protkó a szájba, részvény a széfbe való és akkor azért mégis talán izé... Aztán szépen meg kell győzni róla, hogy nem, a forint nem fog bedőlni, vagy legalábbis nem holnap és igen, a BÉT sem.
És jaj, de nagyon jó neki, mert a magyar állampapír aztán a tuti. Mi még akkor is fizettünk, mikor '56-ban forradalom volt és soha nem ütemeztettünk át államadósságot meg nem is kértünk elengedést, és jaj de jó lesz neki, ha ezt veszi.
Nem vagyok szakértője a témának, de amennyire tudom, az egy sok-sok tényezőtől befolyásolt döntés, hogy valaki vesz-e részvénypakettet magyar cégben, vagy a devizaportfoliója diverzifikálásakor óhajt-e abban magyar forintot is tartani, esetleg hajlandó-e állampapírok formájában hitelezni az országot.
Ebből egy, nem túl fontos tényező a miniszterelnök személye. A magyar sajtó persze túlmisztifikálhatja ezt a dolgot. De hidd el, ha holnaptól a miniszterelnököt Bokros Lajosnak hívják, attól minden olyan elemző-befektető-hitelminősítő csak megnyugszik, aki valaha is látta Gyurcsányt beszélni. (Akár úgy is, hogy nem tud magyarul...) Sőt, légy erős, ha megnyugtató módon garantálják számára, hogy a reformok nem fognak elmaradni, a hitelképességünk OK marad, a jegybank pedig végzi a dolgát, akkor semmiféle plusz kockázatot nem okoz egy ilyen váltás. Ettől még, ahogy Veres pénzügyminiszteről is hallottad, nincs a kezén-lábán annyi ujja, ahány befektetőnek elég a pénze hozzá, hogy bedöntse a forintot, ha erre szottyan kedve. De ha az adott időpontban a magyar miniszterelnököt Jézus Krisztusnak vagy Albert Einsteinnek hívnák, ez a kockázat akkor sem csökkenne...
Úgyhogy kérlek, ne dőlj be a sajtónak. Az elemzők és az alapkezelők szépen belenyugszanak bárkibe, aki a kockázataik csökkenését vagy változatlanul maradását garantálja. Ennyi.
Amúgy fárasztasz. Mégis miből gondoltad, hogy csak az a befektető, aki ingatlanba fektet, mint az álomszigetesek? Aki dematerializált értékpapírt vesz (részvényt, kötvényt, álamkötvényt, kincstárjegyet, simán devizaforintot), az már nem is befektető? Szerinted egy pénzpiaci elemző nem ezeket szolgálja ki?
Nagyon kioktató vagy ahhoz képest, hogy nagyon nem tűnik szakmádnak. Nekem sem az, de legalább családon belül is kérdezhetek, a fiúk ebből a piacból és származékos ügyleteiből élnek.
"esetleg érdekelt vagy mondjuk a volt barackossal összefüggő ingatlanmanipulációban?"
Persze, itt ülök a bárpultnál keménykalapban, a sátáni vigyorra húzódó számból szivar lóg, egyik kezemben egy pohár viszki, másikban egy $ jelzéssel ellátott bőrszütyő.
És éppen zsigerelem az éhes proletárt kifelé.
Ha el tudnál szakadni az 50-es évek brossúráinak világképétől, talán többet értenél meg a világból.
Nem ugyanarról beszélünk, kár annyira belelovalnod magad.
Egészen pontosan megint kevered a szezont a fazonnal.
A külföldi elemzők (alapkezelők, hitelminősítők emberei) mondják azt, hogy momentán Gyurcsány az egyetlen olyan figara, akiből kinézik, hogy végigviszi a szükséges kiigazítást. Ahogy gyengül a pozíciója, úgy lesz egyre kockázatosabb a magyar államot finanszírozni. És úgy fog kamatot emelni a jegybank, mert a kockázatot meg kell fizetni.
Te valami egészen másról beszélsz, mert nem tudod, hogy mi a különbség egy befektető (erről beszélsz Te, ilyen pl. az álomszigetes bagázs) meg egy pénzpiaci elemző között.
Csakhogy a hírekaz utóbbiakról szóltak, én is erre reagáltam.
Kedves CöCö ezek szerint Ön az agglomerációba kiköltözöttek táborát gyarapitja. Bocs. de a dolog nem ilyen egyszerű:nem a békásmegyeriek koszolnának át B.kalászra, hanem fordítva.Ha megépítenék az MO 11-es és 10-es közti szakaszát,a Forgalom nem csökkenne hanem növekedne mérvadó előrejelzések szerint.Ez elsősorban Békásmegyert,Bm-Ófalut,és Csillaghegyet érintené drasztikusan
Gondolom, most teszel egy látogatást a mea culpában.
Esetleg vitát nyitsz arról, hogy ez tulajdonképpen nem is azt jelenti, vagy esetleg az értelmező szótárban olvasad ezt is, ezért nem lehet rajtad számon kérni.
Kedves Döncike, az is szócska nem tűnt fel? Bizony, legyél erős, véletlenül egész pontos infóim vannak olyan külföldi nagybefektetőről, aki erősen letolta a magyarországi kontaktját, amiért az nem volt eléggé tájékozott az ő tervezett privatizációs befektetésébe beleszólni képes parlamenti pártok és figurák meggyőzhetőségét illetően... A részletek a szakmai/üzleti titok kategóriába tartoznak, úgyhogy erről ennyit.
Nagyon butiki feltételezés részedről, hogy azt képzeled, egy ilyen átpolitizált országban nem kell nagyon alaposan tájékozódni a politika háza táján, mielőtt valaki befektetne. Pláne, ha nem a saját pénzével játszik, hanem valami bef.alap.
Csakis a Te érdekedben azt tudom tanácsolni, ha legközelebb olyasmit olvasol, ami a befektetők zsenialitását és apolitikusságát illető, rózsaszín tévképzeteiddel ütközik, ne csattanj fel mindjárt, mert hátha úgy maradsz...
nezd, tenyleg kintebb lehet tolni az m0 10-11 kozotti szakaszat, de akkor ugye kalasz, pomaz es csobanka erdekei serulnek. ezt most, mint radikalis obudai kornyezetvedo konnyeden letorlod, mert az erdekeid permomentan igy kivanjak. en ezt a mas farkaval konnyu csalant verni kategoriaba sorolom. nem is beszelve arrol, hogy ki a banat fog az agglomeraciobol kifele autozni, mitol ne jonnenek be a vorosvariak obudara, ha az m0 eppen a masik iranyba van. minel jobban tagitod a kort, annal kisebb a nyereseg az m0 hasznalataval. marpedig obuda elemi erdekei azt kivanjak, hogy az agglomeracioban elok, ha mar mindenaron 4kerekkel a fenekuk alatt kepzelik el az eletuket, ne akarjanak az arpadhidig bemenni. nem is beszelve, hogy akkor nem az m0an mennek at az emberek, hanem az urom-bkalasz hegyen atvezeto uton, ami csak annyival lesz jobb mint az m0, hogy nem ugy hivjak. aztan persze irany bmegyer. persze, ha te ugy gondolod, hogy mindezen szempontok konnyeden egyozhetok, akkor jo harcot kivanok az m0 kitolasahoz. amennyire latom, mar urom sem akarja ezt mindenaron
Én azt soha nem állítottam ,hogy "ha megépül az MO-ás, akkor szarabbul
lehet közlekedni"
Mondandóm lényege,hogy az MO-ás 10-11 utak közti szakaszát nem az
Ezüsthegy oldalába kell építeni mert van jobb is, kijebb.
Úgyhogy ne .adj a számba olyat, amit én nem állítottam. Ha sarokba szorítva érzed magad, akkor vicsorogsz. Ehelyett menj be az önkormiba és kérd el azt a bizonyos tanulmányt és olvasd el .A tartalmát pedig ne rajtam akard számonkérni.
Te tényleg ilyen vagy , vagy csak teszed az eszed, mert esetleg érdekelt vagy
mondjuk a volt barackossal összefüggő ingatlanmanipulációban? Tudod mit, ne is válaszolj, veled nem érdemes eszmét cserélni.Adieu.