Üdv néked földi halandó szerény topicunkban! Az elnevezés némi magyarázatra szorul: olyan emberek sorakoznak itt, akik háziállatként, barátként, társként tartanak patkányt, esetleg többet. Olyanokat is szívesen látunk, akiket érdekel ezeknek az értelmes háziállatoknak a tartása, mindennapjaik. Ha tenyésztő vagy, aki felelősségteljesen gondol az utódgenerációkra, és nem menünek szánja őket, nem orvosi kísérletek oltárán áldozza föl őket és végképp nem vadászkutyák tanítására termeli szegény fejüket, akkor Téged is szívesen látunk, hogy tanácsokkal lásd el a leendő és meglévő gazdikat. Sok képre is számíthatsz, jókedvre, és szívélyes fogadtatásra, ha te is patkányimádó vagy!
sajnálom, h nem tudtam elmenni a talira, már csak azért is mert a fiúk körme hatalmas. tegnap próbáltam öcsém segítségével levágni, de semeddig sem jutottam. :)
este a kutyám alkotott. :) az utolsó hétvégi anyáméktól hozott húslevesből az utolsó csontot nem ő kapta. vakartatta a hasát a szőnyegen, aztán hirtelen felült, beleszimatolt a levegőbe. odament a pati ketrechez, észrevette a csontott, vetett rám egy szemrehányó pillantást, hátatfordított és kisétált. csak pedigee jutalomfalatokkal tudtam kiengesztelni.
Köszi a hozzászólásokat..ez egy pici cica, aki mindent levadászott a minap ami a kertben mozgott, de pati nem csigázta túlzottan fel, megnézte megszaglászta és ennyiben ki is mertült, csak a kis drágám meg sem rezzent, igazábol nem az a cél,h puszipajtások legyenek, csak a Ruby ne legyen ilyen megviselt. Ezért kérdeztem, h esetleg a későbbiekben megszokja-e ,h néha néha bejön a cicó a szobába, és nyávog párat. (nem lesz folyamatosan bennt, mert allergiás is vagyok a macskákra, csak a barátnőm meg ttál beleszerelmesedett :S na mind1 majd csak kialakul valami.
jah, és elsősorban itt a patkány élete van veszélyben, tehát először is a macska reakcióit kell megnézni (persze úgy, hogy biztonsában maradjon a pati.Tehát pl. ketrecen belül van a pati.) Általában azt fel lehet ismerni, ha a macsek nagyon rá van cuppanva a témára....
Ketrecen kívüli összeismertetésnél is mindenképpen min. két meber legyen jelen. Egyik a patit, másik a macsekot fogja, az a legtutibb. Én mondjuk nem ezt tettem, mert egyedül voltam a szobában hajnal 4kor, de folyamatosan fogtam a macska nyakát, marját, vállát, hogy mármikor elkaphassam onnan, ha baj van. Ja, és viccesnek tűnhet, de tényleg egyen a macska, legyen tele, mielőtt eljön a nagy találkozás. Ha már fogott meg és evett egeret, a patkányra is be fog indulni.. Szóval csak óvattal. Lényeg, hogy ne erőltesd mindenáron, ha látod, hogy a pati nagyon be van rezelve. Tálca pl. kb. 160 cm magasságból ugrott ki visítva a kezemből, már a látványtól...Hagytam is a francba a nagy barátkozást...
Nekem van pateszom is és cicám is (fóka- sziámi). A macsek már 12 éves lesz, saját magán kívül eddig még soha sem bírt ki már állatot.(szőröst).
De mikor megvettük Tottit, megmutattuk neki és nem bántja. A ketrec is a földön van, a cica sohasem bántotta még őket. Néha leül nézegeti a pateszokat, de nem csinál mást. A hörcsim mikor elszabadul (kétszer is) áthozta nekem a másik szobába és nekiállt nyavajogni, hogy az istenit, figyeljek már oda egy pillanatra, mert ennek a hörinek nem itt van a helye.
Bátor fiam (aki most csak megőrzésre van nálam, tesójával Shy-al, akik szintén az én almomból valók) pénteken elment sétizni egyet a szobában, és megtalálta a macskát. A cic le se ***, de a patesznak annál jobban tetszett a macs farka, ezért megpróbálta becserkészni. Még időben észrevettem, nem kapta el a farkincáját. :)
Cilo hálás tekintettel nézett rám, míg Bátor fiam csalódott volt.
Tehát szerintem az egész macska-patkány és szerencse kérdése.
Én is találtam egyszer egy nagyon piszkos fél éves körüli cicát a koliban (bejött egy buliba, miközben a technikus fiúk pakolták el a cuccokat az autóba.) Felvittem a szobába, megfürdettem (legalább olyan nagy kaland volt, mint egy patkányt fürdetni..) Hamus és Tálca lefagyott totál, de Szivar, a fehér rangidős teljes nyugalommal odament hozzá, egy tányérból ettek májkrémet, ittak tejet, aztán Szivar még mosdatta is a macskát. Pedig vagy 3-szor akkora volt, mint ő. A macska szemmel láthatólag meg volt lepődve, biztos legondolkodott, mi lehet ez a furcsaság. Együtt pihentek a meleg radiátoron. Egyedül a pati farka izgatta fel a macska fantáziáját, a farok után elkezdett kapkodni, de kábé úgy, mintha végighúztam volna a kezem és utánam nyúlt volna. Szal nem volt vészes.
A telefonomon mág kép is van, majd próbálok felrakni...
Nah, szó mi szó, sztem szerencse kell hozzá, ha apatid már idősebb.Azt tanácsolom, ha egyértelműen retteg a patid, (ahogy a másik kettő patim tette), nem érdemes pesztrálni őt, mert nagyon megviselheti.. Szivarral szerencsém volt. Semmiféle félelmet nem mutatott, ilyen esetben szerintem semmi akadálya, egy próbát megér a dolog.
(Ez a kifejezett nyíltság egyébként minden bizonnyal annak köszönhető, hogy ő volt az első patkányom, 'gyerekkorában' magányos volt még, ezért rengeteget hurcolgattam, vittem mindenhova,emberez és idegen szituációkhoz nagyon jól szocializáldott, könnyen alkalmazkodó pati lett belőle.
Szia! Elképzelhető, hogy megszokja, vannak mások is, akiknek van macskájuk meg patijuk is, de ez sok ideig eltarthat... szerintem nem kéne őket összeengedni sose. persze vannak olyan bamba macsekok akik szó nélkül tűrik, hogy a fejükön ugrál egy patkány, de azért jobb félni.
Sziasztok patkánygazdik. Volna egy nagy kérdésem, ami nagyon aggaszt. Van ugyanis egy fél éves lány patim (Ruby) és tegnap a kertben találtam egy kiscicát...azt ne is kérdezzétek hogy került ide nem tudom, de reggel arra ébredtem,h az ablakom alatt nyávogott a kis buta. A gondom pedig az lenne,h nem tudom mennyire lehet őket összeszoktatni...:S Odáig jutottunk, hogy a macsek bejött a szobába, nyávogott párat, mint ahogy azt a macskák szokták, na erre Ruby "lefagyott" meg sm mozdult órákon át, de annyira nem,h betettem neki egy kis finom falatot, amit a szájábavett, de nem ette meg, és csak ott állt és kapaszkodott a drágám. Na most arra vagyok kiváncsi,h ez gondolom valami ösztönös félelem lehet a macsekoktól, de megszokja idővel? Vagy erre nem sok esélyünk van? Esetleg ha megszokja, akkor akár szigorú felügyelet mellett :) lehetne egy kis ketrecen kívüli találka is? Légyszi adjatok valami tippet, most mit tegyek...
Ha regisztralsz, nem biztos, hogy rosszul jarsz, de ha megadod az emilcimedet (vagy elkuldod az enyemre, az itt mar ugyis 'publikalva' lett), akkor leirom a reszleteket.
Meg azt is, miert nem publikaljuk a helyszint es az idopontot.
ismét döme hírek, az hagyján, h még mindig sárga a diéta ellenére, de ma észrevettem, h furán állnak a fogai. irány az állatorvosi, ahol már befejeződött az egzotikus rendelés és a doki nem mert hozzányúlni, mert állítólag el is van repedve a foga. :O
nekem főleg azért nem, mert a mieink meg sem eszik ezeket a hűdeegészséges nasikat... nekik az alap, hogy kapnak :o))) nem csak ünnepnapokon
és igen, megnézem mikor érzi jól úgy magát a patkány, hogy elmegy zenét hallgatni a haverjaival ;o)) vagy akár elmennek bicajozni :oDDDD
Más örömforrásuk a kaján kívül az, hogy velem taliznak és ha nővel vannak, de ez utóbbi sajna nem fog menni 10 fiúnál :oDDD (habár tény, hogy ők nem bánnák)
Hát ez is igaz....! De azért ne kövezzetek meg,nem tömöm a pateszokat fullra csokival meg káros cuccal. Mostanában pl.betankoltam állatboltban vehető nasikat-van répás nasi meg gyermekláncfű-drops,tiszta zöld,nincs ráirva semmiféle "adalék"ami nem volna jó.(megkóstoltam,hát tiszta zöldség-izű,nekem nem izlik mondjuk!/ No meg gyógyfüves keverék és száritott cékla is van az étlapon... De azért néha néha egy kis süti ,egy kocka csoki-ettől NEM lesz rossz a lelkiismeretem...