Én is XIII. kerületi voltam 20 évig és ha minden jól megy májustól ismét az leszek (Kerekes utcában vettünk lakást)! Én a Tomoriba jártam '94-ben végeztem, akkor még nem volt olyan gáz, bár az Én egyik o.f.-m is egy csöppet alkesz volt, de azért birtuk az öreglányt! Novemberben volt 4 éve hogy elköltöztem, de már alog várom hogy visszamenjek, szerettem azt a környéket!
Esetleg nem ismertek valakit aki szintén a kerekesben vett lakást (Fellerer Kft.)?
Én is XIII. kerületi vagyok, és most állunk iskolaválasztás előtt is. Így szívesen venném, kedves Morotva, ha írnál a kerületi iskolákban általad tapasztaltakról. Köszi.
A Budapest anno... topik 2003 szeptemberben és októberben angyalföldi sétát szervezett, ennek keretében engedélyt kértünk és kaptunk, hogy fölmenjünk a társadalombiztosítási székház legfelső emeletére. A lélegzetelállító körpanorámáról készült képsorozat most vált közkinccsé, fogyasszátok egészséggel!
Én egy új hozzászóló vagyok. Érdekes olvasni arról amiről szó esett eddig.1978-ig Én is XIII. ker.-i voltam. A Fiastyúk suliba jártam,de akkor még Thalmannnak nevezték. A Tripoliszba laktam.18 évesen kerültem el, amikor lebontották. Sokáig nem, de mióta netezem, egyre többet nosztalgiázom. A férjem is
Angyalföldi volt. Ő a Tahi utcában lakott. Ha van valakinek Tripoliszi képe nagyon szívesen venném.köszi.
Közlekedtem azzal is sokat, de suliba inkább gyalog. Országbíró ltp-ről kellett eljutnom a "nagyon messzi" váci út frangepán kereszteződésig :) kb 5-10 perc :)
Én a tomoriba jártam, meg az öcsém is, az volt a szerencsém, hogy én csak az utolsó három évet, tesóm szerencséje meg az, hogy elment nyolcosztályosba a Németh Lászlóba. (most tizedikes.) A fiastyúkról nem sokat tudok, de a tomoriról amit igen, az elég rossz volt, az of. egy alkesz fickó volt, meg volt sok más ilyen dolog, az igazgatónö (ha még ugyanaz...) nem olyan rossz fej, de a tanárok nagyrésze pocsék, depressziós, szenvedélybeteg vagy másegyéb. Nemrég voltam ott megint (jelenleg az ELTE padjait koptatom lágymányosot, a társadalomtudományi karon) pedagógiai gyakorlat jelleggel, pontosabban csak egy ilyen egynapos látogatás volt, szóval nem tanítani voltam vagy ilyesmi, csak beszélgettem a gyerekekkel. Most se valami jó a színvonal, se a tanárok se a gyerekek között szóval szerintem válassz másik sulit.
ezt a kocsmát (petneházy x röppentyű) épp a héten dózerolták el, de ügyesen csináltam pár képet a még álló házakról. egyébiránt már régóta nem üzemelt, én még lehettem olyan szerencsés, hogy jártam benne, (de nem szolgáltak ki), ez 87 ben volt, és nemsokára be is zárt, a házban pedig hajléktalanok költöztek be. sajnos a bontást nem tudtam követni a francos vizsgaidőszak miatt, de egy kékítős üveget azért elvittem szuvenírnek
mindjárt ráveszem magam hogy szerkesszem meg a képeket
A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok (fordított sorrendben) elszipkázzák az okos gyerkőcöket, és így a "kevésbé okosok" maradnak, akik viszont nem hozzák azt a színvolnalat.
Ált. iskola választáshoz szeretenék segítséget kérni, itt a kerületben. Jó lenne a Madarász házakhoz közel. Igaz mellete is van a Tomori u.-ban, de azt halottam, hogy talán a Fiastyúk u.-i jobb.
2. Ha esetleg víz volt benne, akkor sem hinném, hogy bármi köze lehetett a lakóházak ivóvizéhez. A budapesti víztornyok többsége valamilyen üzemet szolgált ki, lásd cérnagyár, gázgyár, vágóhíd, malom stb.