Keresés

Részletes keresés

TimVerba Creative Commons License 2001.09.05 0 0 46
Nem találkoztam még dalszöveg-fordításokkal, pedig jó lenne, mert nekem is meg szokott gyűlni a bajom velük (persze nem az Ironic-kal... :-)

Tudtok például egy jó fordítást a Supposed Former Infatuation Junkie-ra??

Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.02 0 0 45
Ami azt illeti igen, de elég jogos is volt:-)
Tényleg, nem tudtok agy olyan oldalt, ahol A.M.-szövegek magyar fordításai lennének?
Csak mert nem vagyok valami jó angolból, és miután kiderült, hogy ő írja az összes dalszöveget, nagyon kíváncsi lettem rájuk.
Előzmény: dogofthetemple (43)
Mcmurty22 Creative Commons License 2001.09.01 0 0 44
Hi all! Én is szeretem, Kevin Smith-t is, meg jó volt a szerepében.
De hallottam egy sztorit és nem pozítiv. Egy turnéján fogadott a stáb, hogy ki tud a legtöbb férfit , ill. nőt ledönteni, s állítólag ő lett a második.
dogofthetemple Creative Commons License 2001.09.01 0 0 43
Biztos lehuztam, nem...?
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.30 0 0 42

A Költők önképzőköre-topicba írtam -még Búvár néven- egy úgymond verset, Te meg írtál róla véleményt.

Előzmény: dogofthetemple (40)
Tonio Kröger Creative Commons License 2001.08.29 0 0 41
A klipnek nem egészen a "nuni" és a "csőcs" volt a mondanivalója, nem azért készült, hogy a micsodádat verjed rá.
Előzmény: valleyboy (33)
dogofthetemple Creative Commons License 2001.08.27 0 0 40
A masodiknal RHCP-s tagok is szerepelnek a zenekar kozott.

Dave Matthews-zal is van egy k--- jo duettjuk.

Alanisnak az anyukaja magyar?

Buvar Beno: En teged honnan ismerlek?? Bocs, de a nev nem mond semmit.

Előzmény: TimVerba (39)
TimVerba Creative Commons License 2001.08.24 0 0 39
Ja, és most látom, hogy minden szám felvételénél is közreműködött: Guitars, Keyboards, Programming & Recording... Mármint Ballard.
TimVerba Creative Commons License 2001.08.24 0 0 38
A JLP borítója alapján: "All music composed by Alanis Morissette and Glen Ballard" - "All lyrics by Alanis Morissette".

Ballard, aki sok nagy névvel dolgozott már együtt (pl. Aerosmith, Barbra Streisand, Michael Jackson), a lemez producere is. És mintha Alanis pasija is lett volna/lenne, de ez csak rémlik.

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.23 0 0 37

Helló mindenki!

Lenne egy kérdésem. Nem tudjátok véletlenül, hogy Alanis milyen formában vett részt a Jagged Little Pill számai szerzésében? Ugyanis magnéztem a CDnow.com-on a lemezt, és egy bizonyos Bollard után van írva a neve mint szerző, és nem tudom,hogy ez zenét, szöveget, vagy mit jelent?

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.21 0 0 36

Na, ez az!
Előzmény: dogofthetemple (35)
dogofthetemple Creative Commons License 2001.08.21 0 0 35
Azt akartam irni, hogy nekem kene belole otthonra egy ilyen no, na.

Az Unplugged A oldalanak utolsojaban van egy kurva jo leallas. Ja, es hogy fals vagy sem...
ez olyan mint a szepsegerol vitatkozni: TETSZIK VAGY SEM?

uff

Előzmény: dogofthetemple (28)
spencer Creative Commons License 2001.08.21 0 0 34
menj vissza a farmra
Előzmény: valleyboy (33)
valleyboy Creative Commons License 2001.08.21 0 0 33
A Jagged little pill nekem is megvan és szerintem is egész jó lemez. Bár Alanis Morisette-ből nekem ennyi, mert amiket utána hallottam tőle az már egyáltalán nem fogott meg.

A szépségéhez meg annyit, hogy az első egész alakos klip amit láttam tőle az már a következő lemez egyik dalából készült és meztelenül énekelt benne. Egy lesújtó csalódás volt, mert fiatal kora létére iszonyúan rossz alakja van. Nemcsak a csőcsét, meg nuniját kellett volna kimontírózni a klipből, hanem úgy ánblok a testét fejtől lefelé.

Előzmény: Törölt nick (29)
Tonio Kröger Creative Commons License 2001.08.21 0 0 32
Túl hamis???? Hát annak a számnak az a lényege, hogy olyan furán énekli, pont ezért volt a kedvencem, amikor régen megvettem a kazit.
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.21 0 0 31

Hellóka!
Az az igazság hogy én 2 számmal vagyok különösen nem megbékélve eddig.
Ezekből az egyik a Forgiven (a refrénnél mikor nagy hangmagasságban énekel), annak ellenére hogy szerintem zeneileg nagyon ott van a szám (az albumon belül is), a másik a Head over feet.
Ez utóbbi egyszerűen csak túl hamis.

Persze nem akarok itt nagyon okoskodni, hiszen ez lehet hogy másokat egyáltalán nem zavar.

Alanis szépségéről:
Szerintem nem szép, viszont tényleg van egy olyan kisugárzása, ami miatt nem igazán mondanám csúnyának.

Előzmény: TimVerba (30)
TimVerba Creative Commons License 2001.08.20 0 0 30
Üdv ismét itt!

Búvár Benő, melyek szerinted a hallgathatatlan számok? Nekem nincs valami nagy zenei hallásom, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, melyikeket hallgattam eddig nagy élvezettel, nem tudván, hogy rosszul vannak felénekelve... :-)

Alanis szerintem sem csúnya, hogy szép-e nem tudom, talán nem, de van benne azért valami.

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.20 0 0 29

Hellósztok!

Éppen most töltöm az Audiogalaxyról a Jagged Little Pill albumot. Stílusilag nagyon bejön nekem ez a zene, viszont sajnos van egy pár szám, amit Alanis annyira rosszul énekelt föl, hogy szinte hallgathatatlaná válik tőle a dolog.

Érdekes egyébként, hogy véletlenül letöltöttem egy pár számot a 4 évvel később kiadott MTV unplugged albumról, és ezeknél tisztábban énekel élőben, mint a stúdióban készített felvételeken!

Nektek mi erről a véleményetek?

dogofthetemple Creative Commons License 2001.08.16 0 0 28
ez a no szerintem nem csunya!

csunya emberek az uglypeople.com-on talalhatoak.

viszont nem is szep. ATLAGOS. Ettol -is- lesz hiteles.
punk-tum!

ha masnak nem, akkor nem jo lenne otthonra. :)

mikkkro Creative Commons License 2001.08.15 0 0 27
Találtam egy igen jó oldalt!!!

itt van

mikkkro Creative Commons License 2001.08.15 0 0 26
Köszi, azóta már videóra is sikerült felvennem az Ironic-ot.
Voltam fent a hivatalos oldalán is, de eléggé kaotikusnak tűnik nekem.
Most megpróbálok keresni valami rajongói oldalt, hátha ott szerzek valami infót.
üdv
mikkro
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.10 0 0 25

Hello!
Írjon már valaki valamit!!
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.23 0 0 24

Hellósztok, /hi dogofthetemple/!

Ami azt illeti, én csak pár számát ismerem Alanisnek (Ironic, Uninvited, You oughta know stb.), de azok eléggé tetszenek.
Plusz még nagyon tetszik Alanis hangja, s annak ellenére hogy nem egy nagy szépség, a stílusa is nagyon megfogott.

mikkkronak:

Sajnos nem tudok olyan helyet mondani, ahol több Alanis számot lehetne letölteni, de most beírom neked az Ironic URL-jét:

http://www.ievista.com/popmusic/mp3/oversea/various/1997%20Grammy%20Nominees/04%20-%20Alanis%20Morissette%20-%20Ironic.mp3

Előzmény: mikkkro (23)
mikkkro Creative Commons License 2001.07.23 0 0 23
Hello,

irhatnatok nekem valami infot rola.
En csak egy-ket szamat lattam a kulonbozo zenetevekben, de azok tetszettek, a hangja, meg a termeszetessege is.
Lattam a Dogmat is, tenyleg nem volt benne nagy szerepe, de az mindegy, a film szuper volt, csakugy, mint Kevin Smith mindegyik filmje. Na de ez most nem a Kevin Smith topic. :-)
Szoval mit erdemes tudni rola, illetve le lehet-e tolteni valahonnan szamait mp3-ban, es milyen albumai vannak, es melyikkel erdemes kezdeni, stb., stb.

koszi
udv
mikkro

Előzmény: TimVerba (22)
TimVerba Creative Commons License 2001.07.09 0 0 22

Szóval a koncert...

Június 15-én volt, Bécsben, a Libro Music Hall-ban, ez nagyságrendileg egy PeCsa méretű hely, de talán annál kisebb.

Bemelegítésképpen két fazon gitározott és énekelt, elég jól nyomták, csak már mindenki Alanist várta, aki fél 10 tájban meg is jelent, és - a ráadásokkal együtt - 1 óra 45 percen keresztül adta azt, amit vártunk tőle.

Széttépte a gitárját (amikor volt nála), nem kímélte a harmónikát, pörgött, mint egy őrült és persze elsősorban k*rva jól énekelt. Pontos setlistát nem tudok írni, de sok új szám volt (kb. 8), amit nyilván még senki sem ismert, és hozzávetőlegesen ugyanennyit nyomott a Jagged Little Pill-ről is (Hand In My Pocket, All I Really Want, Ironic, Head Over Feet, You Oughta Know, Right Through You, You Learn, Not the Doctor... ezek tuti voltak).

A SFIJ-ról szerintem csak a Thank U volt, és elénekelte az Uninvited-et is.

Összességében nagyon jó volt, jobb lett volna, ha az új számok már ismerősen csengtek volna. Majd legközelebb...

'99-ben, Prágában egy fesztiválon (E.T. Jam) is volt szerencsém látni, akkor egy és egy negyed órát játszottak, többnyire az akkor aktuális SFIJ dalait.

Hát elsőre ennyit,

Tim :-)

Mark_us Creative Commons License 2001.07.08 0 0 21
Épp ma hallgattam a Joining You-t az Unpluggedon, tényleg az egyik legjobb.
Tim! Nincs kedved részletesebben írni arról a koncertről? Setlist, etc? Kiváncsi lennék.
Előzmény: Caidhan (17)
Old England Creative Commons License 2001.07.07 0 0 20
Én is rá gondoltam :o)
Előzmény: spencer (19)
spencer Creative Commons License 2001.07.06 0 0 19
anyukája.
Old England Creative Commons License 2001.07.06 0 0 18
Tudtátok, hogy a mamája magyar?
Caidhan Creative Commons License 2001.07.06 0 0 17
Egyébként mostanában valamiért a Joining You-t szeretem legjobban Alanistől.

"I remember vividly, a day years ago
we were camping you knew more than you thought
you should know you said
“I don't want ever to be brainwashed”
and you were mind boggling you were intense
You were uncomfortable in your own skin
you were thirsty, but mostly you were beautiful

If we were our nametags
If we were our rejections
If we were our outcomes I’d be joining you
If we were our indignities
If we were our successes
If we were our emotions I’d be joining you

You and I we're like 4 year olds
we want to know why and how come about everything
We want to reveal ourselves at will
and speak our minds and never talk small and be intuitive
And question mightily and find God, my tortured beacon
We need to find like-minded companions"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!