Remy Abell személyében amerikai hátvédet igazolt a Kometa Kaposvári KK, érdekesség, hogy a játékos a 2017/2018-as évadban már játszottak együtt Derek Jacksonnal a Helsinki Seagulls csapatában.
"Derek Jackson személyében amerikai irányítót igazoltunk, ő lesz a férfikosárlabda NB I./A csoportjában szereplő csapatunk, a Kometa Kaposvári KK egyik irányítója."
"– Mindig van Kaposváron kihívás, az utóbbi esztendőkben mindig cél volt a legjobb nyolc közé jutás kiharcolása, ám sajnos ez nem sikerült – fogalmazott Krnjajszki Borisz. – De közösen, a szurkolókkal összefogva bármire képesek lehetünk."
https://youtu.be/4a0MoKa2yvo "2023. július 10-én sajtótájékoztató keretében Puska Zoltán ügyvezető bejelentette, hogy Váradi Kornél lesz a Kometa Kaposvári KK új vezetőedzője."
"Biztosan hatalmas szükségünk lesz a szurkolóink támogatására is, hiszen már most lehet látni, hogy az előttünk álló bajnokság nagyon kiegyenlített lesz, ezért minden mérkőzés nagy jelentőséggel bír majd, s én abban hiszek, hogy együtt még erősebbek lehetünk. Egy olyan csapatot akarunk építeni, mely mindent megtesz a pályán a győzelemért. Az egész idény során azért dolgozunk, hogy – a lehetőségeinkhez mérten – a szezon végén elégedettek legyünk azzal, amit elértünk." Váradi Kornél Saját montázs, forrás: delfinek, KKKK fb oldal
https://www.youtube.com/watch?v=SAt_lP63eFI "A kezdetek kapcsán arról beszélt, viszonylag egyértelmű volt az útja köszönhetően annak, hogy édesapja szintén profi kosárlabdázó volt. „Mondhatni beleszülettem ebbe a sportágba. Apukám minden mérkőzésén ott voltam, így szívtam magamba a sportágat, és hétéves korom óta űzöm rendszeresen. Hozzátette, soha senki nem kérte, űzte-hajtotta, hogy apja nyomdokaiba lépjen. „Kaposvár egy jó hely volt ilyen szempontból. Amint lehetett az iskolában kosárlabdázni, onnantól kezdve minden edzésen és mérkőzésen ott voltam. A szamárlétrát is Kaposváron mászta végig, tizenhat évesen került a felnőttkerethez, három évvel később pedig az akkori bajnokcsapathoz, a Zalaegerszeghez távozott. Ha most tippelnem kéne, 37-38 évesen szerintem már elgondolkodik az ember, hogy elég volt. Én addig akarom csinálni, amig élvezem, amig abszolút motiváltnak érzem magamat. Nagyon összetartó családban nőttem fel, ami a mai napig megvan. Még most is az apukám az első, akit felhívok egy meccs után. Függetlenül attól, hol játszom, mindig átbeszéljük a dolgokat. „Tizenhat évesen felkerültem a felnőttbe, napi két edzésem volt, hétvégén meg meccs. „Bármilyen sportot is választ az ember, ha szorgalmas és hisz a befektetett munkában, akkor bármilyen álom összejöhet” – üzente az adásban a fiatalabb generációknak."
Az a baj, hogy Váradi, ahol eddig dolgozott mindenhol megbukott, es tekintelye se volt sehol. Es nagyon ugy nez ki, hogy meg az u19-esek elott sem volt, kulonben ilyen egész egyszerűen nem tortenhetett volna meg., Madagaszkár, baszki.
U19-es projekt nagyon csúnyán besült. Tény, hogy ez a válogatott kb. a B divízió középmezőnye, de maga a játék és a Madagaszkár elleni vereség sokat elmond.
De szerencsére ma véget ér ez a bohóckodás, gondolom jövő héten már megtörténnek az érdemi bejelentések edző és magyar játékos fronton. Kíváncsian várom, de túl sok meglepetés aligha várható miután az érdemi magyar játékosoknak már mind megvan a csapata.
Távozhat/távozott: Bogdán Benedek (?), Hendlein Roland (?), Krnjajski Boris (?), DeSean Parsons (?), Tomislav Gabric (?), Aris Petersen (?), Plézer Gábor (?), Isiah Brown (?), Michael Hughes II (?)
Dunn-Swanston-Spica, több pénz akkor sem volt, mégis szerethető és eredményes csapat volt. Én ilyet szeretnék... Vagy akár lehetne mondani Curry-Milisavljevic-Rivers-féle csapatot is. Ha Allen-nel és Lazic-csal kezdjük az évet, akkor ott is másképpen alakultak volna az eredmények. (és igen, számomra az is egy szerethető csapat volt) Szóval szerintem nem lehetetlen, amit az ember szeretne... Az első 4 hely jövőre is szinte boritékolható, sőt talán az első 6-is, ahogy a ZTE és a DEAC is építkezik. Ha nincs pénz, akkor legalább olyan típusú játékosok legyenek, akik készek "meghalni" a pályán, és ne legyen az embernek szégyenérzete miattuk. De persze lehet, hogy Te másképpen gondolod, nincs ezzel baj...
Jaj ez a szerethető csapat felejtsük már el... 10éve ezt hallgatjuk legyen szerethető csapat. Csak eredménye nincs ennek. Eredményes csapathoz rengeteg pénz kell. Pénz meg nincs sajnos. Annyi lesz mint az elmúlt bajnokságba.
Évről-évre megfogalmazódik bennem az a dolog, hogy a kaposvári szurkolóknak már nagyon kijárna egy jó csapat. Szerintem eleget böjtöltünk már, és vártuk a jó eredményt. A kaposvári szurkolók, akiknek már igazán kijár a sikerélmény, mert olyan fantasztikus közönsége van, és olyan kitartással tudják a csapatot bíztatni, mint kevesen a hazai kosárlábdában. Hajár Kaposvár! Szerethető/harcos csapatot szeretnénk már látni!
Váradi Kornél az, Puska legutóbbi nyilatkozata egy az egyben erre utal.
"Egy magyar mesterrel tárgyalunk, s már az aláírási szakaszban járunk. Neki még szerződésben foglalt kötelezettségei vannak, ha azokat teljesíti, akkor válik realitássá az érkezése."
Reméljük a szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítése után nem kerülünk túl nagy hátrányba mondjuk a légiós választással. Magyar mag úgyse bővül érdemben gondolom...
ÉN azt hallotam hogy az edzönk Váradi kornél lesz,meg hogy a roli sport igazgató lesz,de tavaly ilyenkor már rég volt edzönk is nagy csend a csapat körül
Igen, nyilvánvalóan az összeg is nagyon kevés, dehogy mi szükség van arra, hogy még ennek a felét is ilyen kamu jogcímen kelljen adni, mint eredményességi támogatás, aminek a "feltételei" kb. 99%-ban előreláthatólag fix, hogy teljesülnek, de legalább jogosan fel lehet rajta háborodni..??
Én értem hogy kis pénz kis foci, de az utolsó szezonért 0 forintnyi eredményességi támogatás járna, és minden olyan szezonért is, ahol nincs playoff. Igaz akkor már eltemethettük volna a kaposvári kosárlabdát, amit természetesen én sem szeretnék.