Keresés

Részletes keresés

crockl Creative Commons License 2006.01.02 0 0 2514
a valami lehet 1 addon amit valamikor feltettel, esetleg ugy gondolod hogy le is szedtel de hagyhatott elmentett beallitasokat a prefs.js-ben. Alapvetoen minden addon itt tarolja a beallitasait ami mozilla beallitas. mivel profile valtastol megjavult ezert nagyon valoszinu hogy nem a mozilla bolondult meg:) hanem volt volt valami a beallitasokban.
Ezt pedig ugy tudnad megnezni, ha osszehasonlitod a ket profile-t ha meg megvan es ha meg erdekel:) Amugy neha az is segit, hogy verzio valtasoknal a XUL.mfl file-t toroljuk, mert ez a xul cache-e a mozillanak. Ez barmikor torolheto.
Előzmény: mr_ricsi (2512)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2513
"ha volt elmentve jelszavad, vagy kitoltott form adatok"
Csak a Metro-kártya számomat bíztam a Mozillára, legfeljebb újra beírom majd neki.
Előzmény: crockl (2505)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2512
"mely helyeken tapasztalado ezt?"
index (fényképre klikk, ugrik az fényképgaléria -> nem működött)
prohardver (A fórumban a felhasználónévre klikk, ugrik a tulajdonságlap -> nem működött)
www.asus.com.tw (Tetszőleges alaplap oldalán a Download gomb -> nem működött)
port.hu (A filmeknél képgaléria -> nem működött)

Másfele nem is nagyon jártam.

"Bar lathatoan valamit valami/valaki elallitott azert nem mentek nalad"
A "valaki" csak én lehetnék egyedül, ugyanis jelszóval használom a gépem.
Ha viszont kiderül, hogy "valami" tette ezt, akkor a Mozilla nagyon gyorsan törlésre kerül nálam.
Előzmény: crockl (2506)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2511
Bocs, ezt nem bihrom kihagyni:)

píssz on ju tú. ;-P
Előzmény: crockl (2510)
crockl Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2510
helyes, csak itt javascript-rol volt szo es nem arrol hogy nem mukodnek az applet-jeti:) Es mint ilyen, a javascript-nek effektiv semmi koze a fentlevo java plugin-hez. en csak erre reagaltam, hogy feleslegesen ne keverjuk ossze a dolgokat, mert ilyen alapon megnezheti a flash plugin verziojat is, sot a nyomato driver-t is ;)))

písz
Előzmény: Törölt nick (2509)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2509
Kedves crockl!

A kérdésed jogos, de Mozilláéknál megszoktam általánosan a következőket, ha probléma van tab/ablak megnyitásánál:

- pluginek, szkinek, java másikkal/nélkül is jelentkezik?
- felülírásos/tiszta install volt?
- másik profileból/felhasználó alól is jelentkezik a gond?
- lehet folytatni tetszés szerint...
Előzmény: crockl (2502)
crockl Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2508
akkor nem gaz, mert melo kozbe mukodik ;)))))
Előzmény: tomcat73 (2507)
tomcat73 Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2507

mely helyeken tapasztalado ezt?

Otthon a gép előtt:)))

Bocs!

Előzmény: crockl (2506)
crockl Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2506
amugy, csak 1 dologrol nem esett meg szo:) mely helyeken tapasztalado ezt? hol fordult elo nalad ilyen hiba? Bar lathatoan valamit valami/valaki elallitott azert nem mentek nalad:)
Előzmény: mr_ricsi (2503)
crockl Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2505
igen, a pref.js-t filet miden bezaras utan felulirja a mozilla:) es mindent oda ment, ha allitasz valamit.

A profile fileokra azert vigyazz, ha volt elmentve jelszavad, vagy kitoltott form adatok akkor azok a akarmi.s es akarmi.w file-okba vannak. Az akarmi erteke pedig a profile-od alatti random konyvtarnev. A prefs.js-be is ez van beirva.
Előzmény: mr_ricsi (2503)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2504

"Melyik javat használod, MS vagy SUN?"

Miért használnék Mozillát, ha megbíznék a Májkrémszoftban? A SUN-os java van fenn, úgy 1 hete töltöttem le tőlük.

Előzmény: Törölt nick (2501)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2503

"Már tudom, hogy mitől szűnik meg a hiba:"

Nos, ettől sem szűnt meg. Az addig működő linkek nagy része pedig a pipa kivétele után nem működik.

Végül azt csináltam, hogy a másik profilból minden fájlt átmásoltam, kivéve az előzményeket, a könyvjelzőket és a mail-hez kapcsolódó dolgokat, és így már tényleg minden csodálatosan működik!

Közben eszembe jutott valami, és ezzel kapcsolatban volna egy kérdésem: van valami ellenjavallat, hogy miért ne tegyem a prefs.js fájlomat írásvédetté?

Előzmény: mr_ricsi (2500)
crockl Creative Commons License 2005.12.30 0 0 2502
javascript-nek mi koze a java-hoz?
Előzmény: Törölt nick (2501)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.29 0 0 2501
> Miként lehet, hogy pont akkor működik, ha nincs engedélyezve???
Esetleg fosch a java a gépeden.
Melyik javat használod, MS vagy SUN?

Bőngésző címsórában:
about:plugins
Javas részt megkukkantani.
Előzmény: mr_ricsi (2500)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.12.29 0 0 2500
Már tudom, hogy mitől szűnik meg a hiba: Szerkesztés -> Beállítások -> Haladó -> Parancsfájlok és bővítmények Ha a "JavaScript engedélyzése" a Böngésző elől kiveszem a pipát, akkor nyitja az ablakokat, ha visszateszem, akkor nem. De nem értem! (A Dom inspector szerint a próbált link JavaScriptes. Miként lehet, hogy pont akkor működik, ha nincs engedélyezve???)
Előzmény: crockl (2498)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.12.29 0 0 2499
"Legegyszerubb ha csinalsz 1 uj profile-t."
Hogy ez nem jutott az eszembe!!! :( Még csak nem is kell létrehozni, mert a gépemen van egy rendszergazdai felhasználói profilom, amit csak progitelepítéskor használok, és egy korlátozott, ami a napi használatban van.
Átjelentkeztem, és a másik profilban nincs gond, működik a nyitás.
Már ez is óriási segítség, ugyanis ezzel a routerem és a szoftveres tűzfalam egyből kizárható, ugyanis egységes beállításokat használnak minden felhasználónál.

Tehát már csak a korlátozott profil-beli Mozilla maradt gyanúsítottként.

"Probaltad hogy addonok nelkul is megnezed?"
Semmilyen Add-onnal sincs "csicsázva'. Néhány plugin van, azon kívül minden "gyári".
Előzmény: crockl (2496)
crockl Creative Commons License 2005.12.29 0 0 2498
amugy nezd meg a privacy. popups.xxx beallitasokat. itt talalsz leirast:
http://kb.mozillazine.org/Firefox_:_FAQs_:_About:config_Entries#Privacy..2A
Előzmény: crockl (2496)
crockl Creative Commons License 2005.12.29 0 0 2497
valasz: lasd az eredeti kerdesed helyen
Előzmény: [Nord] (2495)
crockl Creative Commons License 2005.12.29 0 0 2496
nem igazan ertem a problemat:( nem lehet hogy valami javascriptes linkre kattintanal? Bar pont a bal gomb-al kellene mukodjon:) Probaltad hogy addonok nelkul is megnezed? Legegyszerubb ha csinalsz 1 uj profile-t. (kiveve ha az addonok a mozilla program file-jainal van es nem a profile-ok alatt, mert akkor onnan is szedd ki oket es ugy nezd az uj profile-t)
Előzmény: mr_ricsi (2494)
[Nord] Creative Commons License 2005.12.28 0 0 2495
Nincs WMV a listán, és bár lehet én vagyok a vak, de nem találok add gombot. (gondolom azért, mert úgy van beállítva, hogy minden alkalommal rákérdezzen)

De szerintem, ha ott beállítanám, azzal nem oldódna meg a probléma, mivel a html-be <embed> taggal beépített videók zavarnak (tipikusan a funvideo oldalak használnak ilyeneket), az általad említett beállítások pedig szerintem arra vonatkoznak, ha egy URL közvetlenül a wmv file-ra mutat, nem egy html oldalra.
Előzmény: ATi (2492)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.12.28 0 0 2494

Olyan gondom van, hogy a Mozillám böngészőjében bal gombbal kattintáskor nem történik semmi, ha olyan linkre kattintok, ami új ablakot nyitna. (A jobb egér, megnyitás új ablakban/fülön működik.)

A felugró ablakok tiltására beállított ikon nem jelenik meg alul.

Eddig a .11-es végű Mozillám volt, töröltem és a jelenlegi legújabbat feltettem helyette, de változatlanul maradt a hiba.

Nincs valami ötleted?

Előzmény: crockl (2490)
ATi Creative Commons License 2005.12.28 0 0 2493
vagy a Search mezőbe azt írod, hogy Windows Media és akkor kidobja az összes WM pluginos formátumot
Előzmény: ATi (2492)
ATi Creative Commons License 2005.12.28 0 0 2492
Tools/Options/Downloads/View & Edit Actions

Ott a Search mezőbe beírod WMV és beikszeled, hogy Save them on my computer

ennyi
Előzmény: [Nord] (2491)
[Nord] Creative Commons License 2005.12.28 0 0 2491
Hogy lehet a Firefoxnak (1.5) megmondani, hogy ne nyissa meg az embedded tartalmakat? Konkrétan az oldalba ágyazott wmv videók idegesítenek, amiket az elvileg beépített WMPlayer plugin játszik le.
crockl Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2490
A kiterjesztesekrol tudni kell, hogy verzio fuggok, es ha uj verziot raksz fel akkor nem valoszinu hogy minden kiterjesztes menni fog, frissiteni kell azokat is. Bar firefox ellenorzi a kiterjeszteseket is amikor installalod es ott alapbol azt ajanlja, hogy kikapcsolja azokat amelyek nem tamogatjak az uj verziot illetve megnezi friss verzio van-e beloluk.
Tehat ha installalod fox-ot akkor vagy atugrasz ezeken es nem torodsz ezen installalasi pontokkal, nehat cancel-ezed, vagy nemtudom :)
Előzmény: Kreta (2489)
Kreta Creative Commons License 2005.12.18 0 0 2489
Kétségtelen, hogy nem jártam nagyon utánna. Megnyitom a http://www.mozilla-europe.org/hu/products/firefox/ oldalt és letöltöm felrakom, és örvendezek. Ott a verzió infó angolul van, amit sajna nem értek. De mivel nem fizetek semmit ezért nem is várom el, hogy le legyen fordítva, de azért érdkel mi történt a verziókban.
Most látom hogy a hiba ott van, hogy nem a firefox.hu-t nézegettem.

Firefox esetében semmi cinizmus nincs bennem, mert baromira bejön!
A madárral már nem vagyok ennyire jóban, de az más tészta.

Ja igen valamelyik verziónál amikor csak simán ráinstaláltam nem mentek a kiterjesztések, és a könyvjelzők is hülyén viselkedtek. Persze a törlés után csilli-villi lett minden.
Előzmény: crockl (2488)
crockl Creative Commons License 2005.12.18 0 0 2488
termeszetesen van, es termeszetesen mindig ott a link is a release hireknel. De ha nem latod akkor is felteszed es ott a README.txt amibe leirjak a linket hol van bovebb info. Nem kell ennyire cinikusnak lenni, egy free soft eseten sokkal inkabb ott van minden valtozas mint egy fizetosbe.
Firefox magyar oldalan: firefox.hu talalsz szep cikket is amiben leirnak minden fontosabbat:
http://weblabor.hu/hirek/20051130/firefox15
A mozilla.org oldalan pedig mindig minden verzio release notes-at megtalalod:
http://www.mozilla.com/firefox/releases/1.5.html
A bugzillaba pedig mindig megtalalod mely hibak lettek kijavitva ebben a releaseben.

Szerintem is elnezheto hogy nem talalod meg, csak ne masban keresd eloszor sosem a hibat ;)
Előzmény: Kreta (2486)
tomcat73 Creative Commons License 2005.12.18 0 0 2487
Én egyszer sem töröltem a régit mégis ment minden gond nélkül az új:)))
Előzmény: Kreta (2484)
Kreta Creative Commons License 2005.12.18 0 0 2486
Egy csomó programnál van egy lista, hogy mit csináltak az előző verzió óta. Miért jobb nekem ha 1.5-öst használok. Itt nem nagoyn van ilyen. Ami az ingyenesség miatt elnézhető azért.
Előzmény: crockl (2485)
crockl Creative Commons License 2005.12.18 0 0 2485
Magyar fejlesztési leírást nem nagyon adnak ehhez." mire is gondolsz? mit fejlesztelnel?
Előzmény: Kreta (2482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!