a valami lehet 1 addon amit valamikor feltettel, esetleg ugy gondolod hogy le is szedtel de hagyhatott elmentett beallitasokat a prefs.js-ben. Alapvetoen minden addon itt tarolja a beallitasait ami mozilla beallitas. mivel profile valtastol megjavult ezert nagyon valoszinu hogy nem a mozilla bolondult meg:) hanem volt volt valami a beallitasokban. Ezt pedig ugy tudnad megnezni, ha osszehasonlitod a ket profile-t ha meg megvan es ha meg erdekel:) Amugy neha az is segit, hogy verzio valtasoknal a XUL.mfl file-t toroljuk, mert ez a xul cache-e a mozillanak. Ez barmikor torolheto.
"mely helyeken tapasztalado ezt?" index (fényképre klikk, ugrik az fényképgaléria -> nem működött) prohardver (A fórumban a felhasználónévre klikk, ugrik a tulajdonságlap -> nem működött) www.asus.com.tw (Tetszőleges alaplap oldalán a Download gomb -> nem működött) port.hu (A filmeknél képgaléria -> nem működött)
Másfele nem is nagyon jártam.
"Bar lathatoan valamit valami/valaki elallitott azert nem mentek nalad" A "valaki" csak én lehetnék egyedül, ugyanis jelszóval használom a gépem. Ha viszont kiderül, hogy "valami" tette ezt, akkor a Mozilla nagyon gyorsan törlésre kerül nálam.
helyes, csak itt javascript-rol volt szo es nem arrol hogy nem mukodnek az applet-jeti:) Es mint ilyen, a javascript-nek effektiv semmi koze a fentlevo java plugin-hez. en csak erre reagaltam, hogy feleslegesen ne keverjuk ossze a dolgokat, mert ilyen alapon megnezheti a flash plugin verziojat is, sot a nyomato driver-t is ;)))
A kérdésed jogos, de Mozilláéknál megszoktam általánosan a következőket, ha probléma van tab/ablak megnyitásánál:
- pluginek, szkinek, java másikkal/nélkül is jelentkezik? - felülírásos/tiszta install volt? - másik profileból/felhasználó alól is jelentkezik a gond? - lehet folytatni tetszés szerint...
amugy, csak 1 dologrol nem esett meg szo:) mely helyeken tapasztalado ezt? hol fordult elo nalad ilyen hiba? Bar lathatoan valamit valami/valaki elallitott azert nem mentek nalad:)
igen, a pref.js-t filet miden bezaras utan felulirja a mozilla:) es mindent oda ment, ha allitasz valamit.
A profile fileokra azert vigyazz, ha volt elmentve jelszavad, vagy kitoltott form adatok akkor azok a akarmi.s es akarmi.w file-okba vannak. Az akarmi erteke pedig a profile-od alatti random konyvtarnev. A prefs.js-be is ez van beirva.
Nos, ettől sem szűnt meg. Az addig működő linkek nagy része pedig a pipa kivétele után nem működik.
Végül azt csináltam, hogy a másik profilból minden fájlt átmásoltam, kivéve az előzményeket, a könyvjelzőket és a mail-hez kapcsolódó dolgokat, és így már tényleg minden csodálatosan működik!
Közben eszembe jutott valami, és ezzel kapcsolatban volna egy kérdésem: van valami ellenjavallat, hogy miért ne tegyem a prefs.js fájlomat írásvédetté?
Már tudom, hogy mitől szűnik meg a hiba:
Szerkesztés -> Beállítások -> Haladó -> Parancsfájlok és bővítmények
Ha a "JavaScript engedélyzése" a Böngésző elől kiveszem a pipát, akkor nyitja az ablakokat, ha visszateszem, akkor nem.
De nem értem! (A Dom inspector szerint a próbált link JavaScriptes. Miként lehet, hogy pont akkor működik, ha nincs engedélyezve???)
"Legegyszerubb ha csinalsz 1 uj profile-t." Hogy ez nem jutott az eszembe!!! :( Még csak nem is kell létrehozni, mert a gépemen van egy rendszergazdai felhasználói profilom, amit csak progitelepítéskor használok, és egy korlátozott, ami a napi használatban van. Átjelentkeztem, és a másik profilban nincs gond, működik a nyitás. Már ez is óriási segítség, ugyanis ezzel a routerem és a szoftveres tűzfalam egyből kizárható, ugyanis egységes beállításokat használnak minden felhasználónál.
Tehát már csak a korlátozott profil-beli Mozilla maradt gyanúsítottként.
"Probaltad hogy addonok nelkul is megnezed?" Semmilyen Add-onnal sincs "csicsázva'. Néhány plugin van, azon kívül minden "gyári".
nem igazan ertem a problemat:( nem lehet hogy valami javascriptes linkre kattintanal? Bar pont a bal gomb-al kellene mukodjon:) Probaltad hogy addonok nelkul is megnezed? Legegyszerubb ha csinalsz 1 uj profile-t. (kiveve ha az addonok a mozilla program file-jainal van es nem a profile-ok alatt, mert akkor onnan is szedd ki oket es ugy nezd az uj profile-t)
Nincs WMV a listán, és bár lehet én vagyok a vak, de nem találok add gombot. (gondolom azért, mert úgy van beállítva, hogy minden alkalommal rákérdezzen)
De szerintem, ha ott beállítanám, azzal nem oldódna meg a probléma, mivel a html-be <embed> taggal beépített videók zavarnak (tipikusan a funvideo oldalak használnak ilyeneket), az általad említett beállítások pedig szerintem arra vonatkoznak, ha egy URL közvetlenül a wmv file-ra mutat, nem egy html oldalra.
Olyan gondom van, hogy a Mozillám böngészőjében bal gombbal kattintáskor nem történik semmi, ha olyan linkre kattintok, ami új ablakot nyitna. (A jobb egér, megnyitás új ablakban/fülön működik.)
A felugró ablakok tiltására beállított ikon nem jelenik meg alul.
Eddig a .11-es végű Mozillám volt, töröltem és a jelenlegi legújabbat feltettem helyette, de változatlanul maradt a hiba.
Hogy lehet a Firefoxnak (1.5) megmondani, hogy ne nyissa meg az embedded tartalmakat? Konkrétan az oldalba ágyazott wmv videók idegesítenek, amiket az elvileg beépített WMPlayer plugin játszik le.
A kiterjesztesekrol tudni kell, hogy verzio fuggok, es ha uj verziot raksz fel akkor nem valoszinu hogy minden kiterjesztes menni fog, frissiteni kell azokat is. Bar firefox ellenorzi a kiterjeszteseket is amikor installalod es ott alapbol azt ajanlja, hogy kikapcsolja azokat amelyek nem tamogatjak az uj verziot illetve megnezi friss verzio van-e beloluk. Tehat ha installalod fox-ot akkor vagy atugrasz ezeken es nem torodsz ezen installalasi pontokkal, nehat cancel-ezed, vagy nemtudom :)
Kétségtelen, hogy nem jártam nagyon utánna. Megnyitom a http://www.mozilla-europe.org/hu/products/firefox/ oldalt és letöltöm felrakom, és örvendezek. Ott a verzió infó angolul van, amit sajna nem értek. De mivel nem fizetek semmit ezért nem is várom el, hogy le legyen fordítva, de azért érdkel mi történt a verziókban. Most látom hogy a hiba ott van, hogy nem a firefox.hu-t nézegettem.
Firefox esetében semmi cinizmus nincs bennem, mert baromira bejön! A madárral már nem vagyok ennyire jóban, de az más tészta.
Ja igen valamelyik verziónál amikor csak simán ráinstaláltam nem mentek a kiterjesztések, és a könyvjelzők is hülyén viselkedtek. Persze a törlés után csilli-villi lett minden.
termeszetesen van, es termeszetesen mindig ott a link is a release hireknel. De ha nem latod akkor is felteszed es ott a README.txt amibe leirjak a linket hol van bovebb info. Nem kell ennyire cinikusnak lenni, egy free soft eseten sokkal inkabb ott van minden valtozas mint egy fizetosbe. Firefox magyar oldalan: firefox.hu talalsz szep cikket is amiben leirnak minden fontosabbat: http://weblabor.hu/hirek/20051130/firefox15 A mozilla.org oldalan pedig mindig minden verzio release notes-at megtalalod: http://www.mozilla.com/firefox/releases/1.5.html A bugzillaba pedig mindig megtalalod mely hibak lettek kijavitva ebben a releaseben.
Szerintem is elnezheto hogy nem talalod meg, csak ne masban keresd eloszor sosem a hibat ;)
Egy csomó programnál van egy lista, hogy mit csináltak az előző verzió óta. Miért jobb nekem ha 1.5-öst használok. Itt nem nagoyn van ilyen. Ami az ingyenesség miatt elnézhető azért.