egyetertek...nekem is van egy snacim, iden szeptemberben lesz 5 eves, de szerencsere meg mindig egy idetlen bohoc :)
ket fajta kozeledesi modot ismer:
1. fiukat megverni
2. csajokat megdugni
igazi macho :)))
egyebkent meg egy borzaszto ragaszkodo es szeretnivalo maci, de pölö az enyem nem egy konnyen baratkozos fajta, viszont ha megbaratkozott veled akkor mar annyira imad, hogy csak gyozzel menekulni :))
Ez tipikus schnautzer hozzáállás, én is mindíg kellemetlen helyzetbe kerülök.. sőőt, van, hogy a másik kutya tulajdonosára is ráveti magát és rángatózik... :-)
meghivtak, irjak mán ide ne árválkodjál...:o))
tulajdonképpen mindenféle kutyot szeretek, de snacit csak egyet "ismertem" aki jól meg akarta ... a kutyomat, erre jól összevesztünk...
én csak a feleség vagyok ,úgyhogy belekontárkodok a kutyaságokba.láttama képeket a blökiről és igen szimpatikusnak találtam.nagyon sajnálom,hogy bérházi lakásban élünk,mert nagyon jó lenne egy ilyen lénnyel megosztani az életet.
Az enyém úgy csörtet, mint egy vaddisznó, ha legugolok tőle kb 20 méterre, akkor nekifut, és lehajtott fejjel, mint egy faltörő kos a gyomorszájamnak szalad :-)))
Kicsit vad, de ha nem vadítod, akkor szerintem bármelyik nagytestü kutyára igaz, hogy csak kerítésen keresztűl támad, ha szabadban találkozol vele, akkor megszagol, rádugrik, játszik veled stb, biztos, hogy nem bánt...
Ha a mutató újjam behajlítom, és felé tartom, a két fogát összezárja és anélkül, hogy összeszorítaná, elkezdi húzni a kezem, érezni, ahogy remeg az álla, vigyáz rá, nehogy megharapja a kezem...
Egy bosszantó szokása van, a garázs tetejéről mindíg a koscimra dobja a játkait :-))
itt árválkodsz jéegynullás nélkül :-)
még snacit sajnos nem ismertem közelebbről, két élményem volt velük. egyszer a budai hegyekben mászkáltam, aztán jött szembe egy néni meg egy ezüst közép-snaci. mikor közel értünk, a blöki jól elindult felém. én eléggé el voltam bambulva, kicsit megijedtem, kérdeztem a nénit, hogy most játszani akar a blöki vagy megenni. mondta, jáccani, de addigra már elmúlt a varázs...
máskor meg egy kertes házban jártunk, a szomszédban két felnőtt, fekete óriás sch. szokás szerint próbáltam velük kommunikálni, erre az egyik elindult felém, de a gazdája gyorsan visszaparancsolta. itt sem derült ki, hogy mi készült ..
na most már mesélj te :-)
Ez a szó nagyon sokat jelent nekem!! 1975 ben szölettem, első kutyámat egy oriás snacit 1977*ben kaptam, úgy is lehet mondani a méretkülönbségek miatt, hogy Ő kapott engem.
Azt hiszem, ha az ember egy kutya mellett nő fel nem tudja soha elfelejteni.. ezért vettem 1998-ban egy ugyanilyen kutyát (Brutus).
Hát ő (6-7 hónaposan) az és az igazat megvalva még nem volt még "csajjal"... neki keresek partnert lehetőleg érd vagy pest környékéről...