Keresés

Részletes keresés

BBéci Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4719
 No meg grillcsirkére, ahogy korábban írtad. Cilu is nagyon szereti!
Előzmény: ZsuR (4714)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4718
Szerinted az, hogy a galambok esetleg fertőzéseveszélyesebbek, az hol cáfolja meg, hogy a macskák is azok?

nem,en nem ezt mondtam,de lehet velem vitatkozni...szerintem a galambok fertozesveszelyesek...Talan a kobor macskak is,nem veletlenul van nalunk is letakarva a homokozo....de eszemben sincs osszehasonlitani a kettot...Talan,mert en a galambokra gondolok olyan verszomjasan,mint itt egyesek a macskakra...:)

azoknak pedig egyaltalan nincs gazdaja,akin szamonkerhetnem,hogy letojjak az ablakomat,spaklival takaritom az ablakparkanyt,stb,stb...
Előzmény: Deep Down (4715)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4717
sajnos sok esetben a macskaknak bizony nincs gazdaja....Amelyiknek van,azon szamonkerheto,ha kart tesz,de allitom,hogy a videki macskak legalabb felenek egyaltalan nincs gazdaja..

huha,ne keverjuk ide a gyerek iranti feleloseget,mert 3 gyerek utan,arra valamiert ugrom:)

macskarol szivesen vitatkozom,gyerekrol nem....
Előzmény: Deep Down (4716)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4716

A macskának van (jó esetben) gazdája. Most ezt tényleg komolyan gondoltad, hogy a szúhoz hasonlítod?

(Ha tudsz róla, hogy veszélyes a hinta, akkor biza még te leszel felelősségre vonható, ha a gyereknek baja lesz.)

(Amúgy szórakoztató ez a topik... különben már rég nem lennék itt. :) )

Előzmény: Gabiiiiii (4708)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4715

Igen, LEHET kártevőnek tekinteni egy macskát, ha valakinek az a szándéka. Pl levadássza a hasznos, védett madarakat, tessék, máris kártevő.

Szerinted az, hogy a galambok esetleg fertőzéseveszélyesebbek, az hol cáfolja meg, hogy a macskák is azok?

Azért nem semmi, felvetek valamit, egész konkrétan törvényértelmezést, hogy ha valaki akarja akkor lehet így értelmezni, teszem ezt minden hátsó szándék (macskagyilkolás) nélkül, erre azonnal ilyen szinten le vagyok támadva. (A macskatulajdonosok által.) Ja, ráadásul konkrétan "kóbor állatokat" írtam, nem macskát. :)

Előzmény: Gabiiiiii (4713)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4714
Dehogynem - de hat az a dolguk, nem? :)) Persze ha hideg van kinnt, esik es fuj, akkor inkabb konzervre vadasznak a konyhaban :)).

Előzmény: BBéci (4712)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4713
tenyleg kartevonek lehet tekinteni a egy macskat??
azt ertem,hogy csinalhat kart,de nekem a kartevo mas az en fogalmaim szerint...

fertozesveszely????????? Nalunk pl dogivel vannak ezek a rohadt,tetves,mocskos varosi galambok,amiket a jolelku nenikek csupan jobarati allatszeretetbol etetnek..Nekem meg szarjat le a mosott ruhaimat,es ha fertozesveszerol beszelunk,ebbol a szempontbol sokkal veszelyesebbek.....nem csak szerintem

a padlason bokaig lehet jarni a galambtetemekben,mar ezerszer szoltunk...senkit nem erdekel...
Előzmény: Deep Down (4710)
BBéci Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4712

Cicánk kora délután ront ki a kertbe, aztán este 10 felé szokott végleg hazatántorogni. Közben 4-5 alkalommal "benyávogja magát", eszik, iszik, nyivákol egy sort - bárcsak érteném - majd huss, ámokfutás kifelé.

A rágcsálókat nem kapják el a cicáid?

Előzmény: ZsuR (4707)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4711
Szomszed macskjat kiloni allomanyszabalyozas cimen?!? A macska mint "kartevo"?!?! No meg a fertozes veszely. . . nem teveszted ossze a patkannyal, egerrel?
Előzmény: Deep Down (4710)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4710

Háááát, én nem értek hozzá, de így első ránézésre az állományszabályozás, a fertőzésveszély és a kártevők irtása akár értelmezhető is a kóbor állatokra...

Előzmény: bojti (4686)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4709
Igen, valahol ezt ereztem, hogy jol esik a macskat hibaztatni minden karert. Pedig hat. . .

Sajnalom a hintat - mereg az ilyen :((.
Előzmény: Gabiiiiii (4708)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4708
hat ja....nekunk pl a szuvas a hintank /igy vettuk vadi ujan/,most azoknak is keressek egy gazdat,akin szamonkerheto,hogy gyerek alol egyszer szet fog esni??:)

Előzmény: ZsuR (4706)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4707
No igen. . .pl en a macsaimat ejjelre a hazban tartom. Nincs rajcsur - de elofordul, hogy az ajandek (eger, nem kaka) ott van a szomszedban. . .
Előzmény: BBéci (4704)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4706
NEm :)), hacsak nevjegy nincs mellette, nem hiszem el.
Arra gondolok, ha latta, hogy az en macskam tepte meg a kerti butorat. . . mert annak az ara kicsit sok arra, hogy nagyvonaluan fizessek akarki utan - ha csak mi lennenk az egyetlen macskasok, nem szolnek egy szot sem. Az en kerti butoromat ugy valsztottam, hogy minel kevesebb kart lehessen tenni benne.

A macskaszart viszont szo nelkul eltakaritom, ha a szomszed szol.

Ami a kerti butort illeti. Az egyik szomszednknak a kerti butorat (hintaagy, van ugyan olyan nekunk is) tonkre tettek az egerek, mokusok, vagy mas ragcsalok. .. kinnt hagyta telre, es csak letakarta egy ponyvaval. . .no az tokeletes buvohely lett ragcsaloknak.
Csak pelda arra, mas is tesz kart a kertben.

(mi atlatszo nylonnal takartuk le eso-ho ellen, es az ala nem bujnak be a ragcsalok, a mienk -hat macska es sok ragcsalo ellenere - meg mindig ep)

Előzmény: Gabiiiiii (4705)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4705
tenyleg azt gondolod,hogy pl egy macskaszar beazonosithato,hogy a tied helyezte el???:)
aztan jon a bizonyitasi eljaras,a tanukereses? Vagy hogy??
nem bantasbol,csak magamban gondolkozom...
Előzmény: ZsuR (4697)
BBéci Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4704

Neked magyarázzam? A macska éjszakai állat, olyankor kóborol. Csak nem állhatok őrséget egész éjszaka, slaggal a kezemben?

Honnan tudjam, melyik szomszéd macskája helyezte el bűzlő "ajándékcsomagját" kókusz lábtörlőmön, melyik szaggatta meg cseresznyefám kérgét, melyik feküdt bele a virágokba és tördelte le a friss hajtásokat???

Előzmény: ZsuR (4697)
caterina3 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4703
Semmi gond, sőt köszönöm! :-)
Előzmény: bojti (4699)
caterina3 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4702
Igen, ezért írtam, hogy az utcán nem...
Előzmény: Dogfüggő (4695)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4701
. . .milyen messze van a "szomszed". . .?
Előzmény: BBéci (4668)
BBéci Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4700

4671-es hsz.: nyakörv telefonszámmal.

Vagy beültetett microchip.

Előzmény: Micsuska (4684)
bojti Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4699
Igazából nem neked címeztem, bocs, ez nem derült ki abból amit írtam, alá akartam támasztani a te véleményedet egy kicsit részletesebben.
Előzmény: caterina3 (4688)
caterina3 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4698

Szóval én erről tudok:

http://www.zoldmagazin.com/belso/vadasztorveny2.html

(Persze az nyilvénvaló, hogy mindenképpen azt mondják, hogy vadászott.)

De ha Te tudsz valami újabban (és pláne jobbat), írd meg, lész szí'! Köszi!

Előzmény: caterina3 (4692)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4697
Akkor itt a modositas - bar orlulok, hogy sikerl szorakoztatni, a mosoly sokat segit :)).

A macska honnan tudja, hogy nem szivesen latod? Hat ott a kezdben a locsolo - es egy ido utan elhiszi, hogy nem szereted :)).
Ha a szomszed panaszkodik a macskaszar miatt, megyek es feltakaritom. . . a penz az mas kerdes, no meg a "jogosan elvarom. . ." olyan oldalrol, ahonnan csak azt lehet hallani, hogy mit var el mastol, mennyire a sajat velemenye az egyeduli amit elfogadhato normanak tart. . . Ha a macskam (bizonyitottan az enyem, mert tobb macska is van a szomszedsagban) kart okoz, megteritem magamtol is - ez az alapja a joszomszedi viszonynak.

Előzmény: Deep Down (4663)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4696
Igen, azért írtam, hogy "többnyire".)
Előzmény: Deep Down (4693)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4695
Ez így van.
Vadászterületen viszont a vadász jogosult lelőni a 200m-nél messzebbre került kutyát-macskát, mert hivatalosan dúvadnak minősülnek.
És minden nem lakott terület elvben vadászterület... : (
caterina3 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4694
Ó, kapkodás hátrányai... pirulok. Természetesen idevonatkozó és csak egy együtt kell... :-((
Előzmény: caterina3 (4692)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4693
(A nyakánál nem éri el őket. "Ismerek" egy macskát, akiben volt vagy hat-nyolc kullancs, mind a nyakában, ki is hullott a szőre ott utána.)
Előzmény: Dogfüggő (4674)
caterina3 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4692
Sajnos pl. az erdő-, mezőőröknek (vagy mi a szösz a nevük) legutóbbi infóm szerint erdőben joguk van kilőni a kóbor háziállatot -- legalábbis nekik ez a meggyőződésük. De igen hálás lennék, ha találnál olyan jogszabályhelyet, ahol egyértelműen kiderül, hogy nincs hozzá joguk. A törvényszöveget szerintem nem lehet önmagában tekinteni, hanem csak a kiegészítő rendelkezésekkel és egyéb, iddevonatkozó jogszabályokkal együtt együtt.
ZsuR Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4691
Ne bogj Deep Down. . .aterzem a fajdalmad :)). . .beken hagyon a keped. . .:))
Előzmény: Deep Down (4655)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4690
Ennek is utanaolvasas kellene. Lehetoleg megbizhato forras utana olvasasa.
Előzmény: atomgond (4654)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!