Értem, vagyis nem értem, hiszen a külső se kap tápot, na de a lényeg annyi, hogy én ezen a belső mikin is csak kettő darab pöttyöt látok, nincs harmadik forrasztási pont !!! A külső miki vezetéke szintén kéteres.
Igaz h nem értek hozzá, de szóval nem értem a problémát :(
hát ha azt a kettőt leszedem és ráteszek másik kettőt, akkor .... nem tudom na, max az lesz h tényleg csak egy pöttyel kipróbálom és ha nem okés, akkor visszakötök mindent eredeti állapotba. Jobbat nem tudok, de hát a leírtak szerint mégse sztereo miki van a kamban.
Minden mezei videoszerkesztö progi tud ilyesmit, a régebbi verziok gyakran fillérekért vagy majdnem ingyen kaphatok (nemrégen egy kiárusitáson a majdnem ingyen adott FW kártyához, egy teljesértékö COREL VS 12-t adtak. Az nagyon jol tud ilyesmit.
Nem olyan egyszerü a dolog (nem ismerem a Samsungot), de sok mikrofon azon a két pöttyön kapja a tápot is, amit a külsövel esetleg rövidrezársz, amit nem jo egyiknek sem.
A sztereo mikihez legalább 3 pötty kell...
Amig ilyesmikel nem vagy tisztában, addig ne álmodozz ilyenekröl.
Nyilván isten ments, hogy elrontsam a kamerát, na de ha csak két pötty forrasztásról van szó, akkor mégis meg kéne oldani, mert külső mikrofonos kamerák csak a nagyon drága kategóriákban léteznek sajnos.
Igen, igen, köszi neked is, eddig is ezt csináltuk, hogy a külső mikrofon rá volt egy digit. diktafonra kötve, na de annyira nem értünk sajnos a videoszerkesztéshez, hogy utána meg összefésüljük a hangot és a képet, és mindig meg kellett kérni valakit. Szóval ez nem okés, jobb lenne egyben kapásból.
De ha már itt tartunk, esetleg tudsz mondani valami olyan videoszerkesztő progit, ami viszonylag egyszerű, és egy átlag felhasználó is tudja kezelni?
Köszi!
(csak ne movie makert mondj, mert azt valamiért nem kezeli a windows, mindig hiányol valami összetevőt, hiába töltöm le 10x, valami mást, kösz)
Hát az nem jó, ha leforrasztom róla a belsőt, és akkor csakis külsőt lehet majd rákötni?
Lesz egy szabad jack-aljzataom, aztán ide meg a dinamikustól az elektronikus (multimédiás) mikiig bármit ráköthetek, vagyis kikísérletezhetem, melyikkel működik jobban.
Csak megjegyzés, hogy a számítógéphez kötöttem már be "színpadi" azaz dinamikus mikrofont (átalakítóval persze), de semmi különbséget nem vettem észre, max annyi, hogy a multimédiás sokkal de sokkal érzékenyebb.
Elvileg nem terveztem, hogy csak az egyik működjön, de ha ez gond, akkor lekötöm az eredetit.
Fiúk, szerintetek egy Samsunk digit. kameránál érdemes, pontosabban technikailag nem tud tönkremenni semmi, ha szétkapom, és a mikrofon-kontaktnál ráforrasztok egy kivezetést (lengő jack-aljzatot), hogy aztán külső mikrofonnal is tudjam használni?
Megnéztem, és elvileg így ránézésre működhet a dolog, de szerintetek elronthatok ezzel valamit? Csak mert egyszer mondta valaki, hogy digit géphez meg kamerához nehogy nyúljak, mert mndene elállítódik, na de szétszedtem, és szerintem lehetséges ráforrasztani finoman a két vezetéket.
Vélemény?
Nagyon jó lenne, mert sokszor állványról kamerázunk kis riporthoz, de persze pár méter távolságra kerülhetünk, és nagyon kéne az a mikrofon.
JVC: rég volt, hogy meg kellet valamiért jegyezni a márkát.
Hobbi (legyen mondjuk egymillió magyar pénz alatti), talán még megfizethető kategóriában. Régóta ez a 3 márka szerepel: Sony, Panasonic, Canon.
Kevés pénzed van és belátod HDV (miniDV) kazettán érdemes rögzíteni-tárolni, akkor egy használt Canon HV20 kamera lehet jó választás. 90ezer környékén hozzá lehet jutni.
Olvasva, videókat nézve és ezeket átgondolva könnyen lehet jó döntést hozni.
Digi8-as kamerámban szalag ragadt, ugyanis tönkrement az eject gomb. Nem reagál semmire. Hogy tudnám kiszedni, v. ki az akit mertek ajánlani ilyen feladatra.
Kész (fél kész) effektusokat pl. a ProDAD-nál vehetsz. Gyakran elöfordul mindenféle kiárusitáson hogy fillérekért árulják a programokat (én egyszer megvettem mind 8 DVD-t egy jobb ebéd áráért. Utánna már csak neki kell feküdni és megtanulni, hogyan kell csinálni.
Egyes ujabb szerkesztö programok (még a háziak is) már támogatják az effektusokat a feliratos layeren is (pl. Corel VS X5) igy ott még egyszerübb a dolgod.
Nem tudom melyik kamera volt, ha csak az LCD panelhez ment kábel, akkor az még menyasszonytánc, de a másik, ami valamennyi kapcsolot is tartalmazza meg a kazettafiokhoz megy az képes megizzasztani még egy profi müszerészt is.... :-)
- tudom regi thread, de tavaly novemberben kicsereltem a teljes szalagkabelegyseget az lcd panelnel, sikeres mutet, minden oke. :)
- nem egyszeru a muvelet, de szeretem a kihivasokat, amint sikerult a kabel beszerzese csak idot kellett ra szakitanom, amolyan gyerekmentes otthoni idoszakot.