Keresés

Részletes keresés

FabrikFan__ Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3183
Jah,en az vagyok :)
Balthazar Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3182
Ja hogy te lány vagy tényleg
:))
Előzmény: FabrikFan__ (3181)
FabrikFan__ Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3181
Nem is vagyunk hulye picsak :)
Borso legalabbis biztos nem:)
O hulye f*sz =)
vkriszta Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3180
Hmmmmm....
És mi vagyunk a hülye picsák a Sophyval???? :-))))))))))))))))))))))))))
Mondjuk nő lévén a Matyit meg a Leventét még megértem, de a Szabóról sokmindent tudnék mondani, csak azt nem, hogy szép. Úgy is mondhatnám, tehecccségesebb, mint szebb :-))))
Jeffry Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3178
NEM MONDOD??????????????????????
Az milyen már?????
Baszki, nyissunk erről egy topic-ot!

"Trabantba szállni élvezet...dzsi-dzsi-dzsi-dszíííííííí" :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: 1arc (3177)
1arc Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3177
Na! Most hallottam a hírt a Viván!
Sípos F. Tamás Nu-metál zenekart csinál!!!!
Legeslegjobb! Nem hiszem el! Hova süllyed ez az egész???
Jeffry Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3176
Ide is leírom!

Gurrull!

Nem énekes vagyok, hanem dobos.
Igen, van zenekarom, de most sehol nem játszunk, mert nótákat írok, próbálunk, és lemezfelvételre készülünk.
De ez gondolom senkit nem érdekel, majd legfeljebb a végeredmény...
Az autotune-nal kapcsolatos véleményemet tehát nem énekesi-, sokkalinkább a stúdióban töltött évek tapasztalataira építem.
Hagyjuk is ezt, ez nem a "Jeffry szakmai múltja, jelenje, jövője, hozzáértése iránt érdeklődők topic-ja", és nem is "AutoTune-vitakör"! Ez FreshFabrikFórum!!!
Foglalkozzatok továbbra is a zenekarral, és persze azon belül Balázzsal!
Potomi (drága barátom és kedvenc dalszerzőm) mindent elmondott, én már legfeljebb csak árnyalt epigonja lehetek, gondolatait plagizálva: az a lényeg, hogy mindenki érezze jól magát, a zene ne szüljön agressziót, ellenszenvet, vitát, stb.
Summa summarum: mennyivel jobb Sting-re szeretkezni, mint Cannibal Corps-ra hullát gyalázni, nem????? Írhattam volna fordítva is, a párosítás nem jelent semmit! Hallgassatok sok zenét, és szeressétek, amit hallgattok, ennyi!

Písz!

potomi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3175
Skacok! Tényleg mind1. Gyertek Mezőtúrra és ott lesz mindenki! Jó lesz az! Bulizunk 1 nagyot.

P.O.T. - Júni 26. - Pepsi színpad - 18:00

Jeffnek meg igaz van az autotune-nal kapcsolatban és mély tiszteletem a kolléga úrnak! :-)

Gurrull Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3174
hááát...azért rengeteg olyan énekes van külföldön, aki lemezen jó, élőben pedig nem tudja ugyanazt produkálni. deftones,slipknot, pod (ha már az ún. modern rock zenénél tartunk) és még sorolhatnám... ok. keverés.igazad van.
nyílván attól szól jól, hiszen azért csinálják...persze a szakavatott fülnek feltűnik a természetellenesség.
hol énekelsz?

blizzard of 77 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3173
ha jól veszem ki az infokat, ott mindenki megnézheti a Freshfabrikot, a Sun Workshop-ot meg a P.O.T.-t is
szóval lehet vizsgálati anyagot gyűjteni, nem csak tudósoknak:)
Előzmény: vkriszta (3172)
vkriszta Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3172
hmmmmmmm.....
Tudósok :-))))
Kiváncsian várom mezőtúrt!!!!!!
Nem mondom, hogy az a vízválasztó lesz, de akkor is!!!!!!
Jeffry Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3171
AutoTune-nal egyáltalán nem szól jól az énekhang! Mivel ad neki egy természetellenes tónust, pont ettől rossz! Mint zenész, mindig ellene voltam ezeknek az "okosságoknak", melyeket pont azoknak találtak ki, akiknek semmi közük sem az énekléshez, sem a zenéléshez, de azért lemezt akarnak csinálni, mert az most olyan trendy (lásd ValóVilág, és BigBrother volt játékosainak nagy része)! Stúdióban soha nem használok autotune-t, s mégis mindig egész hallgatható kis dolgok sülnek ki...:-)
Ergo, aki tud énekelni, annak felesleges az autotune használata, aki nem tud, az meg autotune-nal is szar lesz.
Valóban, külföldön is előszeretettel használják, csak hogy ott meg lehet hallgatni bárkit élőben: nem nagyon szorul rá senki...
Az autotune-nak nem sok köze van a mastereléshez, legfeljebb a keveréshez, de bárcsak ahhoz se lenne...
Gurrull Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3170
autotune-t rengeteg énekes használ a stúdióban. a nu-metal bandák vokalistái szinte egytől egyig...annyira nem gáz, csak ezáltal a hang kap egy kis természetellenes tónust. különben ez egy szükséges, ma már elkerülhetetlen dolog. ettől szól jól a hang. a masterelés része...
Jeffry Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3169
Ezt mondta a vak pap is, Kolléga...:-)
Előzmény: 1arc (3168)
1arc Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3168
Ámen! Majd meglássuk tezsvéreim! :-)
MarK Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3167
Az autotune-t évek óta használják studiókban, énekfelvételeknél. Itthon, biztos, hogy az énekesek 90%-a használja, de lehet, hogy 100%-uk. Arról van szó, hogy az éneksávot lehet vele "kihúzni". De ez sem valami csodaszer, szarból nem lehet profi éneket varázsolni (bár amilyen lemezeket Mo.-on ki mernek adni...).
Az autotune kb. fél hangnyi eltérést tud korrigálni, 1 hangnál többet nem, illetve lehet, de azt már nagyon hallani. Szóval, aki qrva hamis, azon nem sokat segít.
Én nem szúrkálnám azzal Pityeszt, hogy neki szüksége volt autotune-ra. Nem vagyok ugyan hangmérnök-stúdiózseni, de véleményem szerint ez ma nem égés - ellenkezőleg: bevett dolog, amit úgy tudom, a külföldi sztárok nagy része is használ. De ezt majd a nálam okosabbak megcáfolják/megerősítik.
Elhiszem, hogy Balázsnak jó hangja van, s talán Pityesznél is jobb, de ismétlem: a kérdés szerintem nem ez. Nem kell összehasonlítani őket, bár a közönséget is megértem, hisz önkéntelenül is ezt teszi, mást nemigen tud: hozzászoktak Pityeszhez, idő kell, míg beréik, elfogadásra kerül Balázs. Továbbra is azt mondom, hogy neki nem Pityesz, hanem a saját stílusát kell hozni, és ha Lev-ék úgy vélték, hogy bele illik a "képbe", akkor bizonyára előbb-utóbb így is lesz. Segítség lehet ebben az új anyag, ahol Balázsnak nem kellett senki mással "megküzdenie". Egy kicsit nekem is csalódás volt a Sportsziget, de ezután megpróbáltam a másik oldalról is nézni a szitut. Még néhány nyári koncert, valamint az új lemez után szeretnék csak véleményt alkotni.

Mindenesetre senki sem tévedehetetlen, meglátjuk, mit hoz a jövő. De attól azért még Balázsnak is kellhet az autotune... ;))
Az ovit pedig lehet elfelejteni...

kötsög1 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3166
Na sziasztok, mi ez a nagy szitkozódás, kinek mi nem tetszik. Mindenki had mondja el a véleményét, mert legtöbbször a negatív kritika építő jellegű is lehet. Én ott voltam a Sportszigeten, hát nekem sem tetszett nagyon az új srác, de nem a hangjával volt a bajom, hanem azzal, hogy kurvára nem illik be a képbe. Szerintem meglesz az első mutálása, és minden rendbe lesz. Az autotune-rol, röl még én sem hallottam, mi az? Gondolom valami technikai csoda, de vajon feltalálták-e már a mutálógépet? Tényleg és, hogy tetszett a Sun Workshop? Sajnos elég korán kezdtek, én meg még dolgoztam. Vagy ide, vagy a www.sunworkshop.net fórumára megírhatnátok. Az A-38-on hallottam őket, és nekem nagyon tetszett, lehet, hogy már ott is használták az autotune-t. Autotune ide-vagy oda kurva jó volt. Izgalmas zenének tűnik. Nem 1 egyszerű zene, dehát a Pink Floyd sem az:)!
BÜK Creative Commons License 2003.06.22 0 0 3165
Be lehet minket is avatni.
Mi az az auto tune?
Sophy Creative Commons License 2003.06.22 0 0 3164
vkrisztám,hagyd a fenébe,nem értik.az eljére meg nem mennek vissza.ha ők nem kötnek belénk mi se beléjük.az meg nem volt kiírva a fórum elejére ,hogy csak pozitívat lehet beírni.viszont a cihológusok rózsaszínt pisilnének gyönyörükben,ha ezt az önstuffolást olvasnák.bár érthető,hogy a védelmükre kelnek..van is rá szükségük...hoppá ez megint negatív volt.el fognak égetni.será fütty.mék beveszem az elgurult tablettáimat és visszateszem a szatyromat az orromra.örök álomba szenderülök...lehet örülni:)
fakit Creative Commons License 2003.06.22 0 0 3163
Nem akadékoskodásból és mások idegesítéséből, de igen. Pityesznek sajnos kellett és kell az autotune.
Gurrull Creative Commons License 2003.06.22 0 0 3162
én nem tartom rossz énekesnek a Balázst. igaz, élőben nem hallottam még énekelni, de felvételen (Pot) nagyon jó! a hallottak alapján tehetségesnek tartom. azon az ominózus, botrányos(?) koncerten sem voltam ott, de olvastam a hozzászólásokat a fórumon. szerintem sem lenne szabad egy koncert után levonni a végső konzekvenciát! nyílván lehetett számítani, hogy ha váltanak, nem egy "Pityeszkettőt" fognak keresni, mintahogy korábban sem ez volt az alapkoncepció, amikor VA távozott! kb. ennyi.
a Pityesznek szüksége volt az auto-tune-ra???
tantika Creative Commons License 2003.06.22 0 0 3161
Én is ott voltam a Sport Szigeten, elsőre nagyon meglepődtem. Hát igen, Balázs nem Pityesz, de ehhez hozzá kell szokni! A Fabrik ettől még Fabrik, én csak drukkolni tudok szegény Balázsnak, hogy ne szontyolodjon el a rengeteg negatív kritika végett! Bele tudok érezni a helyzetébe, mennyire parázhatott a koncert előtt, és pont Tőletek, hogy helyt tudjon állni. Szerintem is nagyon jól tudják és érzik Fabrikék,hogy miért pont Balázst választották. Nem véletlenül.
Én tényleg sok sikert kívánok neki! Csak az elején nehéz, aztán minden frankóbb lesz! Össze kell szokniuk, a fenébe is! Nem megy az pár hónap alatt se...
Egy szó mint száz, én ott leszek a fesztiválokon, és remélem kurva nagyokat bulizunk még együtt!
Sziasztok
Jeffry Creative Commons License 2003.06.22 0 0 3160
Hihetetlen, hogy egy kultúrált vitafórum, mely kultúrált vitapartnerek jelenlétét feltételezi, tele van útkereső, önmagukkal megbékélni nem tudó, világfájdalmas időszakukat élő, agresszív tinédzserekkel, vagy - ami még szomorúbb - második kamaszkorukat élő felnőtt emberekkel.
1-2arc kivételével ez a helyzet (tiszteletem, kolléga úr:))!
A hozzászólások alapján feltételezem, hogy 1-2arc kivételével :) nem sok szakmabeli csücsül a topicban, így Balázsról csak annyit: próbáljon meg közületek bárki is huszonévesen pár éves zenész-múlt után egyszercsak 100%-osan helytállni egy világhír küszöbén álló zenekarban! Ráadásul úgy, hogy nem volt túl sok gondolkodási ideje, mellette tanul, mellette ott van neki a P.O.T. (amit szintén 100%-osan csinál), és hirtelen ezer próba, videoclip, nagylemez, stb. És az Andrisék azért vannak olyan tapasztalt muzsikusok, hogy tudják: ebben a srácban sokkal több van, mint amit ti egy buli alapján leszűrtetek. Sajnos - szinte - mindenki elsőre ítél, a leghalványabb esélyt sem hagyva a bizonyításra. Milyen világ ez??? Nektek minden elsőre sikerül? Más erről egész életében csak álmodik, a Balázsnak az ölébe pottyant, de higgyétek el, hogy maximálisan meg fog dolgozni a sikerért! Az igazi rajongók végsőkig kitartanak imádott zenekaruk mellett, bármi történjék is! Vagy ez ma már nem "menő"? Fikázni nagyon könnyű, az mindenkinek megy...Te mit szólnál, ha holnap felhívnának, hogy: megüresedett az MNB elnöki széke, és mi rád gondoltunk..........??? Jó, nem ennyire drámai a helyzet, de nem hiszem, hogy nem lehet felfogni a dolog súlyát! Nagyon régóta ismerem a Balázst, és helyt fog állni, ebben biztos vagyok. Ne temessétek egyetlen buli után az egész zenekart!
Éneklésének állítólagos hamis mivoltáról meg csak annyit: tudjátok, mi az az AutoTune? Na, a Balázs nem tudja, mert nincs rá szüksége (aki érti, érti, aki nem, nem)!
-zaj- Creative Commons License 2003.06.22 0 0 3159
Húha, de le lettünk osztva... Most látom csak, micsoda harc alakult ki a Fabriktámadók és a Fabriktámadók-támadói között. Tök jó. Ja bocsánat, Balázs hangját támadók és Balázs hangját támadók támadói között.
Nekem ezzel semmi bajom nincsen, csak a nagy oltogatásban egyre jobban belesüllyedtek a saját nézőpontjaitokba, amelyek nem biztos, hogy jók.
Úgyhogy igyekezz, az égbolt zár és nem várja meg az indulatos Fabrikszerető embereket, akkor pedig már tökmindegy lesz, mire a nagy igényeskedés. AntiFabrik, csak nehogy ez legyen a jelszavatok, kedves ős-Fabrikosok, mert most jó úton haladtok afelé.
1arc Creative Commons License 2003.06.22 0 0 3158
Drága Kriszta!

Így már más a dolog. Így tiszta sor. Minden vili.
Részemről elnézést kérek, ha kissé egyszerű voltam...csak hát az indulatok. :-)
Csak 2 dolgot fűznék hozzá:
1. Elsőre is értettem, csak közel sem ilyen volt a hangvétel, hanem szintén támadó. A zenekar felé és után felém is.
2. Már csak a 19 db. jelző volt fura a közledődbe ami szintén nem volt dícsérő, csak legfeljebb választékos.
Ergó, jó része Rátok is igaz, pont annak, amit írtál. De ezt nem piszkálásból írom, csak ezt én így éltem meg kis életemben.
Szóval sorry... :-/
Na kez' csók!

vkriszta Creative Commons License 2003.06.22 0 0 3157
Drága faék bonyolultságú élőlények!!!
Most tudatnám, hogy Sophynak soha az életben nem volt szimatszatyra.
De tényleg olyan, mintha némelyek nem tudnának olvasni.
Kiemelném a következő részeket...
Miszerint elismerésre került részünkről, hogy az új anyagai zenei alapja JÓ. (vissza lehet keresni, bár nem ezekkel a szavakkal voltvala leírva, de ez a lényeg!) = NEM a zenekar lett fikázva, hanem a Balázs éneklési stílusa, ami lehet, hogy a POT zenéjéhez tök pipec meg minden, de ide nem illik, legalábbis a régi jó hörgős pörgős nótákhoz totál nem. Újfent elismétlendő LESZARÁS tárgyát képezi az énekes kiléte (lsd Zalatnai Cini) Felőlem lehet Béla Géza Jakab Fülöp vagy AKÁRKI, ha jól csinálja, amit csinál.
Drága raklapszerűkéim... oda lett írva, hogy egy előző részben, hogy ha nem fejhangon fogja elénekelni mondjuk a This Time kezdetű nótát, akkor tökéletesen jó lesz az nékünk. Kutya nem mondta, hogy drága Balázs nem rázódhat bele, azt mondtuk, hogy a mostani koncert a sportszigeten szar volt, és ezen nem nagyon van mit szépíteni.
Valamint a klip szerintem igenis harmatgyenge, mégpedig azért, mert (szintén leírtam már 1*, de a gyp-sek kedvéért mindent) ők ennél többre képesek, mert ez a darab nem túl ötletdús...
Tehát a következőt szeretném kérni drága kicsi amőbáim.
Next Time olvassátok el talán a korábbi hozzászólásokat, és csak utána tegyetek meggondolatlan kijelentéseket.
Mellesleg szegénységi bizonyítvány rólatok, hogy kifogyván a magvas gondolatokból, s végére érve nem túl kifejlett intellektusotoknak, nekiálltok kurvázni, meg ribancozni. Ez meglehetősen idétlen szinben tüntet fel titeket, tudnillik csak a korlátolt emberek nem tudják elfogadni mások véleményét, s csak ők kezdenek demagóg módon kakaskodni, halálosan fölslegesen.
Én itt részemről befejeztem a veletek való eszmecserét, mert nem egészen vagyunk egy szinvonalon. Ahogyan egy kedves arátom mondotta: "Egy bizonyos szint felett, nem süllyedek egy bizonyos szint alá!!"
Még mielőtt bárki meggyőzödéses lenne, eszünk ágában sem volt a Balázst bármilyen módon megbántani, mert mondjuk az, amit a koncerten produkál, nem nagyon hiszem, hogy összefüggésben lenne a személyiségével!!
De szerintem ő felnőtt érett ember, és pontosan el tudja dönteni, hogy mi bántja, és mi nem, tehát nem értem, hogy minek sértődtök ti meg helyette...
Na ennyi, töppedt agyú kicsiny vizibolháim!
Balthazar Creative Commons License 2003.06.21 0 0 3156
Igencsak eltérültünk az eredeti témától. :)

Szerintem ha ez a buli, ami Sport Szigeten volt Sziget Nagyszínpadon lett volna tuti megdobálták volna a Balázst.

a Limuzinos dumájával együtt........

:P

Sophy Creative Commons License 2003.06.21 0 0 3154
sniff.és jajjj.meg hüpp
fakit Creative Commons License 2003.06.21 0 0 3153
Figyu Szopika!
Szerintem nyugi van! Elgurult a gyógyszer???
Ne szidjon már senki senkit. Pityesz volt, ő a mult. Balázs van most. Így más egy kicsit a dolgog. De simán jó. Szerintem nem kéne annyira általánosítani, hogy 500ezer ember nevében szóltok. Max a sajátodéban.
Amúgy az igaz, hogy nem arról szól a forum, hogy fikázzunk, se mást, se a zenekart, mert azért eddig a zenekart fikáztátok.
Az a lényeg, hogy nyugi van.
csók
Sophy Creative Commons License 2003.06.21 0 0 3150
Te viszont nem tudsz olvasni, mer nem szopi, hanem Sophy. Dislexiad van vazzeg??
szeretnéd, ha leszopi, mer akkor te is fordulj anyádhoz!!!
A lelkem pedig köszi szépen jól van. Sőt!! :-)))))))))))
Előzmény: lélekrépa (3147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!