Az alábbi értékelés szerint a 10 legjobb vidéki étteremnek minősített helyből 8 nincs benne, mert nem megyeszékhelyen vannak.
Az országos szinten is nagyon előkelő helyen végzett szegedi Tiszavirág a másik értékelésben Szeged legjobb három étterme közé sem fért be. (Ezért is érdekelne, hogy ezeket a különböző értékeléseket vajon milyen szempontok szerint végzik.)
Ezen mindig elgondolkozom, hogy az ilyen listákat ki és mi alapján állítja össze?
Az egyik megyeszékhely elsőről (inkább nem mondom melyik) évtizedek óta ott élő helyi rokonoknak az a véleménye, hogy a 12 egy tucat kategória, csak baromi jó a marketingje és a tulaj nagyon nyomul a "gasztrofőmegmondóknál"......
a levesben ami tetszett, az a zoldsegek ropogossaga. a varganya nem idegen szamomra, viszont a vad ize nem jott at. ettol fuggetlenul ott volt a szeren. az a tejfolhab kifejezetten erdekes volt, ahogy a kaporhab a baranyon.
koszonom szepen! a macokban veletlenul volt uresedes, igy egy jot ebedeltunk. en sult veloscsontot, varganyas vadragulevest es baranycsulkot ettem. mindez 6 oraval ezelott esett meg, de meg mindig kivagyok mint a qtya. nyalogatom sebeim. csak ajanlani tudom.
Ebédelni voltunk. Az egyik családtag korábban már tesztelte és kellemes emlékek fűződtek hozzá, így a javaslatára mi is felkerekedtünk. Maga a hely elég egyszerű, semmi faxni. Egyszerű fa asztalok, minimál berendezés. Van egy sátorlapokkal fedett előtere, ahol kissé hűvös volt, de a pincér maga ajánlotta, hogy beindítja a mobil hősugárzót.
Mindenki elégedett volt az étellel, mind minőségben (kiválóan elkészített húsok, friss, roppanós zöltségek), mind mennyiségben (elég nagy adagok). Pizzát nem ettünk, de a pizzakenyér nagyon finom volt, ezért valószínű, hogy pizzájukra sem lehet panasz. Az adagok elég nagyok, a 2 személyes "deszka" akár 3-4 személynek is elegendő lehet, főleg, hogy előételról van szó :-)
A kiszolgálásra sem lehet panasz, elég gyorsan jöttek a tálak, pedig telt ház volt. A pincér kétszer is érdeklődött, hogy ízlenek-e az ételek, de nem járt állandóan a nyakunkra.
Két apró negatívum: Én a napi krémlevest rendeltem, de betyárlevest hoztak. Ez csak menet közben tudatosult, mivel nagy beszélgetésben voltunk (és talán kissé hangosak, elnézést a többi vendégtől :-)). Ez részben az én hibám, mert a rendelésnél vacilálltam, hogy melyik leves legyen, valószínűleg félreértés lett belőle. De nem küldtem vissza és nem bántam meg :-). A másik mínuszt azért kapják, mert málnás lávatortát is rendeltünk volna, de a pincér közölte, hogy azt nem tud hozni, mert a sütő kapacitásuk nem teszi lehetővé (?).
Ennek ellenére korrekt hely, finom ételekkel, javasolni tudom annak, aki arra jár (képet nem teszek fel, a Tripadvisoron tucatnyi van). Asztalt mindenképpen célszerű foglalni, anélkül elég reménytelen a bejutás ...
OK, ezek a top helyek, csodálom, hogy a Kistücsök kicsúszott az első 10-ből, de ez semmit nem jelent, kell a hely a feltörekvő éttermeknek, hajrá!
(azt is csodálom, hogy Encs még mindig az első)
Viszont: szombaton Gánton ebédeltünk a Vértes (Märy néni) vendéglőben. Hétfőn foglaltam asztalt e-mailben, időre - 12 óra - ott voltunk, persze hogy nem tudtak rólunk. Rövid tanakodás után került helyünk egy 16 fős asztalnál, akik csak 14ó-ra foglaltak. Egyébként minden asztalon foglalt tábla volt. Damasztabroszos polgári hely, a kiszolgálás flott, udvarias, nem bratyizó, az ételek minősége és (nekünk) mennyisége sem hagyott kívánnivalót. Két fácánleves, egy szarvasfilé, egy velővel töltöttt borda, káp.sal. espresso, 2 dl Sauska cuvée, egy ásványvíz 10e HUF.
Hét végére érdemes telefonon asztalt foglalni. Külön asztalfoglalás opció nincsen, ezért kockáztattam meg a levelet. Ajánlott hely!