Keresés

Részletes keresés

Tejüvegzsebre Creative Commons License 2014.02.16 0 0 78750

Ahogy a jelenlegi telet nézem, érthető.

Előzmény: D. Belloq (78748)
Tejüvegzsebre Creative Commons License 2014.02.16 0 0 78749

Manapság sok helyen adnak borravalót, így kifejezve a figyelmességért járó köszönetet. A benzinkutasnak is szoktak adni a szélvédő mosásért, a kerék nyomás vagy a különböző folyadék szintek ellenőrzéséért. Bár mondjuk ezt nem a kasszánál szoktuk kifizetni, és a pénzhajigálás sem éppen a figyelmesség kifejezése, úgyhogy érthető a felháborodásod. Az ilyen helyeket el kell kerülni... :-)    

Előzmény: kár_a_gőzért (78746)
D. Belloq Creative Commons License 2014.02.16 0 0 78748

Mintha a TESCO melletti mini-tüzép bontását véltem volna látni a minap.

Tejüvegzsebre Creative Commons License 2014.02.16 0 0 78747

Adózási témában keresgéltem kicsit, mikor rátaláltam a jobbikos képviselőnk egy korábbi irományára, aminek azt a címet adta, miért nem szeretünk adót fizetni? Írása elején rögtön morálisan pozicionál, a közpénzek elherdálását nehezményezi, mindezt konyhanyelven, Csiperke Péteresen.

Bővebben itt:

http://www.berthaszilvia.hu/content/miert_nem_szeretuenk_adot_fizetni

Alkotónk munkájához jó alap lehetett, hogy gazdasági társaságokban érdekelt munkanélküliként a valóságot közelről tapasztalhatta, amikor az adózási morálról fejteget. Az pedig különösen érdekes, hogy az erkölcsi megítélést a jogszerűség lencséjén keresztül helyezi fókuszba, szembeállítva a kisembert a nagy adóhatóság példájával. Természetesen egyetértek azzal a megállapítással, hogy a tisztességes ember nem mindig jogszerű, mert mondjuk nem ismer minden jogszabályt és emiatt hibázik... Bár erről fordítva is érdemes lenne elmélkedni, miszerint: nem minden jogszerűen eljáró ember tisztességes, szerintem. Ahogyan a képviselők lakhatási támogatásáról is meg van a véleményem, és arról is, hogy a jobbikos pont ebben az írásában fejt ki, hogy a vállalkozói körökben milyen ciki, ha az adóoptimalizálás nem megfelelő... Gondolom, valahogy így lehet a képviselők körében a támogatás iránti kérelmezés is. Persze meggyőzhető vagyok eme tévhitemben, ha olvashatnék végre arról is, (mi képviselők) miért szeretünk lakhatási támogatást felvenni?         

kár_a_gőzért Creative Commons License 2014.02.13 0 0 78746

Helló Gödöllő! Mivé lett ez a neves ember?

Ez olyan hitvány tett, mint amikor a benzinkutas utánad vágja az önkényesen elcsent borravalóját, ha szóváteszed, hogy még húsz forint visszajár.

Tisztelt nagyurak, miként merészelik, hogy a hibájukat számon kérőkre támadjanak?

Előzmény: Bumburnyák (78739)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.02.10 0 0 78745

..a cikkcakkos a hulladékudvar..

..pontosabban az lenne, ha működne..     :-))

Előzmény: becko9 (78742)
becko9 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 78744

Tehát az egy hulladékudvar?

Előzmény: Tejüvegzsebre (78743)
Tejüvegzsebre Creative Commons License 2014.02.10 0 0 78743

Hulladékudvar világos színű alappal?

Előzmény: becko9 (78742)
becko9 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 78742

Sziasztok!

Gödöllőn az alábbi képen látható objektum micsoda? Ez a város délnyugati részén a Vásár u., Kőrösi Csoma u. találkozásánál van...

Az erdőben a fehér foltra gondolok, valamint erre a fehér objektumra benne cikk-cakk vonallal...

Köszönöm!

b.

Bumburnyák Creative Commons License 2014.02.07 0 0 78741

..valami oylasmiért, mert a számláik nem feleltek meg az előírásoknak..és a csökkentéssel is volt valami bibi..

Előzmény: Törölt nick (78740)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.07 0 0 78740

Az alap eljárást nem ismerem...Leírnád, hogy miért marasztalták el és miért büntették meg a Zöld Hidat, Fót miatt - csak két-három sorban, mert a neten nem találom!

Előzmény: Bumburnyák (78739)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.02.07 0 0 78739
hu manus2.0 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 78738

Egyfelől a cikk stílusa olyan bulvársajtós, tele fölösleges jelzőkkel, sugallásokkal. Ez a fejőnők és a csatornamunkások szintje.

Másrészt a megpendített vádak igazak lehetnek. Közeli ismerősöm több évtizedig (!) volt a gödöllői kapitányság szolgálatában és 2 éve kérte át magát egy közeli, kisebb őrsre. Elmondása szerint több alkalommal zsarolták, fenyegették a felettesei. Az is tény, hogy szemmel láthatóan nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb ember lett Ottóból.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 78737

Ehhez nem nagyon lehet mit hozzátenni...

Talán egy személyes megjegyzés, amit elhihettek elég hosszú rendőri tapasztalatom alapján:

Ha a rendőr nem érzi jól magát, igazságtalanságok érik a felettesei részéről és anyagilag sincs megbecsülve, akkor ennek a levét az állampolgárok isszák meg!!!!

Ráadásul, ha intézkedésekre kényszerítik ( lásd: bírságolás ), akkor fordulnak elő az apró-cseprő dolgokért kiszabott 20.000 Ft-ok, lévén ez a minimális bírság a kisebb súlyú közlekedési szabálysértések esetén. Ez nem vezet a lakósság és a rendőrség közötti jó kapcsolat kialakításához, ami elvileg cél lenne!!

Előzmény: Tejüvegzsebre (78736)
Tejüvegzsebre Creative Commons License 2014.02.02 0 0 78736
Bumburnyák Creative Commons License 2014.01.24 0 0 78735

..hát, ha az általam felsoroltaknak tetszik, akkor az nekem megint nem tetszik..

:-)

..az igazán érdekes az, hogy több hónapja ott üzemel, háborítatlanul..

Előzmény: D. Belloq (78734)
D. Belloq Creative Commons License 2014.01.24 0 0 78734

És vajon nekik sem tetszik? Nekem pl. nem, mert kicsit mintha a balkánról felvázolt kép elevenedne meg abban a fakunyhóban. Az viszont tuti, hogy ez a vegyeskereskedés (zöldség, gyümölcs, tüzifa, használt autó) nem ad blokkot, meg nincs NAV-hoz bekötött pénztárgépe.
Ez az egyetlen módja, a fülöncsípésüknek, továbbmenve megszűntetésüknek.

BTW szerintem az épület NDB-nak épült, csak nem vette meg senki a kajibát telekkel olyan, akinek volt GDL-n koncessziós joga.

Előzmény: Bumburnyák (78733)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.01.24 0 0 78733

..na erre azért neveltetésem kapcsán nem vetemednék..  :-))

..jár ott hivatalnok, képviselő, polgármester, jegyző, rendőr ..és egyebek..

:-)))

..de, hogy nem tetszik, az biztos..

Előzmény: D. Belloq (78732)
D. Belloq Creative Commons License 2014.01.24 0 0 78732

Megvette/bérli a telket.

Én mondjuk először rászabadítanám a NAV-ot. Ha neked az ízlésed engedi, akár el is engedhetnél egy telefonhívást feléjük.

Előzmény: Bumburnyák (78731)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.01.21 0 0 78731

..hetek óta gondolkozom..nem sok sikerrel...gondolataim tárgya, a Dózsda György úton lévő fakereskedés..mi a jó francot keres a bevásárlóközpontok mellett egy fabódé a főúton..?

..valaki segítsen már ki..

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.14 0 0 78730

Megtanátam...

Hát azt nem tudom, hogy amit a Fácánsori 30 lakásos...stb nick állít igaz e, de hogy ő nem százas, az majdnem biztos. :)))

Előzmény: Csavar Hugi (78729)
Csavar Hugi Creative Commons License 2014.01.14 0 0 78729

https://www.facebook.com/FacansoriLakopark?fref=ts

Előzmény: Törölt nick (78728)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.14 0 0 78728

Nem teszek úgy, valóban nem tudom, miről van szó.

Legalább a facebook bejegyzésre utalhatnál, hogy megkeressem! Hol írtak valamit a témáról?

Előzmény: Csavar Hugi (78727)
Csavar Hugi Creative Commons License 2014.01.14 0 0 78727

Ne tégy úgy, mintha nem tudnád.

Egyébként engem nem ez zavar.

Ha egy korifeus a feleségét jól fizető állásba teszi, az összeférhetetlen. De mi van, ha nem a feleségről van szó?

:-D

Előzmény: Törölt nick (78725)
Bumburnyák Creative Commons License 2014.01.14 0 0 78726

..nos, ehhez nem tudok hozzászólni..

..vagy nem akarok..?   :-))

Előzmény: Törölt nick (78725)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.09 0 0 78725

Te miről beszélsz, miféle coming-out??

Előzmény: Csavar Hugi (78724)
Csavar Hugi Creative Commons License 2014.01.09 0 0 78724

Ennyire betojt mindenki? Vagy nagyon elevenbe vág?

:-D

Előzmény: Csavar Hugi (78723)
Csavar Hugi Creative Commons License 2014.01.07 0 0 78723

Egy facebook beírás kapcsán kérdezem a nagyérdeműt, lesz-e városunkban coming-out, vagy marad a szóbeszéd?

kipiri Creative Commons License 2013.12.28 0 0 78722

Valamiért nagyon bánthatja a szemed Péterfi Csaba. De biztos meg van az okod. A cikk amit említesz egyébként Szabó Margithoz kötődik, még a neve is ott van a cikk alatt. Így azt nem értem miért Péterfi tehet a hibáról? Ettől még a hiba az valós.Csak nem ahhoz kötődik akit te ezért szidsz.

Gondolom te egy nagy ember vagy, ismert is és nagyon sokat tettél és teszel a városért, ha már így kritizálod a többieket. Olvasva a véleményed nem a jelenlegi vezetéssel szimpatizálsz. Tudod én mindig azt mondom, hogy tessék megmutatni mit és hogyan kell jobban csinálni, mert szidni meg kritizálni a lehető legkönnyebb. Nekem és több száz, talán ezer gödöllőinek tetszik a könyv is. Ismerősim közt van történelem tanár is és ő maga is csak dícsérte. A magazin pedig egy bulvár lap ami érdekes cikkeket , interjúkat tartalmaz. Persze a helyesírási hibákra azért oda kell figyelni. Ez az egy amiben egyetértek veled. Ha írnál nekem választ, arra azért nem fogok válaszolni, mert elutazom, így előre is elnézésed kérem.

Kívánok mindenkinek békés boldog új esztendőt és főleg gyűlölködéstől menteset, bár választási évben ez szinte lehetetlen.

Előzmény: ejnyebejnye2100 (78714)
D. Belloq Creative Commons License 2013.12.24 0 0 78721

Kellemes ünnepeket nektek is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!