Manapság sok helyen adnak borravalót, így kifejezve a figyelmességért járó köszönetet. A benzinkutasnak is szoktak adni a szélvédő mosásért, a kerék nyomás vagy a különböző folyadék szintek ellenőrzéséért. Bár mondjuk ezt nem a kasszánál szoktuk kifizetni, és a pénzhajigálás sem éppen a figyelmesség kifejezése, úgyhogy érthető a felháborodásod. Az ilyen helyeket el kell kerülni... :-)
Adózási témában keresgéltem kicsit, mikor rátaláltam a jobbikos képviselőnk egy korábbi irományára, aminek azt a címet adta, miért nem szeretünk adót fizetni? Írása elején rögtön morálisan pozicionál, a közpénzek elherdálását nehezményezi, mindezt konyhanyelven, Csiperke Péteresen.
Alkotónk munkájához jó alap lehetett, hogy gazdasági társaságokban érdekelt munkanélküliként a valóságot közelről tapasztalhatta, amikor az adózási morálról fejteget. Az pedig különösen érdekes, hogy az erkölcsi megítélést a jogszerűség lencséjén keresztül helyezi fókuszba, szembeállítva a kisembert a nagy adóhatóság példájával. Természetesen egyetértek azzal a megállapítással, hogy a tisztességes ember nem mindig jogszerű, mert mondjuk nem ismer minden jogszabályt és emiatt hibázik... Bár erről fordítva is érdemes lenne elmélkedni, miszerint: nem minden jogszerűen eljáró ember tisztességes, szerintem. Ahogyan a képviselők lakhatási támogatásáról is meg van a véleményem, és arról is, hogy a jobbikos pont ebben az írásában fejt ki, hogy a vállalkozói körökben milyen ciki, ha az adóoptimalizálás nem megfelelő... Gondolom, valahogy így lehet a képviselők körében a támogatás iránti kérelmezés is. Persze meggyőzhető vagyok eme tévhitemben, ha olvashatnék végre arról is, (mi képviselők) miért szeretünk lakhatási támogatást felvenni?
Az alap eljárást nem ismerem...Leírnád, hogy miért marasztalták el és miért büntették meg a Zöld Hidat, Fót miatt - csak két-három sorban, mert a neten nem találom!
Egyfelől a cikk stílusa olyan bulvársajtós, tele fölösleges jelzőkkel, sugallásokkal. Ez a fejőnők és a csatornamunkások szintje.
Másrészt a megpendített vádak igazak lehetnek. Közeli ismerősöm több évtizedig (!) volt a gödöllői kapitányság szolgálatában és 2 éve kérte át magát egy közeli, kisebb őrsre. Elmondása szerint több alkalommal zsarolták, fenyegették a felettesei. Az is tény, hogy szemmel láthatóan nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb ember lett Ottóból.
Talán egy személyes megjegyzés, amit elhihettek elég hosszú rendőri tapasztalatom alapján:
Ha a rendőr nem érzi jól magát, igazságtalanságok érik a felettesei részéről és anyagilag sincs megbecsülve, akkor ennek a levét az állampolgárok isszák meg!!!!
Ráadásul, ha intézkedésekre kényszerítik ( lásd: bírságolás ), akkor fordulnak elő az apró-cseprő dolgokért kiszabott 20.000 Ft-ok, lévén ez a minimális bírság a kisebb súlyú közlekedési szabálysértések esetén. Ez nem vezet a lakósság és a rendőrség közötti jó kapcsolat kialakításához, ami elvileg cél lenne!!
És vajon nekik sem tetszik? Nekem pl. nem, mert kicsit mintha a balkánról felvázolt kép elevenedne meg abban a fakunyhóban. Az viszont tuti, hogy ez a vegyeskereskedés (zöldség, gyümölcs, tüzifa, használt autó) nem ad blokkot, meg nincs NAV-hoz bekötött pénztárgépe. Ez az egyetlen módja, a fülöncsípésüknek, továbbmenve megszűntetésüknek.
BTW szerintem az épület NDB-nak épült, csak nem vette meg senki a kajibát telekkel olyan, akinek volt GDL-n koncessziós joga.
..hetek óta gondolkozom..nem sok sikerrel...gondolataim tárgya, a Dózsda György úton lévő fakereskedés..mi a jó francot keres a bevásárlóközpontok mellett egy fabódé a főúton..?
Valamiért nagyon bánthatja a szemed Péterfi Csaba. De biztos meg van az okod. A cikk amit említesz egyébként Szabó Margithoz kötődik, még a neve is ott van a cikk alatt. Így azt nem értem miért Péterfi tehet a hibáról? Ettől még a hiba az valós.Csak nem ahhoz kötődik akit te ezért szidsz.
Gondolom te egy nagy ember vagy, ismert is és nagyon sokat tettél és teszel a városért, ha már így kritizálod a többieket. Olvasva a véleményed nem a jelenlegi vezetéssel szimpatizálsz. Tudod én mindig azt mondom, hogy tessék megmutatni mit és hogyan kell jobban csinálni, mert szidni meg kritizálni a lehető legkönnyebb. Nekem és több száz, talán ezer gödöllőinek tetszik a könyv is. Ismerősim közt van történelem tanár is és ő maga is csak dícsérte. A magazin pedig egy bulvár lap ami érdekes cikkeket , interjúkat tartalmaz. Persze a helyesírási hibákra azért oda kell figyelni. Ez az egy amiben egyetértek veled. Ha írnál nekem választ, arra azért nem fogok válaszolni, mert elutazom, így előre is elnézésed kérem.
Kívánok mindenkinek békés boldog új esztendőt és főleg gyűlölködéstől menteset, bár választási évben ez szinte lehetetlen.