Én tudom, hogy milyen a fórum, hisz innen indult útjára minden, amit azóta a leanderről tudok, és az nem kevés. És tudok ilyen okból is különbséget tenni. De lassú, és kevesekhez jut el az üzenet. Néhányan szerencsére tartják benne a lelket! :-)
Az első sor tipped jó lehet, bár abban a színben és formában is vannak variációk, de a második ..., hát olyan, hogy csömöri féle, az színben esetleg lehet, amit amúgy lazacnak mondunk. Nagyon sok tényezőtől függ, hogy a lazac családon belül mi lehet valójában. Tulajdonképpen nem lehet két egyforma növény, és lazacszínű már elég sok van. Salmone semplice az a legáltalánosabb lazacszínű, de nem lebecsülendő, mert ilyet lehet belőle nevelni:
én sem vagyok fb-os (a környezetemben mindenki az, de én még kitartok:)) úgyhogy csak itt olvasgatok és nézelődöm, innen kapok tanácsot, segítséget, ha kérek. Nem nagyon szoktam hozzászólni csak ha kérdésem van:) de napi szinten idejövök és olvasom, nézem kinél milyen csodák nyílnak. Szerintem sokan csak így csendes szemlélőként vagyunk itt és próbáljuk hasznosítani az itt olvasottakat. Remélem aktív marad ez a fórum és sok-sok képet osztotok meg sokunk örömére!
Hát és van kérésem is:) Kinyílt egy új növénykém amit tavaly gyökereztettem és egy másikat pedig vettem, persze nem tudták a nevét, ebben szeretnék segítséget kérni:
khm..bocsánat...a rebarbara levél, ( ha nem kell fogyasztásra, akkor a nyél is) összeaprítva, azonos mennyiségű eső, vagy csapvízben egy napig áztatva, majd szűrve, kenőszappan oldattal keverve príma tetűírtó. Én nikotin-szappan keveréket is használok.
Korábban, ha atka tünetet találtam, nissuron+sanmite kombót (egy hét után + sanmite) használtam. Pár éve behordáskor, kihordáskor csak nissuron, de idén még nem kaptak. Ha elmúlik ez a csapadékos idő, meg fogják kapni a nissuront, hogy a nyarat kibírják. Nekem inkább a gombák keserítik meg az életemet.
A vihar nyomait majd délután tudom felmérni. Amit nem az üvegházba, hanem csak tető alá tettem, azt biztos egy kupacba tolta... Remélem, egyéb rombolást nem találok.
Sajnos nálam van minden az idén.. atka,levéltetvek minden féle színben..pajzstetvek, üvegházi,poloskák.. tervezem az egész kertet végigpermetezni.. mert ez már tűrhetetlen ami itt van.
Piroskád: nagyon szép! Már most a kedvencek közé írtam..Köszönöm!
Én magam is a gyerekeket szoktam megkérni,hogy lépjenek be nekem ha valamit megakarok nézni. Fiam szokott beregisztrálni csoportokba, de ott is inkább az Amerikai hibiszkuszos csoportokba.
Van like gomb sajnos már itt is, ott a + - gomb a hsz jobb felső sarkán . Több a hátránya, mint az előnye, sokan névtelenül mínuszolgatnak rossz hangulatot keltve, de a + gombot is lehet használni. Más az alakja, de az tök mindegy.
Sajnos itt nincs like gomb, pedig hidd el én személy szerint nagyon sok képre nyomnám. Szerintem a fórum sokkal hasznosabb mint a FB csoportok, itt lehet adott témára keresni, és rengeteg infó van. Olvasom vissza, és látom évekkel ezelőtt sokkal pezsgőbb volt itt az élet....
Látod, mikor befejeztem a hozzászólásomat, nem tekertem vissza, volt-e még valami, amire reagálni szerettem volna, így elmaradt a Balerina "lájkolása". Még azt is meg akartam kérdezni, hogy tudsz ilyen időben hibátlan virágokat fotózni, de látom, hogy korábbi a kép. Gyönyörű!:-)
Bevallom, nem is tudtam, hogy van külön magoncos oldal..., de azért lehet, hogy a tagja vagyok. Nekem sem olyan ez, amint egykor a fórum volt, iszonyat sokan vannak és hát igen, a kéregetés a legfőbb téma. De sokan adnak el, ez mondjuk engem sem érint nagyon, de néha küldök egy-egy csomagot felbélyegzett boríték ellenében. Hát nem tudom, de őszintén, ha egy olyan Narancsszoknyás képet felteszek a Facéra, akkor több százan lájkolják, itt meg senki. Pedig hát kell a visszajelzés, az jó érzés..., nekem legalábbis jó érzés.
Egyszerűen nem kell részt venni a civakodásban. Én azért viszonylag keveset vagyok fenn és csak egy leanderes oldalon, a (Leander, leander a kertben) , annyi sok civakodást nem tapasztalok. A kéregetés a valóban kellemetlen, de abban is meg vannak azok, akiktől kéregetnek, és akik ezt az adást veszik. Az én szememet kikerüli.
Na, én a kényeseket, éppen virágzásra készülőket, és még néhány leandert (:-)) védelembe helyeztem a vihar és a következő napok nagy mennyiségű csapadéka elől. Éppen kiheverték a múlt hétvégi vihart...
Addig mondtátok a facebook-ot, hogy lányom neve alatt kicsit bekukucskáltam. Elképesztő létszámú csoportok vannak. Sajnos azt látom, hogy sokszor kéretlenül osztanak (nem biztos, hogy jó) tanácsot, azonnal kérnek minden szép virágúból hajtást. Vannak nagyon szép, nagy példányú leanderek. Tényleg rajongunk a leanderekért. A magoncos csoport zárt, oda nem tudtam beleolvasni. A sok szépséget megnézném, de hogy egy magonc népszerű legyen, nem elég a szép virág. Több év kell, több virágzás, hogy egyértelmű legyen, érdemes a megtartásra. Én egy évbe vetettem, 2011-ben. Van még olyan, aminek nem láttam a virágát, vagy szeptemberre nevelt bugát, nem tudta kinyitni, a buga télen tönkrement, újra várni.
Az említett Csömöri tünemény idén csak pár virágú bugát hozott. Most is tünemény volt, de ismét várhatok, hogy másik ágon neveljen bugát.
Csömöri varázslat nagy bugát nevelt, de az időjárás szétverte a virágzást. Nem olyan szépek a virágai, mint a Csömöri szépségé. A Csömöri kerek ígéretes. Most a Pasztellának elnevezett magoncom reménykeltő. Első virágzásakor nem szabályos virágokat nyitott, a buga nagyságára nem emlékszem. Most hatalmas a bugája, és szép az első virágja. Majd hozok fotót.
Szóval a f...könyv miatt ez a fórum is gyengélkedik. Na legalább megvan a magyarázat. Hogy ez nem jutott eszembe!
na de ha van még itt valaki esetleg, azért csak felvetem, amit akartam. Szóval az utóbbi kb 10 napban, avagy amióta ez a monszun időszak tart, a legtöbb leander legtöbb hajtásvégeét elborította a sárga tetű. Korábban pedig ezt nem tapasztaltam, pláne iylen mértékben. Másoknál is ez a helyzet?
Próbáltam biolával harcolni ellenük, de hiábavaló kűzdelem volt. Úgyhogy kénytelen voltam feladni az elveimet, és felvegyszerezterm magam a harcra, majd egy alapos spriccel lekaratéztem az összes kár- és gonosztevőt. Írmagjuk sem maradt!
Szerintem nem, attól,hogy nem vagyok a facen nem állt meg az élet. Ugyan úgy értesülök kinél mi van újdonság, kitől mit lehet beszerezni. Sok facebookossal csereberélek ha tudok. Én pl. sok emberrel tartom a kapcsolatot emailon keresztül. Lettek leanderes barátaim Németországban, Lengyelországban és ehhez nem kellett a fecebook.
Viszont ami jó,hogy kitudok maradni a sok civakodásból, nézeteltérésekből, nem rontják el a napomat.. az utóbbi időben többen panaszkodtak,hogy néha gusztustalan ami a csoportokban megy...
Az egész valahogy úgy jött le nekem,hogy ugyan olyan mint mikor itt ment a vita, de ott sokkal többen szólnak be, olyanok is akiknek semmi köze nem lenne az egészhez. Az irigység, kapzsiság sokkal nagyobb határokat feszeget..
Innentől kezdve el is ment a kedvem,hogy regisztráljak..
Azért legyünk reálisak, itt ha valami nagyon izgalmasat feltesz valaki, látják öten..., ott meg ha izgalmas, akkor 500-an. Hogy ez jó-e nekem, vagy sem? Hát jó. És nagyon sok szimpatikus (nak tűnő) embert meg lehet ismerni. És nem csak a leanderekről szól. Ez itt egykor az "otthonunk" volt, az meg most a nagyvilág! Az otthonba vissza-vissza térünk, de vonz minket az utóbbi.
Igen, biztos sok mindenből kimaradtok, pl. abból, hogy milyen elképesztő divat lett a leander! Állítom, hogy több ezren vannak..., azoknak minimum a fele magoncozik, nem kis tételben. És persze már elnevezni őket sem egyszerű. A minap volt egy sztori, valaki Tüneménynek keresztelte a leanderét. Írtam neki, hogy bocsi, de foglalt. Erre pár nap múlva jelezte, hogy kitalálta, az övé Tüneményes névre fog hallgatni. Hát tegye, engem (nagyon) nem zavar...
Nem szeretem, a fészbukot. A mai napig először az index fórumait nézem meg. Kedvenc macskás fórumom 220 ezer hozzászólás után haldoklik. Boldog lennék ha legalább itt a régi leanderes társak megmaradnánk egymásnak.
Ne viccelj! Te vagy az egyik alapító tag! Sajnos időnként akadnak olyan helyzetek, hozzászólások, ami miatt én néha odáig jutottam, hogy töröltetem magam. De akkor a kötözködők nyernének. Ilyenkor egy ideig háttérbe vonulok, de sosem bírom sokáig. A képfeltöltés valóban az egyik gyenge pontja a fórumnak. Sokszor már majdnem elcsábultam, hogy regisztrálok a Face-re, valószínű, sok mindenről lemaradok, de így is eljutottam a kapacitásom határáig.