Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mutantattila Creative Commons License 2011.03.17 0 0 5432

Kiderítettem ezt a váltó ügyet, ha valakit érdekel. P97GT-7006-BBR a váltó házának a száma. Ebbe a házba többféle váltó is belekerült legalábbis négy és ötsebességes is létezik. Nekem (és gondolom itt a többségnek) 5R55E típusú váltónk van. Javítsatok ki, ha tévedek. Egy táblázat a variációkról:

http://mmerlinn.com/catalog/paperclipsx4/fd_f6f/fdf6f010.htm

Előzmény: mutantattila (5430)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.17 0 0 5431

Nők lapja fórumot ne nekem írd, én is erre utaltam, nálam jobban senki sem utálja a lelkizést, még a gyerekeimből is próbálom kiirtani a hasonló megnyilvánulásokat!

Te meg ne kezd el, hogy akkor ha segít akkor haverom vagy nem, vagy spanom, vagy tesó, vagy koma, vagy testvér.... ez már tényleg ovi, haverom vagy, meg nem vagy a barátom...

Előzmény: geri 74 (5429)
mutantattila Creative Commons License 2011.03.17 0 0 5430

OK. Téma az Explorer...

Tudja valaki, hogy mi a különbség a 4R44E, 4R55E és a 5R55E váltó között? És ennek mi köze van a váltómon található P97GT-7006-BBR jelzéshez?

geri 74 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 5429

NA

Nekem Rick a haverom,azért lett a haverom

mert sosem baszott át,az árai korrektek,ill. tök ismeretlenül is meghozta amit kértem ráadásul

nem is puruttya filléres istenverte tanksapka volt,ráadásul úgy alakult hogy pont nem volt pénzem pár hétig és akkor is elküldte.

Keressen rajta ő is,ez így jó,nekem megéri,nem kell vele baszakodnom,az én időm ennél többet ér.

kislányoknak ott a nők lapja fórum

Előzmény: Törölt nick (5425)
4.0V6 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 5428

Én lacházán gyakran ott vagyok, tekintve, hogy nekem közel van. A magyarok, meg a lengyel corvette, meg az osztrákok miatt is. Meg úgy egyébként is.

Előzmény: murkel (5427)
murkel Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5427

Hagyjátok már a faszomba abba ezt a hülyeséget, ki nem szarja már le ezt a vitát.

Kurva fárasztó. Mindenkinek igaza van és kész.

Vagy csak engem nem érdekel?

Inkább arról nyilatkozzatok, hogy kinek van kedve március 26.-án Kiskunlacházára gyorsulási versenyre eljönni?

Remélem lesz kint pár istenharagja v8-as is, még utánakérdezősködök, nem a hondák meg tdi golFosok miatt mennék ki.

Ha az időpont és az esemény nem is érdekel senkit, azért a v8 kupá tmajd  ne hagyjátok ki!

Fertőszentmiklós, 2 nap, ottalvós-diszkós-bebaszós, és ott garantált a v8, remeg a föld.

Bővebb infók a v8 fórumon.

4.0V6 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5426

Pedig ingyen semmi nincs csak az egérfogóban a sajt. Ha nekem intéznek valamit annak ára van amit meg kell fizetni, ez így van fordítva is, ha én segítek.  Vanak baráti segítségek, de annak nem vagyok a híve, mert ott nem lehet reklamálni.

Előzmény: mutantattila (5422)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5425

Na álljunk meg egy kicsit, apró nézeteltérésetekből fakadóan te kezdesz általánosítgatni, megbélyegezni számodra ismeretlen embereket. Szerintem az efajta lelkizés amúgyis valami csajos fórumra való, és jól láttad a helyzetet, az Explorer típustól eléggé elkanyarodtunk.

"Mindenki a te pártodon van, mert a fele csapat a haverod, a másik fele a vásárlód, aki félti a kényelmes beszerzési forrását. Nincs esélyem, hogy megvédjem az igazamat." -ennél már válaszolni akartam neked. Elnézést, hogy az újabb modernkori baromság alapján nem kezdek minden névmást nagybetűvel, ami persze szembemegy a helyesírás szabályaival is...

Szóval nekem nem haverom Rick, még sosem találkoztam vele. Ha beszéltem vele, vagy rendeltem tőle, tényleg korrekt volt, noha egyéb dolgokban volt már jelentéktelen nézeteltérésünk nekünk is. Vásárolni is szoktam máshonnan is, történetesen az Ebay-ről még nem, de valszeg csak azért, mert hülye vagyok hozzá. Jelentkezem én is a pártatlanok táborához, mert ahogy látod, itt sem minden fekete, és fehér. (ráadásul jóval korábban ha visszaolvasol, ártatlanul beírtam egy rockautós árat valamire, aztán meg is kaptam a magamét Ricktől én is, hivatkozva a már mindenki számára ismert alkatrészbeszerzéssel kapcsolatos járulékos problémákra)

Amiket írtál te is, és Rick is, érthető, más-más aspektusból ugyan, de nem ellent mondatok egymásnak, ha most jövök a holdról, akkor is leszedem a tanulságot belőle.

Nem kell ezt jobban túlspirázni, tényleg mindenki szabadon rendelhet, beszerezhet, írhat ide amit akar, értelmetlen egymás torkának esni...

Szerintem...

Előzmény: mutantattila (5422)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5424

Bármelyik normális autóhifi üzletben kapsz ilyet. Igazán jó a 2 dines lesz, az való bele...

Előzmény: Tamas_81 (5423)
Tamas_81 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5423

Hol tudok valami beépítő keretet venni a gyári 2 dines magnó helyére? Most bele van gányolva egy keret amiben a cd van,de ez minden erősebb gázadásra kiesik,szóval nem túl jó.

mutantattila Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5422

Köszi, de te vagy az egyetlen pártatlan. Ez az egész szar már kezdett elülni, de valaki beszólt a partvonalról és megint kiborult. Kb. hét éve rendelgetem a cuccokat a tengerentúlról a motoromhoz. Egy csomó haveromnak is hoztam, soha nem kerestem rajta egy vasat sem. Ezentúl rendelgetem az autómhoz is. Ha valaki megkérdezi mennyibe volt, megmondom. A számokat leírtam, lehet matekozni. Én ezen nem keresek egy vasat sem, csak segíteni akartam a hozzám hasonló csóróknak. Nem jól sikerült. Azért az mindent elárul, hogy a "qrva szar" hatezres vacak miatt nyolcan írtak nekem levelet. Nem rendelek többet, mert ez nem az én bizniszem. Hívjátok az illetékest.

Előzmény: 4.0V6 (5417)
Rebel #70 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5421
Ha mar feljott a rockauto...
Pont ma jott meg egy onnan rendelt csomag, rendben is van minden, csak a szamlan is meg a rockauto oldalan is 2 csomagnak van irva pedig egy jott ( benne volt minden) Most ez mi ez?
4 kg-s a csomag nemtom szamit e..
Nektek volt mar ilyen?

Bocsi az ekezetes betuk miatt :).
4.0V6 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5420

Ha Te mondod biztos úgy van, nekem zárhatót hoztál, és olcsó volt arra emlékszem. Biztos, hogy nylonban volt, nem dobozban. Kellőképpen áttárgyaltuk a tanksapka kérdést, szerintem.

Előzmény: Törölt nick (5419)
bérnepper Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5418

Nagyon egyszerű ám ez.

Mindenki ismeri a www.rockauto.com oldalt.

Általában mindent onnan szerzünk be.

Sokat nem tévedhetünk, ha az ott látható árat megszorozzuk 2.3-mal és annyiért van itthon kézben a cucc.

Ez irányadó lehet mindenki számára.

Persze vannak eltérések, nagy méretű, túlsúlyos áru, stb.

De iránymutatónak jó lehet.

A veszekedésnek véget vetve megmutatom, hogyan működik.

http://www.rockauto.com/catalog/x,carcode,1119642,parttype,5900

Itt a szimpatikus sapkát kinézzük, majd megszorozzuk 2.3-mal.

Megkapjuk, hogy mennyit fizetünk érte itthon.

Az, hogy ezt magunk, vagy más szerzi be, igazából nagyságrendileg nem változtat a dolgon.

Azonban az nagyon is nagy mértékben változtat rajta, hogy pl. Ricknél elég megrendelni és akkor fizetni, amikor kézben a cucc.

Ha nem jó, Rick baszhatja. 

Vagy bone, vagy AtlanticGéza, vagy Szerviznorbi, vagy Malibu Tomi.

A legolcsóbb,  ha magunk vesszük a magunk autójához, ez egyértelmű.

Így akár elérhető a 1.8-szoros szorzó is a nettó árra.

De a kockázat is a miénk.

A többiek ezt a kockázatot vállalják át az 1.8 és 2.3-as szorzó közötti nevetséges 0.5-ös szorzónyi ellenértékért.

Gondolkozzatok el ezen szerintem!

Előzmény: 4.0V6 (5417)
4.0V6 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5417

Ne hagyd magad, ha igazad van.

Megjegyzen nekem 3500 körül hozta a tanksapkát úgy 1-1,5 éve. Még működik.

Jó titeket olvasni, legalább pörög a forum. Én úgy is csak ahhoz szólok hozzá amihez értek. Ezért írok ilyen keveset. 

Alapvetően van néhány beszerzési forrás.

Márkaüzlet

Bontó

Külföldről rendelt ( ide sorolnám Rick-et )

Belföldi alkatrész kereskedő ( Láng, Bárdi, stb. )

Én már mindenhonnan vettem, ennek az az oka, hogy van ahol ez olcsóbb, van ahol az. És mind keres rajta.

Volt a sielős forumon egy emberke aki nem bírta elviselni, hogy milyen drága Eplényben a lenti büfé. Mondták neki egy darabig, hogy nincs ottevési kötelezettség, de Ő csak háborgott. Na ez itt pont olyan.

Előzmény: mutantattila (5416)
mutantattila Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5416

Szeretnék ezentúl ezen a fórumon Ford Explorer tulajdonosokkal Ford Explorerekről beszélgetni. Más felvetésekre nem reagálok, mert a fórum szétoffolása tiszteletlenség a többiekkel. Mindenki olvasta mi történt és levonhatja a tapasztalatokat.

mutantattila Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5414

Még egy adalék a hidrogén ügyhöz. Ez a faszi odaadja a cuccot kipróbálásra. Csak akkor kell fizetni, ha működik. Megtenné ezt, ha nem működne?

mutantattila Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5413

A probléma ott kezdődött, hogy te azt írtad, hogy a tanksapka egy szar, pedig szerintem soha nem fogtál ilyet a kezedbe tehát nem tudhatod. A szondámat is leszaroztad, a gyertyákra pedig azt írtad, hogy valószínűleg hamis. Mutass egy helyet, ahol szállítással együtt 3000 az a tanksapka. A legolcsóbb Ebay-es helyeken is ötezer valamennyi. Fáj neked, hogy jött valaki, aki nem neked tejel és bogarat tesz a többiek fülébe is.

Mindenki a te pártodon van, mert a fele csapat a haverod, a másik fele a vásárlód, aki félti a kényelmes beszerzési forrását. Nincs esélyem, hogy megvédjem az igazamat.

A hidrogénes cuccról amit írtál arra nem tudok reagálni, mert nem vagyok fizikus és én csak arról dumálok, amihez értek. Én rászántam pár napot és elolvastam mind a két tábor véleményét, mert alapos ember vagyok. Én nem azt szűrtem le a végén, amit te.

Előzmény: Törölt nick (5409)
murkel Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5412

Kössetek szamarat a kocsi elé, bazz. Na az olcsó.

4.0V6 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5411

Itt olvass vissza.

http://www.v8cars.hu/forum/topic.php?topic=132

Jó sokat.

Előzmény: mutantattila (5408)
mutantattila Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5408

Ha már a fogyasztásról van szó elmesélem, bár csak akkor akartam, ha már beszereltem. Van egy találmány. Az a neve Hidrogén Generátor. A generátorból húz ki plusz néhány tíz ampert és a vizet bontja hidrogénre és oxigénre. Kifejezetten nagy köbcentis autóknál működik jól. Nem vészesen drága, könnyű beszerelni és 15-30 % fogyasztás csökkenést produkál. Össze lehet variálni az LPG-vel is. Főleg Amerikában folynak a kutatások. Sok gagyit lehet venni, de van egy Magyar faszi, aki el van ebben szállva teljesen. Tőle rendelhető komplett kitt. Az Explorerhet 60 körül van. Van az ürgének Blog oldala, akit érdekel megtalálja.

4.0V6 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5407

Tuning.

Itthon is van ilyan ocsmányság.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/explorer/ford_explorer_automata_xl_4x4-4537885

Nálam nyugodtabban senki sem vezet, 2500 fölé még gyorsításkor sem pörög. Nem sietek sehova.

Minden óra csal, van ami többet van ami kevesebbet. Az a kerékméret volt rajta amikor korábban 500 km-t mentem el egy tankkal.

Előzmény: Tamas_81 (5406)
Tamas_81 Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5406

22 liter/ 100km? Az nem semmi... Én még nem jutottam el odáig hogy lemérjem,de ez eddigi megtett pár száz km alatt olyan 13ra tippelnék nagyrészt városban. Persze ehhez kell az én nagypapás vezetési stílusom is,nem ritka hogy megelőznek különféle 1.0-1.2 es kisautók ami nem igazán érdekel,mert a kreszt igyekszem betartani.

Amit linkeltél autó kemény lehet csak nem tudom hogy ez a csúnya hátsó lámpa gyári vagy valami Lexus utánzat tuning.

Előzmény: Törölt nick (5402)
murkel Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5405

Nekem volt jól sikerült váltófelújításom (bone csinálta, reklámoztam itt már eleget.)

Gyári kerékméret van fenn a kocsin (ki is lettem fikázva, hogy virsligumik :P)

GPS szerint halálpontos volt az órám, akár 150-nél is...

Azért csak volt, mert múlt héten kifeküdt :)

Előzmény: inoxjewels (5404)
inoxjewels Creative Commons License 2011.03.16 0 0 5404

Hűha, ez tényleg nagyon jó érték! Gratula a lábadhoz és az autódhoz is!

Egyet azért ellenőrizz és előrebocsátom, nem ünneprontó akarok lenni, távol álljon tőlem!

Nemrég szintén a fogyasztás körül kattogott az agyam csak sajnos az ellenkező véglet miatt, az enyém relatíve sokat eszik. Igyekeztem körüljárni a témát itt a fórumon és másutt is, végül Bone-nál kötöttem ki. Rögtön volt elképzelése a vizsgálandó irányról és (megint) igaza lett. Javasolta, hogy mérjem meg a kilométer számlálóm pontosságát GPS-szel. Az eredmény megdöbbentő volt, a kocsim a mért szakaszokon a következőket produkálta:

GPS: 51 km - óra 37 km

GPS: 11 km - óra 17 km

GPS: 20 km - óra 19 km

GPS: 44 km - óra 48 km.

Az igazi persze egy hosszú, autópályás szakasz lenne, ezeket városban mértem ami a szakaszok rövidsége miatt biztosan nem teljesen pontos. De arra mindenesetre alkalmas volt hogy lássam, a km számlálóm pont szart sem ér, egyszer többet, egyszer kevesebbet számol. Bone szerint ez adódhat a korábban Petrányiéknál felújított váltómba szerelt típusidegen, vagy egyéb okból alkalmatlan cuccoktól is.

A legszarabb hír az egészben nekem az volt, hogy a magas fogyasztásom abszolút értelemben még magasabb lehet mint addig hittem, mert a km órám többször mutatott kevesebbet a GPS-szel mért értéknél!

Szóval a fogyasztás mérése igen komplex dolog, javaslom mindenkinek - de küllönösen a már felújított váltók tulajainak - hogy ne bízzatok teljesen az órában!

Előzmény: 4.0V6 (5401)
4.0V6 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 5403

A váltó megerősítésről, átépítésről nem látok infót.

Így nem sokáig fogja bírni.

Előzmény: Törölt nick (5402)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.15 0 0 5402

Gratula! Nekem az utolsó tankoláskor 22volt Bp.-n. Inkább nem is számolgatom.

Nézzétek milyen szépséget találtam:

http://www.auto-zimmerli.ch/anz_1402/Ford_Explorer_II_Kompressor_40-V6_Aut_1998.html#img10133

Vortech kompresszor tolja benne az erőt :)

Ügyes volt aki beépitette a hozzá való módositásokkal együtt.

Nagyon tetszik a lejjebb engedett lökháritó és mögötte a vörösre festett hűtő!

COOL

Előzmény: 4.0V6 (5401)
4.0V6 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 5401

Fogyasztási rekordot sikerült dönteni. 602 km van az órában és még megy, igaz már ég a piros. Az ugye olyan 12l körül alakul. Volt benne város is, de főleg autópálya, szépen finoman 110-120 körül. Ennyit még sosem mutatott, viszont tiszta etanolból már sikerült kevesebb mint 400 km alatt kifogyasztani a tankot.

yosef 4V6 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 5400

Nem beleszólni akartam a dolgotokba,és mint irtam se bántani,sem megbántani nem akartam senkit,igy Téged sem,csak a témák alapján a saját véleményemet irtam.Ha figyeled nem is Neked válaszoltam,mégis Magadra veszed.Én értem mit irsz hidd el." A bajom azzal volt, hogy ha kiderül, hogy valaki vett valamit nem rajta keresztül, akkor azt megmarja. Én már többször is kaptam, pedig nem bántottam sem őt sem mást." Erre 2 dolog:ne áruljátok el,hogy máshonnan is vesztek,vagy ha megmar mard vissza.Ez kicsit vicc akart lenni,ha érted.

Előzmény: mutantattila (5398)
yosef 4V6 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 5399

No,pont ezért irtam,hogy mosolyogj-atok!

Ki basztatta? Hát azért,ha visszaolvastok?

Előzmény: Tamas_81 (5393)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!