Bárki is vagy, ugorj el már 21.-én a körzeti orvoshoz, beszélj arról, amiről itt nekünk. Ha a kivizsgálás azt igazolja, hogy nincs semmi probléma csak dundi vagy kissé, akkor a lelked kissé megnyugszik, hogy legalább nem vagy beteg. /Szerintem egyébbként megviselt a sok időjárásváltozás:)/. Ezután ugorj a "90 napos diéta" topicra és ess neki a fogyózásnak. 90 nap alatt rengeteg túlsúly lemegy Rólad, ha betartod az ott szereplő tanácsokat. Aztán ha ez megvolt, akkor kezdj el kicsit szobabringázni. Ne sokat, mert egy életen át úgysem fogsz mondjuk napi egy órát tekerni:), csak annyit, ami úgy gondolod, hogy a mindennapokba belefér. De az sem baj, ha nem tekersz, hanem mondjuk sétálva mész haza melóból és nem kocsival vagy busszal /na persze, ha modjuk 20 kilóméterre van a melód, akkor ez gáz:)/ Azt ne mond, hogy nincs időd mondjuk focizni egyet hétvégén a haverokkal, mert az embernek arra van ideje amire szakít:) Ha kifociztátok magatokat, még a sör is belefér a délutánba. Enni meg általában mindenki szeret, úgyhogy nem kell, hogy lelkiismeretfurdalásod legyen. A 90 napos diéta pontosan azoknak való, akik szeretnek enni, jókat és sokat:) Na irány az orvos, nem nyavajgunk, teszünk ellen valamit:))
Most vagyok túl egy keméyn fogyókúrán én már csak tudom....:)
Van nekem, egy 26 éves fiam.Van tapasztalat, még lelki sérülés téren is sajna.
Igy láttam meg a mondataidban, a belső vívódást.
Bár már van egy babád, akit elkell tartani de nem minden a munka. Vagy csak ez mögé bujsz?
Én is csak a melót néztem, most meg szenvedek a térdizületeimmel. És még kövér se vagyok. Ja és anti. Ne várd meg azt, míg nem lesz komolyabb bajod.
Ne gondolj ,és ne alkoss betegséget. Arra gondolj, hogy van egy kislányod, és őt felkell nevelned.
Ehhez szükség lesz az erődre. Te vagy a család fenntartó, rád fog felnézni a lányod.
Azt mondja: milyen erős ez az apa!
Valóban?
Ne nézd a vérnyomásod, se semmit, hanem gondolkozz egy kicsit pozitívan.
Határozd el magad, és itt segítenek, hogyan kezd el a változást. H G, aki röviden, de velősen, Tanuki aki hosszan, de értelmes tanácsokat ad ,akár a futás téren is. Zahra aki már sikeresen lefogyott. Mind- mind aranyos és segítőkész.
Magadban, pedig csak azt mond, megcsinálom, meg kell, mert van egy gyerek akinek szüksége van rám.
Te ismersz engem ? Persze ezt csak viccből kérdezem, mert pontosan leírtál engem, a napi viselkedésemet, a nagy pocakomat, a tüneteimet ( ugyan nem szédülök a szó szoros értelmében, de szinte egyfolytában érzem ezt a majdnem szédülést ). Igen, ezek vannak, és szarul érzem magam ezektől a dolgoktól mind fizikailag, mind közérzetileg. Tennem kell ellene, világos. Aktív mozgásra idő, hát, az nem nagyon van, főleg most lesz kevesebb, hogy keződik a fősuli is ősszel. A tavaszi "elfáradás" után vettem egy szobacangát, amit egy ideig böcsületesen tekertem is, de bejött a jó idő, lehet kint a kertben molyolni, bringa csak itt figyel most is mögöttem. Annak idején igen sokan, szinte mindenki a mozgást tanácsolta, amikor hasonló tüneteim voltak. Nem kezdtem bele komolyan semmilyen mozgásba, a dolgok maguktól rendbe jöttek, bár nem múltak el nyomtalanul. Azt mondják, a mozgás csodákat tesz az emberrel mind testileg, mind lelkileg. Viszont az az igazság, hogy munkámnál fogva agyilag igen leterhelt vagyok, meló után sokszor úgy esek haza, hogy ide egy hideg sört és örülök , hogy lyuk van a hátsómon. Aztán lehet, hogy ha életmódot váltanék, akkor mosolyogva és nem teljesen lepukkanva érnék haza a munkából, és lenne energiám civil életet is élni. Így gyakorlatilag minden energiámat felemészti az, hogy meló közben valahogy észen legyek és el tudjam látni a dolgomat. Gáz...
A másik baj az, hogy ahogy Te is mondom, ilyen esetekben én rögtön valami komoly gondot sejtek a háttérben, és agyalgok, hogy basszus, mitől lehet ez a rosszullétféleség. Dobom fel a vérnyomás mérőt, ami az esetek 99% - ában hál' Istennek jó értéket mutat ( átlagban 110-120/70-80 ) viszont ma, amikor "bekábultam" 139/95 volt, ami nekem igen ritkán szokott előfordulni. A pulzusom ellenben alapban is magas, 85-90 körül van, erre is azt mondják, hogy edzettség hiánya miatt van.
Baromira bosszant és kétségbe is ejt, hogy ennyi idősen ilyen lepukkant vagyok, mikor van egy gyönyőrű kislányom és sokszor arra nincs energiám, hogy normálisan foglalkozzak vele.
Én azt mondom, addig örülj, amíg érzed, hogy van fejed. Az volna a gond, ha már nem éreznéd.
Egyszerű a te problémád, mert csak annyi , hogy eltunyultál.
Addig figyelgeted a problémáid, míg a végén képzeltbeteg leszel.
Ezek a gondjaid meglesznek, mindaddig amíg nem teszel ellene.
Fiatal vagy még.!!
Ne hagyd el magad ennyire.!!!!!!!!!!!!!
Ülő munka után otthon jókat eszel, majd sörözgetsz, amitől meg a pocakod nő.
Esetleg- tv, számítógép ,hentergés.
Hízol, nem mozogsz, anyagcserezavar lép fel, sorvasztod az izmaid, megtuningolva az alkohollal. Ezektől össze- vissza ver a szived, szédülsz, gyenge vagy. Szépen ballagsz a felnőttkori, vagyis a 2-es cukorbetegség felé.
Kérdezed, hogy mi a baj?
De te a választ is tudod.
Orvos, Diéta, talán a futás, és az alkoholt dobd el.
Nincs benned akarat.
A fiamnak azt mondanám, ne nyüszögj, tegyél ellene. Bocsika.
Itt segítenek a diétába, a futás nagy szakértői a futásba, de a döntés a tiéd.
így elsőre csak orvost tudok javasolni én is, nagyon könnyen lehet, hogy valami elhízás miatti probléma, de attól még van, valamit kezdeni kell vele. főleg akkor lehet baj, ha ugye pár hete kezdődött, míg feltehetőleg pár hete is túlsúlyod volt... szóval valami változott, ki kéne deríteni mi. aztán valszeg jön a lefogyás, abban pengébbek vagyunk :)
Két napja egy fülész doki azt mondta, hogy jó eséllyel krónikus mandula gyulladásom van, ugyanis a nyirokcsomóim az állam alatt vagy három hétig minden estére megduzzadtak egy kicsit. Nem tudom, nem hiszem, hogy ennek a számlájára írható ez az egész, vagy ki tudja ?
A dologhoz hozzátartoik az is, hogy a leírt tünetek igazából és erőteljesen hétfő óta vannak. Múlt hétvégén viszont volt egy ilyen koleszterin bomba jellegű dínom dánom, rengeteg grill kaja, sok pia. Viszont nem voltam másnapos meg ilyenek, de hétfőn egy étvágytalansággal elindult ez a fáradtság is. Aztán azóta tart... Enyhe fejfájás is társul hozzá a búrám hátsó felében, sőt, inkább nem is fáj, csak érzem, hogy ott "van fejem". Na, hogy a francba lehet ezt másképp mondani. :D Ilyesmit viszont akkor éreztem, amikor anno szétcsúsztam, de most nincsenek olyan körülmények, melyek ezt indokolnák, sőt, ugrálnom kéne, olyan jó sorom van. Ezért gondoltam arra, hogy esetleg már sok a szervezetemnek a plusz súly és a gyakorlatilag nulla mozgás miatti eltunyultság, és így jelez esetleg, hogy valami nem kerek.
Nem tudom, de mindenesetre kíváncsian várom a véleményeteket !
Ezt itt, sajnos, senki sem fogja tudni megmondani neked! Orvoshoz kéne menned egy alapos kivizsgálásra, az indokolatlan fáradtság egy sor betegség tünete lehet.
Teljesen új vagyok ebben a fórumban, és pár szóban elmondanám, hogy miért is jöttem ide, kerestem meg ezt a fórumot.
Lassan 29 éves fejjel egyre rosszabbul érzem magam a bőrömben. Cirka fél évvel ezelőtt volt egy túlfeszített időszak az életemben, szétcsúsztam elég rendesen, majd jó három hét alatt a 106 kg. testsúlyomból ledobtam 11 kg. - ot. Étvágytalanság stb. Persze nem ettől, de lassan összeszedtem magam, majd kilencven akárhány kilósan egész jól éreztem magamat. Aztán ahogy rendbe jöttem, rendbe jött az étvágyam is, teltek a hetek hónapok, és most, pár perce mértem a súlyom, 105 kg.- ot mutatott a mérleg. Ez még annyira nem is ijesztett meg, viszont az elmúlt hetekben kezd visszatérni a fél évvel ezelőtt érzett kedvtelenségem, indokolatlan fáradtságom, álmos vagyok már reggel 10 - kor, de nem egyszerűen. Már attól elkezdek szuszogni, ha egyik szobából átmegyek a másikba és mondjuk megágyazok, meg a szívem is hevesebb működéssel tolerálja az ilyen "akciókat"'. Komolyabb fizikai terhelésre meg aztán izzadok mint egy disznó, szuszogok stb. Most ebben a melegben nekiálltam volna lecserélni az autómban az olajat, kis kocsi alá fekvés, kis erőlködés, aztán olyan gyengeség fogott el, izzadtam mint az állat, hogy mondom ez már tényleg nem kóser. Inkább abbahagytam az egészet, mert féltem, hogy rosszul leszek. Mintha szivacsból lett volna az agyam, letompultam, rendesen megijedtem, hogy most mi is van. Ezután jött a mérleg, mert másra már nem tudok gondolni, hogy mitől vagyok ilyen fika.
Irodai munkát végzek, mozgáshiány ezerrel, a sört meg a jó kajákat imádom. A bagót elhagytam 2,5 éve, azelőtt 12 évig szívtam. Míg bagóztam, olyan 95 kg. körül mozgott a súlyom.
No, a szófosás után most azt szeretném kérdezni tőletek, hogy tapasztalt - e más is ilyen "de rohadt fáradt meg álmos vagyok, de mitől is ?" érzést ilyen mértékű túlsúllyal mint én ? A szuszogást, meg a hevesebb szívverést tuti, hogy a túlsúly meg az edzettség hiánya okozza, de mi van ezzel a fáradtság, tompaság érzéssel ?
Hozzászólásaitokat előre is köszönöm : Toljadneki. :)
Hát azért annál többet tettél, konkrétan végül mindent azért hogy kitiltsanak... a szavak amiket használtál csak finoman szólva is nem bírják a nyomdafestéket... kár volt utánad olvasni, eddig kedveltelek és drukkoltam neked. Komolyan hülyeség felhúzni bárkinek magát a netes kapcsolatokon, beszólásokon, nem éri meg.
inkább meg se merem kérdezni, mit tettél, szeretném megőrizni a rólad alkotott képemet :)))
részemről halálhörgés, siralom, költözés izgalmai mellett nem jut energia mozgásra meg normális evésre. pedig becsszó a futás és a saláta is hiányzik... (majd ezt elkönyvelem a heti eredménynek:) )
Ez az Hajrá!!!:). Csak így tovább:). Egy pár hónapja a kínai szerencse sütimben volt ez a mondat: Mindent fejezz be, amit elkezdtél. Hát én is ezen vagyok éppen, sajna ez a gyenge pontom:). További jó pörgetést:). Üdv emmy
Én táncolni? Szinpadon? Atya - gatya. Nem vók egy szinpadi ember.
Naon kevés a szabadidőm. Most is éjfélig melóztam, de hajnal 4-kor már itt volt a nagykeres az árúért. Már nagyon rég nem mozgattam meg az izmaim, és érzem naon szükség lenne rá.
Aranyos vagy hogy hívsz . Marika is hívott. Nagyon aranyos kis nő. Most naon ideges, mert lakásfelújítás van náluk, több százezret kifizettek és a festő elcseszte a szobákat. Most kaparják, kezdik megint.
De az biztos, hogy elmegyek és megnézlek. Remélem....