Nos erre hirtelen nem tudok válaszolni, de valami Zorba nevű haverja biztos. Jól elvagyunk itt, de lassan mások is hozzászólhatnának. (Vagy mi a topichoz)
Csá
Köves
Semmi gond. Néha a nagy Homérnak is van fél szeme... Vagy valami ilyesmi. Majd meg kell kérdezni az Uhrmant (a nevét sose tudtam, hogy kell írni) :)
Csá
Köves
Ööööö...
Szerintem én eggyel alattad lévô szürke vagyok inkább. Amikor ti kimentetek, mi akkor jöttünk. Amúgy kösz a tippet, tényleg jó ezt a témát látni. A Pedro az utóbbi idôben nagyon szar lett, errôl mi a vélemény e a még gimiseknek? Lehet még együtt sörözni a tanárokkal? Az é idômben Czétényivel Székely Gyurival és pár állandó jellegű tettestársukkal nyomtuk az ipart... Régi szép idôk
Csá
Köves
Hehe, takarítás: ez tényleg rohadt nagy baromság, mindig is volt emeletenként talán 4 takarítónő, akiknek egyetlen feladatuk (lásd Paula) az volt, hogy a folyosókat, tanárikat takarítsák, és hogy reggelenként bemenjenek az osztályba lebaszni a heteseket meg mindenkit, rosszabb esetben ofőnek pofázni.
Én még aktív VPGs vagyok a 10. évf.-ról. Az vezetést inkább hagyjuk, viszont a szekurityról tudok egysmást mondani. Ezek az infok Anikó nénitől származnak, úgyhogy 99% korrektek.
1. A gonosz portásnénikék leváltásának oka a következő: az iskola költségvetése alapvetően két részre oszlik: az egyik a dolgozók fizetése, a másik pedig a különböző technikai jellegű kiadások. Mindakettőnek van valamekkora kerete. Namármost mivel az állam kitűnő mértékű fizetésemelése után az gyakorlatilag csökkent, az iskolának viszont fizetnie kell a tanárokat, amennyire lehet, nyilvánvalóen létszámleépíteni kell, ergo kirúgták a portásokat, néhány s*gg tanárt (na jó, pl Berci csak nyugdíjba ment, de ő nem is ue. a kategória). Akkor honnan van pénz a szekusokra? Na itt a költői fordulat, vagy miafene: őket lehet úgy számlázni, hogy a technikaiból vonják le az összeget, ne a fizetésekből.
2. A beléptető rendszerről: tényleg tervezik (az én véleményem szerint ekkora faszságot ritkán hall az ember), de Anikó néni szerint nem kell nagyon tartani, mert nincs (elég sok) csilliárdos a suliban, hogy ezt csak úgy zsebből megcsinálják. (Ennek egy másik oldala a személyiségi jogok védelme, teszemazt rólam ne tudja megmondani senki, hogy mikor húzogatom le a kártyámat a kis szerkentyűkön, mert kinek mi köze hozzá.
ha jól emlékszem, nekünk csak elsőben volt ez a takarítós dolog. ráadásul mivel én voltam az 1. a névsorban, rögtön első nap nekünk kellett takarítani... ((-:
Szóval én most vagyok végzős a suliban, és kijavítanék pár dolgot, amit úgy megláttam itten. (szépm magyar mondat, nem hiába a Frankie a magyar tanárnőm:) Szóval mágneskártyáról szó nincs, teényleg nem tudom melyik lüke találta ezt ki. A security szolgálat nem biztos hogy drágább, ha végiggondolja az ember. Mert pl hétvégén nincs security, a portásszolgálat akkor is működött. Kettő, a security a környéken az összes sulinak kijár, nem a VPG találta ki, tehát az önkormányzat gazdálkodja ki, és nem az iskola. Egyébként azzal még mindig egyet értek, hogy a Rácznak messze nincs olyan tekintélye mint a tiszavölgyinek volt, sőt megkérdőjelezném, hogy van-e neki.
A PaGyu mostanába tényleg bekeményít, a legutóbbi húzása az volt, hogy a fölsőbb évfolyamok órájára benyitott, és lezavarta azokat akiken nem volt papucs, vagy mellény... Mindenki ki volt borulva, főleg a tanárok... Szóval, enm tudom hogy ennek mi értelme, ez már tényleg faszság. Elfogadom hogy van mellény és papucs (bár nem értek vele egyet). 1bként az egyik legnagyobb hülyeséget, ami a suliban van, asszem még senki nem írta: a heteseknek kell takarítani.. Nem tudom hogy jól tudom-e, de asszem ez csak a ma iskolánkban rencer... Na most ennyi, csáó
hát szóval, na a kor, a stressz, meg a minden. Nagyon sajnálom, szégyenlem, fuj, fuj piha, de megint elébb járt a kezem, mint a fejem. Veres PÉTERt én csak a polcról ismerem, mert én, vén szatyor, Veres PÁLNÉ növendéke voltam. De annyira megörültem, amikor a láttam a neveteket, hogy leragadtam a Veresnél. Sorry.
A mellényt viszont nem sajnálom, hogy kimaradt az Pálnés életemből, bár azért sok tíz év után megtalálni, kézbevenni nem lehet egy semmi élmény.
szóval még egyszer bocs. Legközelebb megkeresem a Pálnémat. Addig is jó Pétert!
aagnus
A mi imádott iskolánkban minden tanulónak egy filcből készült, népi mintával díszített mellényt kell(ett?) hordania, mégpedig minden évfolyamnak különböző színűt. Ebből aztán évek múlva is beazonosíthatók vagyunk :-)
A mellényviselés alól felmentés csak a szalagavató után járt a végzősöknek.
gyönge harminc évvel vagyok elmaradva a VPG-től, ből, hoz, hez, höz. Örülök, hogy föltámadt a topic. Vannak viszont hírek, amitől az ember nem igazán boldog. Másokat meg nem ért: MI EZ A MELLÉNY-dolog?
Egy vén csont
aagnus
És soha nem volt tanítási szünetünk érettségi idején :(((mert ugye előttünk nem érettségizett senki..).
Most rohanásban vagyok, de majd alkalom adtán leírok egy-két régi történetet, ha érdekel valakit.
Üdv Minden volt és jelenlegi VPG-snek!
Itt a vén Cseri! Január vége óta vagyok az Indexen, és csak most vettem észre a topicot. Van reakcióidőm, mi? Még nem olvastam végig minden hozzászólást, de ami késik, nem múlik.
1990-ben érettségiztem. A legelső évfolyamban. Amikor mi elsősök voltunk (fekete alapon piros mintás mellényben), csak elsősök voltak a suliban, senki más. Ja és tanárok, takarítónők, konyhások meg persze Tiszavölgyi István. El tudjátok ezt képzelni???
Bár az már az utolsó éve volt az öregnek, és érdekes módon annyira nem fújta fel az ügyet. egyszer egyik osztálytársam tolta odébb a ping-pong asztal mellett lévő tornászkorlátot, és pont beletolta az ajtó üvegébe...
épp azont gondolkodott, hogy most mi legyen, amikor Tiszavölgyi arra járt... (-:
ám nem rendezett balhét, még nem is kiabált...