Szerintem is inkább egy-egy hamis szállítmányról lehet szó inkább.
A héten felbontott, eredeti Emtec kazi arany betűi nálam is megvoltak.Ezen kívül a szalaghordozó fekete műanyag tokjába a logó is bele volt "írva",préselve,mint anno a TDK az ajtó szélén.
A TDK kazettái is hullámzó minőségűek,a ragasztott-szegecselt széria nagyon rossz,főleg mechanikailag.Néha még a T...o gazdaságos is jobb.
ebben nincs igazad, elég nagy cég, jónéhány gyárral, gyengébb minőséget gondolom maguktól is elő tudnak állítani
de kár lenne, ha így van, és nem egy hamis szériáról van szó
azért a Sony CD és Excellence, valamint a TDK HS és EHG kazik sem rosszak, nem mondom, lehetne élesebb is a kép, de...
nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon meg kell nézni a csomagolást, mert egy márkán belül is lehet a minőségben külömbség, ugyanis nem mindegy hogy hol gyártják.
Errôl beszélek!
A RÉGI Emtec kazin az ablakra arannyal volt rányomtatva a típusa.
Ezek a szarok mind úgy néznek ki mint a megsemmisítéstôl csodával határos módon megmenekült lefoglalt hamisítványok.
Nincs egy szakértô, aki errôl bírna nyilatkozni, hogy 1 év után miért KÖTELEZÔ átbaszni a vevôket egy a régire megszólalásig hasonló, de sokkal gyengébb termékkel? Ez nem hamisítás, csakazért mert talán ugyanaz a cég árulja?
Elmondom mi a nézetem szerint az igazság:
Nem létezik olyan cég hogy EMTEC, ez csak egy fiktív cég egy mondjuk Hamburgi irodácskával, aminek van talán honlapja amivel a parasztot vakítják. Ezen felül van nekik logisztikai szakemberük, miáltal egy grafikai studio által tervezett és ímélben taiwanba küldött TIF fileból kinyomják a papírcefeteket a dobozhoz, beleteszik a NONAME cég leggagyibb+1 blank kazettáját, az egészet éhezô hyerekek becelofánozzák, majd nagy teherhajókon Hamburgba szállítják. Innen aztán szétosztják a Tesco-k meg a hasonló gagyimarketek szállítmányozóinak, és csókolom.
Elôállítási költsége 27 ft/db. Szállítás: 55Ft/db
Ez a Nagy Globális Átbaszás.
Nem túl régen akciós Emtec TV: 499.- Boldogan loholok a boltba,utána lelombozva ki. Szerintem ezek nem a régi,nagy gyárban készülnek.A régieken a celifán szép feszes volt,a kazetta élén a tipus,a szalaghossz, a gyártási kódok mind fel voltak szitázva,ezeken semmi ilyen.Ja,a kazettapalástba bele volt "írva" az Emtec logo is.
A jelenlegi szállítmányon már szerepelnek adatok,de nem a régi,megszokott formában.Lassan az ember nem mer kazit venni.
Ja, és egy jó hír! A sokat dicsôitett PIROS EMTEC E-240 ben már nem az a jókis szalag van! (ElektroWorld, 650Ft)
A csévélôbe a beszorítóegységet pirosra cserélték, régen fehér volt. Már ez gyanus lett, (kibontva a csomagot, otthon...) nem ok nélkül. Jóval szarabb szinek, kontrasztok, és néhány drop-out a jussa annak, aki mától EMTEC kazit vesz.
Viszlát minôség elérhetô áron!!!
Bravó!
Hihetetlen lutri ez manapság. Az hogy AV közben halkan megy a csatorna hangja, az egyszerűen agyrém!
Apám fordítva csinálta: uj JVC SVHSt kötött vadiuj Pana Tvre, ott AV közben a kép megy szellemkép formájában jobbról balra, amelyik csatornán a tv volt.
Szemét ma minden, ahogy van. A hivatalosan beszerelt Koax kábel fémdugójához érve meg megbasz az áram.
Igazából tényleg nem a sztereó a fontos mert van erősítő, de a képre elég háklis vagyok, szerintem jogosan mert nem is túl olcsóak ezek a cuccok.
Egyirányúval is próbálkoztam, csak nem akartam a sztorit elnyújtani, akkor meg a képben volt két függőleges 5 cm széles szürke csík. De azért lehet, hogy egy normálissal is kipróbálom mert ez egy 'univerzális' készletből összeállított scart volt átalakítókkal.
Meg megpróbálom a frontoldali videóbemeneten a magnót, hátha fény derül valamire.
Basszus ha tudom, hogy ennyi baj lesz inkább a panasonic tv-t veszem meg azzal biztos nem veszett volna össze a videó. De álmomban sem gondoltam, hogy baj lehet és a JVC-nek szebb volt a képe.Csak így meg el van rontva az ember öröme :((
szerintem sokat segítene egy egyirányú scart kábel, amiben nincs bekötve a TV-ből kijövő hang
egyébként ha fontos a sztereó hang, akkor kár lenne a TV beépített vacak hangszóróira hagyatkozni, érdemes egy erősítőt+külső hangdobozokat is beszerezni
Van egy 3-4 éves Panasonic szteró magnóm ami eddig egy kis Samsung TV-vel antennán keresztül tökéletesen működött. Most vettem egy 100 Hz-es sztereó JVC TV-t. Na ezen antennán keresztül jelentősen romlik a kép minősége, mind a kazetták esetében mind a videón lévő csatornáknál, valamint a tv nem is sztereóban fogja a videó 'adását'. Áthangoltam a 38-as csatornáról a videót, így egy hajszállal javult a helyzet de az ideálistól messze van.
Sebaj vettem egy scart kábelt. Ezzel viszont ahogy összekötöm a két átkozott szerkezetet a tv hangszórója iszonyatosan elkezd zúgni, még a videó kikapcsolt állapotában is (a kép tökéletes lenne). Van valakinek ötlete mit lehet csinálni? A videó a bűnös vagy a tv? Lehet esetleg valami zavarszűrőt vagy ilyesmit kapni?
A tv annyiban gyanús, hogy ha nincs benne scart kábel és AV-re kapcsolom akkor halkan hallatszik a tv csatorna hangja amin épp áll. Videókamerával viszont tökéletesen működik.
Megköszönném a tippeket.
Nekem 632 panám van, kimondottan érzékeny a szalagra, de sem ár sem név szerint nem lehet besorolni, pl jó az EMTEC-kel, de nézhetetlenül szemét az ugyanannyiba kerülô JVC-vel és a TDK TV-típusúval.
Sajnos, amint írtad is, a másik 1000 éves, hát azért jó. Minden mai gép egy fos. És mindegyik másban, és más mértékben.
Ezen felül persze lehet a te példányodnak külön kis problémája szalagvezetéstôl a capstan motor szervó elektronikáig bármi.
Panasonic-osok mi a véleményetek?
Van kb másfél éve egy NV-FJ612 stereo magnóm, és van egy régi egyszerü 3 fejes Panám is. Ebböl is látszik, hogy hiszek a Panákban. Viszont a 612-es ugy tünik, hogy nagyon érzékeny a szalagminöségre. Nem csak a márka + kazettatipusra, hanem pl egy 8-10 szer (ez szerintem nem sok) ujravett kazettára már nagyon rosszul vesz fel, szétesik a kép, eltünik a sztereo hang, a számláló elfelejt számlálni... A régi 1000 éves 3 fejes magnóhoz képest, ami észnélkül mindent felvesz és lejátszik elég furcsa ez nekem. Pedig tisztitva van a fej és hát nem túl régi ahoz, hogy el legyen kopva, nincs agyonhasználva.
Szerintetek ez igy normális?
Tapasztalt már más is ilyet a Panasonicoknál?
Köszönöm a javaslatokat.
A TDK tényleg jó, de nem mindegy, hogy hol gyártják (legalábbis én úgy vettem észre).
Az EMTEC-et kipróbálom, ha jobb mint a TDK, akkor tényleg megéri ennyi pénzért. Nálunk a budaörsi Auchanban 540 Ft.
Szerintem az EMTEC a legjobb (régi nevén BASF). A budaörsi Media Markt-ban pl. 550Ft/darab bármelyik, benn a városban drágább (650-800Ft) helytől függően. Ennek használom az EQ változatát (ez VHS) illetve az SVHS változatát.
Előtte VHS-ből a TDK HS SVHS-ből TDK XP volt, amit használtam, na azok nagyon gyatrák ehhez képest, és ráadásul drágábbak is.
A legjobb képminőség (szín, kontraszt stb.)szempontjából melyek a legjobb VHS kazetták, ill. melyik a legjobb ? Az ára nem mindig mérvadó. Tudom, ki kell próbálgatni őket, de azért jöhetnek ötletek.
Nálam bonyolítja a dolgot, hogy 15-20 éves a Sony tévém, így nincsen scart csatlakozója, ráadásul a távirányítója sincs meg. A video meg Panasonic 632-es, ezért az ő távirányítója nem viszi a tévét. A videócsatornán szoktam időnként nézni a tvcsatornákat, hogy ne kelljen kézzel tekergetni. A videocsatim most 36-ra lett állítva az Extrém Sport és a Nickelodeon közé, ha jól emlékszem. Ott hagyott a UPC egy pár üres helyet, meg máshol is.
Majd a csillapítót kipróbálom (azt már ajánlották mások is), de mondom, most jó a kép, hogy nem dugtam teljesen bele a videóba a tvkábelt és úgy néz ki meg is tartja, nem esik ki.
lakos:
ha lehet ilyet, az a manualban benne van...
nálam pont ez a helyzet: a video (6950G) távkapcsolóján nyomd be:tv majd menu+020 vagy 019 (a menu nyomvatartása mellett 020 vagy 019)
aztán: ta-taam már műxik is.
R.
Ha AV-n nézed a videót playban és mégis úszik alatta egy tv-műsor, akkor ott nem megengedett áthallás van, ami valószínűleg a tv hibája és elvileg javítható. Próbáld ki, hogy húzd ki a scartot a tv-ből és kapcsolj AV-ra. Ha ilyenkor is látod a tv-műsort, akkor tuti, hogy szar a tv-d.
Mákod van, hogy a 36-os csati bevált videóra, mert már kb. 25 éve pont ezen a frekin sugározzák a 2-est (ma a csigakettest). Ahol nagyon nagy térerővel jelen van a földi sugárzás (pl nálam, ahol egy 10cm-es dróttal is igen szép képet fogok), ott ez a freki nem nyerő.
Ha UPC-d van, akkor csak a scart kábel segíthet, ugyanis a kereskedelemben kapható videjók RF kimenete csak 32-40 -es csatornákon tudnak jelet szolgáltatni. Emiatt van az, hogy nem tudod UPC-nél RF-en keresztül nézned normálisan a videót, mert a UPC ebben a freki spektrumban végig szolgáltat műsort. A megoldás, ami már bejött: állítsd a videjó RF kimenetét két olyan csatorna közé, amik nem érdekelnek (így csak kicsit zavarják egymást a UPC-vel, ezért írtam, hogy a neked lényegtelen adókat zavarja) és dugd össze a tv-t meg a videjó scartal. Ezután, ha videjózni akarsz, akkor csak egy AV gombot kell megnyomnod a tv távján, vagy ha a tv és a videjó is scartos (nem RCA-s), akkor még ezt sem, mert a videjó átkapcsolja a tv-t is play-ban. Ha ez az átkapcsolás zavar, akkor szedd szét az egyik végét a scartnak és vágd el a 8-as érintkezőre menő kábelt.