Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.16 0 0 164
Pedig már azt hittem, beindul a topik... :(
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.15 0 0 163
Tartom. :)
Előzmény: zizi (162)
zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 162
Egy dologban azért biztosan megegyezünk: Doors rulez!!!
Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 161
Na ebben biztosan igazad van, mivel egyiket sem igazán ismerem, az In the court of the Crimson Kinget egyszer meghallgattam, de semmire nem emlékszem belőle :), Zappát nem szeretem (mármint azt a 3 számot, amit ismerek tőle), a Soft Machine-t meg egyáltalán nem ismerem.
Előzmény: zizi (160)
zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 160
Jah kérem, én nem értek a zenéhez, csak szeretem, ezért nem unatkozom, amikor hallgatom :-))
(Igen, a Koldusoperából származik.)
Más kérdés, hogy pl. a King Crimsonhoz, Frank Zappához vagy a Soft Machine-hez képest tényleg unalmas lehet_ne_ egy csomó daluk, ha nem lennék ennyire nyitott és jófej csávó :-D
Előzmény: Törölt nick (159)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 159
Az Alabama songot nem szeretem annyira, szerintem egy kicsit unalmas... Mentségükre legyen mondva, hogy nem ők írták, hanem valamelyik Brecht-dráma egyik betétdala volt erdetileg.
Előzmény: zizi (158)
zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 158
Sok ilyen van szvsz : My wild love, Indian summer, Spanish caravan... nekem pl. az Alabama song az egyik kedvencem :-)
Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 157
Óhhh, és amit kifelejtettem! Minden eddigit felülmúl nálam az An American Prayerről az Awake című opusz. Igaz, ezt nem lehet szigorúan vett dalként értelmezni.
Elképesztő hangulata van, amit a klip sikeresen ragadott meg, biztosan Ray rendezte.
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 156
Sajnos (?) én már csak hírből tudom, mi is volt az a Szabad Európa...
Előzmény: zizi (154)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 155
Az L.A. Woman c. számot el szokták hanyagolni, pedig nálam a top 5-ben biztosan bennevan. Iszonyat jó, Morrison az átlagnál is jobb.

A Peace Frog is egy nem méltán elfeledett szám, kedvencek között van.

zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 154
Én először a Szabad Európán hallottam - örök hála érte Cseke Lászlónak :-)

The end: minden értékelés szubjektív, ezzel semmi gond, viszont Göbölyös egy seggfej, (de nem is miatta tetszik a dal :-) párszor beleolvastam a könyvébe, de inkább Jerry Hopkins - Danny Sugerman: No one here gets out alive c. könyvét ajánlanám, mint autentikus forrást.

Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 153
Nekem is a Riders volt az első. Volt itthon egy cd, (Rock Legends '70) aminek ez volt az utolsó száma. Minden dal nagyon jó rajta (Uriah Heep, Beatles, Stones, Simon & Garfunkel, T-Rex, Lennon, Harrison, Nilsson, stb) de nekem ez volt a kedvencem. Utána kezdtem el a többi Doors-t gyűjtögetni.

Az Absolutely Live még nincs meg, de úgy döntöttem, hogy inkább az In Concert-et szerzem be, viszont a Celebration-t már hallottam. Nagyon jó.

A The End-ről az a véleményem, hogy nagyon jó dal, de egy kicsit (nem is kicsit!) túl van mítizálva. Göbölyös N. László amilyen nyáladzást levág róla a könyvében, az undorító. Amúgy nem egy rossz íromány az, de a The Endet kicsit túlzásba vitte. Szerintem.

Előzmény: zizi (151)
zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 152
Gyorsan fel is tettem az Absolutely live D oldalát a lemezjátszóra (óh, az a pattogás és sercegés... de régen hallgattam bakelitet, már ideje volt...)
Előzmény: zizi (151)
zizi Creative Commons License 2003.04.14 0 0 151
A legelső Doors dal volt, amit anno hallottam, azonnal Doors fan lettem :-)))
Sorrendet viszont nem tudnék felállítani, talán a Celebration of the lizard (az Absolutely live D oldala) vagy a The end vagy a Riders on the storm... :-)
Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 150
Ejnyemár :) A Valóvilágban a Light my fire szól...
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 149
A Riders on the Storm a Doors legjobb száma szerintem.
John Quentin Creative Commons License 2003.04.03 0 0 148
szupermen a néhai estfm-en, azt mondta: "lehugyoznám Morrison sírját". szupermen elég szar hangultaban volt, mindenesetre elég nagy marhaság amit mondott, de őt minősíti.
sebaj, When the Music's Over…
nemmellesleg a fülemnek nagyon kedves legegyenletesebb nem szabályos ritmusú dobolásért hálás vagyok a Riders on the Storm-ért is, meg egy csomó dologért
Hello, I love you
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.24 0 0 147
Hali.

Nem tudja valaki, van-e valahol a neten az Awake-nek gitártabja? (az An American prayer második száma)
Vagy azt, hogy mi a címe annak a számnak, amit Morrison szövege alá játszik a másik három?

Köszi.

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.22 0 0 146
Megnézem, köszi.
Előzmény: BIRD (145)
BIRD Creative Commons License 2003.02.22 0 0 145
Ha még nem próbáltad volna még, nézd meg a :
http://www.thedoors.com/ - vannak érdekes képek, bár nem tudom háttérképnek milyenek lesznek…

Talán még egy érdekes oldal, azoknak, akik angol nyelvű szöveget keresnek:
http://www.geocities.com/SunsetStrip/3583/ -sajnos itt képeket nem találsz.

Más jelenleg nincs, ugyanis szomorúan tapasztaltam, hogy a régi linkjeim nem működnek.

Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.22 0 0 144
Nem tudom.
Előzmény: BIRD (143)
BIRD Creative Commons License 2003.02.22 0 0 143
Sziasztok!

Lenne nekem is egy kérdésem: az alábbi idézetet egy Doors verseket és fordításukat tartalmazó füzetben találtam. Mint később megtudtam, a versek nem eredeti Morrison versek, de az idézet?

„ It’s so strange
birds are flying
altought you don’t watch them.”

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.22 0 0 142
Akkor gratulálok! Nagyon jól sikerült.
Előzmény: weirdo (140)
weirdo Creative Commons License 2003.02.22 0 0 141
Tényleg, Morrison annyi furcsát írt, lehetne fejleszteni a topicot a fordításokkal, ki hogyan értelmezi/fordítja a dolgokat. Na, majd utána nézek.
megint w
weirdo Creative Commons License 2003.02.22 0 0 140
Én voltam az utánérző, azt már ne is kérdezd, milyen körülmények között:))))))))))
Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.20 0 0 139
Honnan lehet Doors háttérképeket letölteni?
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.09 0 0 138
Jó vers.
Előzmény: thinice (137)
thinice Creative Commons License 2003.02.08 0 0 137
Na ez megvan magyarul is, ne szótárazz:)) :

Miért ez a halálvágy.

Tiszta papír vagy szeplőtlen
fehér fal.Egyetlen hamis
vonás, egy karcolás, egy hiba.
Kitörölhetetlen. Leplezd el,
készíts egy millió felesleges
vázlatot, maszatold szét,
takard le.

De az eredeti karcolás
megmarad, aranyvérrel
kihúzva, ragyogón.

A Tökéletes Élet vágya

Előzmény: Törölt nick (134)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.08 0 0 136
Hát, én nem rég óta gyűjtöm a Doors lemezeit, kb. fél éve, úgyhogy eddig még nem sok van. Megvan a The Doors (új kiadás), a Morrison Hotel meg az L.A. Woman régi kiadásban.
Mp3-ban megven persze az összes album, dehát az nem ugyanaz...

Majd ha Pesten járok, benézek oda. Itt, Debrecenben a használtcédéboltban, meg a Corában :) lehet olcsón kapni Doorst.

Az In Concertet persze csak 7000 forint körül (mondjuk a Media Markt sose volt olcsó).

Előzmény: thesaint (135)
thesaint Creative Commons License 2003.02.08 0 0 135
Szerintem igen, nekem az In concert van meg, és a borító szerint ez a korábban megjelent koncertfelvételeket gyűjti össze. Jó kis lemez.

Ha Doors lemezt akarsz venni elfogadható áron, akkor nézz be az MCD-be (a Nyugatinál, Jókai utca)
3 eFt körül vannak az albumok. (ezekár az új kiadásúak, nekem még a régebbiek vannak meg)

thesaint

Előzmény: Törölt nick (134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!