Na ebben biztosan igazad van, mivel egyiket sem igazán ismerem, az In the court of the Crimson Kinget egyszer meghallgattam, de semmire nem emlékszem belőle :), Zappát nem szeretem (mármint azt a 3 számot, amit ismerek tőle), a Soft Machine-t meg egyáltalán nem ismerem.
Jah kérem, én nem értek a zenéhez, csak szeretem, ezért nem unatkozom, amikor hallgatom :-))
(Igen, a Koldusoperából származik.)
Más kérdés, hogy pl. a King Crimsonhoz, Frank Zappához vagy a Soft Machine-hez képest tényleg unalmas lehet_ne_ egy csomó daluk, ha nem lennék ennyire nyitott és jófej csávó :-D
Az Alabama songot nem szeretem annyira, szerintem egy kicsit unalmas... Mentségükre legyen mondva, hogy nem ők írták, hanem valamelyik Brecht-dráma egyik betétdala volt erdetileg.
Óhhh, és amit kifelejtettem! Minden eddigit felülmúl nálam az An American Prayerről az Awake című opusz. Igaz, ezt nem lehet szigorúan vett dalként értelmezni.
Elképesztő hangulata van, amit a klip sikeresen ragadott meg, biztosan Ray rendezte.
Én először a Szabad Európán hallottam - örök hála érte Cseke Lászlónak :-)
The end: minden értékelés szubjektív, ezzel semmi gond, viszont Göbölyös egy seggfej, (de nem is miatta tetszik a dal :-) párszor beleolvastam a könyvébe, de inkább Jerry Hopkins - Danny Sugerman: No one here gets out alive c. könyvét ajánlanám, mint autentikus forrást.
Nekem is a Riders volt az első. Volt itthon egy cd, (Rock Legends '70) aminek ez volt az utolsó száma. Minden dal nagyon jó rajta (Uriah Heep, Beatles, Stones, Simon & Garfunkel, T-Rex, Lennon, Harrison, Nilsson, stb) de nekem ez volt a kedvencem. Utána kezdtem el a többi Doors-t gyűjtögetni.
Az Absolutely Live még nincs meg, de úgy döntöttem, hogy inkább az In Concert-et szerzem be, viszont a Celebration-t már hallottam. Nagyon jó.
A The End-ről az a véleményem, hogy nagyon jó dal, de egy kicsit (nem is kicsit!) túl van mítizálva. Göbölyös N. László amilyen nyáladzást levág róla a könyvében, az undorító. Amúgy nem egy rossz íromány az, de a The Endet kicsit túlzásba vitte. Szerintem.
A legelső Doors dal volt, amit anno hallottam, azonnal Doors fan lettem :-)))
Sorrendet viszont nem tudnék felállítani, talán a Celebration of the lizard (az Absolutely live D oldala) vagy a The end vagy a Riders on the storm... :-)
szupermen a néhai estfm-en, azt mondta: "lehugyoznám Morrison sírját". szupermen elég szar hangultaban volt, mindenesetre elég nagy marhaság amit mondott, de őt minősíti.
sebaj, When the Music's Over…
nemmellesleg a fülemnek nagyon kedves legegyenletesebb nem szabályos ritmusú dobolásért hálás vagyok a Riders on the Storm-ért is, meg egy csomó dologért
Hello, I love you
Nem tudja valaki, van-e valahol a neten az Awake-nek gitártabja? (az An American prayer második száma)
Vagy azt, hogy mi a címe annak a számnak, amit Morrison szövege alá játszik a másik három?
Lenne nekem is egy kérdésem: az alábbi idézetet egy Doors verseket és fordításukat tartalmazó füzetben találtam. Mint később megtudtam, a versek nem eredeti Morrison versek, de az idézet?
„ It’s so strange
birds are flying
altought you don’t watch them.”
Tényleg, Morrison annyi furcsát írt, lehetne fejleszteni a topicot a fordításokkal, ki hogyan értelmezi/fordítja a dolgokat. Na, majd utána nézek.
megint w
Tiszta papír vagy szeplőtlen
fehér fal.Egyetlen hamis
vonás, egy karcolás, egy hiba.
Kitörölhetetlen. Leplezd el,
készíts egy millió felesleges
vázlatot, maszatold szét,
takard le.
De az eredeti karcolás
megmarad, aranyvérrel
kihúzva, ragyogón.
Hát, én nem rég óta gyűjtöm a Doors lemezeit, kb. fél éve, úgyhogy eddig még nem sok van. Megvan a The Doors (új kiadás), a Morrison Hotel meg az L.A. Woman régi kiadásban.
Mp3-ban megven persze az összes album, dehát az nem ugyanaz...
Majd ha Pesten járok, benézek oda. Itt, Debrecenben a használtcédéboltban, meg a Corában :) lehet olcsón kapni Doorst.
Az In Concertet persze csak 7000 forint körül (mondjuk a Media Markt sose volt olcsó).
Szerintem igen, nekem az In concert van meg, és a borító szerint ez a korábban megjelent koncertfelvételeket gyűjti össze. Jó kis lemez.
Ha Doors lemezt akarsz venni elfogadható áron, akkor nézz be az MCD-be (a Nyugatinál, Jókai utca)
3 eFt körül vannak az albumok. (ezekár az új kiadásúak, nekem még a régebbiek vannak meg)