Keresés

Részletes keresés

bye silk Creative Commons License 2018.03.07 0 0 8433

2 hete jöttem haza Portoból, kinyomtatott beszállókártyával rendelkeztem, nem volt semmi gond . Kézipoggyászt feladtam, mert pia volt benne és amúgyis inkább állok a futószalagnál egy kicsit, minthogy huzkodjam . A csomag vonalkódját ráragasztották az általam itthon kinyomtatott beszállókártyára .

Előzmény: Eipein (8432)
Eipein Creative Commons License 2018.03.07 0 0 8432

Köszönöm! Sajnos a WizzAir topicján nem válaszoltak, ezért tőletek kérdezném ha valaki utazott mostanában, hogy még mindig nem fogadják el az előre nyomtatott beszállókártyákat? Hazafelé változatlanul a chek in pultnál kell intézni?

Előzmény: Jeff. (8430)
klindus Creative Commons License 2018.03.07 -3 0 8431

https://www.neckermann.hu/szallas/pestana-viking-beach-golf-resort/23413                                                  

Köszönöm a jo kis "útleirásod" végülis  a Pestana hotelt választottuk, állitólag a környék legjobb strandjánál ( Nossa Senhora da Rocha)--  Alporchinhos  --   van egy szikla tetején.                                        

Estleg tudja valaki van-e a környéken sétálóutcás,nyüzsis környék, éttermek , kávézók...?

Előzmény: szofi762 (8427)
Jeff. Creative Commons License 2018.03.06 -2 0 8430

Nem bonyolítható le egy buszjárattal. Gyalogosan könnyebben elérhető a Quinta, mint a másik körön lévő Pena.

http://www.scotturb.com/images/mapas-turisticos/sintra/Discover-Sintra.pdf

Előzmény: Eipein (8429)
Eipein Creative Commons License 2018.03.05 -1 0 8429

Sziasztok, szeretném megkérdezni, ha Sintrán a Pena és a Quinta Regaleira palotát szeretném megnézni, lebonyolítható 1 buszjárattal a 434-el? Vagy vissza kell menni a végállomásra és átszállni a 435-ösre, esetleg onnan gyalog Q.R.-hoz?  

szofi762 Creative Commons License 2018.03.05 -2 0 8428

Ugyanazt tudom javasolni  nektek is, Albufeira vagy Lagos. Egyszer voltam Quarteiran, na az nagyon nem tetszett, egy nagy apartmanrengeteg..... Bár van egy hosszú tengerparti sétánya tele éttermekkel, bárokkal, de az egész hely nekem nagyon kiábrándító volt.

Előzmény: mesgab81 (8426)
szofi762 Creative Commons License 2018.03.05 -2 0 8427

A Falesia egy hosszú homokos partszakasz magas, okker-téglavörös sziklafallal mögötte. Lagos környékén több kisebb öböl követi egymást, és igen nagyon szépek a sziklaformációk arra. Szóval más jellegű, de mindkettő szép, mindkettőt érdemes megnézni, Lagos maga is hangulatos kis hely, de ez elmondható Albufeiraról vagy Carvoreiroról is. Ott is vannak magas sziklafalak... Ezt már neked kell eldöntened, de azért egyik sincs olyan messze a másiktól hogy ne lehetne kirándulgatni oda-vissza, és az is biztos hogy egyikkel se tudsz nagyon mellélőni!

Előzmény: klindus (8424)
mesgab81 Creative Commons License 2018.03.05 -1 0 8426

Sziasztok!

Április első hetét fogjuk dél Portugáliában tölteni a férjemmel és másfél éves kislányommal. Kérlek segítsetek melyik városban érdemes megszallnunk. Igazából csak szeretnénk sétálni a tengerparton, finom tengeri ételeket enni, esetleg egy szép óvárosban sétálni, lehetőleg mindezt autó nélkül (lesz bérelt autónk  de egy vacsorára vagy egy tengerparti sétára jó lenne nem autóba ülni) 

Köszönöm előre is!  

klindus Creative Commons License 2018.03.04 -3 0 8425

A Baia hotel alatt van a Rafael Beach , ami nagyon szép part, csak messze van a viztől.

A Rafael Beach fölött nem látok partközeli hotelt.

Előzmény: szofi762 (8423)
klindus Creative Commons License 2018.03.04 -3 0 8424

Szia !

Köszönöm a Praia Falesiarol az információt, nézegettük a PortoBay Falesia hotelt is.

Mindenképp magas sziklafalas helyet szeretnénk.

A Carvi hotel partját a térképen "vadabbnak" látom , sőt még a tengerben is vannak sziklaformációk.

Lehet Lagos jobb választás lenne, mint Albufreia.

Előzmény: szofi762 (8423)
szofi762 Creative Commons License 2018.03.03 -1 0 8423

Szia! Pl. a Praia Falesia felett kereshetsz szállást, ott elég magas sziklafal van, szerintem az az egyik legszebb rész Albufeira mellett, Villamoura előtt. 

Mi most Lagosban a Carvi beach hotelben foglaltunk, közvetlen a part felett van, 68 euro /éj reggelivel májusban. 

10 éve a Baia Grande hotelben szálltunk meg Albufeira mellett, onnan 5-10 perc séta volt egy szép sziklás öböl, de most elég drágán kínálta a szobákat...

Előzmény: klindus (8421)
geodo1 Creative Commons License 2018.03.03 -1 1 8422

mint akkor olvastad, én silvesben szálltam meg, nem a partmentén. tehát sajnos nem tudok ilyet ajánlani, nem vizsgáltam ezt a kérdést.

Előzmény: klindus (8421)
klindus Creative Commons License 2018.03.03 -2 0 8421

Szia !

Olvastam a "Maszekutazós"t  nagyon érdekes, gyönyörű helyeken jártál.

Első útunk lesz Algravéba, pontosan Albufeira és környéke.

Tudnál-e olyan partmenti szállodát ajánlani , ahol magas sziklafalakkal övezett a part.

Nézegettem a googli térképet, de nemigazán látom, hogy Albufeirán   ( Pl. Rocamar Exlusive Hotel ) olyan-e mint pl.Batata beachnél készült képeiden ?

Ha valaki tudna ilyen hotelt megköszönném.

Előzmény: geodo1 (8416)
Flower2000 Creative Commons License 2018.03.03 -1 0 8420

Itthon már melegszik, már csak minusz 4 van.

Előzmény: KozO (8419)
KozO Creative Commons License 2018.03.03 -1 0 8419

Érintette (Portót), lement 7 fokra a nappali. Azóta visszamászott a március eleji 12-14 fokra, de sajnos minden nap esik az eső. Ami a lényeg, hogy jövő hétvégére 16 fokot ígérnek sok-sok napsütéssel. :)

Előzmény: Flower2000 (8418)
Flower2000 Creative Commons License 2018.03.02 -4 0 8418

Milyen idő van ott arrafelé most? Ezt a részt is érintette a hideghullám?

Előzmény: szofi762 (8417)
szofi762 Creative Commons License 2018.03.02 0 0 8417

Köszi a linket, nagyon tetszett a beszámoló! És a képeid is különösen szépek!  

Igen azt látom hogy  ez a partszakasz egészen más mint a Lagos - Albufeira közti sziklás-öblös részek, de pont ezért is gondolkozom rajta mert más mint amit  a következő 3 napban fogunk látni. 

Előzmény: geodo1 (8416)
geodo1 Creative Commons License 2018.03.01 0 0 8416

én itt írtam róla, nekem tetszett, de azért nem ez volt az agarve-i út legemlékezetesebb helyszíne.

Előzmény: szofi762 (8414)
Xion79 Creative Commons License 2018.03.01 -3 0 8415

Sziasztok!

3-an apukámmal megyünk PORTO-ba.

Május 15-19-ig.

Szívesen veszem az infókat, hogy miket érdemes megnézni, a turistamentes részekről, is!

Reptér bejutás, tömegközlekedés, egyéb infók!

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv!

szofi762 Creative Commons License 2018.02.28 -1 0 8414

Igen, pont arra gondoltam. Tényleg érdemes tenni arra egy kirándulást? Nem feltétlen fürdeni, inkább a látvány miatt, sétálni a parton...stb.

Előzmény: geodo1 (8413)
geodo1 Creative Commons License 2018.02.27 -1 0 8413

Ha az Ilha de Tavirára gondolsz, akkor igen.

Előzmény: szofi762 (8412)
szofi762 Creative Commons License 2018.02.27 -1 0 8412

Naná, ezért is alszunk ott egyet! Egyszer már eltöltöttünk ott pár órát és nagyon tetszett nekünk is! 

Sőt, tervezem hogy délután hajóval elmegyünk arra a dűnés strandra ami a közelben van. Járr valaki ott?

Előzmény: dalma53 (8411)
dalma53 Creative Commons License 2018.02.24 -2 0 8411

Autóbérlésnél érdemes figyelembe venni, hogy  Tavira is megér egy napot, mert gyönyörű kis városka! :-))))

Előzmény: szofi762 (8398)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.20 -3 1 8410

A kocsi szinte ugyanannyi a brókernél mint a bérbeadónál.

A biztosítással megy a játék.

Előzmény: tucsok13 (8409)
tucsok13 Creative Commons License 2018.02.20 -2 0 8409

Viszont én azt tapasztaltam hogy helyben/direktben jóval drágább.

Előzmény: szofi762 (8407)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.20 -2 1 8408

Jól látod a biztosítás kérdést.

Vagy a bérbeadónál kötöd, vagy zárolnak a számládon.

Miért fogadná el a bérbeadó az közted és egy ismeretlen biztosító között kötött biztosítást? Köze nincs hozzá, hogy Te kivel seftelsz.

Ha meg mérges a bérbeadó az elesett bevétel vagy jutalék miatt, akkor persze hogy a kákán is csomót keres.

Bárkinél kötöd a biztit, akkor is meg van az esély, hogy találnak csorba felnit, sérült gumit.

Ez is csak arról szól mennyire vagy bevállalós.

A 25 eurós fullhipiszupi sufnibiztosítással is lehet gond nélküli bérlést csinálni, nem feltétlenül kell napi 20 euróst venni a bérbeadónál.

Azt, hogy beszívod vagy nem mindössze attól függ milyen napja van a bérbeadó dolgozóinak. De ha kiadtál 300 eurót biztosításra, akkor kevesebb a fogás rajtad és láthatóan vastagabb a páncélod, amit nem biztos hogy érdemes karcolgatni.

Előzmény: szofi762 (8407)
szofi762 Creative Commons License 2018.02.20 -2 1 8407

Hát persze, hitelkártyával én is próbálkoztam, semmi másért csak ezért, csak sajnos azt már nem osztogatják úgy mint régen, én pl. nem kapok....

Azt tapasztaltam hogy a kölcsönző cégeknél mindenhol más a szokás, még adott cégen belül is, ha más az ország. Abban igazad van hogy emiatt nem érdemes elrontani a nyaralást és idegeskedni.

Ha nem izgat a deposit akkor érdemesebb a bróker cégnél kötni mert az rendszerint sokkal olcsóbb. Viszont a kölcsönző cég ezt sokszor nem úgy kezeli mint a saját biztosítását, szeretik azt eladni helyben. Amennyire én látom a különbség ott van hogyha helyben kötsz biztosítást akkor nem terhel be semmit kár esetén ha viszont a brókernél akkor betereli és majd a közvetítő cég fizeti vissza neked. 

Előzmény: tucsok13 (8406)
tucsok13 Creative Commons License 2018.02.20 -3 2 8406

Az nem lep meg, és nem is izgat különösebben, erre van a hitelkártya :) Debit kártyát semmi esetre sem adnék meg, nem szeretnék futni a pénzem után, emiatt váltottunk ki hitelkártyát, nem szeretem saját pénzem kockáztatni.

Máltán 1200 EUR-t zároltak egy olyan szakadt Viano miatt hogy egy ép darabja nem volt... de azt is visszaadták simán utólag.

Azért kötöttem csak ilyet mert ahogy utánaolvastam az a játék hogy fillérekért adják az autót, de utána számláznak km díjat, takarítási díjat meg szerintünk keletkezett károkat, illetve ezek tetszőleges kombinációját... nna ezzel nem szeretném elrontani a pihenésünket hogy ezen kelljen aggódnom.

Előzmény: geodo1 (8405)
geodo1 Creative Commons License 2018.02.20 -3 1 8405

Azért annyira majd ne lepődj meg, ha a rentalscaron kötött biztosítás ellenére is meglesz a deposit. Legyen pénz a kártyán. :)

Előzmény: tucsok13 (8402)
wekerlei Creative Commons License 2018.02.20 0 0 8404

Kapkodni a vasútnál tényleg nem éri meg- de talán nem is kell. Hála Istennek a vasúi közlekedés Portugáliában egyre jobban meg van szervezve (iszonyatos úniós pénzeket költöttek az infrastruktúra kiépítésére). Annál szomorúbb, hogy vonattal még a mai világban is egy nagy kaland Portugáliába menni. Még meg sem lehet közvetlenül venni a jegyet, pedig érdekes lenne összehasonlítani az ajánlatokat a repülövel vagy a busszal.

Ami az autóbérlést illeti, a legjobb tapasztalatokat az elmúlt két évben a Centauro autóbérlö céggel csináluk. Igaz, hogy egy közvetítön keresztül foglaltunk kocsit, de nagyon elégedettek voltunk. 

Előzmény: Törölt nick (8401)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!