Audio CD ökölszabályok: mindig Lemez-egymenetben írd, bepipálva a Lemez lezárását, az íród leglassabb sebességével, újraírhatóra ugyanígy. Az ok? Röviden: csak. Így jó, most nincs elég időm/kedvem részletesen elmagyarázni.
(Ha nem pont ezek a dumák a Nero-ban, akkor szorri, de angolt használok, és nemtom, hogy mivé magyarítják...)
Tudna valaki segíteni CD-írásban? Múltkor másoltam Nero Burninggel egy nem újraírható CD-re zenét. Beállítottam, hogy többmenetes CD-írás kezdés, minden rá is ment szépen. Most viszont, mikor szerettem volna folytatni, beállítottam, hogy többmenetes CD-folytatás, de nem hajlandó a CD-re írni, valami ilyesmit ír ki, hogy nem megfelelő a CD, cseréljem ki vagy állítsak a beállításokon. Milyen beállításokon lehetne még állítani ahhoz, hogy hozzá tudjak még írni zenét?
Ismertek-e olyan szoftvert, amely alkalmas kazettáról/LP-ről való digitalizálásra és az anyag CD-íráshoz való előkészítésére (esetleg meg is írja a CD-t...), magyar nyelvű, egyszerű kezelni, és ingyenes? (Az Audacityt ismerem. Az túl sokat tud. Valami olyasmi kéne, ami egyszerűbb, pl. a CDWave-re vagy a Goldwave-re hasonlít.) (És Windoz alá kell.)
Sziasztok! Acer 1522LMi notebookom van és egy idő után használthatatlan az írója. Úgy tesz, mintha sikeres lenne az írási folyamat, de a cd/dvd olvashatatlan. Próbáltam többféle progival, többféle sebességgel, nem sikerült megoldást találnom. Van tippetek mi lehet a hiba?
Nekem angol van, meg nem is a legfrissebb, de kijelölöd a file-t -> commands -> add files to archive -> ott a split to volumes, bytes rublikába beírni a kívánt méretet (illetve kiválasztani a 700 megás CD-t a listából) -> OK -> és már szedi is szét.
Hát, tudjátok, hogy én távolról sem vagyok szakértő, de nekem jóval egyszerűbbnek tűnik a file-t "kettérarozni", mint a filmet szétvágni és újból összeilleszteni.
Sziasztok! Van egy 1.4 gigás film,és azt szeretném felírni 2 újraírható cd-re,hogy át tudjam tenni egy másik gépre.Hogyan tudnám ezt megtenni?Egyáltalán lehetséges egyből így megírni,vagy ketté kell venni valamilyen darabolóprogrammal?
Igen, tudja a 2x-t. Mindig úgy szoktam DVD-t írni. Image felírásnál, adat-DVD-nél, szóval mindenhogy engedi, csak másolásnál van bibi. Nem nagyon értek hozzá, de másolásnál az van, hogy mivel a másolandó lemez van az íróban, nem az üres, nem "látja", mekkora sebességgel tudja írni.
Köszi a választ! Megpróbálkozom még valami jó minőségű alapanyaggal, mert a benq elég halovány, illetve felhajtok valahol audio lemezt is. Aztán majd tesztelgetek
Valszeg a Blaupunkt-od a vezírköcsög, mert csak 'for audio'-lemzeket fogad el... :-(
Ha Phlips helyett bármilyen más márkájú, de 'for audio'-lemezt veszel, akkor sztem tökmindegy lesz, hogy 74 vagy 80 perces-e, mert müxik majd... :-/
A sima lemezhez képest egyébként csak annyi a különbség, hogy más az ATIP-je (ettől lesz 'for audio'), és ezért kérnek el 2-3x árat... =:-O Hiába no, rablani tunni kő'... :-((((((((((((
Kezdetektől fennáll a problémám a kocsiban lévő gyári CD játszóval (asszem blaupunkt). Mondhatni, hogy nem minden írott lemezt játszik le. Eddig arra jutottam, hogy a 74 percessel több sikerem van, amit betudtam annak, hogy a 80 percesen a sávok sűrűbben vannak, mint a 74 percesen és az olvasó a szabványhoz képes (1,59 mikrométer) kevés toleranciát enged meg. Ezért mindig 74 percesre írtam. Ami hiba nélkül bejött eddig az a Philips CD-R Q Audio. Nem tudom milyen alapanyag, de ezt olvassa.
Mivel szűkül a piac és nem lehet kapni 74 percest, most vettem 100 db BENQ márkájú CD-R 74-et, de pechemre nem olvassa a lejátszó. Ugyanúgy írtam, mint eddig (Nero 6, két íróval is próbáltam), de sehogy sem OK, szóval jól bevásároltam. Viszont mást meg nem találtam már..
Szerintetek van esély, hogy 80 percest olvasson? Esetleg valami tuti CD-R típus? Egyáltalán múlhat ez az alapanyagon? (gondolom a benq nem a csúcs). Nem nagyon látok kiutat és a zenék meg csak gyűlnek a gépen...
Hát,hogy koszos-e az asztali lencséje: mittomén, a burkolattól nem látom...Nagyobb por nincs, és az egyszerírhatónál eddig nem jelentkezett. Viszont márkás újraírhatónál először is.
Az asztali dvd-lejátszó Orion 'márkájú', de már 2 éves (lehet,ez a baj?), és mostanában vannak ezek a dolgok. Én inkább( nem tudom,miért) a cd-íróra gyanakszom, vagy a szoftverre. A cd burner xp pro-t lecseréltem ashampoo bs-ra ( vki itt ajánlotta), de filmet még nem írtam vele. Vírusírtóm is van, lehetséges, hogy vmi mégis belemászott, és b....gatja a cd-írót...?Na, majd kiderül, ha írok vele.
El kell menni ide: http://macsman.ini.hu/ , olvasgatni erőst, és ha már legalább az alapokkal tisztában vagy, akkor érdemes visszajönni - de nem ide, hanem ide: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9056078