Keresés

Részletes keresés

Tepsi Creative Commons License 1999.04.16 0 0 409
Mostanság valamivel kevesebb időm jutott a szörfölésre, de azért még tartom magam. Egyébként sajnálom, hogy a buta kérdésem miatt eltértünk a témától, számomra annyi haszna azért volt, hogy ezután tudom, kinek az írását kell átugrani...
Amennyire én ismerem az amik mozgósítási rendszerét, a NETLAP-ban írtak kissé(!?) túldramatizálják a történteket. Néhány ezer Nemzeti Gárdista bevonultatása max. a munkáltatóikat érinti kellemetlenül, mivel addig is folyósítaniuk kell a fizetésüket. Ahogy azt már írtam, ezek veteránok, akik szerintem alig várják, hogy újra bulizhassanak a haverjaikkal. Hogy ez éppen a mi fejünk fölött fog történni, az meg már a mi bajunk...
Előzmény: Mogorva (402)
Shongohan Creative Commons License 1999.04.16 0 0 408
?
Muchacho Creative Commons License 1999.04.16 0 0 407
"Lenne egy kerdesem, pl olyantol mint newsreader, aki latszolag ervek nelkul kiall a szerbek mellett, annak vannak valojaban ervei csak nem mondja ki? engem oszinten erdekelnek!"

Jaj, neeeeeeeeee!

Előzmény: Shongohan (406)
Shongohan Creative Commons License 1999.04.16 0 0 406
Nem tetszik nekem a nato tamadas. Meg kevesbe tetszik az albanok gyilkolasa. Ami viszont az adatok ismereteben szamomra tenykent elfogadhato, az az hogy a nato tamadas celja nem az albanok megmentese.
Tehat valami mas az ok. Erodemonstracio,fegyvereladas,kongresszus vicces kedveben volt, valami mas - lenyegtelen.
Ami viszont teny az az hogy szerb civilek is meghalnak. Pedig ennek nem lenne szabad megtortennie. Hogy az alban aldozatokrol (amiket a nato - igaz nyilvan tevedesbol olt meg) ne is beszeljunk. Barmi is legyen a nato tamadas oka, nem nagyon tudom elkepzelni hogy megerne-e embereleteket.
A szerbek tobbsege fanatikus, aminek nem orulok, nem szimpatizalok veluk. Milosevics egy patkany. De a nato tamadas eddig csak rontott a helyzeten.
Lenne egy kerdesem, pl olyantol mint newsreader, aki latszolag ervek nelkul kiall a szerbek mellett, annak vannak valojaban ervei csak nem mondja ki? engem oszinten erdekelnek!
Mogorva Creative Commons License 1999.04.16 0 0 405
Offtopic, remélem utoljára:
Mielőtt valaki félreértené, sietek közölni, hogy Marinov Ivánban azt feltétlenül becsülendőnek és tiszteletreméltónak tartom, hogy saját magát vállalva, nem álnéven besunnyogva vállalja és hangoztatja nézeteit. Ezzel persze nagyjából ki is merült azoknak dolgoknak a sora amikben egyetértünk, :) de ezt mindenéppen el akartam mondani.

Erről ennyit...

NewsReader Creative Commons License 1999.04.16 0 0 404
Ismered egyik muvemnek, A buzi dalanak gyunyos valtozatat, melyet egy homoszexualis aktivista rolam irt?

Ime:

A homofóbiás dala

(Maxval tiszteletére)

Hülye voltam, hülye vagyok, hülye leszek
Mit tehetek: sok a beteg paranoiás lázálmam
Eztán minden paranoiám nyíltan hirdetem
Ezt akarja Csurka meg a Vatikán

Pénzzel ellát Csurka vissza nem fizetett tiszteletdíja
Katolikus templomban 'A Magyarok Istené'-hez imádkozom
Óvnak barna hadak, minden álmom megtehetem
Engem nem érdekel semmi, csak vak gyülöletem

S ha már minden szomszéd buzit megvertem én
Nyugton maradni akkor sem fogok, visz a gyülölet
Felvonom az árpádsávos zászlót, lendítem karom
Megünneplem a homofóbok napját, az új ünnepet

Gyülölet szinében elkékülök tetőtől talpig
A szomszéd Ferivel transparenst fogok
Hátamon szamurájkard, leér válltól fenékig
Rugós bicskát meg a kocsmából hozok

Aztán más nem marad, elindulok a Vörösmarty térre
Útközben balra-jobbra mindenkit leliberálbolsizok
Pajtásaimmal nem érek össze, attól félek buzinak néznek
Ordítok erkölcsröl, míg bele nem bolondulok

Vádolom öket mindenféle furcsa kitalált bünnel
Zavar, hogy még semmi rosszat nem tettek
Bármi van, erkölcs-csöszködésre mindig látok okot
Magyar Fórumban panaszkodok, ha mindent el nem tiporhatok

Emberi jogokat, mások magánéletét lebontani fogom
Büszke vagyok, hogy gyógyulni nem akarok
Jézus szeretet-parancsa, Pápa internacionalizmusa
ellen büszkén lázadok
Fóbiás voltam és látens buzeráns is vagyok

Előzmény: Mogorva (402)
NewsReader Creative Commons License 1999.04.16 0 0 403
Mi rosszat latsz a kezdetleges honlapomon. Egyebkent egyszer 24 orara leallitotta a honlapomat a GeoCities, mert valami marha beirt nekik, hogy a honlap "homoszexualisok ellen gyulolet kelt", de miutan megvizsgaltak, ugy talaltak, hogy honlapom nem ellenkezik a GeoCities szabalyaival, igy tehat az en honlapom az egyike azon keves honlap[oknak, melyet a GeoCites kifejezettem engedelyezett... :-)
Előzmény: opi (401)
Mogorva Creative Commons License 1999.04.16 0 0 402
Illegalitásba vonultál? :))

Ha ezek tényleg hivatásos katonák, akkor csak jöjjenek. Valahogy nem szívesen fogadtam volna, ha olyan sorállományú sorköteleseket vezényelnének ide, mint mondjuk amilyen Átlag János géplakatos, vagy akár én is vagyok. Ha hivatásosok akkor csak rajta.
Ami egy kicsit megkavart az a NETLAP aktuális cikkében írott sorok voltak:
A behívók kézbesítése komoly megrázkódtatást jelenthet az amerikai társadalomban. Sok ezer családot érint az intézkedés, tanulmányi évet szakíttat meg sokakkal és munkahelyükről szakít ki embereket. A behívandók többsége pilóta, illetőleg hajózó, vagy földi szolgálatot végző legénység, s többségükben a repülőgépiparban dolgoznak

Más:

Marinov Iván, alias NewsReader ne okozzon meglepetést. Egyrészt nézd meg az adatait, másrészt a WEB lapját. Régről ismerem nevezett "urat" a HVG fórumról, akor a NATO helyett éppen a homoszekszuális embertársait "tolerálta" önmagához méltón. Ha nem hányod el magad, akkor olvasd el művei közül "A Buzi dala" címűt. Mindent megértesz...
Ilyen ember is kell erre a sárgolyóra. Különben honnan ismernéd fel a normálisakat?

Marinov Iván "életműve"

Előzmény: Tepsi (398)
opi Creative Commons License 1999.04.16 0 0 401
Eza newsreader default ilyen hülye. Nézd meg a honlapját! No comment.
Előzmény: Tepsi (399)
Mogorva Creative Commons License 1999.04.16 0 0 400
Iván harcos!
Tarts ki, Szerbia, ne add fel a harcot a mocskos agresszorok ellen

Szerinted az Albán nemzetiségiek a mocskos agresszorok? Merhogy imádott szerb néped egyelőre csak ellenük harcol, a NATO támadásokat csak tűri.
Persze az is egy formája a harcnak, ha valaki a rúgásokat a gyomorszájával védi... csak éppen nem az igazi.

Ez gondolom neked eddig vajmi kevéssé tünt fel. NewsReader mongyonle! :(

Előzmény: NewsReader (396)
Tepsi Creative Commons License 1999.04.16 0 0 399
Valaki a régiek közül árulja már el, hogy ez a nyúzrédör tényleg ilyen, vagy csak kavar?
Tepsi Creative Commons License 1999.04.16 0 0 398
Ezek a tartalékosok aktív katonai pilóták voltak, akik most békésen pecázgatnak vagy a civil karrierjüket építgetik. Amikor meg úgy hozza úri kedvük, repülnek néhány "karbantartót", mint a Nemzeti Gárda pilótái. Hogy mennyire tudnak, arról csak annyit, hogy a Légierő különböző versenyeit -(bombázás, légiharc meg hasonló pajkosságok) általában ezek a weekend-warriors nyerik meg. Egyébként meglepne, ha bárki is közülük gondolkodna azon, hogy mi a fenét keres a Balkánon...
Előzmény: Mogorva (393)
Mogorva Creative Commons License 1999.04.16 0 0 397
Aha, csakhogy nem olyanok jelentkeznek tartalékosnak

Erre vagyok kíváncsi! Jelentkeznek, vagy kötelezik őket???? Mert nagyon nem mindegy.

Előzmény: Cifu (394)
NewsReader Creative Commons License 1999.04.16 0 0 396
Eljen Szerbia! Le Amerikaval! Vesszen a NATO!
Tarts ki, Szerbia, ne add fel a harcot a mocskos agresszorok ellen. Felkerjuk Jugoszlavia budapesti nagykovetseget, hogy adja meg a bankszamlaja szamat, mert ha massal nem, hat legalabb egy kis penzzel akarjuk segiteni szabadsagharcukat Amerika ellen.
Na mi van, NATO-partiak, hogy tetszik, hogy a NATO mar majdnem tiszta magyar reszeket is bombaz Szerbiaban? Vagy egyertetek a hulye kormannyal, mely szerint "nem lehet hibak nelkul"?
Koveteljuk Magyarorszag kilepeset a NATO-bol!
toki Creative Commons License 1999.04.16 0 0 395
ha nem is biztos hogy egnek a haboru vagyatol de nagy reszuk F vagy B gepen akar tenyleg repulni, ezert mennek oda...
Előzmény: Cifu (394)
Cifu Creative Commons License 1999.04.16 0 0 394
Aha, csakhogy nem olyanok jelentkeznek tartalékosnak, akik az erőszak megtestesült ellenségei. Sok közöttük az olyan, aki ég a vágytól, hogy egy F-akármilyen vagy B- akármilyen géppel kerüljön adrenalin fokozó helyzetbe, és majd évek múlva büszkén mondják, hogy a szerbiai háború veteránjai...
Előzmény: Mogorva (393)
Mogorva Creative Commons License 1999.04.16 0 0 393
Na, most ezesetben ha én lennék, John Smith tartalékos pilóta, olyan magasról szarnék a bevonulási parancsra, ahogy kell. Majd biztos mennék én az xezer mérföldre lévő balkánra háborúzni a MóniszivarBill kénye-kedvéért. Majd esetleg, ha a hazámat kellene megvédeni. Nem igazán értem milyen alapon terveznek tartalékosokat mozgósítani amerikában. Visszatér Vietnám? Küldjenek szépen ide önkéntes és hivatásos katonákat, és ne mozgósítsanak. Ez beszarás...

Ennek az egésznek van jogalapja, vagy csak Milosevics ebet akarják ijesztgetni?

Előzmény: toki (392)
toki Creative Commons License 1999.04.16 0 0 392
EZ az allitas, hogy a tartalekosok meg a nemzeti gardistak hivatasos katonak-nem felel meg a valosagnak. Ugyanis az Air Force Reserve-ben
altalaban polgari legiforgalmi es mezogazdasagi pilotak szolgalnak, akik hetvegenkent gyakorolnak, vagy egy-ket hetre kikerik oket. A nemzeti garda meg vegkepp tavol all a hivatasos allomanytol...
Előzmény: Mogorva (389)
Ságvári 32 E. Creative Commons License 1999.04.16 0 0 391
Én már régen félek, hogy nem ússzuk meg.
Nesze nekünk NATO.
Most már magyarokat is bombáznak.
A kurva anyjukat.
Előzmény: petúnia (388)
Hungary01 Creative Commons License 1999.04.16 0 0 390
"Akkor sem értettem, és most sem értem. Miért kellett elvenni az autonómiát????"

hát ezt látod én sem tudom. hiba volt elvenni az auonómiát. hiba volt szerbeket öldösni. hiba volt az albánokat szervezett módon írtani. és nem tudom, hogy hiba-e, most a szerbeket bombázni.

egyik fél sem akar engedni, csak az a kérdés, ki tudja a nagyobbat rúgni a másikba. kezdetben csak kis rúgások jönnek, aztán szépen eldurvul a játék, és elkezdik egymás érzékeny pontjait rúgdosni(albán civilek, ill a NATO részéről hidak, gyárak).

mindenesetre, hogy ha én (koszovó) tudom, hogy egy őrültel állok szemben(szerbia), aki csak arra vár, hogy nekem jöhessen, ráadásul néhányszor erősebb, mint én, akkor nem provokálnám, hanem meghúznám magam.

Előzmény: kazy (221)
Mogorva Creative Commons License 1999.04.16 0 0 389
Big-B
Mint a tudósítás is írja, "szerint 33 ezer tartalékos és nemzeti gárdista behívását kéri Clinton elnöktől a Pentagon". Tudni kell viszont azt is, hogy ők hivatásos katonák. Bár nem tudom miért kell ezen így meglepődni, valahogy mégiscsak katonákat kell a Balkánra áthelyezni...

Úgy érted, hogy hivatásos katonák, akik tartalékos állományban vannak??? Tényleg érdekelne...

Előzmény: Big-B (360)
petúnia Creative Commons License 1999.04.16 0 0 388
Legyen már vége!!!
Én speciel kezdek félni, hogy ezt nem ússzuk meg ép bőrrel. Ti nem?
Hungary01 Creative Commons License 1999.04.16 0 0 387
homár

csak leírtam egy megoldást, ami szerintem jobb lett volna, mint a bombázás. szóval nem kéne abból egyes mondatokat kiragadva idézgetni, mert úgy teljesen más értelmet nyernek, mint amit én szántam nekik. más.

írod:
" az albánok (UCK) az autonómia visszaszerzéséért kezdték csinálni a cirkuszt. ha ezt nem kapják meg, akkor..."

igen, igen ezek a szavak nagyon jól mutatják az albánok szerepét a konfliktusban. mondja már meg nekem valaki, hogy miért olyan fontos az albánoknak ez az autonomia, hogy ezrével dögöljenek meg és százezrével meneküljenek el miatta.

Előzmény: homár (255)
toki Creative Commons License 1999.04.16 0 0 386
Baltimore

Nem is kell semelyikre sem, ugysincs ra magyarazat. Illetve egy van: az igazsag relativ, aki erosebb annak van igaza, illetve mindenki a befolyasa novelesere torekszik. Ennyi.

Előzmény: baltimorileny (378)
toki Creative Commons License 1999.04.16 0 0 385
JELES!

Sajnos en is ugylatom hogy elkepzelheto hogy Mo-rol indul egy szarazfoldi tamadas. Ez egesz biztosan nem tenne jot egeszsegunknek.
` A tortenelmi igazsag mellettunk van`-mondta Orban. Szerintem sokszor meggondolatlanul cselekszik a Fidesz, aminek az orszag lathatja karat. Arrol meg nem is szolva hogy egy esetleges magyar-jugo konfliktus eseten az oroszoktol biztos nem kapnank potalkatreszt a fegyvereinkhez, ami figyelembe veve azt hogy a felszerelesunk 95%-a orosz, eleg rossz lenne.

faithful Creative Commons License 1999.04.16 0 0 383
Jeles.

jeles, 1etértek veled.

Előzmény: jeles (381)
toki Creative Commons License 1999.04.16 0 0 382
baltimorileny

1/ nem tudom hogyhogy neked lett replyolva ez a level, hiszen bubunak kuldtem valaszkepp, megjegyzem hogy ez tortent velem tegnap is, valakinek valaszoltam es teljesen masnak ment. Lehet hogy a moderatorok mesterkednekvalamiben?
2/ hol a bizonyitek arra hogy a szerbek meszaroljak az albanokat? Ha lesz, akkor elismerem.

3/ Mi az az LA-i hasonlat?

Előzmény: baltimorileny (378)
jeles Creative Commons License 1999.04.16 0 0 381
baltimorileny, mintha indulatos lennél, nemde?
Remélem tudod, hogy nincs fekete és fehér, csak milliónyi szürke árnyalat. Tetszik vagy nem a 10 millió szerb ma tény és minél jobban bombázza a NATO Szerbiát, annál jobban kitartanak. NATO azért csinált baromságot, mert ezzel a kampánnyal erősítette Milosevics pozicióit, holott az ellenkező volt a cél.
Horváthország, Bosznia esetében látni honnan származik az infód, de nem lehet, hogy van más forrás is? Mit szólsz a napokban publikált horvát vallomáshoz, hogy bizony igen gyakran ők lőtték a horvát falvakat és városokat azzal, hogy a közvéleményt a maguk oldalára állítsák? Ha érdekel elküldöm neked a cikket (tényeken alapúl és nem érzelmeken, mint egyes vélemények).
A célpontokkal kapcsolatosan nem röhögni kell, hanem mást, tudniillik önmagában a háború illegitim, sőt formálisan nem is hivatalos (nincs hadüzenet). Az információid ezzel kapcsolatosan eléggé emocionálisak illetve az a benyomásom, hogy ahol hiányzik elképzeled:
"Ures tamaszpontokat bombaznak. Rohej. A tomeggyilkosok, a konvojaikba
kenyszeritik az albanokat, a pilota (ezt valoszinuleg nem tudva) ad a konvojnak (a fasisztak persze gyorsan elintezik a
tobbi albant, majd lefilmezik az egeszet). A NATO, mint egy pirulos szuzlany, magyarazkodik. Rohej a negyzeten. Es
meg a fasisztak akarjak az ENSZ ele vinni a dolgot: Rohej a kobon".
Ne vedd zokon, de tanácsolom neked, olvasd el Paul Watson tudósításait a The Los Angeles Times"-ban (ugye ez nem tekinthető szerb kiadványnak?)
Exodus: tragédia, egyetértek és nem tudsz semmit tenni, hogy ne legyen, ez a dühítő.
Utoljára, miért gondolod, hogy a háború csak Yu-ban marad? Tőled tanultam: Ébresztő! Nem arról van szó, hogy nálunk van-e demokrácia, vagy nem. Arra céloztam, hogy, ha a NATO be akar vonúlni, akkor két irányból teheti meg (reálisan): Macedonia és Magyaroszág felöl. Albániaban elöbb repteret kell építeni a technika befogadására, Bulgária és Románia egyelőre nem jöhet szóba (nincs ilyen viszony velük). Ha ehhez hozzáteszed az oroszok reakcióját, kész a balhé. Így Magyarország egyhónapos, de karakán NATO tagságával frontországgá válik és kiváló célpont. A többiek pedig (NATO tagok) szívből szurkolnak. Jó a perspektíva, nem?
Előzmény: baltimorileny (365)
Muchacho Creative Commons License 1999.04.16 0 0 380
"És csak addig fogják azt csinálni amit rájukVERTÉL, amíg az ostort tartó kéz ott van, és el nem fárad, ki nem esik belőle a "meggyőzőeszköz", aztán
az idomár torokszorító hálát fog érezni. Így volt ez mindig is."
Igazad van, ezert van az hogy nemetorszagban meg mindig az a szemet goring a fonok es meg mindig egetik a zsidokat auswitzban. Egyebkent nagyon okosakat irsz, de talan nem bantalak meg ha azt mondom mintha begyoposodott szereotipiaid lennenek az USA-rol. Kerdeznem hogy mikor bogatyaban ulsz otthon a magyar rendszeru szamitogeped elott es barackpalinkat kortyolgatva, magyar notat halgatva az internetet hasznalod nem bant e a gondolat hogy ez is csak egy militans amerikai agymoso eszkoz? (Tudod, az amerikai vedelmi miniszter kezdte el epiteni, pfujj!)
Előzmény: PaciPista (338)
wga Creative Commons License 1999.04.16 0 0 379
Kivancsi vagyok, hogy hogyan szamitottak ki ezt az 1:200 aranyt (U.S.veszteseg:Enemy)? Talan minden egyes (talan epp most is) Irakra dobott bomba is tovabb noveli ezt? Esetleg a torok hadsereg(t.i.NATO) kurdok elleni nepirtasat is beleszamolod? De OK, vegyuk csak a "nyugatot". Hol volt bevetve igazan nagy szamu szarazfoldi NATO/US ero az utobbi 20 evben?
1.Persze mindenki Irakra/Kuvaitra gondol: ne feledjuk, lapos mint a tanyer, eleg konnyu tavolsagi fegyverekkel (raketakkal,tuzerseggel) barkit is leszedni, es mint tudjuk, Uncle Sam tele van ilyenekkel.De: Koszovo:hegy-volgy-erdo-szakadek, es akinek zold ruhaja van, attol akar 1 meterre is elmehetsz anelkul, hogy eszrevenned (marmint ha NATO katona lennel). Az ilyen harcok erosen a vedelemnek kedveznek (legicsapas/tuzerseg/raketak kizarva, ha a ket fel 10 meterre sincs egymastol-> nem ervenyesul az a fene nagy technikai elony.
Apropo:
2.Szomalia (kik is vonultak ki onnan sebteben?)(Persze nem olajlelohely!)
-Szoval amig csak legicsapasok vannak, addig megmarad/no az 1:200 arany, de nem fogjak strategiai elonyre/apropenzre valtani.
-Szarazfoldi csapatok bevetese: kb 1:10-re fog "javulni" az arany, de igy mar tobb az esely, hogy sikeres lesz a muvelet (vagyis eleri a celjat), de akkora aldozatokkal hogy tovabbi husz evig nem fogjak elerni az 1:200-at.
Előzmény: Obi wan (364)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!