Ha felismertetted, el is kellett volna olvasni hozzá a szöveget, ott le van írva mindig, hogy esetleg elátkozott egy tárgy. A papok segítségével még eltávolíthatod a templomok valamelyikében, "remove curse" a funkció neve, és nem olcsó... Ha van papod (pl az elején Jaheira) és tudja a "Remove Curse" varázslatot, az is jó.
Sziasztok Baldursok!
Lenne egy nagy kérdésem.Még az elején vagyok a játéknak, mert sajnos kevés az időm reá,viszont van egy két homályos pont.Imoenre ráadtam egy övet(Girdle of masculnity),amit elöször felismertettem a templomban a szerzetessel.Mikor ráadtam kiderült hogy el van átkozva, és nem lehet levenni róla.A kérdés a következő:Mi a gyakorlati szerepe ennek az övnek,s ha nem jó akkor hogyan tudok megszabadulni tőle?
Meleg
óóó, b@szics!
bocsesz minden RPG-stől
tehát nem sima NPC lett belőle (inkább addig volt az), hanem olyan "sima" karakter, akit fel lehet venni a csapatba...
elnézést, elnézést :)
próbálta már valaki felvenni Drizzt? úgy értem a patch feltöltése után? sima NPC lett belőle??? azért lehet hogy érdemes lenne ismételten elkezdeni :) egy ilyen kis "hőssel"
Én már BG elött vagy 10 lopást is tuningoló főzetet szereztem a különböző pálykon. Szeretném hansújozni a Dex felnyomásával nőnek a tolvajlás értékei is.
Milyen Warez -ről beszéltek itt? Mi az és honnan? Nem kéne lenyelni ezt a értékes informácót. Én addig teljesen KO vagyok amíg a karaktereim nem fejlődnek tovább.
na pontosítok, a fegyvereit el tudtam lopni no problemo, még ital sem kellett...
a lopást elősegítő ital így kapásból a Potion of Master Thievery, ilyent BG-ben biztos hogy tuc venni (450gp), több helyen is
a nagy hagymakupolás varázsló tanyában, a tolvaj klánnál, illetve van egy olyan bolt is, rögtön a bejáratnál, ahol a tolvajláshoz szükséges felszereléseket lehet venni (lehet hogy valahol olcsóbb, ja és ha nem vagy biztos magadban akkor ihacc többet is, mert halmozódik a hatása)
nekem már BG-t megelőzően is volt egy ilyen italom, de nem tudom hol szereztem :(
egyébként ismétlem, a sima lopásokhoz nem nagyon kell az ital, nekem inkább az ajtókkal, illetva lakat zárakkal volt problémám...olyan is volt, amit 160%-os pick lockkal sem tudtam kinyitni, ami kicsit érdekesnek tűnt...lehet hogy ide kellettek volna a varázslók?
a kiegészító még néhány hét....honnan szerzel warezt??? letölthető valahonnan??? lécci ne kíméld az emilemet :)
na jó, de hol vegyem meg ezt a varázsitalt? egyáltalán melyik városban és melyik a legjobb varázsszer árus?
kiegészítő... marad a warez verzió???
MacMester & SárkányFűárus :)
az a 27-e egy szép álom volt, legalábbis a boltokból elhajtottak :(( (pedig nem itthon próbálkoztam, marad a várakozás)
egyébként ahogy én tapasztaltam páncélt csak akkor tucc "ellopni",ha lenyomod az ellenfelet, ez meg ebben az esetben elég nehézkes ;)
én megpróbáltam, osztatlan, illetve osztott sikert arattam, mármint a hőseim kerütek osztott állapotba :)
TuneFish!
Nem tudom, hogy a többiekkel mi a helyzet, de én simán abba hagytam a játékot mikor az egyik karakterem elérte a 89000XP -t. Legközelebb csak akkor nyúlok hozzá, ha meglesz a kiegészítő. Drizzt tolvajlása jó buli, bár én megnézném, hogy lopsz le valakiről egy láncinget. Mellesleg ha már mindenáron le akarod nyúlni, inkább a dexterity -t és a tolvajlást nyomó potikat próbáld. Én múltkor benyaltam valami +3 dex +3 int -et, eredményűl a 21 dex mellé kaptam +xx a tulajdonságaimra.
de nagy a csend basszus! mindenki végigjáccotta a BG-t? Ehh. Most azt mondja meg valaki, hogy Drizztet csak az Invisibility potion megivása után van esély kirámolni, vagy esetleg nélküle is sikerülhet pickpocket? Ha csak potion játszik, olyat hol vegyek? Már megvan a két legendás scimitar, de arra mithril páncélra is borzasztóan fáj a fogam :)
Drizzt Do Urden hol található? Azon a pályán, ahol Brage tombol(izé, tombolt :) , meg egy arc megkér, hogy biztosítsuk az ásatásait, aztán jól behülyülnek a segédmunkásai? :) Mert ott már csak egy kis folt van sötéten, de Drizzt még sehol.
Hari, en se talaltam ,de Lily (PCGURU) leirasaban benne van. Kuldtem neki egy email kb. 2hete de meg nem sikerult valaszolnia... Lehet hogy nem is letezeik?
Biztos, hogy jó a név és hely? Én Beregostban nem emlékszem ilyen nevű - gondolom - leányzóra, pedig már háromszor végigcsatangoltam a várost (ahogy egyre ügyesebb lett a tolvajom).
Baldur's Gate tényleg cool. Csak néha nekem is kékül mentésnél. Fura, hogy a Emu101 -re panaszkodik (SB LIVE!), de ha sikerül továbblépnem akkor a kép törik össze (800x600 -on 640x480 méret!?). Még szerencse, hogy 80% ban befejezi így is a mentést. Az eső és hó problémásoknak üzenem, hogy probálja meg bekapcsolni az időjárást a játék beállításaiban (kislemezikon). Sajnos én bele vagyok zúgva a varázslatokba, így abszolult varázslópárti vagyok. Úgy néz ki a pap/varázslóm eléggé kielégítik az igényeimet. Ja TNT -n tényleg gyönyörű. Kérdésem gyakorlatilag a topic olvasása után nincs.
en erre csak azt tudom mondani, hogy adj egy nagy pajzsot a pasinak es nem lesz problema a koboldok nyila, ha gyorsan odakavarsz meg mar nem is tudnak loni, igazan a labirintusba idegesitoek ezek a kis mitugraszok :)
de jo sok nyilvesszot lehet felszedni
kicsit keson reagalok
en meg anelkul nyirtam ki, hogy beszelgettem volna vele, es azt hiszem nem 500XP adott, persze akkor mar nem jaccottam komolyan csak szorakoztam...meg lehet hogy rosszul emlexem
tud valaki valami komolyat a kiegeszitorol..arra varok hogy a fr@anc egye meg ;)
TuneFish,
A templom a Beregost melletti templom, semmi kunszt, csak bemégy a szimbolával és beszélsz a pappal. Bjornin pedig nem bármelyik ogre után dícsér meg, hanem csak ha egy bizonyos térképen irtod ki őket, ez azt hiszem a Beregosttól délkeletre lévő map. Sajnos semmi infót nem kapsz arról, hogy mindet megtaláltad-e, muszáj mindig dumálni vele. Alternatív megoldás, hogy egy jó tolvajjal szimplán ellopod a cuccot, úgy emlékszem egy +1 pajzsa van.
Ja és érdemes a Sirine ribancokkal is kikezdeni, 2000 XP a jutalom minden darabért. +igen jó tuningolt nyílvesszők.
Ha valakit megsármolnak, az nem baj, ököllel jól le kell csapni, aztán megvárni 17 kört, addig kiheverti azt a piros kört... :) Szegény Garrick pihengetett ily módon néhány percet ... :)))
A csókos maca a High Hedge-től nyugatra van. Én egy abszolút jó beállítottságú csapattal csináltam ezt. Semmi baja nem lett a reputációmnak, szóval csak bátran. Tehát -csók->halál->beszélgetés->feltámasztás->gyilok :-)
Én most azt a templomot nem találom, ahol le kell adni Basillus szent szimbólumát... Na meg kinyírtam minden fél-ogrét, ogre berserkert, stb, Bjornin a Jovial Jugglerben mégsem akarja beismerni hogy fasza gyerek vagyok, mindig csak kérdezgeti, hogy megvannak e már... Jaaj már uncsi kicsit.
Bocs most jutott eszembe valami, amit már régebben meg akartam kérdezni. Van-e olyan hely a játékban, ahol Animate dead és Summon monster tekercseket lehet venni megtanulásra, vagy ezt vagy tudja a jelentkező NPC vagy nem? Azért kérdezem, mert a Khalid/Jaheira párost a mostani felállásban kidobnám (még nem vagyok a 3. fejezet végén), de ha ezek a varázslatok meg is tanulhatók, akkor lehet, hogy mégis megtartom őket.
Az újonnan jelentkező NPC-k fegyverkezelési képességeit hogyan osztja el a gép? (Főleg harcosra gondolok) Egyenletesen sok fegyver között, vagy mindnek van valami igazán spéci képessége?
Duálba csak akkor tedd át, ha a két kaszt összes xp-je még alatta marad a 89k-nak. A szintlépések xp-je általában duplázódik, (2000/4000/8000/16000, stb.), tehát ki lehet számolni, hogy elérheted-e még az új kasztban azt a szintet, ami után a régi kaszt tulajdonságai is újra élnek. Tolvajnál (Imoennél) ez például az 5. szint volt, 10000-rel léptettem át, a hatodik szintű mágushoz pedig úgy emlékszem 40000 kell. Ez alatt szerintem nem érdemes átrakni, mert még sügér (utána tolvajként már nem fejlődhet), fölötte meg már nincs értelme, mert a 7. szintű mágushoz már azt hiszem nem lenne elég pontod.
Btw., ez a csókos leányzó a High Hedge-től keletre, vagy nyugatra (a világítótorony felett) van?