azt hiszem ez a moneybookers egy felejhetos bagazs..
egy hete utaltam at a sajat cib-es folyoszamlamrol az o cib-es folyoszamlajukra es meg mindig semmi..
NLQ hasonlo eseten felbuzdulva kiprobaltam egy kisebb osszeg atutalasat es ugy latszik 2-bol 2 nem megy...
Meg is válaszolom: bementem a Postára, ott kitöltettek velem egy tudakozványt, és egy hónapon belül ígérték a hivatalos választ, de nem tudott igazán ötletet adni arra miért nem ment az utalás....
Azt meg a labancokban csodálom, hogy nem szól ha egy hónapja nem érkezett meg a pénze....
Na, ma csoda történt, ugyanis megtalálták a csomagomat az Orczy téren. :o) Igaz kellett telefonálni egy csomó számra mire olyan valakit találtam aki utána tudott nézni. Kiderült, hogy már 5-én ott volt náluk a csomag. Tehát Németből tényleg itt van 4-5 nap alatt. A VÁM-on aszalódott a csomag (szerintem ha nem érdeklődök még 1-2 hetet ott lett volna továbbra is). Nem tudom ilyenkor miért nem értesítenek, hogy csomagom érkezett külföldről és a vámkezelés folyamatban. Szóval át lehet venni bármikor: 20 ezer vámot tettek rá :-( és még van képük kérni 2.290,- kezelési költséget is pluszban. Ehhhhh, na de mindegy lényeg hogy előkerült a dolog.
Ha valaki csomagot vár külföldről itt kezdje az édeklődést. Megkiméli magát egy csomó felesleges telefontól. A szám 80%-ban foglalt. Sokszor kell próbálkozni!
" Sima forint alapú lakossági folyószámláról (LAFO) ment. Jobb OTP fiókban meg tudják csinálni. "
Vagy otthonról a Házibank segítségével.Ha kéred a SWIFT értesítést ,akkor 200 Ft-ért kapsz ajánlott levélben egy igazolást a pénz megérkezéséről.He nem sürgős utalásról van szó,akkor 1500 Ft számítanak fel,ha az akkor a dupláját.A sima küldéssel is ott volt 2-3 nap alatt.
Tényleg, (az EU csatlakozással kapcsolatban eszembe jutott) szeretnék majd egy Stockholmban élő nyugdíjas ismerősömnek küldeni "ezt-azt" gondoltam május-1 után kellene lebonyolítani. VHS kazetta -itt a TV-ből felvett műsorok- , DVD filmek -magyar szinkronosak, amiket ott nem kapni-, Computer-hardver dolgok, stb. Értékben olyan 150-200 euró lenne.
Neki megvámolják, "kibontogatják" majd ha innen küldöm mint sima csomagot DHL-el? Baráti szivesség lenne, semmi több (tehát nem valami üzleti dolog).
Vagy ez a május-1 csak "nagy duma" és ugyanúgy kibontogatják majd a csomagjainkat (oda-vissza) mint eddig tették a tisztelt bürökraták???
ha egybol azt kerdezed, hogy ki lehet-e jatszani az idezett torvenyt akkor azt feleltem volna, hogy ehhez csak el kellene olvasnod a topik elmult heti termeset...
Kössz, a gyors választ, de éppen ez az, amit én nem veszek úgymond igénybe: azaz, nem interneten, vagy csomagküldő szolgálattól megrendelt áruról van szó, és nem is ellenszolgáltatás fejében bejövő áruról, hiszen én egy USA-ban élő "ismerősömet" (ő az ebay eladó) megkértem, hogy ugyan már, postázza el nekem az általa kifizetett árut. Tehát ő, mint magánember küldené az árut, s nem mint cég, nem mint csomagküldő, s nem mint interneten megrendelt akármi. Ilyenkor mi a helyzet?
Az én eladóm ma reklamált a német postánál, ahol közölték vele, hogy a csomag már itt van Magyarországon, és 5 napon belül meg kell kapnom. Na erre a hétre most nagyon kiváncsi leszek...
OTP-nél ha van folyószámlád, az aktuális árf.-on ráteszik a számládra. Igaz a hír: OTP fiók válogatja, mennyi idő alatt fizetik ki. Egyiknél 5 perc, másiknál 4-5 hét. No comment.
A postai lenyúlások pedig egyértelműen tendenciózusak. Már postahivatalokra is leszűkíthető: egyikben rendszeresen, másikban soha nem tűnt el cucc. Ezek szerint ahogy feladtam, este "átnézik" egyes helyeken. Javaslom (erősítsetek meg, ha így van), értékeset nagy postahivatalokban kell feladni, ahol nagy a csomagmennyiség. Ahol csak 1-2 tucatot szortíroznak zárás után, ott könnyebben kiszúrnak csomagot, levelet, másrészt kevesebb alkalmazott jobban össze tud dolgozni nagyobb titokban.
Már másodszor fordul elő, hogy nem érkezik meg a pénz Németországba, amit postai átutalással küldtem, az elsőt még decemberben és csak most jött vissza pár hete, elég kínos volt, mert az eladó már elküldte a küldeményt de a pénzt még mindig nem katpa meg....mi a faszt csinál a Posta???
Most is érdeklődöm hogy mi van, de az a válasz, hogy pénzt még nem kapott...pedig egyébként egy hét alatt ott szokott lenni....
A postai ügyfélszolgálatos nem tudott segíteni. Azt mondta szerinte nem is csomagban, hanem postai levélküldeményben jött nekem a CD-szoftver (2 kg alatt), és így kell neki valami azonosító szám nem elég a cím. (Most ezt kell majd megtudnom az eladótól emil-ben) A VÁM-ról meg csak annyit mondott, hogy ha tényleg vámolják akkor kellett volna már kapnom tőlük értesítést.
Egy másik postás meg azt mondta, hogy még mindig nagy torlódások vannak az elsosztóban és legyek csak nyugodtan tüelemmel.
Utána felhívtam a VÁM-ot is (Orczy tér), de ott egy igen szigorú hangú ember szó szerint "elzavart", hogy ő csak azzal áll szóba aki már kapott valami értesítést!
Én nem nagyon hiszek ebben a "biztos forrásból" mesében. Nyilvánvaló, hogy ez nem igaz a legtöbb postahivatalra, különben senki nem kapna meg egy büdös csomagot sem. (Egyik ismerősöm például biztos forrásból "tudta", hogy a paksi atomerőműből óriási mennyiségű radioaktív szennyeződés szabadult ki. Egy másik szerint Orbán Viktortól el fog válni a felesége, mert amaz meg a Nagy-Kálózy Eszterrel dug (ez már legalább másfél éves sztori).)
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy teljesen felesleges a Metrónak írni (vagy akár "biztos forrásból" tudni vélt dolgokat számon kérni a Postán), mert azon legfeljebb a hétkor kelő nyugdíjasok háborognak, akinek olvasnia kellene, az meg nem kapja meg.
Teszem azt, lehetne javasolni a Postának, hogy hozzon létre egy panaszbejelentő emailt vagy telefont, ahol a szükséges adatokkal együtt (feladás helye, ideje, rendeltetési ország stb.) be lehetne jelenti a sorozatos eltűnéseket illetve kifosztásokat. Tapasztalataim alapján a levelek kifosztása nem véletlenszerűen fordul elő, hanem időhöz kötött (pl. a kedden feladott levelek igen, de a hétfőiek és szerdaiak már nem, X postáról feladottak igen, Y postáról viszont nem), ezért ha lenne kellő számú panasz, könnyedén utána lehetne nézni, hogy ki volt az adott időpontban műszakban, és ez a Postának éppúgy érdeke.
kérnék egy kis segítséget. az aukció, fizetés, az eladó visszaigazolása teljesen gördülékenyen ment, tracking no. is jött e-mailban. Az eladó szerint a cucc már ma este itt lesz az országban. mivel vámköteles lesz vélhetően valami vámhivatalban fog kikötni.
a kérdésem az, hogy a csomag mikor landol a vámhivatalban? mikor lehet érdeklődni és engedélyt kérni, hogy megkopaszthassanak? meg kell várni az értesítést vagy lehet nyüzsögni telefonon? a területileg illetékes (debrecen) vámhivatalba jön a cucc vagy pestre? hol lehet szívni a vám- (és Áfa)ügyintézésnél?
köszönöm előre is.
a.lyra
"eppen a napokban kerdeztem ra a postan, hogy ha elveszne az ajanlott levelem kulfoldre, akkor mennyit perkalnanak nekem.. azt mondtak 10e ft."
Nekem most télen elveszett egy ajánlottan Németországba küldött levelem. A tudakozvány elinditása után röpke 2 és fél hónap múlva kaptam egy levelet a postától, melyben arról érdeklödtek, hogy esetleg nem érkezett-e vissza hozzám az eltünt levelem. Megirtam, hogy nem, mire kb. 2 hét múlva hozott a postás 10,000 + párszáz forintot, a feladó a posta volt. Persze semmi elnézést kérö levélke, vagy ilyesmi.
ha biztositva volt kap penzt. ha jo elado, akkor vagy kuld egy masikat vagy kartalanit.
eppen a napokban kerdeztem ra a postan, hogy ha elveszne az ajanlott levelem kulfoldre, akkor mennyit perkalnanak nekem.. azt mondtak 10e ft.