Igen, a végsebesség nem tolódik ki annyira, inkább városban és országúton lehet vele büntetni :) Engem nagyon foglalkoztat a dolog, úgyhogy ha befizettem a tandíjat, akkor majd elkezdek spórolni erre a történetre :o)
Valóban nem sok az áttétel különbség (http://kep.tar.hu/v__tibor/images/pic5001755.jpg). Mindenesetre valószínű, hogy azzal jön a 80-as. A grafikon adataihoz a netről szedtem az adatokat anno kb két éve. Lehet, hogy sántít egy picit, mert a dCi-m (szerintem a többieké is) 2500-nál kb 98-cal megy, főleg ha még azt is belevesszük, hogy az óra felfele csal 2-3%-ot (csal annyit, lemértem), de az áttételi különbségek arányát jól mutatja.
Az biztos, hogy ha felpiszkálnánk a 65-öst 80-ra és maradna a régi váltó, gyorsulásban nagyon király lenne. Igaz a vége valahol ugyanott maradna. Na, de ez csak egy eszmefuttatás volt részemről, maradok a családi autónál ... :-)
A bontóban rákérdeztem a 80 lovas motorra, azt mondták, hogy felesleges váltót cserélni, mert nincs akkora áttétel különbség. Az elektronikát a villamosságis meg tudja csinálni, egy 80 lovas motor turbója 50e HUF bontottan (10-20e km-t futott motorok :)
Szóval beszerelve is 100e alatt vagyunk bőven. Szóval ennyit a 180-200e forintos chiptuningról, ami ugyanekkora teljesítményre hozná fel a 65 lovas motort :)
A másik dolog: a Thalia 3 használt értékét is le fogja nyomni a Dacia. Ezek után logikus, hogy marad a kettes széria és inkább kifizetem a 90e km-es szervízlátogatást...
Igazság szerint így illik a Renault modellpaletta stílusába. A trükk egyszerű, csak ki kell mosni magasabb hőfokon vagy egy-két koppintás gumikalapáccsal, hogy menjen kicsit összébb :-)
Na, majd ha egyszer ilyen lesz a Thalics-X eleje ...
Ennyi a változás a Thalia III-on? Hogy néhány indexbúra kifakult a napon? :-))) Még a kilométeróra számlapjának változása sem tetszik. :-( Szombaton én is megnéztem az RB-nél, de azt hittem ez még a kettes, csak elfogyott a sárga indexbúra. :-) Elvileg jön a 80 lovas diesel, de a meglévő motoroknál, felszereltségnél tud valaki bármi érdemi változásról?
Valóban ennyi lenne az új Thalia3? Hát nem eröltették meg magukat annyi szent?
Kíváncsi lennék a kereskedők miben látják ezt a Thaliat újnak? Ezt a megeröltető modellfrissítést a tulajdonosok is elvégezhették volna egy irányjelzőbúra lecserélése talán még nem igényel mérnöki képesítést. Megmondom őszintén csalódott vagyok. Azt hittem a Renault-nál komolyabban kezelik ennek a tipusnak a modellfrissítését már ha ezt annak lehet nevezni. Mondom ezt annak ellenére hogy a 65LE-s diesel motorvezérlő elektronikáját átprogramozták és így már 80Le-re izmosodott a motor.
Borotválkozáshoz más célszerszámot használok ... :-)))
Egyébként most a kopogós motorbakokat (dCi) szemeltem ki, ahhoz meg elég egy 16-os krova, csak két perc ...
Mindenkinek! Ha van ötletetek a klubhovatartozás járgányon való külső megjelenítésére (a korábban megtervezett és megalkotott kívülre vagy belülre felragasztható matricán kívül - Diesel van prototípus?), akkor ne fogjátok vissza magatokat. A Megane-osoktól való ötletlopást felvállalva pl.: antennán szalag (szín eldönthető - renault sárga vagy egyéb), rendszám keret feliratozás:
vagy egyéb jól látható megjelölés, stb ... stb. Vállalkozó szelleműek prototípussal is érkezhetnek már a thalira :-)
Sajnos az autó márkától függetlenül nem egy befektetés, csak egy használati eszköz, ami elhasználódik. Nem is szabad kiszámítani, hogy mennyit romlik az értéke, mert holnap rohannánk buszbérletet venni.
Nem értem a nyavajgásotok az értékcsökkenés miatt. Ha kicsit is figyel valaki a renaultra, már rég észre kellett, hogy vegye, nekik politikájuk, hogy kétévente frissítenek modellt. Ez mindíg nyomja a használtak értékét, de ezt is érdemes figyelembe venni, mikor autót vesz az ember. (amúgy nekünk sem öröm, a szüleimnek egy éves thalia dci oazis-a van) :-((
Amúgy a vicc kedvéért felmérettem az autót. Szolnokon 2M-2,1M az eurotax szerint. Budapesten ez 1,7M forintra jött ki. Miután összeszedtek az asztal alól, elbeszélgettünk az értékcsökkenésről. A szakember szerint, a Thalia Phase 2 árát nem a 3-as széria nyomja le, hanem a Dacia Logan(!) amiből már egyet láttam ott a szervízben és állítólag már vizsgáztatják őket... Most nem örülök.
Hogy merik ezt Thalia3-nak hivni? Szinte semmit sem valtoztattak a 2-eshez kepest.
Csak lemennek a regi Thaliaknak az arai megjobban ok nelkul. Valami ertelmes ujitast csinalhattak volna ha mar kiadnak uj kocsit. Pl. kenyelmesebb ules, hibak kiiktatasa a gyarban(lusta torokok hatbavagdosasa), a pup kisimitasa,...
A Thalia4 gondolom annyiban lesz mas, hogy megvaltozik a szine majd az indexnek megint, es semmi erdemi fejlodes.