Most szeretnék regisztrálni az ebay.com-on. Az OTP-nél van folyószámlám amiről szerenék fizetni. Milyen kártyával érdemes fizetni, VISA, MASTRO ? Olvasom már 1-2 hete a fórumot Nemzetközi Átutalási Megbízással tudok pénzt küldeni az USA-ba?
Én kb. 10-200 $ között szeretnék vásárolni az USA-ból. Van még más megoldás?
Kicsi OFF csak az alábbi történet, amit ma írt egy ismerősöm egy levlistára:
sziasztok.
franciaországban találtam egy nagyon jó kis bringát (a www.pinkbike.com -on) és elkezdtem érdeklődni.
történt sok levélváltás és a francia ember egy londoni escrow service-t a www.securebuyonline.com -ot ajánlotta, hogy azok keresztül történjen a fizetés, és aztán majd ő postázza a bringát NO-ba, az egyik barátomhoz.
így is lett, én regisztráltam magam a securebuyonline-nál és Western Union-al feladtam a pénzt. pár nappal ezelőtt a pinkbike.com-on olvasom a figyelmeztetést, hogy a SecureBuyOnline egy hamis escrow service és ne üzleteljen velük senki. na, én megtettem. és a pénzemet már csak leshetem.
rengeteg hibát követtem el, tudom. nem néztem alaposan utána ennek az oldalnak, nem kérdeztem hozzáértőket, mi a véleményük, stb.
ma tettem panaszt a rendőrségnél és ők továbbítják az internetes csoportnak a feljelentést, vagy mi ez.
na, hát csak tanulságként írtam le mindezt. lehet, hogy nektek nem nagy tanulság, mert mindenki körültekintőbb lett volna, mint én. de tudom, hogy nem 4 ember van a listán, csak kb annyian írnak. a többi 100-nak vagy nem is tudom is szól ez a kis szomorú történet. nekem drága volt a tanulópénz, másnak inkább ne is legyen!
üdv
Borítékban feladni max. ~40 eurót érdemes ajánlottan és prioritással (~650Ft a díja Németo-ba), mert ha eltűnik a cucc, a magyar posta 3 havi nyomozás után naggyából 10eFt kártérítést fizet. Tanácsos a plafont lefénymásolni A3-ban és a mattfekete összehajtogatott papírba csúsztatni a dellát.
Én meg csináltam rá egy fake céges fejlécet (nyomtatón nyomtatom a borítékot) és nagy betűkkel ráírtam hogy "Your DM Solution" meg hogy "Printed Matter". Így aztán a kutyát sem érdekli, hogy mi van benne, azt hiszik valami reklámanyag :-)))
Jól kitömött borítékot küldök, 4-5 színes A4-es papírt összehajtva teszek bele.
hat nalunk sajnos meg balkani szinvonalu a postai szolgaltatas
pl. az ajanlott levelek nyomonkovetese is siralmas
egy eve rendeltem az usa-bol egy konyvet, ket es fel honap (!!!) alatt ert ide, ezerszer telefonaltam, semmit sem tudtak mondani, a vegen kozoltek h a nyilvantartas szerint be se jott az orszagba, erre aznap megkaptam...
multkor meg gorogorszagbol jott ket ajanlott levelem masfel honapig, dettu ugyanez, a vicces h csutortokon megkaptam, penteken hivtak vissza h nem jott be az orszagba...
akkor milyen nyilvantartasuk van ezeknek?
Szerintem azért mondta, hogy lerendezi a postával, mert tőlünk nyugatra teljesen elképzelhetetlen, hogy ajánlott levelet felbontsanak (eleve a sima levelet sem szokták ellopni), ezért a külföldi postahivatal inkább ad kártérítést, minthogy bármi ilyesmivel is meggyanúsítsák. Nálunk meg szarnak rá. Egyébként az is érdekes, hogy az USÁ-ban nem tiltják (az usps.com szerint "you should not..."), hogy pénzt küldj levélben, és ajánlanak rá más módszert, kedvező áron (postal money order, money order stb.). Nálunk alternatíva nincs, csak a tiltás, mert ugye a kecskére káposztát...
Az én módszerem az, hogy a borítéknál amennyire csak lehet, leragasztás előtt még pluszban teletunkolni ragasztóval (tehát a boríték füle ragadjon oda a belerakott kartonlaphoz vagy papírhoz is, teszem azt). Így egy felbontással gyakorlatilag rongyokra szaggatnák a borítékot és a tartalmának egy részét is. Így legfeljebb az egészet tudják lenyúlni, de kilopni a tartalmát sokkal nehezebben.
en a legkisebb meretu belelt (buborekos) boritekban szoktam feladni, ajanlottan legipostaval, max. 800 ft
20-25 alkalombol 1x nyultak le a lovet, csak az ures boritekot kapta meg a cimzett, de rendes volt es ettol fuggetlenul elkuldte a cuccot, mondvan h lerendezi o a postaval
Átutalás: ez a legdrágább, pl. az OTP-nél ha jól rémlik legalább 1500 Ft, de több is lehet, mert a cimzett bankja is terhelhet Rád plusz kültséget. Szerintem ezt csak komolyabb összegnél érdemes használni. Elönye, hogy ez a legbiztonságosabb.
Pénzküldés postai úton: ez eggyel olcsóbb (1000 Ft alatt rémlik), és gondolom elég biztonságos is. Hátránya, hogy nem minden országba küldhetö, továbbá csak bizonyos postafiókokban adható fel. Egyébként jártam már úgy, hogy az igy küldött pénz több, mint 3 hét alatt érkezett meg a német cimzetthez, bár valószinüleg ez nem jellemzö.
Pénzküldés boritékban: ez a legolcsóbb módszer, kb 700 Ft ajánlva, légipostával. Persze kemény papirok közé kell rakni és a boritékot nagyon alaposan leragasztva. Én több mint 50-szer küldtem igy pénzt, és 1 kivétellel néhány nap alatt mindig megérkezett. Az az 1 eltünt, viszont a postán megreklamáltam a feladószelvénnyel, és kaptam kb. 10000 Ft kártéritést (igaz csak 3 hónap múlva), ami majdnem kétszerese volt a küldött összegnek.
A kérdésem az lenne, hogy milyen módon érdemes kifizetni a vételárat? Nem nagy összegről van szó, 5 Euro. Az eladó megadta a bankszámla számát. Nekem van olyan bankszámlám, amiről valszeg tudok utalni, de nem tudom, hogy ennek van-e plussz költsége? Másik lehetőség, hogy a megadott címre postai úton adom fel a pénzt. Ez kb. mennyibe kerül? Az utolsó: berakom borítékba és úgy elküldöm.
Nekem úgy tűnik, hogy a Business Accountokból élnek, a fogadás költségeit ráadásul az eladók általában a vevőkre hárítják át.
Nem hinném egyébként, hogy pénzszerzési célból fagyasztanák be a számlákat, egyrészt a befagyasztott számlákon levő összeg nem lesz az övék, másrészt érthető, mert az amerikaiak nagyon ügyelnek, hogy megfogjanak minden illegális pénzmozgást. A PayPal egy viszonylag új dolog, nyilván a hibák egy része abból is adódik, hogy nincs még megfelelő módszerük a gyanús felhasználók kiszűrésére.
A Moneybookers-t aukció kifizetésére (vagy pénzbeszedésre) használni még sosem tudtam, de amikor próbaképp feltöltöttem rá 300 Ft-ot, pár nap múlva - még a határidőn belül - megérkezett rá.
ja értem, OTP-nél is így van. hát akkor lassúak, ez tény...
nemtom mennyi pénz van a számládon, de ha lekötetlen, akkor az a 10-20-30 ft kamat nem sokat számít :-) (amúgy az mb-n nem kamatozik semmit, de legalább kéznél van)
azt honnan tudom, hogy 0 nap alatt atert a penz? onnan hogy ugyanannal a banknal vagyunk mindketten. meg giro sincs, csak a bank egyik szamlajarol atrakjak masikra a penzt.
ami a nagyobb osszeg atrakasat illeti, inkabb az en szamlamon kamatozzon az osszeg mint az oveken gondolom en, nem tudom te hogy vagy vele :)
de attól függetlenül megbízhatóak, és nagyon jó ez a szolgáltatás, de tényleg baromi lassú.. (megoldás az is lehet hogy 1x feltöltesz sok pénzt, ott tárolod, és ha kell, akkor nem kell várni heteket hogy fizeshess)