nekem tegnap jott meg a 04.14-en atutált proba 400ft-om. egy hetre ra levelet irtam nekik, amire 3 napra jott egy valaszuk, amiben mindent a CIB-re fogtak. persze ez baromsag, mert bankon beluli atutalas elektronikus uton megy es sec-perc alatt a szamlajukon a penz. szoval meglehetosen szkeptikus vagyok, de sajnos nincs jobb otletem mit is lehetne hasznalni. viszont az ebay-en bongeszve lattam par hasonlo ceget, amik kozul nem egy ideiglenesen vagy veglegesen mar bezart. szoval tul nagy osszeget azert nem erdemes ilyen helyen hagyni (foleg hogy nincs kamat).
Ez a Moneybookers tényleg gázosnak tűnik. Az előbb bejelentkeztem, hogy megnézzem, megjött-e már az 5200 Ft, amit feltöltöttem rá pár napja. Még nem, de most nem ez a gond, hanem az, hogy a korábban, csak tesztképpen feltöltött 300 Ft nyom nélkül eltűnt a Moneybookers-es számlámról.
Már írtam nekik e-mailt, kíváncsi vagyok, mit fognak mondani.
...elovastam visszamenőleg 3 százas lapot, de igazán érdemlegesen nem találtam. Találtam linket is, azt is elovastam, de olvastam a www.vam.hu-is, ahol teljesen más szerepel. Akkor most mi van??? Most akkor mi az igazság. Ez egy egyszerű kérdés és mégis bonyolult. Az olyan miért válaszól, aki nem a kérdésre válaszól, azért felesleges volt bepötyögnöd azt a négy szót.
Régen én is végig követtem itt az eseményeket, írtam nem egy hozzászólást, csak amióta a pöcs index szarakodik nincs kedvem órákat várni egy oldal letöltődésére.
NLQ! mi vettük a fáradságot és visszaolvastunk 1700-at... egyébként érdemes időt szánni rá, sok jó infot kaptunk és kevés hülye kérdést tettünk fel :) Tényleg hasznos!
a "postás aukción" nem volt véletlenül egy Porsche lámpa? Nekem az tűnt el az országból kifelé menet....:)))))
Én olyat hallottam, hogy egy net-es zsivány Porsche-ját lehetett megnyerni, lehet, hogy holnap elviszem a postásunk bringáját? Vagy a postafőnök audi a6-át? Tényleg mi lenne ha itt is kisorsolnák a szegény károsultak között?
Csak kár, hogy itt, az országban egy széttárt kar fogad azzal, hogy "előfordul"
Nem elég, hogy nem vitte ki a címekre, még el is árverezte az interneten a rá bízott küldeményeket egy postás Németországban. A 37 éves férfi otthonában több halom postai csomagra bukkant a rendőrség. A postás már tavaly nyáron megelégelte, hogy ennyire felgyülemlettek a nem kézbesített küldeményei, amelyeket egyszerűen kidobni viszont nem lett volna szép dolog. Ezért aztán elkezdte az interneten árulni őket. Több mint száz küldeményt árvereztetett így el, a rendőrség a címzettek kárát csaknem 5 millió forintra becsüli.
A postás végül azon bukott le, hogy eléggé speciális tárgyat is aukcióra bocsátott: egy klarinétfuvókát. Természetesen ennek címzettje sem kapta meg küldeményét, ám a zenész véletlenül internetezik is, és feltűnt neki, hogy éppen egy neki kellő fuvókát árul valaki. Megvette a portékát - amely végül így mégis célba ért, csak éppen jókora felárral -, majd pedig értesítette a rendőrséget.
Nem elég, hogy nem vitte ki a címekre, még el is árverezte az interneten a rá bízott küldeményeket egy postás Németországban. A 37 éves férfi otthonában több halom postai csomagra bukkant a rendőrség. A postás már tavaly nyáron megelégelte, hogy ennyire felgyülemlettek a nem kézbesített küldeményei, amelyeket egyszerűen kidobni viszont nem lett volna szép dolog. Ezért aztán elkezdte az interneten árulni őket. Több mint száz küldeményt árvereztetett így el, a rendőrség a címzettek kárát csaknem 5 millió forintra becsüli.
A postás végül azon bukott le, hogy eléggé speciális tárgyat is aukcióra bocsátott: egy klarinétfuvókát. Természetesen ennek címzettje sem kapta meg küldeményét, ám a zenész véletlenül internetezik is, és feltűnt neki, hogy éppen egy neki kellő fuvókát árul valaki. Megvette a portékát - amely végül így mégis célba ért, csak éppen jókora felárral -, majd pedig értesítette a rendőrséget.
Egy kérdésem lenne: ha belépünk az unióba, akkor hogy lesz a vám kérdés. Tehát ha az unión belüli országból rendelek cuccot, akkor is kell majd rá vámot fizetni, ha nem ajándékként érkezik, és meghalad egy bizonyos értéket?
nemcsak az amerikaiak, hanem a kanadaiak is tudnak nagyot alkotni: megkérdeztem a csávót, hogy _mennyiért_ küldi el magyarországra a cuccot. a válasz: igen, elküldöm magyarországra.
arra se tudott egyértelmű választ adni, hogy az auctionpayments money order-ét elfogadja-e :D
Ariel latom a szokasok nem valtoztak az elmult 2 hetben beteved ide valaki es megkerdezi azt amit 5 hozzaszolassal ezelott mar valaki megkerdezett es 3 hozzaszolassal ezelott valaki megvalaszolt...
persze errol szol minden topic... de azert az ujak elolvashatnanak legalabb 100 hozzaszolast, hogy legalabb tudjak mit akarnak kerdezni :)))
"bidpay-al kartyarol MO-t kuldeni hogyan lehetséges?"
www.auctionpayments.com
pay now linket kell kovetned.
de vazlatosan:
megadod a licit erteket, majd a szallitasi koltseget. a ketto osszegere meg raraknak egy kis szolgaltatoi dijat. kitoltod az aukcio adatait, a te adataid, majd az elado nevet, cimet (amit megkapsz tole). ezutan leemeli a kartyadrol a fenti osszeget es levelben elkuldi az eladonak a Money Ordert, amit bevaltva hozzajut a penzehez. ( a tranzakcionak van szama, kovetni tudod eppen mi tortenik.)
Köszi a választ a kártyát értem.
Tudnál bővebben
"nem ismerem az otp atut. koltseget, de a volt bidpay-al kartyarol MO-t kuldeni kb. 10$ (~2100Ft) 200$ dollar kuldesehez. ezt szeretik az USA ebayezok, atutalast csak nagyobb cegek engednek."
bidpay-al kartyarol MO-t kuldeni hogyan lehetséges?
Ma hozzájutottam a csomagomhoz, de a történet még nem ért véget. :-( A VÁM kivette az eredeti német számlát a csomagból (az eladóm betette azt is, mivet ez egy szoftver volt és a szoftver jogtisztasága szempntjából a számla is kellett nekem + ő is így hirdette).
Reklamáltam telefonon. Erre közölték velem, hogy az nekik "bizonyíték" és a VÁM alapját abból számolták. Vissza nem adják (kizárt dolog) csak egy másolatot haphatok. Azt pedig ott kellett volna kérnem. Utazzak megint fél napot az Orczy térre ez miatt. Kibontották a csomagom és "lenyúlták" belőle a számlát. Aztán ha az ember "pipa" lesz az miatt, hogy a csomag tartalma hiányos, még ők vannak megsértődve hogy mit képzelek.
Most ajánlott módon írtam nekik egy "hivatalos" levelet, hogy küldjenek valami másolatot nekem postán, és nyilatkozzanak, hogy miért tartották maguknál a számlámat.
van ilyen, pl. a paypal usakoknak...
es vannak escrow szolgaltatok is, akik elvileg ezt vallaljak viszont ara van es par szaz $ alatt nem hiszem hogy megerne..
persze, igazad van
igazabol nem fanyalognek ha lenne valami jo es gyors online fizetesi lehetoseg
pl. sokat rendelek a GEMM-rol, ahol lehet a GEMM-en keresztul fizetni aki csak akkor utalja tovabb az eladonak a penzt ha minden ok, ha nem azt kaptad amit akartal vagy egyaltalan nem kaptal semmit akkor visszakapod a penzed (nekem meg mindig minden rendben volt)
ilyesmi jo lenne az ebay-en is, fene se szorakozna cash-el
azert vicces h ilyen trukkoket kell bevetni, nem?
kuldtek nekem tobbszor penzt europabol, az usa-bol is, legtobben lazan berakjak egy sima boritekba aztan kesz, gondolom eszukbe se jut h valaki lenyulja...
pont egy hónapja megy a csomagom az usa-ba (visszáru, rossz terméket küldtek), az ami 5 nap alatt ideért, de a posta valamit elbarmolt! most kértem keressék meg a csomagot, mert szerintem ki sem ment az országból. Azt mondták majd 2 hónap múlva válaszolnak....... Hát ez kb.: olyan mintha levelet írnék a mikulásnak..... A leggyorsabb küldési módot kértem amiért legomboltak 9.400 Ft-t, és most kibökik, hogy ez nem gyorsposta...:(((( 20.000 Ft bukta.... az eladó meg várja a cuccost hogy kicserélje.... mint a középkorban..... elszomorító:(((((
Szintén a legkisebb buborékos borítékot használom a pénzküldésre, amit fény és tapintásvédelemmel látok el ;)[magyarul kitömöm egy kicsit papírral], atombiztos celuxréteget viszek fel rá a nagyobbik fajtából, és prioritással, ajánlottan és tértivevénnyel adom fel. Eddig 27-ből 27 célba ért.
csak dombornyomott kartyaban erdemes gondolkodni, visa vagy MC mindegy.
nem ismerem az otp atut. koltseget, de a volt bidpay-al kartyarol MO-t kuldeni kb. 10$ (~2100Ft) 200$ dollar kuldesehez. ezt szeretik az USA ebayezok, atutalast csak nagyobb cegek engednek.