Keresés

Részletes keresés

TRobee Creative Commons License 2008.04.10 0 0 1349
A "Ritka (öröm) hírrel szolgálhatunk:......" ,azért NAGYON DURVÁNAK tartom.
Egyáltalán milyen jogon bélyegzik "motovandálok"-nak motoros társainkat???
Természetkárosításról beszélnek,holott földúton haladtak.
A holnapi P.N.-ben KONTRA!!!!
Gyöször Creative Commons License 2008.04.10 0 0 1348
jó de az mondjuk kellemetlen, ha levegő helyett vízzel töltödik fel a henger és azt próbálja megsűríteni 1:9,5 be :)
Előzmény: Iceapo (1347)
Iceapo Creative Commons License 2008.04.09 0 0 1347
Szerintem a súly lóerő arány miatt nem menne, a motorja kibírná, ill. elsüllyedne, de műszakilag szerintem bírná! ;)
Előzmény: zsozseszpier (1344)
Iceapo Creative Commons License 2008.04.09 0 0 1346
Egyenlőre még egyik sem védett terület, bár már állítólag, de csak nagyon nagyon állítólag a macskást pedzegetik, dehogy azt is miért fel nem tudom fogni! :O
Előzmény: DRZ 87 (1345)
DRZ 87 Creative Commons License 2008.04.09 0 0 1345
Csö ! remélem a mol ut sem védett ter ,na meg nemtom h a macskással mi is a helyzet??
zsozseszpier Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1344
Egy darabig biztosan menne aztán meg szerviz, annak akinek megéri ez a poén az csinálja bátran.
Előzmény: Iceapo (1343)
Iceapo Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1343
2T rulez, nem tudom hogy DRZ-vel meglehet/ne/ e ezt csinálni, persze nem Pastrana mutatványára gondolok, hanem a videón a "csak" vízen járásra ill. motorozásra!
Előzmény: zsozseszpier (1341)
Iceapo Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1342
TRobinál lehet jelentkezni!
Az esetről meg napközben gondolkodtam, ill. más véleményeket is figyelembe vettem! Ez az eset a természetvédők részéről egyértelmű túlkapás, ezt a részét nem is firtatnám, viszont nézzünk csak egy kicsit a dolgok mögé, mivel helyi endurosokról van szó, nagyon is jól tudták hol járnak, tehát nem arról van szó, hogy most valaki innen az alföldről elmegy mondjuk a Bakonyba és tényleg csak betéved egy táblával nem jelölt természetvédelmi területre, nem, itt gondolom a papírok megnézésével egyből kiderült hogy mi is a szitu, és valószínű már nem először figyelmeztették is őket, mert csak úgy motorelkobzás, tv társaság kihívása, csak úgy nem megy spontán, nagyon is jól tudták a természetvédők is hogy na ma tuti megint jönnek a motorosok, és hát mentek is, ennyi, persze ettől még hogy utólag kitesznek táblát az útra ugyanúgy aljas dolog, a lényeg hogy most példát akartak statuálni és ez sikerülni is fog neki, mert ők a hatalom, mi meg csak az adozó kisember!
Előzmény: koszo.peti (1340)
zsozseszpier Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1341
http://www.motorinfo.hu/news_new.php?nid=7241&cat=&mid=1010
koszo.peti Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1340

Hali mki!

Már ezer éve nem írtam a fórumra, de ez a " természetkárosítás" kinyitogatja a zsebembe a bicskát.

Nagyon sajnálom az orgoványiakat, csak azt nem tudom, hogy mit tudtam volna, illetve mit tudnék tenni a helyükbe, ha ez velem fordul elő.

Ahogy Rádi Misitől hallottam megalakult itt egy egyesület. Igaz, hogy mi Gábor barátommal nem vagyunk motorosok, "csak" quadosok, de szeretnénk a környéket járni a későbbiekben, csak azt nem tudom, hogy merjük-e ezt tenni? Ha volna rá mód, mi is csatlakoznánk az egyesülethez, főleg ha annak védőszárnyai alatt lehetne egyeztetni a környékbeli környezetvédőkkel ( aki terepjáróval, Nívával, puskával .... stb védik? a környezetet ), hogy ne cseszegessenek bennünket, mármint ezt mindenkire értem.

Ha valaki tud valamilyen egyeztetésről, vagy annak eredményéről megtennétek, hogy megírjátok ? Előre is köszönöm.

Előzmény: Iceapo (1339)
Iceapo Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1339
Találtam egy ilyet: /Ez a Bükki Nemzeti Parkra vonatkozik, de gondolom általánosítható/

"Terepmotorozás

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) működési területe nagy kihívást jelent számos technikai sport szerelmesének. Nem kivétel ez alól a természetvédelem érdekeivel talán leginkább össze nem egyeztethető, a legkomolyabb természetkárosítással, illetve a védett és fokozottan védett (főként madár-) fajok zavarásával járó sporttevékenység, a terepmotorozás.

A BNPI teljes területén jelen vannak azok a 2-15 fős terepmotoros csoportok, akik a lehető legkevésbé tekintik terepi jelenlétük céljának a természet teljesebb megismerését, s akik a lehető legkisebb mértékben adóznak szeretettel, tisztelettel annak, s mutatnak megbecsülést értékei iránt. ’Tevékenységüknek’ betudhatóan a komoly (főként hang-jellegű) zavarási hatás következtében fokozottan védett fajok fészkelései hiúsulnak meg, értékes gyepek kerülnek felszaggatásra, fokozottan védett növények károsodnak, a természetbe látogató és azt valóban tisztelő turisták kikapcsolódása lehetetlenül el, s a terepen jelen lévő és épp a motorosok ’útjába’ eső (= a kijelölt turistautakon közlekedő) emberek kerülnek nem egyszer életveszélyes helyzetekbe.

A BNPI teljes működési területén a Természetvédelmi Őrszolgálat által lefolytatott technikai sporttevékenység-ellenőrző szolgálatok eredményeként a technikai sportok ellenőrzése kiterjedt és kiterjed a nemzeti park törzsterületén kívüli vidékekre (Mátra, Zemplén, stb.) is.

Ezen ellenőrző szolgálatoknak betudhatóan a korábbi, főként a Bükki Nemzeti Park központi tömbjére koncentrálódó terepmotorozás hangsúlya áttevődött a hegység alacsonyabb régióiba, illetve a Zemplénbe és a Mátrába.

Mivel a motorosok jó eséllyel kezdik el intenzíven használni a fent jelzett illetve egyéb védett területeinket, s eme illegális sporttevékenység folytatásának megakadályozása különösen fontos a védett területek természeti értékeinek megóvása valamint a zavartalan turizmus okán, kérünk minden természetbe látogatót, amennyiben terepmotoros jelenlétet észlel, értesítse a BNPI-t!

A motorozással nem csak a nemzeti park részéről merül fel kifogás, ez erdő-, és vadgazdálkodási szempontból sem kívánatos. Az erdőről és erdő védelméről szóló 1995. évi LIV. törvény 82.§ szerint az erdőterületen a motorral, lóval, kerékpárral és autóval való közlekedés csak az erdőgazdálkodó által kijelölt útvonalon lehetséges."

Plusz a törvény:

"A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 38.§ (1) bek. i. pont alapján a védett természeti területeken a technikai sportokhoz, sportversenyekhez a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges. Ennek hiányában természetvédelmi szabálysértés valósul meg, ami 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, illetve természetvédelmi bírság is kiszabható."

Hát ezek most nem jó hírek /és idáig ezeket a dolgokat én sem tudtam pontosan/, sajnos valószínű ebből kirakat ügy lesz, és nem kizárt hogy kiakarják majd velük fizettetni a 150eFt-ot, persze ettől még lehettek volna NORMÁLISak a természetvédők is, de úgy látszik elment a maradék józanságuk is! Egyébként is a fiúkat először kapták el, ráadásul tábla sem volt, én ha 150eFt-ról lesz szó lehet hogy perre vinném az ügyet a helyükben, főleg hogy a tábla nem volt ott még vasárnap és hazudnak avval hogy azt mondják hogy már pénteken kint volt, bizonyítani úgy sem tudják, az meg hogy azt mondják hogy deee már kint volt pénteken gyenge lábakon áll, bizonyítsák be hogy kint volt, úgy se tudják, szerintem legalábbis!
TRobee Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1338
Újabb hírek a "természetkárosítókról":Összehangolt akció volt a motorosok ellen több helyen is.Lezárták az utat előttük,mögöttük.Nem mehettek vissza megmutatni,hogy olyan helyen mentek be,ahol nem volt tábla.A legdurvább,hogy ma reggelre kitettek egy táblát és azt mondták,hogy pénteken rakták ki.A hely egyébként sokak álltal ismert:Lőtér Org. Le se mentek az útról,az RTL-es hiradóban meg a buckás pályát mutatták,hogy milyen károkat okoztak.
csukix Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1337
Rajtgépről indultak egyenlő esélyekkel. Rendeztek még néhány egyköröset is, de maradt a sorrend.
Előzmény: TRobee (1331)
TRobee Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1336
A magyar versenyzők az alábbi rajtszámokat kapták:

motor:
51 - Szilvási Péter
71 - Nagy Péter
107 - Hermann Henrik

quad:
124 - Németh Norbert
130 - Szabó László
131 - Mészöly Tamás

autó:
221 - Szalay-Bunkoczi
223 - Kis-Czeglédi
224 - Palik-Darázsi
242 - Ács-Bagics
243 - Kristóf-Simon
245 - Zapletal-Janacek
258 - Fazekas-Csató
259 - Liszi-Fenesi
266 - Varga-Pocseg
268 - Murczin-Hujber
269 - Gál-Oroszlán
271 - Gábor-Bacsa

kamion:
413 - Darázsi-Bahor-Kis
416 - Szobi-Jobbágy-Éder
423 - Szaller-Pócsik-Csitári
431 - Kovács-Tóth-Sipos
TRobee Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1335
Szega!Igazából én is elodáztam a kimenetelt,aztán meg este lett.
Előzmény: Tomi 142 (1334)
Tomi 142 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1334
Helló.Robi én azért nem írtam mert 4 kor tudtam meg h megyünk a pini khg-re és azt hittem h te alapból kint leszel.Majd máskor meglesz jobban beszélve.
TRobee Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1333
Hello!
Ma történt egy kis affér a nemzeti parkosokkal.Tibiék (orgoványiak) beleszaladtak a parkőrökbe,aztán azok meg el akarták venni a motorjaikat.Pedig csak az úton mentek semmi kárt nem csináltak.Többet egyenlőre nem tudok.
Iceapo Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1332
Én nem megyek, pihenek, néha azt is kell!

A C.E.R.-ről részletesen itt olvasható: Central Europe Rally , de aki csak a lényegre kíváncsi annak külön itt a program:

Közép-Európa Rali 2008 programja

Dátum Program
2008. 04. 17. Bemutatkozó fesztivál Szegeden
2008. 04. 18. A magyar versenygépek műszaki átvétele Budapesten

Látványos showműsor
2008. 04. 19. A külföldi versenygépek műszaki átvétele Budapesten
2008. 04. 20. Budapest-Nagybánya szakasz Gyorsasági szakasz a táborfalvai lőtéren
2008. 04. 21. Nagybánya-Szováta szakasz
2008. 04. 22. Szovátai szakasz
2008. 04. 23. Szováta-Debrecen szakasz
2008. 04. 24. Debrecen-Veszprém szakasz 2 gyorsasági szakasz a táborfalvai lőtéren
2008. 04. 25 Veszprémi szakasz 2 gyorsasági szakasz a jutaspusztai lőtéren
2008. 04. 26. Veszprém-Balatonfüred szakasz, díjkiosztó, gálaest Gyorsasági szakasz a jutaspusztai lőtéren
2008. 04. 27. Hazautazás
Előzmény: TRobee (1328)
TRobee Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1331
Mennyi előnyt adot P.Laci a Ramon-nak???
Előzmény: csukix (1326)
TRobee Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1330
Gyere Pini-hez!
Előzmény: rasta87 (1329)
rasta87 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1329
Üdv!

molútra megy valaki ma?
TRobee Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1328
Du. 4 körül jön valaki a Pini hegységre?
Iceapo Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1327
Én meg egy jó kis találkozón vagyok túl, egyetlen félegyháziként, ami ugye itt volt a Bugaci-csárdánál, talán legközelebb többen kapnak ihletet hogy eljöjjenek a képek láttán:

Azért két képet teszek fel, mert egyre nem fértek fel a motorok!
csukix Creative Commons License 2008.04.05 0 0 1326

Ma nézője lehettem az év versenyének. Scherco 4.5.i vs. factori racing. Kkmajsai crosspályán 4futam 3körössek. Pala négyszer megverte Gyogyót. A versenyzők valaszolnak a kérdéseitekre.

Iceapo Creative Commons License 2008.04.04 0 0 1325
Holnap délben /asszem 12h-kor/ Yamahás /főleg Tenerék lesznek/ találkozó a Bugaci-csárdánál, aki esetleg kíváncsi, hát nézzen el arra, én tuti ott leszek, ha csak le nem szakad az ég, egyrészt mert megígértem, másrészt elég sok tagot ismerek ebből a csapatból /is/, harmadrészt pedig meg már qrva régen motoroztam, éppen itt lesz ideje!
TRobee Creative Commons License 2008.04.04 0 0 1324
Holnap extrem-enduro Győrben!
Jövő vasárnap Tokod EC!!!Szívesen látjuk a szurkolókat,még szívesebben az újonc versenyzőket!
Gyöször Creative Commons License 2008.04.03 0 0 1323
teljesen jó, köszi! egyenlőre nem tudok értemenni, mert a balansz láncot nem hozza a magyar szuzuki erté, immáron 5 hete, a 2-3 hetes ígéretekkel ellentétben. Tavaly is vettem ugyan ezt a láncot, akkor megjött egyből német raktárból. Most azt mondják, hogy japánból hajózik. Boldog vagyok. nem is kell tengerhez motorozni, a motorom már tudni fogja milyen az. ...

De amint kész lesz a jármű, eldübörgök érte. Igazából már rég össze akartam rakni, csakhát...
Előzmény: TRobee (1322)
TRobee Creative Commons License 2008.04.02 0 0 1322
Gyöszi!
A lánckerekek készen vannak!!!
TRobee Creative Commons License 2008.03.31 0 0 1321
Holnap hol lesz az összejövetel?
Jana:) Creative Commons License 2008.03.31 0 0 1320
Gratula!!!!
Előzmény: TRobee (1316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!