Nekem egy Sevylor Colorado KCC335 felfújható kajakom van, már négy éve szolgál megbízhatóan. Ezen a képen a holland kempingszomszédaink próbálgatják:
Itt van egy <a href="http://www.riversandclouds.co.uk/shopexd.asp?id=104" target="_blank">video</a> is róla, és a Vaterán most árulnak is egyet korrekt áron.
Ha pár szóban leirnád, hogy konkrétan mire szeretnéd használni - sokkal felelősebb tanácsot tudnék adni. Például:
- Merev, vagy felfújható aljú legyen? - Max. személyek száma (max. terhelhetőség kg-ban) - Milyen vízre lesz (álló-folyó-hegyi) - Mire lesz használva? (sport, túrázás, teherrel-átkelés) - Motor lesz-e rajta? (ha igen milyen és mekkora? Villany vagy benzin? LE ?) - Maximális önsúly (a hajójé, kg) - 1 vagy 2 pár evezős legyen ?
Ezek mondjuk a leg-alapabb kérdések egy hajó-kiválasztásnál - de ezek nélkül nehéz tanácsot adni. .
Nem akarom elvenni a kedveded - de azt az "olyasmit" hajós minőségben megcsinálni....hát nem 1-2 óra meló a konyhaasztal sarkán.
Egyébként is - hajós-cuccot gyártani az teljesen más észjárást kíván - mint az egyéb, normális barkácsolás. Én sokmindent barkácsoltam már életemben - gépeket, bútort, fémszerkezeteket, elektromosságot, villanyszerelést, stb....de a hajós bütykölésnél csak néztem mint az ökör...mert ott semmi sem volt érvényes a tanultakból.
A hajón el kell felejteni például azokat az illesztéseket - amiket egy jóérzésű ember használna egy szerkezetnél. Ha a szárazon egy 8-as csavarnak elég egy 8,2-es luk, hogy ki-be járkáljon rajta - ugyanaz hajóra már jó 1 mm lötyögést kér.
És tudod mi a röhej? Ami az asztalon borzasztóan trehány illesztésnek tűnik - a hajón természetes - pláne, mert nem is működik másképp.
De a fellépő erőhatások sem azok - mint amiket normális ember odatervezne. Aki ezt nem tudja, annak rengeteg holmija törik le, csavarodik el vagy szakad a vízbe a hajóról.
Néha hülyeségnek tartjuk azokat a firnyákos tengerészcsomókat a kötélen. Hidd el, nem azok. Ha nem úgy csinálja az ember, olyan még nem volt, hogy ki ne oldódjon idővel. Személyesen nekem is szakadt már a fejemre a teljes vitorlázat - a vasalással együtt - mert úgy véltem, hogy "jó lesz oda a takács-görcs is".
Gratula - fog ez menni. A 10-es karabiner jó lesz - kényelmesebb kezelni, ki-be akasztani, stb. Remélem, hogy azt a rugós-fajtát vetted és márkásat (Fisher szokott lenni, az szép fényes és nem rohad meg évekig).
A csővel, így látatlanba, nem tudok tanácsot adni - látni kéne hogy mi a haditerv? Ahhoz kéne egy rendes fotó - ahogy megbeszéltük.
Majd ha felfújod mégegyszer, akkor majd szólj és megondom hogy fotózd.
Beszélhetünk skype-n is - ingyért - én ott ronald_0753 vagyok. .
Hát Baranyába mi is el havaztunk, kb. 10 cm-nél jár már.
Tegnap sikerült vennem kötelet 85 Ft/m, karabinerbe 10mm-est kaptam. Már csak jó idő kéne és lehetne próbálni, hogy milyen vele evezni. Aluminium csővet hol vettél, és milyen árban volt? Lemértem a motorom 10kg, milyen átméröjű és falvastagságú csővet ajánlanál?
Te, nevetni fogsz, de ilyen rettenetes méhész-bódékkal tele van az alsóörsi kampesz...a Riviéra. Igaz, ott van még ezeken kívül még vagy 150 bódé - mert azok otthagyják télire is. .
Hali Ez király bérbe nem adod, lassan nálunk itt Gete tövében is, csak ezzel lehet közlekedni. Reggel a kaput ki akartam nyitni de a nagy hótól döntött önállósitja magát.
Érdeklődöm a lakósok között, hogy egy ismerkedéssel egybekötött Bécsi falles hétvégi lakózás érdekelne e valakit? Ugye szállás ingyen és kb három éjszaka ottlét. Mondjuk nem tudom mit szólnak a parkolóban, ha bográcsolunk egyet. Legfeljebb megkináljuk Őket is.