Esküszöm, hogy eddig a környezetemben senkinek nem ez jutott eszébe amikor meglátta, hogy "mono" - mondjuk, így legalább van értelme, mert nem is értettük, hogy mire lenne jó egy ilyen cucc :-)) Megint okosabb lettem, köszi :-))
Dombornyomott VISA vagy MasterCard kártya kell hozzá. Ha ez nincs, akkor lehet kérni egyszerhasználatos kártyaszámot a banktól (Inter-Európa Bank, de úgy tudom, hogy az OTP-nek is van ilyen szolgáltatása.)
Az IEB-nél úgy megy, hogy nekem eleve meg van rendelve a kártyaőr szolgáltatás (SMS-ben értesít). Felhívok egy telefonszámot és SMS-ben elküldi az egyszerhasználatos kártyaszámot, ami gyakorlatilag egy virtuális MasterCard kártya. Ami a szép benne, hogy csak egyszer lehet használni, ergo nem tudnak lehúzni. 30 ft/stück.
A többi banknál is lehet érdeklődni, hogy miként megy a dolog, mert őket nem ismerem.
Az alacsonyabb kategóriájú Reanult-kba (Twingo, Clio, Megane - ezekhez volt eddig szerencsém- gyárilag beépített CD-s rádiók általában mono-k voltak (az okát nem tudom) erre kérdezz rá mielőtt kicserélteted!
Dudáról jut eszembe nekem is volt a régi thaliámmal dudás story-m. Önálló életre kelt, és akkor dudált amikor ő gondolta. Volt, hogy az előttem haladó BMW-s pislogott, hogy mit dudálok (félve álltam emg mögötte a pirosnál), de volt olyan, hogy kb 2 km-en keresztül szólt. Az okát nem találták, de amikor az indexkart kicserélték magjavult "magától".
A csomagtartó központizárja hol műxik, hol nem! A vezeték rendben lehet, mert némi mozgást eszközöl a zárszerkezeten, de ez kevés mint a légy szíves!ben az EKG...
Az meg a masik hogy milyen minosegu lesz igy a zene. Nekem van mp3 player a kocsiban es kazettas adapteren megy a magnoba, de eg es fold a radiobol szolo zene minosege es ami az mp3 playerbol szol. Olyan tiszta es eros hangja van hogy meg nem kulonboztetne senki hogy nem cd-rol szol.
En ehelyett javaslok egy szebb es legalis megoldast. Ezt az mp3 player-t amit vettem nagyon olcson meg lehet venni az Amazon-nal. Fel eve vettem, akkor kb 7000ft volt. Most mar csak 25 euro!
Azota is nagyon meg vagyok vele elegedve. Kivaloan szol. Nincs telecsicsazva, egyszeru es szepen szol. Es autoba ilyen kell. Nincs szukseg Title meg minden marhasag kijelzesre. Es a legjobb benne hogy nincs belso memoriaja, de barmilyen SD vagy MMC kartyat elfogad es USB-s memoriakartya olvasokent mukodik pc-n. Tehat csak copy-val atmasolod az USB-s drive-ra az mp3 fajlokat barmilyen konyvtarba, mert minden alkonyvtarat bekapcsolasnal vegignez hogy hol van mp3.
1 db kismeretu ceruzaelemmel mukodik. En toltheto NiMH aksit hasznalok es eleg sokaig birja.
Csak annyit mondok, hogy egyelore ez tetszik legjobban a Thaliaban, a 4 hangszoros hifi mp3 player-rel. Eszmeletlen jol szol. Remelem ez a gyari hifi nem fog beszarni :(
Legalább megtanulod, hogy ne dudálgass naponta négyszer. :)
Én még azt se tudom, hogy működik-e a duda. Majd a 2 éves garancia lejárta előtt megnyomom egyszer. :)
Na ujabb RH szervizlatogatas megvolt. Eleg morcosan allitottam be hozzajuk ma reggel a garis kurt miatt. Ereztek is hogy ez mar kicsit ego es nem kellett idopontert pitizni, azonnal nekialltak es fel ora alatt megcsinaltak. Azt mondtak a garis uj kurt is beszart, kb 4x dudaltam vele csere utani szombati napon. Gyorsan kikaptak egy uj Thaliabol a kurtot es beraktak az enyembe. Lassan minden uj Thaliabol kapok valami uj alkatreszt.
Most turelmesen varok hogy mi fog legkozelebb bedogleni hogy mehessek miatta legalabb 3x a szervizbe.
A törvények miatt, miszerint nem indíthatsz szabadon FM rádióadót (még ilyen kis hatótávolságút sem), elvileg Magyarországon ezeket a kütyüket úgy kellene forgalmazni, hogy az FM rádióadójuk le van tiltva. Szóval, ha akar valaki ilyet, akkor gyorsan szaladjon megvenni. :-)
Másrészt a kütyü az autóban van, a rádió antennája pedig a tető hátulján. Kettejük között egy elég tekintélyes vaslemez található. Szerintem kétséges, milyen eredményt lehet elérni vele, bár egy próbát megér.
Most néztem a Renault honlapját, hogy a Status és az Expression Thalia III-akba +30000-ért lehet CD-s rádiót kérni. Szerintetek, ezt lehet a II-es Thalikba is kérni ennyiért, hogy cseréljék má' ki?
Egy érdekes ötlet CD-k Thaliában történő lejátszásához. CD-ről számítógépen grabbelés, vagyis MP-3 file-ok előállítása. Majd rávenni egy USB csatlakozós Pen drive-ra. és
"MP3 lejátszó gépjárműbe Egy érdekes és okos megoldás az autózás közbeni MP3 hallgatáshoz. Az eszköz a gépjármű 12V-os szivargyújtójához csatlakoztatható MP3 lejátszó, mely rendelkezik USB porttal, így hozzá flash drive csatlakoztatható, és szinte "korlátlan mennyiségű" MP3-at vihetünk magunkkal. Az egyedi megoldása abban rejlik, hogy beépített FM adóval rendelkezik. Így az autóhifi tuner részén beállítva a megfelelő frekvenciát már hallgathatjuk is az általunk kedvelt zenét. Nincsen szükség a kazettakonverterre, vagy a sztereó jel más trükkel való hifibe juttatására." Az adófrekvencia állítható, hogy ne ütközzünk kedvenc adónkkal, illetve néhány méteren belül a megadott tartományban a külső zavarokat elnyomja.
Külsősként belepanpogok. Szerintem mindenki hozzon saját igénye szerint kaját, aztán majd csipegetünk egymáséból is legfeljebb. Nekünk eddig sose sikerült eltalálni a kaja mennyiségét. Általában a felét haza kellet hozni, pedig már a kóbor kutyának se kellet annyit kapott enni. Ne feledkezzünk meg az italról se.
Találkozó? Ehhez majd akkor tudok hozzászólni, ha tudom hogy honnan (pest), mikor, és milyen útvonalon indultok, én majd útközben csatlakozom.
Akkor lezárnám a délutáni programra való szavazást, az alábbi eredménnyel:
1.Szórakaténusz Játémúzeum és Műhely 9 szavazat
2.Kunsági Nemzeti Park 5 szavazat
3.Arborétum 4 szavazat
Az eddig jelentkezettek névsora
V_Tibor 4 fő
Tuzi 2 fő
Steve53 4 fő
Pax2 5 fő
Boszi70 3 fő
Garfield007 2 fő
Ádám77 2 fő
Atesz 3 fő
Alizé 4 fő
Mynames 1 fő
Rakoscsabai 2 fő
Noki 2 fő
DohonyiZ 2 fő
A jelentkezéseket még várom egészen a Thaliig, A Szórakaténusszal felveszem a kapcsolatot, illetve reménykedem, hogy a kecskeméti szabadidőparknál végre hajlandó felvenni valaki a telefont.
A fő kérdések még az alábbiak:
- KAJA (ott vegyünk közösen, vagy mindenki hoz magának husit és egyebeket?)
- THALÁLKOZÓHELY (Hol és Mikor találkozzunk, illetve várjuk meg egymást?)
Csak másolom ,nem válalok felelöséget hogy jók a telefon számok illetve a címek.
Ezen kivül néz körül a Meganeklub honlapján ott is van pár darab.
Frid-Car
Budapest, 1135 Jász u. 97.
239-0445, 288-0846, 239 0495!
1. Auto France 1142 Tengerszem u. 82/a (M3-as bevezető szakasza mellett, Vasútsori felüljáró után, jobbra. Agip kútnál kimenni (ahol a Nagylajoskirálynéútja is van), aztán visszacsűrni).
220-5316, 30/999-1959, 30/971-2111
2. Auto Paris 1151 Szántóföld u.1 (ez is M3-as mellett, de már kinn a városból. Fóti úton érdemes kifelé menni, és amikor már éppen elhagytál minden lakott részt, a végén jobbra (M3-as felé) van egy téesz bejárat. Ott bemész, mész jó hosszan az istállók mellett, kb. 5-600 m után lesz jobbra, ki van táblázva).
308-3510, autoparis@matavnet.hu
Én ezeket szoktam látogatni, konkrétan az 1.-es volt a legtutibb.
De itt van még néhány telefonszám (Budapest és környéke), érdemes ezeket is hívogatni:
3. 27/348-360
4. 23/415-155, 20/922-1471
5. 290-2734
6. 257-0136, 30/948-8902
Auto France 220-5316
06-30-999-1959
06-30-971-2111
1142 Budapest Tengerszem u. 82/a.
Auto Paris
308-3510
1151 Budapest Szántóföld u. 1.
Auto Agence West France
06-27-348-360
06-30-201-1287
Dunakeszi Fóti út 100. 8-17 óráig
Rönorha Kft.
257-0136
06-30-948-8902
1171 Budapest Ecsedháza u. 11/b.
Renault & Peugeot bontó 290-2734
291-6511
XVIII. ker. Királyhágó u. 10. 9-17 óráig
Pleso Autóbontó 416-08-84
1158 Budapest Késmárk u. 4.
Szira Bontó 260-3919
1108 Budapest Harmat u. 224. 42480/5 hrsz.
Marcsev József Autóbontó Gyál
06-29-340-073
06-60-341-020
06-30-209-0593
2360 GyálKőrösi u. 26.
Monor Roncs 06-29-410-168
2200 Monor
Autó Mihályi
291-4483
1188 Budapest Ady Endre u. 61.
Nem tudnátok adni egy pár renault bontó telefonszámot. Felnit vennék a thaliára. Nem tudja valaki hogy mennyi az osztóköre? Nem méricskélnék ha nem feltétlen szükséges.
Na most láttam az új thalia reklámját is. Láttátok?
Én egy jó párszor csak az RH műszaki irodájukkal akartam beszélni, de csak a telefonos hölgyig jutottam. Ja biztos, hogy "ne zavarjuk", mert origamizik. Szerintetek statisztikában tényleg ennyire jó helyen van a thalia megbizhatósága, hogy a renault erre építi az új thalia reklámhadjáratát?