Keresés

Részletes keresés

Palotasziget Creative Commons License 2006.02.15 0 0 820
hozzá állása=hozzáállása
Palotasziget Creative Commons License 2006.02.15 0 0 819
Szia kdezsoe!
Nem gondolnám, h. ezért neked kellene lelkiismeret-furdalásodnak lenni!
Az intézkedő rendőr, - ha udvarias hangnemben közölte volna veled, h. szerinte mégis szabálysértést követtél el, de most nem áll módjában ezt kifejteni neked, majd a kapitányságról kapsz ez ügyben értesítést -akkor nem hiszem, h. bepanaszoltad volna.
Ahogy írtad is, a viselkedése és a hozzá állása, azaz hozzá nem állása tette fel az i-re a pontot!
Egyébként apám mondta mindig nekem: "Gyáva népnek nincs hazája!"
Ha hagyod magad, amikor úgy érzed, h. igazad van, de mégse teszel érte semmit, akkor mindig vesztes leszel.
Úgyhogy, kitartás!
Előzmény: kdezsoe (818)
kdezsoe Creative Commons License 2006.02.14 0 0 818

Igen, erre mar en is gondoltam... :(

Az eset sajatossaga, hogy amig jomagam csupan a rendor nevet es szamat ismerem, addig en az osszes szemelyes adatomat a rendelkezesere bocsajtottam, ugyanis egy jegyzetlapot teleirt velem, amikor elkerte az igazolvanyaimat. Raadasul a rendorsegen meg a munkahelyemet es a foglalkozasomat is jegyzokonyvbe kellett mondanom, csak tudnam, hogy annak aztan mi koze az egeszhez.

A rendor viselkedese annyira kirivo volt, hogy feltetlen onkritikat kell, hogy gyakoroljon, le kell, hogy vonja a tanulsagokat, ha meg tovabbra is rendor akar maradni.

Egyebkent sem en kezdtem, a rendor szakszerutlen intezkedese a KRESZ feluletes ismerete, valamint a rendorhoz nem melto viselkedese volt az oka, hogy konfliktusba kerultunk egymassal.

Elmondtam egyebkent, minden alkalommal a rendorsegen, hogy en ezt az egesz dolgot ruhellem, nekem egyaltalan nem celom az, hogy fejek hulljanak, vagy barkit meghurcoljanak, en csak azt szeretnem, ha hasonlo esetek tobbe nem fordulnanak elo.

Elegge harcos tipus vagyok, ha az igazamat kell vedenem, van meg par dolog a tarsolyomban. Szerencsere ami a nyilvanossagot illeti, meglehetosen szeleskoru kapcsolataim vannak, marpedig a nyilvanossag az, ami a hasonlo szervezetekkel szemben a legeredmenyesebb.

Remelem, ezekre mar nem lesz szukseg...

Előzmény: Szorgos (817)
Szorgos Creative Commons License 2006.02.14 0 0 817
Szia!
Nem hiszem, hogy Off lennél, hiszen ez is a kerület életéhez tartozik. Bár lehet, hogy csak én gondolom így, de lehet tanulni az esetedből.
Mondjuk én csak attól félek, ha a rendőrt megbüntetik és címeri a címed, nehogy megtaláljon civilben. Tudod mire gondolok!?
Végülis jó, hogy így végződik, csak kár azért sok elvesztegetett időért amit erre az ügyre fölöslegesen kellett fordítanod egy nem túl segítőkész rendőr miatt.(hogy szépen fejezzem ki magam) :))
Előzmény: kdezsoe (816)
kdezsoe Creative Commons License 2006.02.13 0 0 816

Nemigazan felejtettem el, a mult heten voltam ezugyben a rendorsegen...

Azota egyebkent, mar megjott a hatarozat...

A panaszomat jogosnak iteltek meg, szabalysertesi eljarast nem inditanak ellenem, az intezkedo rendort, pedig szakszerutlen intezkedes miatt, fegyelmi felelossegrevonasban reszesitik...

A hatarozatban nehany szo esik az intezkedesrol, miszerint a rendor arra hivatkozott, hogy azert nem szallt ki, mert forgalmazott a radion, aminek persze semmi jelet nem lattam.

Ha eltudott kuldeni a fenebe, az 5 centire nyitott ablakon, akkor azzal az erovel, par szoban kozolhette volna azt is, hogy most eppen forgalmaz, ha befejezte, akkor beszelhetunk.

Azt is allitotta, hogy a nyilatkozat kitolteset megtagadtam, amit ilyenkor szoktak alairatni. Semmifele nyilatkozatrol nem tudok, de egyebkent, mivel semmifele szabalysertest nem kovettem el, bizonyara megtagadtam volna, ha barmit is megprobalt volna velem alairatni.

Szerepelt meg a hatarozatban, hogy a tanuk az altalam elmondottakat tamasztottak ala.

Mult heten, ismet csorgott a telefonom, hogy faradjak be tanukihallgatas celjabol, a rendor ellen inditott fegyelmi eljarasi ugyben.

Befaradtam, elmondtam mindent ujbol, jegyzokonyvbe vettek, de az itt alabb es a Rendőri intézkedésekkel kapcs. panaszok topikban, parbeszedes formaban leirt es kozzetett, hozzaszolasomat kinyomtatva is atadtam nekik, nyomatekosan hozzafuzve azt, hogy az en fegyverem a nyilvanossag, ezzel pedig tovabbra is elni fogok.

Remelem, ezekutan mar lerendezik maguk kozott a dolgot, bar valami azt sugja, hogy meg nincs vege a dolognak... :(

Befagyott a topik... talan nagyon OFF voltam a problemammal? :)

Előzmény: Szorgos (814)
Szorgos Creative Commons License 2006.02.13 0 0 815
Nagyon klassz a honlapod! Érdekes volt a séta, köszönöm! :) Ha szeretnél egy képet az uszoda tetejéről akkor küldök szívesen. Itt lakom fölötte. :)
Előzmény: Neonvadász (813)
Szorgos Creative Commons License 2006.02.13 0 0 814
Üdv. Mindenkinek!

Nahát el vagyok ájulva! Most gondoltam Rád, hogy vajon történt e már valami az ügyedben és látom, hogy már lassan el is felejted, annyi idő eltelt az intézkedés óta. Meg vagyok döbbenve ezen a gyors ügyintézésen. :)
Nagyon örülök, hogy sikerült ilyen normális módon rendezni a történteket! :)
Előzmény: kdezsoe (811)
Neonvadász Creative Commons License 2006.01.27 0 0 813
A megújult Neonvadász honlap legfrissebb virtuális sétája az újpesti régi neonfeliratok, reklámtáblák világába kalauzolja el a látogatót.
Palotasziget Creative Commons License 2006.01.03 0 0 812
Úgy látszik vannak még "csodák"! :-))
Előzmény: kdezsoe (811)
kdezsoe Creative Commons License 2006.01.03 0 0 811

Tegnap jo dolog tortent, az ugyemben...:)

Csorgott a mobilom, udvarias hangnemben egy talalkozot kertek tolem, amikor nekem jo.  

Ember modjara, egyenrangu partnerkent, udvariasan bantak velem.

Egy szavam nem lehet, sot!!! :)

Beszelgettunk, (sokat) kozben mindent letettem az asztalra, az itt megirt hozzaszolasaimat, kepeket, helyszinrajzot a meterekkel, stb...

Turelmesen meghallgattak, a kepeket es helyszinrajzot attanulmanyoztak, elmondtak, hogy kozben, a helyszint januar 1-en mar ok is megtekintettek.

Tudattak velem, hogy nem kovettem el semmit, ami szabalytalan, a szabalysertesi eljarast, termeszetesen nem inditjak meg, az intezkedo rendor ellen, a velem tortent viselkedese miatt, fegyelmi felelossegrevonast alkalmaznak, aminek az eredmenyerol, majd ertesitenek.

Remelem, igy lesz... :)

Igy is lehet. :)

A kapitanysagon tortentekkel kapcsolatban megkerdeztek, akarok-e hivatalos formaban, az ott tortentek miatt panaszt tenni?

Ettol elalltam, de elmondtak, hogy az altalam leirtakat, azert maguk kozott kivizsgaljak, hogy hasonlo esetek ne fordulhassanak elo...

Előzmény: kdezsoe (791)
Palotasziget Creative Commons License 2005.12.31 0 0 810
Minden kedves fórumozó és nem fórumozó, újpesti és nem újpesti embernek B.Ú.É.K!
anyika55 Creative Commons License 2005.12.31 0 0 809

Kedves szűkebb hazámbeliek!

Boldog újévet kívánok nektek, és természetesen mindenkinek! :)

anyika

kdezsoe Creative Commons License 2005.12.31 0 0 808

Csondes bulizos vagyok... :)

Boldog Újévet Kívánok, minden kedves újpestinek és nem újpestinek! :)

Előzmény: Szorgos (807)
Szorgos Creative Commons License 2005.12.31 0 0 807
Az jó, hogy legalább tanui vagytok egymásnak!
De szerintem ma már ne rágd magad ezen, inkább bulizzál! :))
Előzmény: kdezsoe (804)
Lean Creative Commons License 2005.12.31 0 0 806
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.31 0 0 805
O is lefenykepezte a helyszint
Előzmény: Szorgos (803)
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.31 0 0 804

Igen, o is ott volt, amikor a rendornel reklamaltam, a csukott ablakon keresztul.

Elerhetosegunket kolcsonosen megadtuk egymasnak, sot! szinten tett panaszt a rendori intezkedessel kapcsolatban...

Előzmény: Szorgos (801)
Szorgos Creative Commons License 2005.12.31 0 0 803
Akkor most a másik autósnak is jól jön a fotód! :)
Előzmény: kdezsoe (802)
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.31 0 0 802

Meg nem buntettek meg, csak feljelentettek.

Tegnap beszeltem, a hatam mogott allo feher auto tulajaval, neki mar kijott a nyilatkozat, amit az adataival kitoltve, vissza kell kuldenie.

Nekem meg eddig nem jott semmi. A feher auto tulajdonosaval ellentetben, az en adataim ismertek, mert azokat felirta a rendor, amikor visszamentem, hogy megkerdezzem, mit kovettem el, hogy megtisztelt es a szelvedomre rakta a cedulat.

Előzmény: Szorgos (798)
Szorgos Creative Commons License 2005.12.31 0 0 801
és aki a hátad mögött állt arra is tettek cédulát?
Előzmény: kdezsoe (800)
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.31 0 0 800
Gondolhatod, hogy azota minden szegletet ujra atnyalaztam a helyszinnek, nincs elorebb tabla, csak az az egy, ami elott megalltam...
Előzmény: Palotasziget (797)
Szorgos Creative Commons License 2005.12.31 0 0 799

Mindenkinek innen a 10.-ről! :)

Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet. Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom, légy boldog a következő 365 napon!

BUÉK!

Szorgos Creative Commons License 2005.12.31 0 0 798
Ajjajjj! Lesz neked jövőre programod, nem fogsz unatkozni. Ahogy a fotót nézem nem értem, hogy miért is büntettek meg??!!
Jól teszed, ha nem hagyod magad, bár ehhez jó idegek is kellenek. Drukkolok Neked! :)
Előzmény: kdezsoe (796)
Palotasziget Creative Commons License 2005.12.31 0 0 797
Szia KDezsoe!

Nem mostanában jártam ugyan arra, de nekem úgy rémlik, h. a Liszt Ferenc utcától már van kint egy megállást tiltó tábla.
A tortúráddal kapcsolatban, sajnos no komment...!
Előzmény: kdezsoe (796)
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.28 0 0 796

Igen, bizonyara sok idobe es idegeskedesbe fog kerulni es egyaltalan nem akarok olyan szabalysertesert buntetest fizetni, amit nem kovettem el.

Azota szetnyalaztam a KRESZ-t...

Ket dologra kell meg felkeszulnom, (mivel vedve a munder becsuletet, igyekeznek majd valami paragrafust, a nyakamba varrni) a kihallgatasig.

Mert ugye, a megallni tilos tabla szerintem, egyertelmuen nem fog nekik bejonni...

Mivel a helyszinen, egy L alaku uttorkolat van, (Istvan teri piac, viragpiac mogotti sarok) a kovetkezo ket dolggal probalkozhatnak meg:

Az egyik az utkanyar, (mert akar annak is minosithetik) a masik az uttorkolat.

Az egyik: (utkanyar eseten)

"40/5/c: Tilos megallni: be nem lathato utkanyarulatban, bukkanoban, vagy mas olyan helyen, ahol a jarmuvet, a tobbi jarmu vezetoje, kello tavolsagbol nem eszlelheti"

Fenykepekkel fogom igazolni, hogy a jarmu, mindket iranybol, legalabb 100 meter tavolsagbol, teljes terjedelmeben, jol eszlelheto.

Gondolom, hogy lakott teruleten, ennyi talan elegendo lesz...

A masik: (uttorkolat eseten)

"40/5/d: Tilos megallni: korforgalmu uton, utkeresztezodesben es az uttestek szeleinek metszespontjatol szamitott 5 meter tavolsagon belul, ha kozuti jelzesbol mas nem kovetkezik; az utkeresztezodesben az uttorkolattal, vagy utelagazassal szemben megallo jarmure - ha ez a tobbi jarmu bekanyarodasat nem akadalyozza - a tilalom nem vonatkozik;

Szinten lefenykepezem es pontosan lemerem, a metszesponttol valo tavolsagot, ami a jelenlegi becslesem szerint, tobb mint 5 meter, ugyanis meg mogottem allt egy masik auto, amirol fenykep is keszult.

A kanyarodo jarmuveket sem akadalyozhatja, mert az a bizonyos L alaku sarok, a megallni tilos tablaig, a kanyarodo jarmuvek iven kivul esik.

Ez az egyik dolog, a masik a rendori intezkedessel kapcsolatos bejelentes.

Itt ugy erzem, nehezebb dolgom lesz, mert minden, jelenleg altalam nem elkepzelheto dolgot bevetnek majd, (ezert nehezebb felkeszulnom ra) hogy a panaszomat jogtalannak minositsek.

Ennek jeleit tapasztaltam meg akkor, amikor alig tudtam bevenni a kapitanysagot, hogy elmondjam, es jegyzokonyvbe rogzitsek a panaszomat.

Előzmény: Szorgos (795)
Szorgos Creative Commons License 2005.12.27 0 0 795
Ez felháborító!!!!!
irígylem a kitartásod! Most akkor a büntetéssel meg mi lesz? Remélem nincs szándékodban kifizetni. Csak az a baj, hogy lehet nagyon sok idődbe és idegeskedésedbe fog kerülni ez a "kis kaland". Sajnos, hogy még mindig ekkora urak a "rendőrök.":(((
Józsi31 Creative Commons License 2005.12.24 0 0 794

MINDENKINEK !

Józsi31 Creative Commons License 2005.12.24 0 0 793
Ne hagyd annyiban, egyetértek veled, ebben az országban csak az ilyen következetes, utánjárással lehetne valamit elérni.Sajnálom , hogy nem voltam a közelben, biztos vagyok benne, hogy közösen , többen többet is el lehetne érni.Úgy gondolom ez a fórum kevés .
kdezsoe Creative Commons License 2005.12.24 0 0 792

Bekes, Boldog Karacsonyt kivanok, Mindenkinek! :)

kdezsoe Creative Commons License 2005.12.23 0 0 791

Mai nap a kovetkezo serelem ert, rendori intezkedessel kapcsolatban:

Az ujpesti piacnal varakoztam, a kepeken lathato, bordo Hondaval, a megallni tilos tabla elott, egy meterrel.

Vasarlas utan visszaterve az autohoz, feljelentesi cedulat talaltam a szelvedon, szabalytalan varakozas miatt.

Meglepett a dolog, mert semmi nem tiltotta, hogy a tabla elotti utszakaszon varakozzak.

A rendorok mar nem voltak ott, de kb egy ora mulva visszamentem, ott talaltam oket. Ultek a jo meleg autoban, masodiknak, nagyban akadalyozva ezzel a forgalmat. (termeszetesen, megkulonbozteto jelzes es elakadasjelzo nelkul, szemben a forgalommal)

A rendorautohoz mentem, bekopogtam a zart ablakon. A rendor kb 5 centire lehuzta az ablakot.

Megkerdeztem, a cedulat megmutatva:

- On tette ra az automra?

- Igen.

- De miert? Ott alltam, ahol most eppen az a Citroen all, amin most nincs hasonlo cedula... (azota egy Citroen parkolt oda ugyanis)

- Akadalyozta a forgalmat, a rendorkapitany azert kuldott ide minket, hogy rendet csinaljunk... 

- De hat en a megallni tilos elott... beszeljuk mar meg, mert szerintem, serelem ert, oktalanul.

- Na! Ellehet innen menni! (felhuzta, az ot centire lenyitott ablakot)

- Legyen szives, amennyiben On intezkedett, kozolje az adatait, mert panaszt szeretnek tenni! (mondom, a mar csukott!!! ablakon keresztul)

Valasz nem jott, ram sem nezett.

Ezutan, mast nem tehetek, az auto moge alltam es felirtam a rendszamat.

Kozben tanu erkezett a helyszinre, aki megallapitotta, az esetet vegignezve, hogy ez amit muvelnek, meglehetosen bunko dolog.

A rendor latva, hogy tanu is van, resnyire kinyitotta az ajtot, hatraszolt: -Na! Jojjon ide!

Odamentem. :((
Rendor meg mindig az autoban. Resnyire nyitott ajto, nehogy megfazzon...

- Kerem az iratait!

Odaadtam mindent, rendor kiirt mindent az utolso sorig.

- Ezzel most maga elismerte a szabalysertest! mondta es visszaadta az iratokat.

- Nem ismertem el semmit, ez igy nevetseges is lenne, panaszt fogok tenni On ellen!

Atvettem az iratokat es meg mindig a tanu jelenleteben felkertem, hogy mutassa meg a jelvenyszamat, mert panaszt kivanok tenni.

Kitapaszkodott az autobol es megmutatta a jelvenyet, aminek a szamat felirtam.

- Menjen ahova akar! Ezzel visszault az autoba es becsapta az ajtot.

Ezutan, elmentem a helyszinrol. pontosabban, eloldalogtam...

Szerencsere a mobiltelefonomon levo gagyi kameraval, lefenykepeztem a helyszint, hazamentem, kinyomtattam, azutan irany a kapitanysag.

Itt jott a kovetkezo tortura...

Kapus: - Milyen ugyben?

- Rendori intezkedes miatt panasszal szeretnek elni, illetve bejelentest tenni.

- Mi a panasz targya?

- Ezt mondjuk nem Onnek, hanem az ugyeletes tisztnek kivanom elmondani.

- Nem foglalkozunk ilyen panaszokkal!

- De en bejelentest kivanok tenni, ehhez nekem jogom van.

- Sajnalom, ilyen ugyekkel nem foglalkozunk! Ertse mar meg! Jojjon vissza kedden.

- En nem kedden akarok panaszt tenni, hanem most.

Vallvonogatas...

- Na jo! Akkor ot perc mulva, visszajovok ket tanuval, akkor On majd be fog engedni, az ugyeleteshez, hogy panaszt tegyek.

- Varjon, odaszolok az ugyeletesnek...

Telefon, Odaszol... Vita a telefonban... -De az ur ragaszkodik. mondja.

- Na, jo menjen, folyoso 1. szoba.

Odamegyek, kopkopp, bemegyek.

Ugyeletes sem orul nekem, kozli, hogy a szabalysertesi eloadonal majd lesz modom fellebbezni.

- En nem fellebezni akarok, hanem rendori intezkedes miatt panaszt tenni. MOST. ITT.

- Ennek semmi ertelme, mert ezzel ugy sem er el semmit...

- En akkor is akarok, mert ehhez jogom van.

Lerakom az asztalra a kepeket, elmondom mi volt. Megallapitja, hogy az intezkedo rendor, nem ujpesti, hanem kaposztasmegyeri, ott kellene panaszt tenni...

- De kerem, Kaposztasmegyer nem a IV. kerulet? Az intezkedo rendor parancsnoka nem az ujpesti rendorkapitany, ez nem a IV. keruleti rendorkapitanysag???

- De igen. (kelletlenul odaul a szamitogephez) - Mondja az adait...

Jegyzokonyv, vegre keszul, kulon ragaszkodnom kell, hogy reszletek is bekeruljenek, ugymint a rendor altal 5 centire lenyitott, majd felhuzott ablak.

Amikor kozlom, hogy a kepeket is csatolja a panaszhoz, ujabb kardozas kovetkezik:

- Nem en biralom el a szabalysertest... semmi ertelme, hogy kepeket csatoljunk. mondja.

- En viszont ragaszkodom, mert ugy latom, meg mindig nem erti, en nem a szabalysertes ellen kivanok fellebbezni, hanem panaszt akarok tenni, rendori intezkedes miatt, ezt viszont alatamasztjak, a kepek, ehhez ragaszkodom.

- Hany kep? Hany oldal? kerdezi.

- Ket oldal, negy darab kep, oldalak megszamozva, mindket oldalra rairva, hogy a panaszhoz kivanom csatolni, alairtam, kerem atvenni.

Mellekletkent jegyzokonyvbe beir, csatol. Jegyzokonyv kolcsonosen alair.

Ekoszonok, vernyomnasom az egeket veri... Boldog Karacsony...

Mindez ma, 2005 december 23-an tortent...

Helyszin Ujpest, Istvan teri piac, Ujpesti Rendorkapitanysag.

Magyarorszag. :((

Tanuk vannak, helyszin lefenykepezve, tanuk jelenleteben.

Tanu a rendor viselkedesere van.

Viszont tanu a kapitanysag minosithetetlen ugyintezeserol, a minosithetetlen hozzaallasrol, nincs.

Azert irtam mindezt ide, mert elhataroztam, hogy a ma tortenteket, minden Ujpesten fellelheto tisztsegviselonek elkuldom.

A Netet turva, nem sok kontaktot talaltam...:((

Igyekszem, a lehetosegeimet kihasznalni, ez pedig ugyebar egy Ujpestrol szolo topik...

Amennyiben megis akadna egy tisztsegviselo valahol, aki ideolvas es valoban erdekli, mi tortenik a keruletben elokkel,  a mail cimem nyilvanos.

A rendor nevet es jelvenyszamat szivesen, a rendelkezesere bocsajtom...

Vegul, a kepek:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!