Keresés

Részletes keresés

WACO Creative Commons License 2005.07.12 0 0 30

Kedves Prelator!

Én nem igazán értek veled egyet. Mi idén másodszor voltunk a párizsi Disneyland-ben (nyugodtan vessék reánk a követ, mi eddig kétszer négy napot voltunk, mindkétszer csak a parkban, és ott is szálltunk meg). Az én kisfiam 4 és fél majd öt évesen volt a parkokban és teljesen elvarázsolta. Az élmény talán olyan tekintetben volt feldolgozhatatlan, hogy a szíve majd mexakadt, hogy haza kellett jönnünk. Egyébként a park szállodáiban megszállni sem olyan vészes árú ha jól kiválasztod az időpontot: nekünk idén március közepén a szálloda reggelivel, három személyre ("kids-go-free") a négynapos parkbelépővel (Hopper Jegy mindkét Parkra érvényes) olyan cirka 115e körülibe volt. A legocsóbb 2 csillagos szállodában voltunk, de még itt is volt fürdőszoba, tv (Disney-csatornával), etc. Szal szvsz 1általán nem vészes.

Azt nem felejtem el soha, hogy mikor a Peter Pan repülő hajójával a végére értünk, a kisfiam azt hitte, hogy Sohaországba érkeztünk, és kivolt, hogy mégsem. Hja, nem nagyon akar felnőni (valamit tudhat).

Kedvencünk a Big Thunder Mountain, a Phantom Manor, a StarTours, a Peter pan Flying, meg még egy csomó minden:-)))

Szerintem remek egy hely, az első, ahol meglett embereket láttam visszalényegülni gyerekké.

Üdv, WACO

Előzmény: Perlator (28)
Perlator Creative Commons License 2005.03.08 0 0 29
na, persze hogy nem sikerült a képfeltöltés, talán másodszorra...
Előzmény: orpe (24)
Perlator Creative Commons License 2005.03.08 0 0 28

kedves orpe,

hihetetlenül sok, sűrű és egy 5 éves számára feldolgozhatatlan élmény fogja érni a kislányodat. Az a rengeteg képi és hangélmény... folyamatosan jönnek szembe a mesefigurák, az ismerős mesehelyszínek, mindenhonnan zene szól, nem beszélve azokról a vidámparki cuccokról amikre felültök... Szerintem érdemes lenne 2-3 évet várni, de persze ez csak az én véleményem. Az öcsém volt 5 éves, amikor 92-ben először ott jártunk. Csatolok egy képet, remélem sikerül. Ebédidőre kész volt szegény, és utána egész délután nyűglődött a kimerültségtől. A történet:

- Apu, olyan álmos vagyok, én elalszom!

- Ne aludj el kisfiam, mindjárt jönnek a lányok és ebédelünk.

- De apu én nagyon álmos vagyok, ráfekszem az asztalra és alszom...

- Ne aludjál kisfiam, hogy nézne ki ha ráfeküdnél az asztalra, nem kocsmában vagyunk...

- Akkor belebújok ebbe a pohárba, és akkor nem lát senki...

- Ne bújjál bele, mindjárt itt lesznek a lányok.

- Na jó apu, akkor tudod mit? Nem alszom sehol... - azzal a mondat közepén hátracsuklott a kis feje és már aludt is, és még másfél órát ebben a pozícióban. Még valami: nagyon nehezen viselte a sorbanállást, javaslom a Fast Pass használatát (akkor még nem volt) 

Szóval iszonyú fárasztó ez egy 5 évesnek. Szerintem képtelenek befogadni azt a rengeteg csodát, és később a tizedére sem fog emlékezni. Fényképezzetek sokat, az segít neki emlékezni.

De persze gyereke is válogatja.

Mindenesetre jó utat :-) majd írd meg, hogy sikerült.

tclar Creative Commons License 2005.03.01 0 0 27
Ne feledjük, hogy Párizs északabbra van tőlünk, április pedig amúgy sem meleg hónap.Mi augusztus 8-án voltunk, de délelőtt esett az eső, ami ugye Magyarországon ebben az időszakban nem igazán jellemző.
sipoka Creative Commons License 2005.02.22 0 0 26

Sziasztok,

Mi októberben voltunk ketten a párommal Párizsban.  Wizzairrel mentünk..nekem tetszett az út, tiszta a repülő..semmi gond nem volt az úton..annyi hogy itt nem adnak kaját, ami veljuk be, nem is létszügséglet a 2 órás útra..meg nincs számozott hely, oda ülsz ahol még van hely..és elég távol száll le Párizstól, így még buszoznuk kellett utána másfél órát, de legalább láttuk a vidéket:-)

5 napot töltöttünk Párizsban, szerintem gyönyörű város:-) Majdnem minden nevezetességet meg néztünk.

Disneybe..RER-rel lehet kijutni, egész pontosan az A jelűvel a Marene-la- Vallée felé. Ide már nem elég a 3ik zónáig szóló turista jegy..ez már 5ös zóna..vannak kapuk a kijáratnál, de át lehet lógni:-)

A jegy 49euro..tényleg kell minimum két nap a Disneyben, mert különben rohanva néznéd végig. Októberben pont Halowenre készültek..ezért mindenhol tök díszítések voltak..bombasztikus volt:-) Bent a kaja elég drága, de ott is van Mc Donald's és társai.

A legjobban nekem a Studio részben található hangsebességes vasút jött be:-)

világutazó Creative Commons License 2005.02.18 0 0 25
feltétlenül menjetek! az 5 éves kislányodnak is fantasztikus élmény lesz, meg neked is! a 18-as hozzászólásban leírtam a weboldalukat www.disneylandparis.com, ott szerintem rengeteg infot és képet találsz!
orpe Creative Commons License 2005.02.18 0 0 24

Kedves Mindenki !

Én április végén szeretnék kimenni az 5 éves kislányommal Párizsba, Disneyland-be. Tudom, sok olyan játék van ami idősebb korosztálynak való. Mégis szeretnék arról érdeklődni, hogy ettől függetlenül jól tudja-e érezni magát, ha csak neki való játékokra ülünk fel.

Várom segítségeteket.

PPeti Creative Commons License 2004.09.09 0 0 23

Mi már túl vagyunk rajta! :-)

2 nap minimum kell, de így csak rohanva lehet végignézni a két parkot. Mi 3 napos bérletet vettünk. 109 Euro/fő/3 nap volt az ára.

Walt Disney Studio Park inkább a felnőtteknek való, tele különböző előadásokkal, show műsorokkal és egy hullámvasúttal, de az szuper, bár eddig nálam a Port Aventura-beli Dragon Khan visz el messze minden pálmát :-)

Disneyland Park egy 4x akkora park mint a másik. Itt mindenki megtalálja a számításait. Tele show műsorokkal (aki szereti a musicalt, akkor annak feltétlenül ajánlom az Oroszlánkirály előadást, mi is csak az utolsó nap, majd 3 óra sorbanállás után jutottunk be, de megérte), hullámvasútakkal és egyéb inyencségekkel.

Étkezés: egy menü 9-11 Euro. Egy fél literes üditő 2.65 Euró. Elég húzosak a magyar viszonyok között, de Párizsi belvárosánál nem drágább. Sokan ijesztgetik az embert, hogy nem lehet italt, ételt bevinni. Ha nem hűtőtáskával akar az ember bemenni, akkor be lehet vinni, mert a cuccokra rá sem bagóznak.

Valami kérdés van még, akkor rajta!

Előzmény: hungeorge (22)
hungeorge Creative Commons License 2004.08.26 0 0 22
Köszi a választ. Akkor újra gyerek lehet az ember. Megnéztem a weboldalukat, most már világos(abb) mi merre. Remélem összejön és ok lesz minden. Ciao
SerLock Creative Commons License 2004.08.23 0 0 21
Igen, van a Disneyland Park és van a Disneyland Studios (+a DL Village, ahová ingyenes a belépés). Én a DL Parkban voltam, amire elmegy legalább egy egész nap, úgyhogy nem sok a 2 nap az egészre. A parkba 40 EUR a belépő, de lehet kombinált jegyet is venni, meg persze bérletet. Amúgy tök jó az egész...
Előzmény: hungeorge (20)
hungeorge Creative Commons License 2004.08.13 0 0 20
sziasztok ! Mi is Disneylandet tervezünk szeptember közepén, remélem, még jó idő lesz. 2 napos belépőre gondoltunk, vagy soka 2 nap ? Van a Disneyland és van a Disney Studios vagy hogy van a felosztás? 1 park van vagy 2 ? Kb. mennyiért lehet kajálni, ha egész nap ott van az ember ? Köszi a segítséget előre is.... Ciao
PPeti Creative Commons License 2004.07.14 0 0 19

Köszönöm! Közben megtudakoltam mindent, mai másnak is fontos lehet, tehát leírom!

Tényleg RER-rel lehet eljutni ami 10,3 Euro oda-vissza/fő.

Aki több napos belépőt vesz Disneylandbe (vagy csak egy napra megy, de Párizsban is utazgat), annak érdemes megvennie a túrista bérletet az 1-5 zónába. Van 1-2-3-5 napos bérlet. Ezzel a bérlettel Párizs és környéke (Disneyland, repterek is) bejárható busszal, metróval és RER-rel (ottani HÉV). Az ötnapos bérlet 45,7 Euro.

Remélem másnak is tudtam segíteni, ha ilyen irányú kérdése lett volna.

Előzmény: világutazó (18)
világutazó Creative Commons License 2004.07.14 0 0 18

szia PPeti,

megkerestem a prospektusomat disneylandről. igaz, hogy 2001-ben voltam ott, de nagyon nagy változások nem történhettek azóta.

- disneyland 32 km-re van kelet párizstól. vonattal lehet oda eljutni, a jelzése: RER A. azt nem írja, hogy párizsban hol van megállója, de szerintem több helyen. az út ezzel a vonattal 35 perc és 100 méterre áll meg a bejárattól.

- 2001-ben az egy napos felnőtt jegy disneylandbe kb. 25 angol font volt (nem tudom a mostani átváltást, kb. 350-el kell talán szorozni), a gyerek pedig 19 font. ezzel mindenre, bármennyiszer felülhettél.

- disneylandbe belépőt jó pár helyen lehet kapni. már bent párizsban is: RATP (Metro) állomások jegyirodáiban, a disneypark bejáratánál, disney üzletben a champs elysées-n párizsban. mi emlékszem, metro állomáson vettük meg útban disneyland felé. így legalább már ott nem kellett sorban állnunk.

- van egy weboldala: www.disneylandparis.com, szerintem itt mindent megtalálsz!!!

jó utat!

Előzmény: PPeti (16)
világutazó Creative Commons License 2004.07.14 0 0 17

szia,

én vonattal mentem, igaz 3 éve voltam, szóval nem emlékszek mindenre. valamelyik központi állomásról indultunk, egy helyen át kellett szállnunk. (de megpróbálok utánanézni ennek és előkotrom a régi prospektusaimat.) amúgy disneyland fantasztikus, nagyon fog tetszeni. én először a párizsiban jártam, aztán a los angelesi-ben. de a kettő egész más. a párizsiban vannak nagyon durva hullámvasutak, de érdemes mindent kipróbálni!!! igaz a nap végére kicsit hányingerem lett a sok pörgéstől, forgástól. 1 napos jeggyel mindent végig lehet járni és nézni, nagyon megéri!!!

Előzmény: PPeti (16)
PPeti Creative Commons License 2004.07.09 0 0 16

Sziasztok! Augusztus elején mennénk Párizsba. Természetesen Disney a fő célpont. Valaki tudna infót adni arról, hogy mivel és mennyiért lehet eljutni Párizsból Eurodisneybe?

S.O.S!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SerLock Creative Commons License 2004.07.02 0 0 15
ha tudod melyik boltban leszel, írd meg és megyünk!
Előzmény: Stiletto (10)
Perlator Creative Commons License 2004.06.19 0 0 14
Disneyland fele a kicsi gyerekek mesevilága, a másik fele viszont nagyon ütős még egy felnőttnek is. Ha szereted a vidámparkot, Disneyland-et imádni fogod. Fantasztikus részlethűség, kidolgozottság, elképesztő technikai megoldások, tökéletes biztonság, és rengeteg "magic", ami a felnőtteket is rabul ejti. Mert nemcsak végigdöcögsz egy hullámvasúton, hanem fantasztikus körítést is kapsz hozzá.
Én 22 évesen a nyitás évében voltam először, aztán 27 évesen újra, mindkét alkalommal két napot, de bírtam volna még. Akkor még nem volt Fast Pass, rengeteg idő elment a sorbanállással.
Visszamennék bármikor : )
Előzmény: Stiletto (13)
Stiletto Creative Commons License 2004.06.18 0 0 13
Felnőtt fejjel is jó a Disneyland? Gyerekként voltam, tetszett, nemrég viszont láttam egy Disney rajzfilmet (Eszeveszett Birodalom), s ha a park is olyan infantilis, mint a rajzfilmek, meg fogok ott őrülni. :)
Előzmény: dzsoszer3 (12)
dzsoszer3 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 12
Hopp!:) ez igaz!!Most vettem csak észre hogy ez a topic most került elő a mélyből...!!!Elnézést kérek topicnyitóbácsitól és a többiektől!..:)))
Előzmény: Stiletto (11)
Stiletto Creative Commons License 2004.06.18 0 0 11
dzsoszer, topicnyitó bácsinak 2002 márciusában bizony nem volt 7200Ft-os repjegy ;)
Előzmény: dzsoszer3 (9)
Stiletto Creative Commons License 2004.06.18 0 0 10
Bolti eladó leszek. Hogy melyik shopban, még nemtom. De semmi jelmez, semmi sör - esetleg Donald kacsás hőmérőt, törülközőt vagy hűtőgépmágnest tudok honfitársaimnak kimenteni, de majd meglátjuk... :)
Júli 20-28 közt elvileg már javában eladó leszek, hatalmas vigyorral a pofimon, úgyhogy jöhettek!
Előzmény: SerLock (8)
dzsoszer3 Creative Commons License 2004.06.17 0 0 9
Sziasztok!!!Én Úgy gondolom topicnyitó bácsi hogy nagy őrültség autóval menni4Hosszú az út, és kb annyi üzemeanyagköltséggel, utközbeni pihenőkkel kajával mint egy fapados repjegy!mi augusztus közepén megyünk a Wizzairrel párizsba, 3 főnek, oda-vissza, illetékekkel, adókkal-72000ft!Ez max pár ezer eltérés(najó, lehet hogy nem , de gyorsabb , kényelmesebb, nagyobb élmény!!Szerintem!!
SerLock Creative Commons License 2004.06.17 0 0 8
ja, júli 20-28 között valamikor kinézünk párizsból diznibe.
Mit fogsz dolgozni?
Egy kis ingyen sör a szegény magyaroknak? Vagy netán Donald kacsa személyesen? :-)))
Előzmény: Stiletto (7)
Stiletto Creative Commons License 2004.06.15 0 0 7
Hello!
Jó régi topik...kicsit felfrissítem. :) Jön valaki idén Disney-be? Vagy volt mostanság vki? Én megyek nemsokára, ráadásul jó hosszú időre... (melózni)
Várom a beszámolókat, üdv!
szalka Creative Commons License 2002.01.09 0 0 6
Nem tudom kisgyerekkel milyen lehet, de mi a parommal 2 eve voltunk es nagyon szuper elmeny volt. Persze ha csak arra vagy vevo, hogy minnel jobban liftezen a gyomrod akkor nem biztos, hogy tetszeni fog.
Engem lenyugozott, hogy minden az utolso szogig ki van dolgozta a hullamvasut az egy igazi(-nak tuno) banyaban megy a vadnyugati kornyezet olyan elethu , hogy szinte nem hiszed el, hogy meg a mokus is mu a fan :-)
Kulonben a "jobb" menobb cuccok azoka amiket folyamatosan epitenek meg hozza. Valoszinu a 10 evvel ezelotttihez kepest gyokeresen mas most. Mikor mi ott voltunk akkor is volt elkeritett resz ahol epp csinaltak valami megfrankobbat, aztota lehet elkeszult.
Szerintem marcius tokeletes idozites, mert nem lesznek sokan de ne hetvegen menjetek, csak jo idotok legyen,mertazert akkor meg igen keteselyes az ido. Mi majusban voltunk hetkozben es bar szerintem sokan voltak, de az ott dolgozok velemenye az volt, hogy most tomeg? ugyanmar hiszen ures az egesz :-) Azer kibirhato volt a tomeg.
Van az a 6-7 igazan nagy durranasu cucc ami hullamvasut stb, mint az emlitet Indiana Jones is amik elott mindig nagy sor all. Viszont ezeknel mind van "Fast-Pass" ami egy olyan lehetoseg. Hogy odamesz a cucchoz es a bejaratnal kin van egy idopont( fel ora mulva, nalunk a max 1 ora mulva)amire kapsz jegyet. SZoval odamesz bedobod a gepbe a napi belepodet az ad egy papirjegyet amin rajta van a cucc nve es az idopont(tol-ig 1 ora intervallum). Ha ekkor viszamesz akkor azonnal sorbanallas nelkul eloreengednek. Mi a kapuban kapott terkep alapjan "utvonalat terveztunk" , ezen rajta van melyik cucc mi, hol van korhatar es hogy van Fass-Pass-e. Szoval megneztuk hol vannak a Fast-Pass-os cuccok(ezek a kihagyhatatlanul szuperek) es azok menten mentunk korbe. Elmentunk az elso Fast-Pass-os helyre kertunk egy gyorsitojegyet, aztan elkezdtuk a kisebb dolgokat megnezni a kornyeken. Ha megneztunk a kornyeken mindent altalaban eljott a gyorsjegy ideje es visszabalalgtunk es azonnal( par perc) felerultunk a cuccra. Aztan elbattuogtunk a kovetkezo Fast-Pass-os helyhez kikertuk a gyorsitonkat aztan irany felfedezni a kisebb cuccokat a kornyeken.
Lehet, hogy szentsegtores lesz amit most irok, de mi amikor 2 eve majd egy honapos franciaorszag bebarangolos hatizsakos uton voltunk 5 napot szantunk Parizsra. Ebbol egy teljes napot szorostul borostul az Euodisney-re aldoztunk, es piszok megerte! Ugy globalice Parizs nekem mar tul sok volt, bemesz a Louvre-ba egy egesz napot ellofralsz es utana ugy erzed, hogy soha tobbet nem kivansz szobora/festmenytre/mualkotasra nezni :-)
Egy teljes nap eleg, ha kenyelmesek vagytok le is akartuk ulni eszegetni eseetlge valami szimpadi cuccot megnezni akkor mehettek 2 napra, de azert 3 nap az mar szerintem tul sok.
Szallasra legjobb, ha bementek egy utikonyvboltba es sunyiba kineztek egy Let's Go-bol nehany cimet. Mi abbol szedtuk az osszes szallascimet amiket vegig elore lefoglaltunk az 1 honapra es szinte minden teljesen meg voltunk elegedve. Tisztak, jo beloheto helyeken vannak, az arak kvazi jol belohetok es megbizhato cimek( vegig visa kartyaval foglaltuk le oket semmi visszaeles nem tortent.) Egyedul Bordeauxban huztuk a szankat, bar az ma annyira olcso volt, hogy orditott, hogy ebbe simli van, volt is toronyszoba volt, lift nelkul , nagyhatizsakkal elatkoztunk mindenkit mire felertunk :-)
Imhoteph Creative Commons License 2002.01.08 0 0 5
Köszönöm szépen, igazán hálás vagyok.
Rögtön megnézem a linkeket.

Nem jöttök velünk? :)

Előzmény: ökörnyál (4)
ökörnyál Creative Commons License 2002.01.07 0 0 4
Hatalmas felderítő akciót végeztem a kedvedért. Íme az eredmények:
Információk a parkról - jegyárak
Szállodák a parkban
Szállodák a környéken

Azt azért megjegyezném, hogy én biztos Párizsban szállnék meg. Annak mégis megvan a maga hangulata.

Imhoteph Creative Commons License 2002.01.07 0 0 3
Köszi az infókat mindenkinek!
Az a helyzet, hogy barátnövel megyek, és ö is 20 fölött van, tehát olyan veszély nem fenyeget, hogy maradandó lelki károsodást szenvedünk valami rémségtöl. :)
Az út tehát hosszú, de mondjuk ha lehet haladni rendesen, akkor nem probléma.
A szállodák egyikében tehát meg tudunk szállni, ez már biztató, de még mindig nemtudom, hogy kb milyen az árfekvésük? (nem fillérre pontosan természetesen)
Aztán ha otthagyom a járgányt, akkor már tudunk metróval mozogni akár Disneyland felé, akár a város felé.
digitális pillangó Creative Commons License 2002.01.04 0 0 2
4-5 szálloda is van a környéken, amik direkt Disneysek (pl. lehet együtt reggelizni Donald kacsával és hasonló őrületek). A legdrágább, az a bugyirózsaszín, rögtön ott van a park bejáratánál, szerintem ott nagy a hangzavar, meg elvből se laknék ott. A többi messzebb van, a távolsággal arányosan csökken az áruk. Ezeket egy félóránként közlekedő kisvonat köti össze a parkkal.
Van egy nagyon klassz ranch is, bungalókkal, vízesése uszodával, játszótérrel. Oda több család is mehet egyszerre, de az már messzebb van, onnan autóval tudsz eljutni az áhított helyszínre.
Mindezekről korrekt tájékoztatást láthatsz az eurodisney.com-on, ha jól rémlik az oldal címe. Rendelhetsz tőlük ingyenes prospektust is, amiben minden részletesen benne van, de kb. másfél hónap, mire megküldik.
Előzmény: Imhoteph (-)
ökörnyál Creative Commons License 2002.01.04 0 0 1
Úgy látszik, magyarék már csak így csinálják. Minket is egy ottani alkalmazott faszi vitt be.
Nem szokásom a fikázás, de szerintem nem egy kihagyhatatlan hely ez az örodizni. Számunkra az volt a legnagyobb élmény, amikor az aranybányát mintázó hullámvasútban felfedeztük, hogy magyar feliratok is vannak. Ja, meg volt egy másik ilyen hullmvasút szerű, Indiana Jonesról, vagy kiről nevezték el, olyasmi, ami megforgat a fejed körül sat., az tényleg jó volt, de olyan órás sor volt előtte.
Előzmény: Törölt nick (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!