Fiuk nehozzatok zavarba, én csak kihasználtam a klubbotokat hogy jól érezzem magam. Remélem, nem bántátok meg nagyon, hogy veletek tartottam. Ha rajtam múlik, akkor lesz folytatása a dolognak, és ez nem fenyegetés.
Csatlakozom én is. Kiegészíteném azzal, hogy ezúton is megköszönöm kakukktojás-megane-sárgapólós-Tuziék hathatós résztvételét!!! Egész nap nem csináltunk semmit, ennek ellenére mellettem a család hazafelé standby üzemmódba ereszkedett (még jó, hogy én nem :-) ).
Sajnos passz, de ha a zárnál ott van a "szufla" (kap rendesen áramot, kontaktusokat érdemes átnézni), akkor valami mechanikai gondja lehet: szorul vagy elkoszolódott esetleg. De egyáltalán nem ismerem a hátsó zár lelkivilágát, ezek csak tippek ...
Véleményem a következő: mindhárom autó jó, mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai. A Thaliám előtt egy 1.4-s Fabiám volt, csak jókat tudok mondani róla. (86000km-t hajtottam bele) Ha a 2.6 m-ért csak az1.2-s mororral adják nem javaslom, mert három hengeres és nyomatékszegény. Akkor miért van most Thaliám? Mert ilyen áron diesel autót más nem ad, s elég sokat meghagy így, főleg szlovén (-40Ft/l) gázolajjal. A csomagtartója pedig ebben a kategóriában utolérhetetlen. Az Ignist nem ismerem, de a motorja nagyon jó. Ami még a Thalia előnye, az a 30000km szervízciklus. Szerintem diesel Thalia! Bár valószínűleg 2.5-ért a klímás változatot nem adják oda.
Feleségem 3,5 éves Suzukiját tervezem lecserélni. Jelenleg 3 verzió között vacillálok:
-Renault Thalia
-Suzuki Ignis
-Skoda Fabia
Döntően városi forgalomban használja. Amit mindenképpen szeretnénk a kocsiba: duplalégzsák, klíma, rádiósmagnó, központi zár. Ez a Thalia esetén (most akciósan) 2,5 M, plusz kapok ajándékba 100 ezres üzemanyagutalványt. A Suzuki kb 2,4-re jön ki, a Fabia 2,6.
Gondolom, itt Thalia-fanok vannak: győzzetek meg, miért vegyek Thaliát! (Természetesen az áron túl)
Hi!! Sziasztok!! NAgy nagy kérdésekke l fordulok hozzátok!! Jövö tavasszal venném meg az elsö kocsim,s kb max. 1.5millióót szánok e célra... Van ennyiért is Thalia?? Milyen autó????? Sokat eszik?? Jobb biztonságilag mint a suzuki?? --tudom hülye kérdés volt....--- Segitsetek!! Milyen ó a renault?? VAn részletre?? Sajna anyagilag havi 35öt tudok szánni.. ez elég???
A külső színezett burkolat külön van, könyen lepattintható. Ha nagyon zavaróan ronda a sérülés, javíttatható fényezőműhelyben, de ilyen jellegű karcot máskor is könnyen összeszedhetsz
Ezek a műveletek természetesen a tükröt a saját helyén hagyva is elvégezhetők (esetleg kissé az ablak felé befordítva az egyész szerkezetet). Azért légy óvatos, de határozott.
Hogy a fényezés mennyibe kerül, nem tudom, esetleg lehet kapni a márkaker.-ben javítófesték készletet, azzal lehet bátran próbálkozni otthon, amíg meg nem szárad, könnyen letörölhető.
Elvileg küldtem most néhány perce egy SMS-t Neked, de ha visszalapozol a 10172. számú hsz-emhez, ott is megtalálod :-)
Mi a gond? Betegek vagytok? Nálunk még mindig széria felszerelés a mankó (a fiam még mindig gipszcsizmában járkál) :-(( Azért lesz kártya meg társasjáték ...
Igy igaz. Mi csak később csatlakozunk. Sajnos. Mert kedvesem még reggel Békéscsabára megy vizsgáztatni, de igérte, hogy siet. Ennek főleg a vizsgázók fognak örülni. A torta már megrendelve. A gyerek is gyógyul, remélem nem lesz rosszabul holnapra - vagy én! Úgy tűnik az időjárás is kegyes lesz velünk.:)
Tibor!
A mobilszámod most így hirtelen nem találom. Ha megadod téged hívlak, de elég sokan megadták itt, remélem megtalálunk beneteket.
Ma sikerült összehoznom az első horzsolást Taligán.
A jobb oldali (utasoldali) tükör külső, metálfényezett részén kb. 5 forintos nagyságrendű "horzsolt seb" emlékeztet a garázs falával való rövid, de annál szerencsétlenebb találkozásra:(
Van-e ilyenről tapasztalatotok, ilyenkor az egész jobb oldali tükröt ki kell cserélni, vagy lehet külön cserélni a sarkifény szinű, fényezett hátsó részét is a tükörnek és akinek volt már ilyen esete, annk mennyibe került?
A Thalálkozón részvevőknek jó időt és jó szórakozást!
Ezt tőlem kérded? Én csak szavazat vagyok, Ti döntsetek én megyek a tömeggel. Én arra szavazok, hogy előbb a „kötelező” és az a kutyás program legyen. Hangsúlyozom ez még csak nem is 1 szavazat csak egy ½-d.
Persze, persze, nyugodtan jöhet bárki, minél többen vagyunk, annál jobb.
Mi holnap vesszük meg a husikat, és pácolunk. Egyébként meg már itt vagyunk, 15 km-re Kecskeméttől :o)
Én úgy tervezem, hogy olyan 3/4 10-re leszünk ott a parkolóban, aki előbb odaér (pl a Pestről érkező különítmény), azok nézelődjenek, hogy hol bűvészkedik valaki egy Thaliaklub.hu logós kartondoboz elhelyezésével egy királykék Thalia tetején.:o)))))
Ha itt nem lesz szavazat, akkor a parkolóban is eldönthetjük pl. az időjárás függvényében (gondolom a kutyás szabadtéri program, ilyenen még nem voltam, szívesen megnézném). Később érkezést eddig elvileg Boszi jelentett be feltételesen, de ha így is lenne, az előbbiekben megadott rengeteg telefonszám valamelyikén biztos elér bennünket. Az enyémet hívta már korábban többször is :-)))
Zoli! Szerintem a nevedben is mondhatom, hogy az is jöhet a thalira, akinek közben úgy jön ki a lépés, hogy mégis el tud jönni. Sőt olyan is, aki csak olvassa a fórumot, sőt olyan is aki nem klubtag vagy csak leendő klubtag, sőt aki más forrásból szerzett tudomást a thalálkáról, sőt ... egyáltalán aki szívesen venne részt és cserélne eszmét velünk, de pl nem volt mersze vagy lehetősége ide beírni. Csak azért mondom, mert a korábbi thalálkákon volt ilyen :-)
Na, befejezem a szómenéses szónoklatot, inkább elmegyek bepácolom a husikat ... :-)))
10:00 Thalálkozás a kecskeméti Auchan parkolójában, várakozás, ismerkedés 10:30 Indulás az erdőbe! kb.10:45: Megérkezés a grillezés helyszínére ahol lehet egymás autóját megnézegetni, ismerkedni az új tagokkal, illetve a gyerkőcök is el tudják magukat foglalni egymással és az anyukákkal. kb. 12:30 Ebéd kb. 14:30 Indulás a Szórakaténuszba kb. 14:45 Megérkezés kb. 16:30 Búcsúzkodás, beszélgetés, majd mindenki ideje és kedve szerint útnak indul :-)