Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10241

Szia!

A héten nekifutok, max. hétfőre ott lesz.

Előzmény: Pax2 (10218)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10240

Sziasztok!

Köszönöm a lehetőséget, Zolinak a szervezést, Tuzinak, hogy segített fogyasztható állapotba hozni a húst :) Tényleg jó volt ennyi embert együtt látni, remélem legközelebb is sokan leszünk :)

Előzmény: dohonyiz (10214)
TUZI Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10239
Hy.

Oda se neki. Jól tévedtél, mert valójában TÜZI csak a nett világa sokszor nem ismeri (ismerte) az Ü-t csak az U-t, így teljesen rászoktam a TUZI nickre. Az ismerősök, barátok már TÜZI-nek szólítanak.
Előzmény: Alizé (10235)
settithalia Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10238

Udv. mindenkinek

Szerintem nem rossz parositas nekem is van a Thalia 1,4 16V melle egy Panda 1,2 Dynamic is. Szerintem jol ossze van pakolva. Mar 6300 km van benne, es megy mint a tavirat. A fogyi pedig egesz jo, ha nem nyomja az ember neki.

Udv. Settenke

ttracer Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10237

Sziasztok!

Tud valaki adni tanácsot hol vehetek olcsóbb sárvédő gumit(műanyagot) 1 hónapos dci thalicsomra , RB-nél 11.000/pár, kissé sokallom, viszont előre minenképp kell, mert a felverődő apró kavicsok leverik a küszöb fényezését.

iMre Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10236

Udvozlet mindenkinek.

Ma voltam Dacia Logan tesztvezetesen, leirom nehany szoban a tapasztalataimat:

1. nagyobb mint a Thalia. Pontos mereteket nem tudok mondani, de elso latasra feltunik a merete. Nem menedkes az auto teteje, igy a 183cm magassagommal is kenyelmesen ultem hatul-szelen (meg volt a fejem folott vagy 10cm). Szelteben is nagyobb hatul. A csomagtarto 510L, a pakkolhatosaga jobb mint a Thaliae, mivel a csomagtarto fedel magasabb. Az auto hatso fele -utasok nelkul- meglepoen magas.

2. a design olyan amilyen, ez szubiektiv dolog. 6 ev atrozsdasodas elleni garancia van. A belso anyagok hasonlitanak a Thaliaehoz, kicsivel tobb muanyag, kevesebb szovet.

3. az 1,6, a Megene 1-bol erkezett, csak 8 szelepes motorral felszerelt valtozatot vezettem. Papir szerint 90LE, de nem ereztem erosebbnek mint az 1,4/8v Thaliamat. A masik motorizalas az 1,4/8v, valamint kovetkezik az 1,5dci

A legolcsobb valtozat 5700Euro, a legdragabb 8000Euro (afa beszamitva). A legdragabb valtozatban van 2 legzsak, ABS, 4 elektromos ablak, CD lejetszo.

Itt Romaniaban nagyon negativ hatassal lesz a Thaliak ertekere foleg, hogy 180Euro fejeben az 1,5 ev garanciat megduplazzak. Eddig ugy becsultem, hogy ~7000Eurot er az en majdnem 2 eves Thaliam (9000 volt ujan). Most senki nem fog ennyit fizetni erte, ha 7300-er meg lehet vasarolni az ugyanolyan motorizalasu, ugyanolyan felszereltsegu 3 ev garanciaval biro Logant.

A meglepetes talan ott jon, hogy a nep fejeben meg mindig az van, hogy Daciat vasarolunk, olyan amilyen, de olcso a fenntartasa. Ugy erzem a Logan is olyanamilyen, de a fenntartast Renault mercevel merik.

UI: "Olyanamilyen"1: ugyanaz a megoldas van a kuplungnal -dio+villa- amirol tudjuk, hogy egy szegyenfoltja a Renaultnak.

Alizé Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10235
Most vettem észre, hogy Tuzi helyett Tüzi-t írtam. Sorry.
Garfield007 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10234

Sziasztok!

Eloszor is elnezest a korai lelepesert, de kicsit szoros volt a programunk vasarnap...

Koszonom TUZI kozremukodeset abban, hogy nem haltunk ehen, remelem legkozelebb meghalalhatjuk megfelelo korulmenyek kozt :-)

A kepeimet en is mentegetem lefele es igyekszem megszepitve majd feltenni valahova...

Jol ereztuk magunkat, remelem ismetles kovetkezik a Dunantulon...

Alizé Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10233
Csatlakozva v__tiborhoz én is köszönöm Tüziéknek, hogy "kakukktojásként" ilyen aktívan részt vettek a thalálkán. Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy szívesen látjuk őket ( és más Megane klubosokat is ) az elkövetkező összejöveteleinken. Jó volt ez a kis "semmittevés". örülök, hogy ilyen sokan összejöttünk, ez volt eddig a legtöbb résztvevős rendezvényünk. Sajnos a nagy létszám és az idő rövidsége miatt nem sikerült mindenkivel megismerkedni. Ebből az következik, hogy legközelebb két napos találkozót kell szervezni, hogy legyen időnk "csapatépítésre" is.
Előzmény: v__tibor (10216)
stones Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10232
szvsz, 95%:gyújtás (gyertya) hiba!
Előzmény: KorI (10230)
stones Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10231

városi második autónak 5 ajtóst vennék az első számú családi Thalia mellé:-) pl. egy Fiat Pandát. A tesztek alapján egy jól összerakott kocsika. Vagy egy délkoreait.

v___tibornak: köszönöm a válaszod!

Előzmény: V42 515 (10228)
KorI Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10230

Kösz a gyors válaszokat,

szerintem si szennyeződés lehetett, ha mégegyszer előfordul, hogy leáll az autó majd megnézetem, és beszámolok... (remélem nem jutok boszi70 sorsára!!)

és mégegyszer:

nem tudna valaki segíteni, hova kell dugni a mobiltelefon kihangosító szett rádiót elnémító vezetékét a rádiósmagnóba?

már sikerült kiszerelnem a rádiót, de nem lettem okosabb...

Köszi!

Előzmény: V42 515 (10225)
Laja73 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10229
Ja meg a használtautó-beszámítás, szerintem érdemes inkább piacon eladni, egy kereskedő megveszi előbb-utóbb, és jobb áron, mint a szalon.
Az új autóval meg hát ugye az a baj, hogy kijössz a kereskedőtől, és 2-300 ezerrel máris kevesebbet ér a kocsi, úgyhogy megéri várni legalább valami százezres árengedményes akcióra, szok lenni
V42 515 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10228
A csomagtartó nagysága nem kiemelt kérdés, mivel második autóról van szó, és szinte csak városi használatra kell. Jól megnéztük az Ignist is, gyakorlatilag ugyanazt a felszereltséget adja 2,4 körüli áron, mint a Thalia, +van benne ABS is.

Ami az Ignis ellen szól, az a - felszereltség ellenére - "fapadossága". Egy csomó eleme megegyezik a Swiftével, beülve ugyanazok a részletek, "szagok" stb. Persze, ennek lehet pozitív oldala is, hiszen a mostani Swiftünkkel (1.0, GA, teljesen fapados) a 3 és fél év alatt semmi probéma nem volt, ellenben a már említett céges Scenicemmel...
Előzmény: Vulkan16V (10224)
Laja73 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10227
Ez nem lehet valami szennyeződés az üzemanyagban?
Előzmény: KorI (10222)
Laja73 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10226
Én is a Thaliára voksolok. Ha ez második autó, akkor a nagy csomagtartó nyilván nem tényező annyira, de ezt leszámítva is még mindig ez a legjobb a kategóriájában szerintem. A 8 szelepes is elég erős, itt szintén nem érdemes a lóerőket vagy a dízelt megfizetni, abból a pénzből inkább légkondi, légzsák, ABS.
V42 515 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10225

"olyan volt miontha kifogyott volna a benzin: minél jobban nyomtam a gázt, annál lassabban ment, majd leállt. jól megijedftem, már kerestem a az assistance teefonszámát, de nem volt rá szükség, újraindult"

Félig OFF

Ilyet az én 3 éves, kétezres (16V) Scenicem is csinált egy hónapja. A megoldás az volt, hogy megálltam az út szélén, leállítottam a motort, majd 10 másodperc múlva újraindultam. Így jöttünk Szécsénytől Szegedig, volt, hogy 10 percenként meg kellett állni... Mivel céges kocsi, én nem nyúltam hozzá, de a szervízben megcsinálták, valami elektromos probléma volt.

Előzmény: KorI (10222)
Vulkan16V Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10224

Még egy hozzászólás. A Fabia 3 hengeréhez és nyomatékszegénységéhez, az ehhez képest magas árához nem kell kommentár. Az Ignissel meg problémák vannak, ha nyaraláskor nők is vannak a családban. Mit lehet hátra pakolni? Mi is körülnéztünk a piacon, mielőtt autót választottunk, de a Thaliának volt a legjobb ár/érték aránya. Mire egy másik típust az itt adott "extrákkal" feszereltetsz, az ára igencsak megemelkedik.

üdv: Vulkan 

Előzmény: V42 515 (10223)
V42 515 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10223
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.

Dízel nem jön szóba, mivel, ahogy írtam, döntően városi használatra lesz az autó, a futásteljesítmény meg sem közelíti majd azt a szintet, ami mellett érdemes lenne dízelben gondolkozni.

Sosiforda! Köszi az infót. Lehet, hogy csekkolom majd Vásárhelyet is. Én még Békéscsabáról hallottam jókat, főként a használtautó beszámítás tekintetében.
KorI Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10222

Kedves Mindenki,

remélem jól sikerült a márkatalálkozó, és mindneki jól megcsodálta a másik járgányát (amit én is szívesen megtettem volna... de nem ment)

nos lenne 2 kérdésem:

a  14 hónapos kocsim(8V) egyszer csak leállt menet közben: olyan volt miontha kifogyott volna a benzin: minél jobban nyomtam a gázt, annál lassabban ment, majd leállt. jól megijedftem, már kerestem a az assistance teefonszámát, de nem volt rá szükség, újraindult, és azóta(400km) jó. 

ez mi lehettett?

2. kérdés:

ha mobilkihangosítót szerelek be, és szeretném, hogy elnémítsa a rádiót, amikor telefonálok, hova kell bekötni a kazettásrádióba az elnémításért felelős vezetéket????

kösszi mindenkkkinek!

Kori

Pax2 Creative Commons License 2004.09.13 0 0 10221

"A Suzuki kb 2,4-re jön ki, a Fabia 2,6."

A suzuki 1.3 disel 3.2 millió a fábia diesele 3,6 körül van ilyen felszereltséggel ha jól emléxem.... 

dieselt vegyél nem bánod meg! :)

Előzmény: V42 515 (10212)
sosiforda Creative Commons License 2004.09.12 0 0 10220

Szia V42 515!

Még a végén a Thalia lesz a tömegközlekedés fan-ek általános márkája:)

Én eddig nem bántam meg, hogy ezt vettük, igaz még csak 2,5 hónapja a miénk.

A kuplung kattanás - ha visszanézed a topikot, ez sokaknál jelentkezett - eleinte idegesített egy kicsit, de most már van, amikor meg sem hallom. Ezen kívül semmi más negatívum nem jelentkezett, pedig a család azóta állandóan autózni akar, így időarányosan messze többet mentünk vele, mint a régi kocsival (ez eddig közel 5000 km, ami valakinek nem sok, nekünk edig kb. az éves penzum volt).

Hatalmas a csomagtere, ennek eddig mindenki a csodájára járt, aki látta a kocsit, ezt követő autóvásárlásoknál is ez lesz nekünk az etalon, csak ez nagyon leszűkíti a választékot.

(Tetszik az egyik konkurens márkának az a reklámja, amikor a gyerekes szülőknek mondják, hogy mennyi a csomagtér lehajtott hátsó ülésekkel. Igen, a 2 gyerek pedig megy busszal, hogy beférjenek a csomagok.)

Ízlés dolga, de nekem a felsorolt három közül messze ez teszik a legjobban.

Valaki mondta egyszer, hogy amikor egy kisfiú autót rajzol, akkor ilyet rajzol, aminek van eleje és hátulja is (ez a személyleírás nem illik pl. az Ignisre).

Szerintem az ár-érték arány nagyon jó, és nekem nagyon kényelmes vezetni - van hely a lábamnak - , de még mögém is beférnek utasok. Több autót megpróbáltunk ilyen szempontból , a többsége megdöbbentően kevés hellyel rendelkezett elől ebben a kategóriában, vagy pedig hátrahúzhattam az ülést, úgy, hogy be is tudjak ülni, de akkor mögöttem már senki nem ülhetett.

Ha veszed, a lakóhelyed alapján én Hódmezővásárhelyet ajánlom, nekem jó tapasztalatom volt velük.

TUZI Creative Commons License 2004.09.12 0 0 10219
Hy.

Fiuk nehozzatok zavarba, én csak kihasználtam a klubbotokat hogy jól érezzem magam. Remélem, nem bántátok meg nagyon, hogy veletek tartottam. Ha rajtam múlik, akkor lesz folytatása a dolognak, és ez nem fenyegetés.
Előzmény: dohonyiz (10217)
Pax2 Creative Commons License 2004.09.12 0 0 10218

Szerencsésen hazaérkeztünk mi is, remélem mindenki más is. (azért ilyen későn, mert bóklásztunk pár órát az auchan nevü pénz zabrálóban) 

Dieseltől elfelejtettük +kérdezni mikor kapjuk meg a tagságit?

Csatlakozva az előttem szóló(k)hoz, nem csináltunk ugyan  semmit, azonban az ilyenfajta semmittevés sűrübben is előfordulhatna! :)

Köszönet a szervezőknek,kivitelezőknek.

Legközelebb dunántuli helyszinen, esetleg már téli gumiban?

dohonyiz Creative Commons License 2004.09.12 0 0 10217

Igen, igen, külön köszönet TUZInak és nem utolsósorban Harripotinak a konvoj vezetéséért. Harripotinak mielőbbi jobbulást!!!

Előzmény: v__tibor (10216)
v__tibor Creative Commons License 2004.09.12 0 0 10216

Csatlakozom én is. Kiegészíteném azzal, hogy ezúton is megköszönöm kakukktojás-megane-sárgapólós-Tuziék hathatós résztvételét!!! Egész nap nem csináltunk semmit, ennek ellenére mellettem a család hazafelé standby üzemmódba ereszkedett (még jó, hogy én nem :-) ).

Képek a Thaliról: http://kep.tar.hu/v__tibor/index.phtml?aid=27672623 :-)

Előzmény: dohonyiz (10214)
v__tibor Creative Commons License 2004.09.12 0 0 10215
Sajnos passz, de ha a zárnál ott van a "szufla" (kap rendesen áramot, kontaktusokat érdemes átnézni), akkor valami mechanikai gondja lehet: szorul vagy elkoszolódott esetleg. De egyáltalán nem ismerem a hátsó zár lelkivilágát, ezek csak tippek ...
Előzmény: stones (10210)
dohonyiz Creative Commons License 2004.09.12 0 0 10214

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a mai Thalálkán való részvételt, és segítséget!

Remélem mindenki jól érezte magát, és hamarosan újra találkozunk, akár a Megane Klubosokkal együtt.

Hogy össze tudjuk írni a mai Thalálka teljes névsorát, kérem azok is írjanak ide, vagy e-mailt, akik nem jelentkeztek előre.

KÖSZÖNETTEL:

Zoli

sfbukfenc Creative Commons License 2004.09.12 0 0 10213
Véleményem a következő: mindhárom autó jó, mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai. A Thaliám előtt egy 1.4-s Fabiám volt, csak jókat tudok mondani róla. (86000km-t hajtottam bele) Ha a 2.6 m-ért csak az1.2-s mororral adják nem javaslom, mert három hengeres és nyomatékszegény. Akkor miért van most Thaliám? Mert ilyen áron diesel autót más nem ad, s elég sokat meghagy így, főleg szlovén (-40Ft/l) gázolajjal. A csomagtartója pedig ebben a kategóriában utolérhetetlen. Az Ignist nem ismerem, de a motorja nagyon jó. Ami még a Thalia előnye, az a 30000km szervízciklus. Szerintem diesel Thalia! Bár valószínűleg 2.5-ért a klímás változatot nem adják oda.
V42 515 Creative Commons License 2004.09.12 0 0 10212
Sziasztok!

Feleségem 3,5 éves Suzukiját tervezem lecserélni. Jelenleg 3 verzió között vacillálok:
-Renault Thalia
-Suzuki Ignis
-Skoda Fabia

Döntően városi forgalomban használja. Amit mindenképpen szeretnénk a kocsiba: duplalégzsák, klíma, rádiósmagnó, központi zár. Ez a Thalia esetén (most akciósan) 2,5 M, plusz kapok ajándékba 100 ezres üzemanyagutalványt. A Suzuki kb 2,4-re jön ki, a Fabia 2,6.

Gondolom, itt Thalia-fanok vannak: győzzetek meg, miért vegyek Thaliát! (Természetesen az áron túl)

Köszi,
V42 515

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!