Köszönöm a lehetőséget, Zolinak a szervezést, Tuzinak, hogy segített fogyasztható állapotba hozni a húst :) Tényleg jó volt ennyi embert együtt látni, remélem legközelebb is sokan leszünk :)
Oda se neki. Jól tévedtél, mert valójában TÜZI csak a nett világa sokszor nem ismeri (ismerte) az Ü-t csak az U-t, így teljesen rászoktam a TUZI nickre. Az ismerősök, barátok már TÜZI-nek szólítanak.
Szerintem nem rossz parositas nekem is van a Thalia 1,4 16V melle egy Panda 1,2 Dynamic is. Szerintem jol ossze van pakolva. Mar 6300 km van benne, es megy mint a tavirat. A fogyi pedig egesz jo, ha nem nyomja az ember neki.
Tud valaki adni tanácsot hol vehetek olcsóbb sárvédő gumit(műanyagot) 1 hónapos dci thalicsomra , RB-nél 11.000/pár, kissé sokallom, viszont előre minenképp kell, mert a felverődő apró kavicsok leverik a küszöb fényezését.
Ma voltam Dacia Logan tesztvezetesen, leirom nehany szoban a tapasztalataimat:
1. nagyobb mint a Thalia. Pontos mereteket nem tudok mondani, de elso latasra feltunik a merete. Nem menedkes az auto teteje, igy a 183cm magassagommal is kenyelmesen ultem hatul-szelen (meg volt a fejem folott vagy 10cm). Szelteben is nagyobb hatul. A csomagtarto 510L, a pakkolhatosaga jobb mint a Thaliae, mivel a csomagtarto fedel magasabb. Az auto hatso fele -utasok nelkul- meglepoen magas.
2. a design olyan amilyen, ez szubiektiv dolog. 6 ev atrozsdasodas elleni garancia van. A belso anyagok hasonlitanak a Thaliaehoz, kicsivel tobb muanyag, kevesebb szovet.
3. az 1,6, a Megene 1-bol erkezett, csak 8 szelepes motorral felszerelt valtozatot vezettem. Papir szerint 90LE, de nem ereztem erosebbnek mint az 1,4/8v Thaliamat. A masik motorizalas az 1,4/8v, valamint kovetkezik az 1,5dci
A legolcsobb valtozat 5700Euro, a legdragabb 8000Euro (afa beszamitva). A legdragabb valtozatban van 2 legzsak, ABS, 4 elektromos ablak, CD lejetszo.
Itt Romaniaban nagyon negativ hatassal lesz a Thaliak ertekere foleg, hogy 180Euro fejeben az 1,5 ev garanciat megduplazzak. Eddig ugy becsultem, hogy ~7000Eurot er az en majdnem 2 eves Thaliam (9000 volt ujan). Most senki nem fog ennyit fizetni erte, ha 7300-er meg lehet vasarolni az ugyanolyan motorizalasu, ugyanolyan felszereltsegu 3 ev garanciaval biro Logant.
A meglepetes talan ott jon, hogy a nep fejeben meg mindig az van, hogy Daciat vasarolunk, olyan amilyen, de olcso a fenntartasa. Ugy erzem a Logan is olyanamilyen, de a fenntartast Renault mercevel merik.
UI: "Olyanamilyen"1: ugyanaz a megoldas van a kuplungnal -dio+villa- amirol tudjuk, hogy egy szegyenfoltja a Renaultnak.
Csatlakozva v__tiborhoz én is köszönöm Tüziéknek, hogy "kakukktojásként" ilyen aktívan részt vettek a thalálkán. Azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy szívesen látjuk őket ( és más Megane klubosokat is ) az elkövetkező összejöveteleinken. Jó volt ez a kis "semmittevés". örülök, hogy ilyen sokan összejöttünk, ez volt eddig a legtöbb résztvevős rendezvényünk. Sajnos a nagy létszám és az idő rövidsége miatt nem sikerült mindenkivel megismerkedni. Ebből az következik, hogy legközelebb két napos találkozót kell szervezni, hogy legyen időnk "csapatépítésre" is.
városi második autónak 5 ajtóst vennék az első számú családi Thalia mellé:-) pl. egy Fiat Pandát. A tesztek alapján egy jól összerakott kocsika. Vagy egy délkoreait.
szerintem si szennyeződés lehetett, ha mégegyszer előfordul, hogy leáll az autó majd megnézetem, és beszámolok... (remélem nem jutok boszi70 sorsára!!)
és mégegyszer:
nem tudna valaki segíteni, hova kell dugni a mobiltelefon kihangosító szett rádiót elnémító vezetékét a rádiósmagnóba?
már sikerült kiszerelnem a rádiót, de nem lettem okosabb...
Ja meg a használtautó-beszámítás, szerintem érdemes inkább piacon eladni, egy kereskedő megveszi előbb-utóbb, és jobb áron, mint a szalon.
Az új autóval meg hát ugye az a baj, hogy kijössz a kereskedőtől, és 2-300 ezerrel máris kevesebbet ér a kocsi, úgyhogy megéri várni legalább valami százezres árengedményes akcióra, szok lenni
A csomagtartó nagysága nem kiemelt kérdés, mivel második autóról van szó, és szinte csak városi használatra kell. Jól megnéztük az Ignist is, gyakorlatilag ugyanazt a felszereltséget adja 2,4 körüli áron, mint a Thalia, +van benne ABS is.
Ami az Ignis ellen szól, az a - felszereltség ellenére - "fapadossága". Egy csomó eleme megegyezik a Swiftével, beülve ugyanazok a részletek, "szagok" stb. Persze, ennek lehet pozitív oldala is, hiszen a mostani Swiftünkkel (1.0, GA, teljesen fapados) a 3 és fél év alatt semmi probéma nem volt, ellenben a már említett céges Scenicemmel...
Én is a Thaliára voksolok. Ha ez második autó, akkor a nagy csomagtartó nyilván nem tényező annyira, de ezt leszámítva is még mindig ez a legjobb a kategóriájában szerintem. A 8 szelepes is elég erős, itt szintén nem érdemes a lóerőket vagy a dízelt megfizetni, abból a pénzből inkább légkondi, légzsák, ABS.
"olyan volt miontha kifogyott volna a benzin: minél jobban nyomtam a gázt, annál lassabban ment, majd leállt. jól megijedftem, már kerestem a az assistance teefonszámát, de nem volt rá szükség, újraindult"
Félig OFF
Ilyet az én 3 éves, kétezres (16V) Scenicem is csinált egy hónapja. A megoldás az volt, hogy megálltam az út szélén, leállítottam a motort, majd 10 másodperc múlva újraindultam. Így jöttünk Szécsénytől Szegedig, volt, hogy 10 percenként meg kellett állni... Mivel céges kocsi, én nem nyúltam hozzá, de a szervízben megcsinálták, valami elektromos probléma volt.
Még egy hozzászólás. A Fabia 3 hengeréhez és nyomatékszegénységéhez, az ehhez képest magas árához nem kell kommentár. Az Ignissel meg problémák vannak, ha nyaraláskor nők is vannak a családban. Mit lehet hátra pakolni? Mi is körülnéztünk a piacon, mielőtt autót választottunk, de a Thaliának volt a legjobb ár/érték aránya. Mire egy másik típust az itt adott "extrákkal" feszereltetsz, az ára igencsak megemelkedik.
Dízel nem jön szóba, mivel, ahogy írtam, döntően városi használatra lesz az autó, a futásteljesítmény meg sem közelíti majd azt a szintet, ami mellett érdemes lenne dízelben gondolkozni.
Sosiforda! Köszi az infót. Lehet, hogy csekkolom majd Vásárhelyet is. Én még Békéscsabáról hallottam jókat, főként a használtautó beszámítás tekintetében.
remélem jól sikerült a márkatalálkozó, és mindneki jól megcsodálta a másik járgányát (amit én is szívesen megtettem volna... de nem ment)
nos lenne 2 kérdésem:
a 14 hónapos kocsim(8V) egyszer csak leállt menet közben: olyan volt miontha kifogyott volna a benzin: minél jobban nyomtam a gázt, annál lassabban ment, majd leállt. jól megijedftem, már kerestem a az assistance teefonszámát, de nem volt rá szükség, újraindult, és azóta(400km) jó.
ez mi lehettett?
2. kérdés:
ha mobilkihangosítót szerelek be, és szeretném, hogy elnémítsa a rádiót, amikor telefonálok, hova kell bekötni a kazettásrádióba az elnémításért felelős vezetéket????
Még a végén a Thalia lesz a tömegközlekedés fan-ek általános márkája:)
Én eddig nem bántam meg, hogy ezt vettük, igaz még csak 2,5 hónapja a miénk.
A kuplung kattanás - ha visszanézed a topikot, ez sokaknál jelentkezett - eleinte idegesített egy kicsit, de most már van, amikor meg sem hallom. Ezen kívül semmi más negatívum nem jelentkezett, pedig a család azóta állandóan autózni akar, így időarányosan messze többet mentünk vele, mint a régi kocsival (ez eddig közel 5000 km, ami valakinek nem sok, nekünk edig kb. az éves penzum volt).
Hatalmas a csomagtere, ennek eddig mindenki a csodájára járt, aki látta a kocsit, ezt követő autóvásárlásoknál is ez lesz nekünk az etalon, csak ez nagyon leszűkíti a választékot.
(Tetszik az egyik konkurens márkának az a reklámja, amikor a gyerekes szülőknek mondják, hogy mennyi a csomagtér lehajtott hátsó ülésekkel. Igen, a 2 gyerek pedig megy busszal, hogy beférjenek a csomagok.)
Ízlés dolga, de nekem a felsorolt három közül messze ez teszik a legjobban.
Valaki mondta egyszer, hogy amikor egy kisfiú autót rajzol, akkor ilyet rajzol, aminek van eleje és hátulja is (ez a személyleírás nem illik pl. az Ignisre).
Szerintem az ár-érték arány nagyon jó, és nekem nagyon kényelmes vezetni - van hely a lábamnak - , de még mögém is beférnek utasok. Több autót megpróbáltunk ilyen szempontból , a többsége megdöbbentően kevés hellyel rendelkezett elől ebben a kategóriában, vagy pedig hátrahúzhattam az ülést, úgy, hogy be is tudjak ülni, de akkor mögöttem már senki nem ülhetett.
Ha veszed, a lakóhelyed alapján én Hódmezővásárhelyet ajánlom, nekem jó tapasztalatom volt velük.
Fiuk nehozzatok zavarba, én csak kihasználtam a klubbotokat hogy jól érezzem magam. Remélem, nem bántátok meg nagyon, hogy veletek tartottam. Ha rajtam múlik, akkor lesz folytatása a dolognak, és ez nem fenyegetés.
Csatlakozom én is. Kiegészíteném azzal, hogy ezúton is megköszönöm kakukktojás-megane-sárgapólós-Tuziék hathatós résztvételét!!! Egész nap nem csináltunk semmit, ennek ellenére mellettem a család hazafelé standby üzemmódba ereszkedett (még jó, hogy én nem :-) ).
Sajnos passz, de ha a zárnál ott van a "szufla" (kap rendesen áramot, kontaktusokat érdemes átnézni), akkor valami mechanikai gondja lehet: szorul vagy elkoszolódott esetleg. De egyáltalán nem ismerem a hátsó zár lelkivilágát, ezek csak tippek ...
Véleményem a következő: mindhárom autó jó, mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai. A Thaliám előtt egy 1.4-s Fabiám volt, csak jókat tudok mondani róla. (86000km-t hajtottam bele) Ha a 2.6 m-ért csak az1.2-s mororral adják nem javaslom, mert három hengeres és nyomatékszegény. Akkor miért van most Thaliám? Mert ilyen áron diesel autót más nem ad, s elég sokat meghagy így, főleg szlovén (-40Ft/l) gázolajjal. A csomagtartója pedig ebben a kategóriában utolérhetetlen. Az Ignist nem ismerem, de a motorja nagyon jó. Ami még a Thalia előnye, az a 30000km szervízciklus. Szerintem diesel Thalia! Bár valószínűleg 2.5-ért a klímás változatot nem adják oda.
Feleségem 3,5 éves Suzukiját tervezem lecserélni. Jelenleg 3 verzió között vacillálok:
-Renault Thalia
-Suzuki Ignis
-Skoda Fabia
Döntően városi forgalomban használja. Amit mindenképpen szeretnénk a kocsiba: duplalégzsák, klíma, rádiósmagnó, központi zár. Ez a Thalia esetén (most akciósan) 2,5 M, plusz kapok ajándékba 100 ezres üzemanyagutalványt. A Suzuki kb 2,4-re jön ki, a Fabia 2,6.
Gondolom, itt Thalia-fanok vannak: győzzetek meg, miért vegyek Thaliát! (Természetesen az áron túl)