Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3955

Nem a palack milyensége számít nagy hidegben - hanem hogy mi van benne. De gondolom, hogy ez egyértelmű.
Előzmény: Crvoyager (3953)
GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3954

Ha minusz 5 fokon csontra kijött - akkor tuti propán volt benne.
Előzmény: Crvoyager (3953)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3953
Nem kérdezem meg, mert az alupalackkal én is jártam igy, de ezzel a stafétagázos KEG Rt palackkal nem és csontra kifogyott. lehet abba is akkor propán van.
Előzmény: GPS (3952)
GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3952

Kérdezd csak meg a többi kollegát - hogy jártak a minuszban, miután ellillant a propán a palckból?
.
Előzmény: Crvoyager (3950)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3951
Úgy látom nem láttál még 11 kg-os lakókocsi túrista gázpalackot sem, mert akkor láttál volna olyan müanyag dugót. A százéves csotroga piros keletnémet palackokon nincs de a többin van kb 15 éve.
Előzmény: fekvőrendőr (3946)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3950
Újra olvasgattam a hozzászólásod és a KEG lapját is elolvastam,és ott hol PB gázt hol propán gázt ir szóval tökmindegy mi van benne, de nem fagy le és engem ez érdekelt csak.
Előzmény: GPS (3945)
GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3949

PB a gyűjtőneve a cseppfolyósított gáznak - nem a tartalma.

Olvasd el a MOL honlapján, ott frankón leírja, hogy mi van a háztartási gázban.

Egyébként a 40%-át a háztartásiból is ki tudod használni nagy minuszokban...csak állandóan rázogatni kell a palackot, hogy kijöjjön a propán.

De ha az kijött - utána már almás - mert a 60% bután bizony nem fog onnan kijönni, mert egyszerüen nem gázosodik hidegben.

És ezen még a biztonsági csodaszelep se segít.
.
Előzmény: Crvoyager (3948)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3948
Tehát a palack szelepe olyan,hogy tüz esetére van egy müanyag dugó a szelepen ilyen nincs a hagyományos alupalack szelepén ami kiolvad és ott kifujja a gázt, ami elég, ezáltal nem fog robbanni.
A szelep egyébként hasonlít a turista rendszerű nagypalackok kialakitására csak a menetes részen belül nincs az a gumigyűrű, ami a turista nagypalackok szelepében van.
A szelep kialakitása belső szerkezetileg olyan, hogy nem fagy le szemben a hagyományos palackkal. Ezt irják én meg nem akarom megvitatni velük hogy igaz,hanem mint sokan mások tudomásul vesszük. Fogok feltenni képet ha hazamegyek.

A lényeg ebben az volt többek között, hogy a sima 11,5 kg alupalack, ami nem minden lakó tárolójában fér el illetve aki nem akarja töltögetni a 11 kg-os nagy turista palakját annak egy ötlet. Nálunk cseretelepen lehet cserélni vagy házhoz szállítják és több helyen az országban működik. Nem kell pitizni a kutasnak, meg jattolni vagy hú de haver vagy tölds meg légyszi stb.

A gázelegy elemzését nem akarom megvitatni,csak megjegyeztem hogy mindenhol PB van irva. Egyébként ha utána olvasol vannak földázas auto gázkutak is europában.

Itt leirás http://www.lpg.hu/?lang=hu&page=lob#1
Azért egy részlet.

A Gázterminál mérnökeinek innovációs terméke a robbanásbiztos gázpalackcsalád, a Stafétagáz termékcsalád!!

Acél, biztonsági szelepes, nem robbanó termékei eddig 2 alkalommal részesültek Innovációs elismerésben.
10 éves EU minősítéssel rendelkeznek, mely 10.000 nyitásra biztosított szelepeket jelent.
Forgalmazásukat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ajánlásával végzi a cég.
A palackcsalád tagjai:
az 5 kg-os Turista
a 11 kg-os Midi
a 45 kg-os Jumbo palack.
A háztartások igényeitől kezdve a mezőgazdasági, kereskedelmi- és vendéglátó-ipari elvárásokon keresztül az ipari felhasználók szükségleteit is kielégíti.
GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3947

Kizárt dolog. Ilyen a világon nincs, hogy egy gázpalack kiengedje a gázt....ha tulnyomás van.
.
Előzmény: fekvőrendőr (3946)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3946
Az olvadó izé meg valószínűleg valami olyan lehet, hogy tűzben bizonyos hőfokon kiolvad, így nem robban szét a palack, csak lefújja a gázt, ami kint elég, de nics repeszhatása. Ezért lövetik ki mesterlövészekkel a disszugázpalackot is a tűzoltók.
GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3945

GÁZ TÉMA: Úgy látom én, hogy ez a gázos téma nem lett azért teljesen kitárgyalva - bár már beszélgettünk róla.

Azt írod:

A piros palack jellemzője,hogy biztonsági olvadó dugó szelepű ugyhogy nem robban és -5 fokig simán kijön a gáz belőle.

Te ezalatt mit értessz vajon? Ha túlnyomás van a palackban, akkor kiolvad a szelep és kifossa a gázt a helységbe?
Ugye, ezt te sem gondoltad át komolyan, mielőtt leírtad. Vagy neked is így mondták - te meg nem kérdeztél vissza?

És a piros palackból bután mégis mitől jönne ki -5 foknál...amikor ő már nem párolog és nyitott vederbe lehet vinni, mint a benzint? Mert piros színű a palack, vagy miért mégis?

Hol írja azt, hogy Magyarországon csak a propán-bután keverék a megengedett palackba - ÉS TISZTA PROPÁN NEM ? Vajon hol?

Hisz az udvaron lévő nagypalackba (amiről fűtenek) oda is csak tiszta propánt lehet tölteni, tonnaszám - mert a Propán-Bután keverék az életbe nem jönne ki belőle minuszokba. Illetve csak a 40%-a, amennyi a propán a keverékben.

Az autóba is egy palackba töltik a tiszta propánt, nem?

A PB ELNEVEZÉSRŐL

Újabban a PB az cseppfolyósított gázt jelent - és nem azt ami valójában, vagyis a propán-bután keveréket.

Ez bizonyára azért van, mert a 12 évig tartó magyar oktatásba nem fér bele megtanítani az embereket, hogy mi a propán, mi a bután, miben különböznek...de még arra sem, hogy vajon miért nem lehet földgázt is autóba tölteni?

Ha meg így van, ezért kell ezt a 2 betüt használni minden cseppfolyós gázra - mert a vélhetően zsír-idióta polgár úgysem értené meg az olyan idegen szavakat hogy "propán" meg a társai.

Amit te egész Európában láttál , hogy "BUTAN-GAS" - az egy francia cég-konszern neve -és nem a gáz, amit árulnak. Egy Constantin Dragan nevű román palié volt - amig meg nem halt.
Ők egyébként a legnagyobb tiszta-propán forgalmazók fél Európában.

A háztartási PB az 60% bután és 40% propán keveréke - tehát mindegy milyen színű a palackod, - 5 foknál csak addig fog gáz kijönni belőle, amig el nem fogy a 40% propán a keverékből.
A 60% bután garantáltan benne marad - a piros palackban is.

Én azt tanácsolom, hogy ne higyjél el minden gáz-legendát - főleg olyanoktól ne, akiknek fingjuk sincs a témához...de azért mondják a magukét a gázról.
.
Előzmény: Crvoyager (3940)
Gruau Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3944
Gumi mélység 0,75ig 1,6mm
Előzmény: Crvoyager (3942)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3943
Profilmélység: ?
Hólánc hülyeség, mert az csak hajtott kerékre kell.
Sebesség: A
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3942
Szóval kérdés mekkora gumiprofil mélység a megengedett 0.75m átmérőig. 1.6, 2.5, 3.0 mm. továbbá vonatkozik e a hólánc tábla a pótkocsira?
Megengedett sebességek pótkocsit vontatva. Sorrend lakott ,kivül és autopálya
A 50, 70,80.
B 50 80, 90,
C 40 70, 80,
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3941
Az biztos régebbi sieszta modell, nem tudom mi van benne, de egyszer egy pincénél akartunk vele fűteni és ott simán kikapcsolt, majd szellőztetés után elindult. Ez valóban egy kis helyiség volt.

Az autógázkutra visszatérve egyet mondjatok meg, ha nem pb gáz a kutas gáz akkor miért azt irják rá mindenütt és pl a mol vagy primagáz weblapján is ezt irják.
Egyébként hollandia és azon a részen ott van kimondottan de azok meg bután gáz kutak

Előzmény: fekvőrendőr (3939)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3940
Természetesen PB vel mivel MO-n ez a hivatalosan megengedett.
A piros palack jellemzője,hogy biztonsági olvadó dugó szelepű ugyhogy nem robban és -5 fokig simán kijön a gáz belőle. Azt irják francia szabadalom. Egy biztos év végén a pápai zárótalálkozón fagyott reggelre és onnantól hideg volt. Sokan kinlódtak, akik alupalackkal dolgoztak, nekem nem volt gond.

Természzetesen az autógáz jobb, de felénk már nem vállalják a töltést és gondoltam az új lakó ha meglesz kivezetem a fűtést a palack tárolóba és onnan ha minuszokba megyek akkor sem lesz gond.
Előzmény: GPS (3937)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3939
Mint pár napja írtam, egy régi sértettem fia és unokája halt meg, mert lakóban Siestával fűtöttek. Semmiféle érzékelő nincs bennük.
Előzmény: Crvoyager (3930)
GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3938

A "rendes" PB gáz - amit a háztartási palackba töltenek, az hideg időben nagyn "otthonűlő tipus".

Vagyis hidegben nem szívesen jön ki a palackból. Főleg akkor nem, amikor a legnagyobb szükség lenne rá - vagyis nagy hidegben.

Az autógáz az viszont nem propán-bután....hanem csak tiszta propán. Azt nem zavarja még a -15 fok sem.

Nahát, ez a különbség.
.
Előzmény: GPS (3937)
GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3937

De MIVEEEEEL töltik, drágajó kollegám ?

Házi PB-vel...avagy autógázzal-e?
.
Előzmény: Crvoyager (3935)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3936
Hi Hi nem vagyok én nagy 182 cm csak nagypárnát használok.
Előzmény: GPS (3934)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3935
Igen szertjük a Farkas Se-t a Lajos meg az asszony nagybátyja, bár ebben a faluban nagyon szövevényes a rokonság, szoktam is mondani mint gyütment tokodi, hogy új vérvonalat hoztam a faluba.

Szóval akkor én elárulom,hogy csinálom. Az egyik van elektromos gázátfejtőm azzal töltöm a kispalackokat, a lakóhoz meg találtam egy olyat, hogy az Almásfüzitői KEG Rt forgalmazza felénk az 5 és 10,5 kg töltettel normál pb menettel cserélhetú ujfajcsa piros palackot.
Négy alupalackért adtak két nagy pirosat. A pirosnak az a jellemzője, hogy méretben ugyan akkora, mint a lakokocsik turista palackjai. Úgyhogy a nagyokat már nem kell töltenem hanem házhoz hozva cserélem. 3600ft most a csere.
Előzmény: Törölt nick (3933)
GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3934

Hát ki mondta neked, hogy ilyen nagyranőjj ? Én a 1,76 -ommal keresztbe-hosszába beleférek...

A barátnőm meg az 1,55-jével még bukfencezhet is az 1,85-ös hosszban :-))))
.
Előzmény: Crvoyager (3931)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3933

Én a szlovákoknál töltettem eddíg autógázzal,mert óccsóbb is volt.De mióta ójrót használnak még nem voltam.Van 4 palackom azt viszem egyszerre.

Ezek szerint Tokodról neked is ,,közel" a határ.Kérdés,hogy azon a környéken van-e LPG kút?

Tokod az jó kis környék!Tavaly elterveztük mi is,hogy egyik hétvégén felcuccolunk aztán odamegyünk zörögni a pályára.

Van kirándulós hely is a környéken?

GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3932

Sajnos, a Siestát LEHET !!!! használni 9 köbméternél kisebb helységben is - legfeljebb nem (lenne) szabad.

Nekem volt (2 napig) - megnéztem - de abban az égvilágon semmilyen CO szenzor, vagy ilyesmi NINCS.
Áram nélkül nehezen is elképzelhető hogy legyen benne ilyesmi. Ezen az áron, meg pláne.

A palackkal ne variálj, mert neked nem jó a rendes, háztartási PB-gáz.

Neked (a lakókocsisoknak) kizárólag csak az autó-gáz a jó (a tiszta propán) - amit bármelyik autógázas kútnál beletöltik neked.
.
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3931
Hát igaz,de gondolom azt tudod, hogy a régebbi lakók kivül 205 cm szélesek, az eggyel újabbak,mint az én mostanim 89-es 225 cm a kb 2000 utániak 235-255 cm szélesek. Nekem az volt a gondom mindig, hogy a lában vagy fejem nyújtózáskor hozzáért a kasznihoz.
Előzmény: GPS (3929)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3930
Nem tudom mennyire ismered, de a siestá 9 légköbméter alatt nem lehet használni, egyébként meg van benne oxigén és szén monoxid valami ami ha hiányos a levegő kikapcsolja. Természetesen a mostani lakómban, már van körfűtés az elősátor tetejénél meg van szellőző.

Palacra kinek milyen ötlete van hogy ne kelljen töltetni? Ti tudjátok cserélni.
Előzmény: fekvőrendőr (3908)
GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3929

Hát igen. A kulcsszó mindenkép az, hogy az idén "tapasztalatgyüjtés" lesz...oszt szezon végéig meglátjuk, hogy "hol szorít a cipő?".

Lehet, hogy nem lesz bajom ezzel a mérettel - de az is lehet, hogy kiderül, hogy egy nagyobb azért csak jobb lenne.

Bár, ahogy megfigyeltem itt már többszáz bódét - beleértve a vadiúj koncepciójukat is - hát (elrendezésileg) lényeges újításokat nem véltem felfedezni.

- Az ágy-részem az szinte már szuper-kényelmes az 1,55 x 1,9 m hasznos-effektív matracméretével.
- A "nappali" rész az már soványabb (1,3 x 1,9 m) dehát 2 szembenülő személynek elmegy. Több személynek már nem, természetesen.

A nagyobb bódék ezt a részt nyújtják meg - így lesz körülős belőlük...de akkor az asztalméret ugyanakkor marad, mint amekkorám most is van.

Hát nem tudom, használatban majd eldől.
.
Előzmény: Törölt nick (3927)
Crvoyager Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3928
Bakker én ott lakom, mindenképp ismerkedjünk meg?
Előzmény: patyi63 (3915)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3927
Az a 7-m-es Adria Neked kiváló lenne ugye?Mondjuk nem stabilizátoros vonófej van rajta,de telepíteni tök mindegy.De a másik sem rossz!Egész jó bőrben van!Az alig használt elősátor meg majd kiderül amikor előveszik,hogy milyen állapotban van.Ráadásul forgalmis!
Előzmény: GPS (3926)
GPS Creative Commons License 2009.02.27 0 0 3926

http://www.hasznaltauto.hu/2775653
http://www.hasznaltauto.hu/2773815

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!