Ma kuldott egy emailt az elado (UK), hogy visszajott a csomag. Mondanom sem kell, nem volt ertesito az elmult 1 honapban a postaladamban. :-(((((
Nesze nekunk europai szinvonalu posta. :-(((((
Most ujra elkuldom a postakoltseget, hogy kuldje ujra a csomagot a srac. Fasza!
Azon gondolkodtam, hogy megkerem hogy FedEx-el kuldje, az legalabb biztos megjon.
kösz NLQ! még nem késő, belevetem a témába magam, hogy is megy ez...
Egyébként a WU is egy röhej! képzeljétek aszongy a a luvnya az IBUSZban: lehet hogy egy órát is kell várni, mert faxon kell visszakapják az igazolást!!!!Így vettek fel minket az EU-ba??? ez már kezd sok lenni nekem is!hagytam ott az egészet úgy feldühítettek...
Az IEB-átutalás télleg 2000.- lett volna, úgy, hogy a kedvezményezett bankköltségét nem vállalom fel.Ezt egyébként korrekten elmondta az ügyfeles, hogy le kell egyeztetni, érdekes, hogy az OTP-ben ezt nem mondták el...
Banki átutalással kapcsolatban jegyezném meg, hogy a Posta egész normális költséggel viszi a pénzt.A Keletinél lévő postán lehet intézni, különösebben nem kell sokat várni rá, és összegtől függ az ára, de pl. legutóbb 60 Eurót küldtem ki, ez 1350 Ft-ért garantáltan a címzett kezébe landol.
Simán járható út az ajánlott levélben a papírpénz, de jelentősebb összegnél - szerintem - nem túl biztonságos(bár eddig mindig odaért...).Ennek a költsége légipostát is kérve 600-700 Ft kb.Szerintem megéri az a 600Ft pluszköltség a nyugalmat...
Szerintem SENKI ne utaljon bankon keresztül, gusztustalan rablás...
Ha jól emlékszem, akkor az "idegen bankköltség viselő" menüpontban az "Indítót" választottam, mert értelmezésem szerint ez jelenti azt, hogy én fizetem, nem pedig a "Kedvezményezett". Ha ezt választom, akkor semmilyen egyéb költséget nem kellett volna fizetnem a 2000Ft-on kívül?
Az OTP szabályztatában az van, hogy ingyenes a deviza-átutalás, ha monden adat stimmel, mindent pontosan adok meg. Ilyet tudott már valaki produkálni, vagy ez lehetetlen?
WU csak USD-t használ, ugye?
Sziasztok! Az hogy lehet, hogy OTP-n keresztül átutaltam 32,7 Eurót, de csak 17,7 érkezett meg a címzettnek Németországba, azaz 15 Euró valahol eltűnt. Az OTP válaszát még várom. A 2000 Ft átutalási díj persze ezen kívül is levonásra került.
Köszi.
Hali xc371!
hidd el ez volt az utolso hogy igy kuldtem a lovet. kikuldom inkabb egy nemet havernak mashogy es majd o atutalgatja az eladoknak. de koszonom a segitseget!!
hi!
én csak a neten néztem az IEB költségeket, biztos vagy abban a 2000 Ft-ban? Mert a Devizaműveletek/kondíciókban azt írják, hogy utalás x% min 2000 Ft, és utána 10 sorral: "Devizaműveletek általános díjtételei", Okmányok továbbítása, Swift, telex, posta, gyorsposta, és a legolcsóbb is 1000 Ft, és ha jól sejtem, akkor ezt a 2000-hez hozzácsapják.
Y.
tomasgrande!
én most kényszerülök USÁ-ba pénzt juttatni, az Intereuropa 2000 Ft-ért utal( az összeg 130$), viszont nem tudom véghezvinni mert az Ebay-partner, az eladó, fosik megadni a szlaszámát. Így jutottam el a Western Union-hoz.Ezt az összeget forintér kell valutaárfolyamon megvenni a postán + a ktg. 3100 Ft. Még lehet IBUSZ-on keresztül is itt a viteldíj csak 21$ viszont fizethetem valutában, így jobban járok még a magasabb transzferköltséggel is, mert deviza áron jutok a valutához. Így az IBUSZ lesz. Egyébként Európa jó pár országába külföldi postautalvánnyal a posta is elküldi olcsóbban mint a WU, dehát USÁba nem küldik...valszeg jobban jártál volna postai küldéssel...
Mikor behozták nálunk az IBAN-t, akkor tul.képp mindenki megkapta automatikusan. A számlaszámból lehet generálni. Szerintem a németeknél sincs ez másképp. De némelyik német, (akinek még nem volt külföldi vásárlója) lusta utána járni ennek, és az istennek sem mond iban számot.
Úgy látszik mi nagyon a periférián vagyunk, ezért nincs paypal. De még a csomagküldéssel is gondok vannak. Lásd alább. A már említett csomagomra csak 100e HUF körüli összegek jönnek ki a hazaszállításra. Azt meg sokallom azért.
Én is nemrég utaltam €27-t OTP-> Postbank Köln vonalon, egy ebayes vásárlásért és 2000Ft volt a költség. Ezt is sokallom. Hosszútávon csak a kártyás fizetésnek lesz értelme, mint a való életben is. Mi a franccé nem vesznek be minket a paypalbe?? Mondja már meg nekik valaki, aki tud külföldiül, hogy má nem vagyunk kannibálok!
Nehezen tudom elképzelni, hogy ne legyen IBAN száma. Ha nem az IBAN számot használod, vagy a SWIFT kód hiányzik, akkor a legtöbb bank büntet a magasabb költségekkel. Ugyanis így nem automatikusan zajlik az utalás, kézi beavatkozást igényel. Olyan ez, mikor készpénzt veszel fel a bankkártyáddal bankban, többe fog kerülni, mintha ATM-böl tennéd.
anno meg az ebay.co.uk-n regisztraltam magam. aztan az ebay.com-on adtam meg a bankkartyaszamom es most ugy nezki hogy talan az ebay.de-n lenne a legjobb felrakni a cuccaimat. viszont a mai napig a co.uk-rol jonnek az ebay-es status levelek es a free day-es levelek. A .de-n is szoktak lenni ilyen szabad napok, hetek? es ha igen akkor hogyan lehetne atjelentkezni a .de ala? (a prefekben mar atneztem szinte mindent de nem talaltam)
legalabb azt irtad volna melyik bank volt ez.
egyebkent elvileg lehet ilyen draga, ha pl. nincs kozvetlen kapcsolat a 2 bank kozott es par kozvetiton keresztul jut el a le. (de tenyleg horror az osszeg). most jut ezsembe... a vallalkozoi szamlam egy takszovben van, ott kapasbol 5000ft-rol indult volna az utálás meg tavaly, ezert inkabb nyitottam egy masik szamlat egy nagyobb, tobbet tudo es olcsobb cegnel.
sziasztok!
ma utaltam az első vásárlásom árát számláról átutalással egy németnek. a tranzakciós díj(mindent vállaltam) 8000ft. ez normásis ár vagy jól át ba..tak?? kicsit sokallom az árát egy bank-bank közti átutalásért.ha valamit rosszul csináltam vagy valakinek olcsobb és jobb ötlete van szívesen fogadnám. (áru15eu+posta15eu+8000ft)
köszi
Keravill, Electroworld, hipermarketek, fotóboltok, notebook üzletek. Nem garantált, hogy bármikor bármelyikben van, de ezekben szokott lenni. Nemrég egy Sony boltban láttam 4000 Ft körül.
Az ár nagyon függ a teljesítménytől, de nyugodt lehetsz, mert a routernek kicsi az áramfelvétele.
Annak még nézz utána, hogy hátha univerzális tápja van, és akkor elég egy átalakító a konnektornak. Vagy egyszerűen levágod az amerikai véget a tápkábel végéről és ráteszel egy magyarországit (párszáz Ft).
Ha pedig külső tápja van, nem beépített, akkor elég egy 220 AC-9/12 DC átalakító. Ilyen majdnem bárhol kapható.
Big Blaster: Überweisung menete.
Elkérded az eladótól a teljes nevét, és bankjának adatait:
Kontoinhaber, Bank,Kontonummer, Bankleitzahl, és ha van neki akkor az IBAN számot.
Ezután be mész a bankodba, kitöltesz egy nemzetközi átutalási megbízást az adatokkal, közleménybe mondjuk beírod az "artikel nummert" megírod neki a címedet, és vársz.