Keresés

Részletes keresés

HITMAN Creative Commons License 2007.03.02 0 0 2217
Március 11.
Előzmény: Everton (2214)
szega Creative Commons License 2007.03.01 0 0 2216

"...szerintem Kokkai, Hakuho, Kotooshu, Chyotaikai és Tochiazuma még lesznek legendák..."

Hááát...

Kokkai? Előbb talán kerüljön vissza a sanyakuba. És próbáljon megmaradni ott.

Hakuho: ha Asa hosszabb időre lesérül, talán lehet belőle yokozuna. Majd egyszer.

Kotooshu: számomra talány.

Chiyotaikai: szerintem ozeki marad, stabilan.

Azuma: kiváló képességű, és remek sportember! De félek tőle, hogy ebből a sok sérülésből hamarosan visszavonulás lesz. Akár már legközelebb. :((

Szóval Asashoryu fantasztikus tudását elismerve is úgy érzem, hogy a jelenlegi mezőnyben nincs olyan versenyző rajta kívül, aki stabilan jó eredményt tudna elérni. És nem azért, mert Asa mindenkit ver. Nem kell yusho, azt viszi Asa, de kéne mellette valaki, aki folyamatosan 11-4, 12-3-mal végez. És nem páternoszterezik a banzukén állandóan. Szépen felgyalogol egyszer, és utána folyamatosan teljesít. Ahogy Musashimaru vagy Takanohana tette, és jelenleg Asa teszi.

Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (2215)
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2007.02.28 0 0 2215

Szerintem is jó mezőny van. Semmivel sem gyengébb, mint Mushashimaru, Takanohana, vagy Akebono idejében. Sőt, úgy tűnik: kifejezetten fénykorát éri a szumó szerintem Kokkai, Hakuho, Kotooshu, Chyotaikai és Tochiazuma még lesznek legendák. Más kérdés, hogy Ashashoryunak utoljára az egészséges Tochiazuma lehetett méltó ellenfele. Az is tény, hogy Akebono és Mushashimaru sem éppen felszállóágban (Mushashimaru ráadásul sajnos nem is szépen) búcsúztak, tehát nem nyerő Ashával szemben a "bezzeg az ő idejükben..." szöveg.  Mushashimaru rajongóként is el kell ismernem, hogy Ashashoryu zseni. Persze elég ellenszenves alak - ellentétben a szimpatikus Mushashimaruval - de nagyon jól teszi a dolgát.

Előzmény: Dolgorsulren (2208)
Everton Creative Commons License 2007.02.28 0 0 2214
hétvégén kezdődik a basó vagy utánna való héten?
Pib Creative Commons License 2007.02.28 0 0 2213
Úgy tűnik, még lefordítva sem sikerült megértened az írást. Nem Asa erényeit próbálja csökkenteni, hanem éppen fordítva. Javaslom, olvasd el még egyszer, és próbáld meg értelmezni.
gambitman Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2212
A szabály régi, a kettei-sen kivétel, valahogy el kellett dönteni a yusho sorsát.
Előzmény: turnbull (2211)
turnbull Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2211
Ha már szóba került Takanohana. Ő ugye vívott a bátyjával a Yushoért, pedig egy beyában voltak. Ez is újabb keletű szabály, hogy egy csoporton belülieket nem sorsolnak össze, vagy ezt csak a Yushoért foyó küzdelemben oldják fel?
turnbull Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2210
pont ezt írják, csak "japánosan".
Toxigen Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2209
Valóban!

A legjobb összehasonlítani,Federerrel. Ő is messze kimagaslik,pedig nem rossz a mezőny sem.
Dolgorsulren Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2208

Hát sajna ezzel sem tudok egyet érteni..

Bár nem akarom Asashoryut tovább fényezni, csak nem szeretem, ha az erényeit próbálják csökkenteni.Mert nagyon nem érdemli meg.Akebononál, Musashimarunál mindenki szerint jobb, és Takanohanánál is, bár szerintem ezt nem lehet eldönteni.Azért tart itt Asashoryu, ahol tart, mert ő egy másik dimenzió.Nem azért, mert a többiek gyengék, hanem azért, mert ő emelkedik messze ki a mezőnyből már vagy 4 éve.

Mellesleg a mezőny sztem sosem volt gyenge, tavalyra pedig egész erőssé vált.

Ha pedig Baruto, Kisenosato, és Kotoshogiku is feljön, akkor pedig abszolút lesznek jelöltek.

Előzmény: Khrii (2206)
Khrii Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2207
Masutoo - Sd54w
Khrii Creative Commons License 2007.02.26 0 0 2206
Marhára nem arról szól az az írás. Segítek:

"The best generals are those you don't notice, since they never get themselves in desperate situations that need heroic victories to end well."

A legjobb tábornokok észrevétlenek, mivel sosem juttatják magukat olyan kétségbeejtő helyzetekbe, hogy azokból csak hősies győzelmek árán jöhessenek ki jól. 

"Why do I like Astaire better than Gene Kelly? When Kelly dances, you can see what effort it costs him, and how hard the dancing at that level really is. When Astaire dances, it looks as if anyone could do it.
Asashoryu is Astaire of sumo, a general so good it is easier to blame weak opponents than to recognize his worth."

Miért szeretem jobban (Fred) Astaire-t Gene Kellynél? Mikor Kelly táncol, látszik, ez micsoda erőfeszítésébe kerül, és hogy milyen nehéz is táncolni azon a szinten. Mikor Astaire táncol, úgy látszik, hogy ezt bárki meg tudná csinálni.
Asashoryu a szumó Astaire-ja, és egy olyan kiváló tábornok, hogy egyszerűbb a gyenge ellenfeleket okolni, mint az ő nagyságát elismerni.
Előzmény: Dolgorsulren (2204)
Dolgorsulren Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2205

Nekem Pongrácz Eszter (közvetítő) másolta be a cikket egy internetes oldalra, lefordítva magyarra, és már megbeszéltük azóta, hogy tisztázták a dolgot..

Mindenesetre nem tudom, mit találnak ki még, hogy vonuljon vissza..Pedig még egy ideig nem fog!

Előzmény: Pib (2199)
Dolgorsulren Creative Commons License 2007.02.25 0 0 2204

Bevallom, nem nagyon tudom ezt lefordítani, meg értelmezni, de ha ez az a pletyka lenne, miszerint Asa lefizeti ellenfeleit, akkor nyugodtan röhöghettek rajta egy nagyot, mivel ezt csak az egyik japán újság kezdte el terjeszteni..

Február közepén tisztázták a dolgot, a lap ellen pedig pert indítottak!

Ez kb.olyan szemétség a yokozunával szemben, mint amilyen a szeptember utáni dolog volt(szponzorok le akarták fizetni, hogy vonuljon vissza).

Előzmény: Pib (2199)
bindera Creative Commons License 2007.02.21 0 0 2203
köszönöm
Előzmény: Zombie (2202)
Zombie Creative Commons License 2007.02.21 0 0 2202
02.25 20:00-21:00
Előzmény: bindera (2201)
bindera Creative Commons License 2007.02.21 0 0 2201
nem tudod mikor adják az utolsó három napot?
Előzmény: vitéz Matschkássy Izidor (2200)
vitéz Matschkássy Izidor Creative Commons License 2007.02.20 0 0 2200
Tegnap láttam a TV-ben a Hatsu Bashot (10-11-12 nap). Kotooshu zseniális volt, Ashasoryu pedig egyenesen mintha egy másik világból érkezett volna (ahogy Chyotaikait lenyomta - hihhetetlen.)
Pib Creative Commons License 2007.01.30 0 0 2199
A sumoforumon írták Asáról. (Remélem, mindenki ért angolul, ha nem, majd megpróbálom lefordítani.)

Manekineko
post Jan 24, 2007, 08:22
Post #27
From: Croatia, Earth, Milky Way, Known Universe

(...)

It's quite possible I'm repeating myself, but allow me to quote Sun-Tzu and a certain female SF writer whose name I have forgotten. This is all from memory so necessarily distorted, but the essence is the same.

"The best generals are those you don't notice, since they never get themselves in desperate situations that need heroic victories to end well."

"Why do I like Astaire better than Gene Kelly? When Kelly dances, you can see what effort it costs him, and how hard the dancing at that level really is. When Astaire dances, it looks as if anyone could do it."

Asashoryu is Astaire of sumo, a general so good it is easier to blame weak opponents than to recognize his worth.
Dolgorsulren Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2198

uhh

köszi a tanácsot!!!!!!!!!

:)

dejó volt ujra látni, ahogy földhöz vágja a sekiwakét:D:D

Előzmény: szega (2196)
Dolgorsulren Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2197

Hasonlít a 2003/aki basho/day 6.Hokutoriki elleni meccsre..:)

Kinn van a falamon, amikor a fejénél tartja vízszintesen a maegashirát:D:D:D

attól a ponttól kezdve tekintek rá példaképként, és kedvencként.persze ez idővel egyre jobban fokozódott.

Köszi a RP tanácsot:)

Windows Media Playerrel nem megy..:(

Előzmény: szega (2196)
szega Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2196
Telepítsd fel a RealPlayer-t, akkor menni fog! Jó meccs! :))
Előzmény: Dolgorsulren (2195)
Dolgorsulren Creative Commons License 2007.01.25 0 0 2195

igen, tudom...de nem engedi megnyitni..::(:(:(

Vagy neked engedi?

Mer én akármelyik gépen próbálom megnyitni, sehol sem engedi...:(:(

Ha te letudod tölteni, akkor lécci küld át vhol, vagy nemtudom, de nekem kell az a meccs....:D

Előzmény: gambitman (2194)
gambitman Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2194
Fennt van az a banzuke.com-on.
Itt:
http://www.banzuke.com/~movies/hatsu2004/day10/asashor_kotomitsu.rm
Előzmény: Dolgorsulren (2193)
Dolgorsulren Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2193

igaz...

Figyeljetek...Valaki nem tudná nekem megmondani, hogy a 2004.januári torna Asashoryu-Kotomitsuki meccset hol találhatnám meg?

Mert egyszerűen sehol sincs elérhető állapotban , se youtuibe-n, se banzuke.com-on, sehol...:(

Pedig állítom, az Asa pályafutásának legszebb győzelme...

És nekem pont az nincs meg...:(:(:(:'(

Előre is köszi, ha vki meg tudná mondani:)

Előzmény: asolyom (2192)
asolyom Creative Commons License 2007.01.24 0 0 2192
Csak Asashoryu szintű még eddig nem találtatott, pedig akkor izgalmasabbak lennének a tornák. ;-)
Előzmény: Dolgorsulren (2191)
Dolgorsulren Creative Commons License 2007.01.23 0 0 2191

hát jahh...

szal van utánpótlás rendesen

Előzmény: asolyom (2190)
asolyom Creative Commons License 2007.01.22 0 0 2190
Úgy nézem, hogy Tochiozan tuti makuuchi lesz a következő bashon. Azért az se semmi, hogy Toyohibiki juryo újoncként rögtön yushot szerzett.
Dolgorsulren Creative Commons License 2007.01.21 0 0 2189

nnah...már csak 13 yusho kell, és Ő lesz az első...:):):) Taiho meg a második:P

Khrii Creative Commons License 2007.01.19 0 0 2188
Tuti nem fog. Pár bashoval ezelőtt Shimoda Ms15TD-ből sem lépett fel 7-0-lal.
Előzmény: Pib (2187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!