Ezt ne tudom, mert én csak 160 cm vagyok. :) De....
Kevés olyan kocsi van -még a magasabb kategóriában is!- aminek ennyire hátra lehet tolni az ülését, és kényelmesen elfér a nem éppen kis termetű vezető.
Hmm, hat friss elmenyek alapjan, latva a thali resztvevoit, eddig senki nem panaszkodott, bar hatul lehetseges, ott eleg keves a fejter, de en ott keveset utazom es 190 se vagyok, meg magassarkuban sem :-)
Ugyan régi suzukis lévén offtopic vagyok itt, de volt szerencsém egy Thalia 1.4 8V-vel megjárni tavaly Szlovéniát, 5 nap, 3 felnőtt + 2 gyerek. Az összes csomag befért hátra (első döbbenet), autópályán 140-160 utazó kényelmesen (második döbbenet), alig fogyasztással (az enyémhez képest).
Szóval csak kellemeset tudok róla mondani.
(Az más kérdés, hogy 5ezrenként szervízlátogatást javasoltak holmi berohadó fékalkatrész miatt...)
hát itt azt mondta a renault-kisasszony, hogy a 3 év végén a maradványértéket nem kell kifizetnem mindenáron, mert lehetséges annak az összegnek hitelként való kifizetése, vagy az autót beszámítathatom egy akkori újba.
gyanus, gyanus.......ugyanis itt tette keresztbe a szoknyába bújtatott lábát
A légterelőt a szervizben is ajánlották, de hozzátették hogy gondoljam meg, mert az ablak melletti rést nem úgy tervezték, hogy oda még a légterelő rögzítésének is be kell férnie, így ez feleslegesen feszíti az üveget.
Állítólag több olyan esetük is volt, hogy nagy hidegben vagy melegben valamelyik első ablaküveg váratlanul megrepedt, bár egy másik kolléga szerint ez légterelő nélküli kocsiknál is ugyanúgy előfordul.
(Ennek ellenére lehet, hogy megpróbálom…)
Egyébként elmondásuk szerint nem rossz a Thalia, a 4-5 milliós Meganokkal sokszor több apró gond van.
Hát végül is ez sem rosszabb, mintha vki hitelre veszi meg a kocsit. Csak a maradványértéket -ami ugye egy nagyobb összeg- a kocsi 3 éves korában ki kell fizetned. Gondolom ez az összeg attól is függ, hogy mekkora a havi törlesztő részlet. Bár ezt a hitelformát kevesebb magánszemély választja.
1. Nagyon tré a 75 lovas 1.4es, vagy nem kell tartani tőle, illetve milyen fogyasztással számoljak?
Nekem 98 pacis 1.4-es van, de vezettem már 75-öst is, az sem sokkal volt visszafogottabb, szerintem családi autónak az is tökéletes.
2. Vette már fel valaki maradványértékes konstrukcióban hitelt a Renault-tól, mikor 3 évig fizetem a havi részleteket, és a végén egy maradványértéket egyben ki kell fizetni, vagy azt továbbfinanszíroztatni, vagy az autót bele lehet forgatni egy újba.
Na, ezt nem tudom, mi 6 évre vettünk fel hitelt 20% előleg mellett, eddig jók voltak a részletek, mert erősödött a forint, és hónapról hónapra kisebb összeg volt a csekken :o)
Az, hogy milyen a 75Le-s motor függ attól is, hogy korábban milyen kocsit vezettél. A kispolszki után nagyon jó volt, de az 1,6-os scenic után gyenge.
Néhány leg az 1,4/8V-ről:
170-es sebesség ( és nem 1 percig!)
6,8-7,5 közötti átlagfogyasztás (klímával is)
A maradvány értékes hitelt általában azoknak ajánlják, akik 3 év múlva le akarják cserélni a kocsit. A maradványérték kb. a kocsi beszámítási ára, és lehet előről kezdeni az egészet. Előnye, hogy a 3 év alatt jóval kevesebb a törlesztőrészlet
Amit elfelejtettem írni az előző hozzászólásaimban, az az, hogy nagyon örülök, hogy végre személyesen is megismerhettünk Titeket, élőben is ugyanolyan normálisak vagytok, mint így, a neten keresztül. :o)))
Az idő rövidsége miatt sajnos több emberrel nem sikerült megismerkednem, az alább felvetett 2 napos Thali 5lete nem rossz, meg kellene fontolni! Utána már csak a helyet kéne kinézni, és felvenni a kapcsolatot a szállásadóval egy kis kedvezmény ügyében :o)))
Kívánom, hogy ettől nagyobb probléma ne legyen a kocsiddal! Ez bizony thalia jelenség. Nyugodj meg még 1-2 ezer km, és fel sem fog tünni. De ha nagyon zavar korábban írta vki, hogy a légterelő segít vmit a helyzeten.
Disztárcsák lopásvédelmét én egy hé alatt megoldottam, ugyanis magas padka mellett tolatok be állandóan pici helyekre kifelé alaposan lejtő úton....
Szóval mire észrevettem, hogy ez a domború dísztárcsa ebben az esetben hamarabb ér a járdaszigethez mint a gumi, szépen összekaristoltam... Persze az ezüstszín alatt fehér, hogy jobban látszodjon... No mindegy, 3 méterről és menetközben már nem látszik és legalább nem lopják le.
Nálam a két első ajtó ablaküvege szokott pattogni, ropogni a jó kis pesti utakon, teljesen fölhúzott ablakoknál. Ha egy kicsit leengedem az üveget, de csak annyira, hogy ne legyen rés, kevesebbet ropog. Az utasoldali első ajtó üvege ropog hangosabban és többet. Olyan, mintha szorulna az üveg a tokjában.
El fogom vinni a szervizbe, csak még nem vettem rá magam...kíváncsi vagyok, tudnak-e kezdeni vele valamit.
Meghalt hétvégén a Nexiám, s bár újraélesztették, most gondolkodom azon, hogy veszek egy Thalia Comfortot 2250 eFtért.
1 milka indulom van hozza.
Kérdésem, hogy
1. Nagyon tré a 75 lovas 1.4es, vagy nem kell tartani tőle, illetve milyen fogyasztással számoljak?
2. Vette már fel valaki maradványértékes konstrukcióban hitelt a Renault-tól, mikor 3 évig fizetem a havi részleteket, és a végén egy maradványértéket egyben ki kell fizetni, vagy azt továbbfinanszíroztatni, vagy az autót bele lehet forgatni egy újba.
Tapasztalatok érdekelnének, miben jobb ez mint a hagyományos hitelkonstrukciók?
Nekem 100 felett volt valami süvítés, de vagy megszoktam, vagy már nincs.
Azon kívül még a váltózár likán jött a menetzaj, míg itt valaki szólt, hogy dugaszoljam el:)
Üdvözlök mindenkit!
Kicsit több mint egy hónapja vagyok elégedett Thalia tulajdonos. A fórumot néhány hónapja olvasom, ez idő alatt az elmúlt évek termésén is sikerült nagyrészt átrágni magam. A rendszeres hozzászólás nem erős oldalam, most is alapvetően egy apró, de bosszantó hibával kapcsolatos kérdést szeretnék feltenni. Előtte azonban összefoglalom tapasztalataimat
Egy Suzukit cseréltem le egy 1.4/8V Azure-ra. A választásban a fő szempont a nagy csomagtér, a nagyobb biztonság és természetesen a kedvező ár volt. Először vezetve szokatlan volt a viszonylag magas üléspozíció (kevesebbet látni felfele, pl. lámpákra, viszont többet előre), és a kisebb visszapillantó tükrök.
Viszont alacsonyabb fordulaton is érezhetően jobban húz mint a Swift, lehet vele dinamikusan autózni, főleg városban és a Vas megyei kis utakon, ahol legtöbbet használom. Ez kellemes meglepetés volt mert a tömeg/LE és tömeg/nyomaték arány ennél a (75 LE-s) motornál rosszabb mint az 1.3-as (68 LE-s) Suzuki-nál.
Sokkal csendesebb is annál, az elején szokatlan is volt, hogy alapjáraton és kis fordulaton nem hallani a motorhangot (pedig a motorháztető belsején nálam sincs hangszigetelés).
A fogyasztás az eddig kb. 2600 km alatt 6,7 és 7,2 között alakult, az előbbi felerészben horvát autópálya +klíma az utóbbi pedig vegyes, kb. fele részben rövid szakaszos városi használat
Mindent összevetve nagyon hamar meg lehetett szokni a kocsit, a tükröket, ülést, kormányt, rádiót beállítva nagyon komfortos érzés vele az autózás.
Bosszant viszont az alábbi probléma (ha jól emlékszem ezt már írta valaki régebben, de nem született rá egyértelmű válasz):
70-80-90 (változó) sebesség felett, felhúzott ablaknál az első ülésen ülők füle mellett egyre erősödő suhogó hang hallatszik (mindkét oldalon). Olyan, mintha nem lenne rendesen felhúzva az ablak.
A levegő érezhetően nem jön be az utastérbe.
Visszavittem a kereskedésbe, a próbaúton persze nem volt vészesen hangos. Azt mondták, hogy ez a normális menetszél, másnak még nem volt gondja vele.
Én mindenesetre kicsit hangosnak találom, főleg autópályán (a Suzukinál nem volt ilyen).
Magamtól az ablak menti tömítő műanyag/gumi csík nem megfelelő illesztésére gondolok.
Tudna valaki valami tippet adni? Másnál is előfordult ilyen?
További jó autózást mindenkinek!
laba