Ja, vagy valójában az volt, hogy Gurmai be volt baszva mint állat, és a szomszéd szobába ment be, ahol a diplomata éppen fürdés után fésülködött... Zita meg azt se tudván hol van, végig dőlt az ágyon, a diplomata meg... : oké, jövök. S rávetette magát. :D
Még soha nem írtam cikket az internetre. Semmilyen véleményt nem nyilvánítottam, mert azt gondolam, hogy hagyni kell az embereket gondolni, amit gondolni akarnak. De most muszáj beszélnem.
Színésznő vagyok. Soha nem akartam az lenni. Művész családban nőttem fel, színészekkel körülvéve, meg persze színházzal, zenével, filmekkel, stúdiózással. Megszokod. A tiéd lesz és elkezdesz benne lubickolni. Aztán megtanulod élvezni és szeretni. És utána már imádod és nem létezik más szakma a világon. Ez vagyok én.
Negyven éves voltam idén. Soha nem fordult elő velem, hogy egy fiú, egy férfi, egy szakmabeli, egy rendező, egy producer, egy blablabla, hímnemű egyén erőszakoskodott volna velem. Én nem tudom kiírni a falamra, hogy “Me too”, mert sosem éltem meg ilyesmit. Mindig is - valahogy - tudtam kezelni a helyzetet. Végtelenül egyszerű. Ha egy férfi tiszteletlenül közeledik és elkezdi a nyomulós dumát, ott kell hagyni, ahol van. A férfiak mondanak dolgokat, de nem kell meghallani. Bólogatni kell, hogy jólvan, hallom, amit mondasz, de nem hallom meg. Az ember elmegy a helyszínről, befejezi a beszélgetést. “Mert ez nem tetszik”.
Olvastam egy cikket a múlt héten. Nem ismerem a lányokat, de nem is ez a lényeg. Filmes asszisztensek voltak, régesrég történt az eset, kis halak voltak egy nagy tóban. Ha egy “főmufti” meginvitál a szobájába, ami egy lakás gyakorlatilag - fürdőszoba zuhannyal mindenképp van benne -, nem megyek oda és főleg nem megyek be. Nem megyek be!!! Ha már bemész “tiszteletből”, mert a “főnököd” és nem akarsz “tiszteletlen” lenni, majd a pasi levetkőzik és azt mondja, hogy menjünk a zuhanyba hancúrozni, miért maradsz ott? Vagy ha ott találod magad, mert ténylegesen hiszel abban, hogy az ember alapvetően jó, akkor is nevetsz, mert egy vadbaromról van szó és elmész onnan. Mi az, hogy valaki ott marad és végighallgatja, ahogy a főnöke és egy másik asszisztens “hancúroznak” a zuhanyban? Állj fel csajszi és menjél el onnan!!!!
NIncs az a karrier, pozíció, szerep stb, amiért egy nőnek bármit is adnia kellene a foglalkozásán kívül.
Amióta a pályán vagyok, én vagyok az ügyeletes “szőke bombázó”. Megint el kell, mondjam, nem az én szerepköröm szerintem, de boldogan csináltam. Az a lány/nő tudtam lenni, aki sosem voltam. Eljátszhattam bármilyennek. Le kellett vetkőznöm néha, de - bármennyire is introvertált alkatnak tartom magam - meg akartam oldani a szerepeket. Musicalekben dobáltam a lábaimat, énekeltem, táncoltam miniruhában, szteppcipőben, jöttem le tollakkal a hátamon a lépcsőn, stb. Adod azt, amit egyébként nem csinálnál, bevállalva egy csomó mindent, amit egyébként nem vállalnál, csak mert színész vagy és bármit megtehetsz. Bármi belefér és ez fenomenális. Miközben én egy baromi konzervatív csaj vagyok.
Dolgoztam Marton Lászlóval, négy éven keresztül. Egyetlen, harmadéves “zenés osztályos”-ként odavett a Vígbe gyakorlatra. Többször ültem mellette a nézőtéren, voltam az irodájában négyszemközt vele, szakmáról beszélgetve. Soha, semmilyen “üzenetet” nem küldött felém, amitől rosszul éreztem volna magam, mint nő, egy férfi társaságában.
Ebben a világban, ahol most divat a női emancipáció, most épp meg vagyunk sértődve férfiakra. Most ki lehet adni, bátrak leszünk és lázadunk. De ez csak minket stresszel. Nem ettől leszünk emancipáltak és erős nők, hanem az önmagunkba vetett hitünktől. Igenis tehetünk róla, ha egy férfi félreért minket.
Most olvasom csak, hogy Gurmai Zitát meg egy diplomata támadta be, és vetette rá magát 14 éve egy NATO összejövetelen?
:DDDDDDDDDDD Hát bakker, amikor már azt gondolom, hogy a szocik már képtelenek további orbitális hazugságot kitalálni politikai haszonszerzés... akkor hirtelen csak sikerül nekik!
Most meg eljátszod, hogy nem érted. Nem az lenne a szereposztó dívány rendszerének megszüntetésében az első lépés, h a tehetségteleneket elhajtják a fenébe? És akkor nem kell a szerepért térdelni.
Nem tudom, nem ismerem, és nem is érdekel. De te biztos sokat foglalkozhattál vele ha nem csak azt tudod mi mindent csinált de még azt is pontosan látod amit csinálni fog.
De igazából nem értem mi köze neki martonhoz és az immáron nyolc nőhöz, akik azt állítják erőszakoskodott velük?
Valaki itt írta, hogy az olaszkliszkai lincselésre emlékezteti, és annyiban igaza van, hogy ugyanúgy nem érdekel senkit hogy megtörtént-e vagy sem, mindenképp lincselni akarnak - ha ezúttal talán nem is fizikai értelemben.
Nézd meg ezt, ha van merszed (csak saját felelősségre). Őneki hányszor kell majd térdelnie, h színpadra léphessen? De nem küldik el, mert hát az transzfób dolog lenne. Inkább hitegetik szerencsétlent, nem közlik vele kerek perec, hogy nagy, túlsúlyos és öreg ahhoz, amit szeretne. Ki fogja partnerolni? Egy súlyemelő?
És ő nem fog mindennel, de mindennel megpróbálkozni, mert hiszen vele elhitették, h ő egy kócsag, miközben egy pulyka?
Oké, de fontosabb a színészi pálya, mint a saját önbecsülése? Tudod, az a helyzet, h balett-társulatból még kevesebb van, mint színházból, és igazi karriert jelentő társulat max 3 az egész országban. És mégis lehet(ett eddig) karriert csinálni térdelés nélkül.
Ja, és még egyszer, nem csak hetero férfi rendező, igazgatók favorizálják a szereposztó díványt, hanem hetero igazgatónők és homoszexuális rendezők, igazgatók is.
A Független Hírügynökség forrásaira hivatkozva azt írta, Marton László rendező – feltehetően Bánáti János tanácsára – mégsem perli be Sárosdi Lillát, aki azt állítja, a rendező 20 éve szexuálisan zaklatta.
Marton Sárosdi állítását rágalomnak minősítette, de miután újabb nők is előálltak azzal, Marton zaklatta őket, már nem reagált. Megkerestük Marton Lászlót, valóban elállt-e a pertől, de egyelőre nem válaszolt. Bánáti János ügyvéd azt mondta, ügyvédi irodájának a Vígszínházzal van szerződése, a színház ügyeit régóta ők intézik, esetenként a dolgozóknak is adnak tanácsot. "Ha egy-egy ügyben van konkrét megbízás, arra az ügyvédi titok kiterjed", mondta Bánáti, így arra nem válaszolt, Marton perel-e vagy sem. Annyit tett még hozzá, nincs egyedi megbízása az irodájának, a Vígszínház a titokgazda.
Most képzeld, a másik tippem az lett volna, hogy ezt onnan tudja mert ő is fiatal színésznőként indult.:))
Egyébként meg ha valaki lekurváz egy egész szakmát, annál jogos a kérdés, hogy nem e a nőkkel van baja általánosan. De valóban, igazad van, inkább lehet én vagyok feminista férfigyűlölő. Férfiként.